Reiszoeker

Reizen naar Singapore

Communicatie Singapore

Singapore beschikt over een uitstekend mobiel netwerk. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het  internationale landennummer voor Nederland is +31, voor België +32 en voor Singapore +65.

Mobiel bellen: Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Een kaart van 2 gigabyte biedt ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Deze zijn verkrijgbaar bij telefoonwinkels, supermarkten en 7-Eleven winkels. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

Draadloos internet is grote delen van Singapore toegankelijk. Via het door de overheid geïnitieerde draadloze netwerk kun je na registratie via een customer service desk of met een lokale SIM-kaart gratis gebruik maken van wifi. Daarnaast bieden veel hotels en restaurants gratis WiFi.