Reiszoeker

Reizen naar Singapore

Eten en drinken Singapore

Singapore staan bekend om zijn smakelijke en gevarieerde restaurants. Je vindt hier alle keukens van de wereld. De Chinese keuken is het meest prominent aanwezig. In Singapore kom je vooral in aanraking met de keukens van Guanzhou (de Kantonese keuken) en van die van de Hokkien, de grootste Chinese groep in Singapore. ’s Ochtends vroeg kun je op veel plaatsen gestoomde dimsum eten of een verse noedelsoep. ’s Avonds vind je in de Chinese restaurants veel visgerechten, schaal- en schelpdieren en verse groenten klaar gemaakt in een wok. Zoetzuur is erg populair, evenals gerechten die ter plekke op hete gietijzeren schalen gebraden worden. De Indiërs koken scherp en vaak vegetarisch. Beroemd zijn natuurlijk de curries. Het Maleise voedsel kennen we van de Indonesische keuken, met o.a. satay, rendang, nasi goreng en rojak. Deze gerechten zijn over het algemeen pittiger dan je thuis gewend bent.

Wie goed en voordelig wil eten kan terecht in de Hawker Centres waar je kunt kiezen uit een groot aantal stalletjes. Goed van kwaliteit maar een stuk duurder zijn de restaurants aan de Singapore rivier. Wie de moeite neemt om een parallel straat te nemen is vaak een stuk goedkoper uit.

Drinken in Singapore
In Singapore is het water uit de kraan drinkbaar. Thee, koffie en verse sapjes zijn ruim verkrijgbaar. Dat geldt ook voor bier, hoewel dat voor Aziatische begrippen behoorlijk aan de prijs is.