Reiszoeker

Reizen naar Tibet

Communicatie Tibet

Post: Post vanuit Tibet naar Europa versturen is over het algemeen geen probleem. De post doet er naar Europa ongeveer tien dagen over. Omdat de postzegels soms niet goed plakken, of omdat er helemaal geen lijm op zit, staat er wel eens een potje lijm op de balie. Zie er op toe dat je kaart of brief op het postkantoor afgestempeld wordt. Anders bestaat de kans dat een postbeambte de postzegel er af haalt. Het salaris van het personeel is bijzonder laag.

E-mail: E-mailen kan vanuit Tibet in de grotere plaatsen in zogenoemde internetcafés. De verbindingen zijn in Tibet soms traag.

Telefoon: Bellen kan in Tibet vanuit een postkantoor of een hotel. De wachttijd is afhankelijk van de plaats en tijd waarop je belt. Buiten de spitsuren krijg je meestal binnen een half uur verbinding. De kosten zijn gebaseerd op tijdeenheden van drie minuten. Hiervandaan is het ook mogelijk om collect calls te maken. Over het algemeen zijn de verbindingen goed. De tarieven verschillen nogal. Informeer dus eerst naar de tarieven voordat je gaat bellen. De kosten voor een internationaal gesprek zijn relatief hoog, ongeveer € 2 euro per minuut. In hotels is het duurder dan op het postkantoor. Het internationale toegangsnummer van Nederland is 0031, van België 0032, gevolgd door het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. De landencode van Tibet is 0086. In veel plaatsen is het mogelijk te faxen. GSM-telefoons zijn in sommige plaatsen werkzaam, vraag hiervoor om informatie bij je provider.