Reiszoeker

Reizen naar Tibet

Geld Tibet

De munteenheid van Tibet en China is de yuan (CNY), ook wel renminbi, 'volksgeld' genoemd. Om het makkelijk te maken wordt in de volksmond voor de dagelijkse handel een derde aanduiding gebruikt, te weten 'kuai'. Voor de actuele koers kun je kijken op www.oanda.com.

Een yuan is onderverdeeld in 10 jiao (volksmond 'mao') en 100 fen. De meest minuscule bedragen van enkele fens kun je al in biljetten voldoen, al worden deze wel steeds zeldzamer. Muntstukken beginnen in omloop te raken. Het grootste is op dit moment de 1 yuan munt. De in- of uitvoer van Chinees geld is officieel verboden. Je kunt er buiten Tibet of China ook nergens iets mee. Als je wat biljetten als aandenken mee wilt nemen, dan is er een kleine kans dat ze aan de grens in beslag worden genomen. De koers is voor het hele land gelijk. Vaak heeft het hotel ook een geldwissel balie met dezelfde koersen als bij de bank.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.