Reiszoeker

Groepsreis Bosnië En Herzegovina & Montenegro

Charme van de Balkan

Boek v.a. € 1.425,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 10 DAGEN

Excursies

Baracko Jezero - Konjic met Tito’s atoombunker

Konjic is een van leukste provinciestadjes van Herzegovina. De rivier Neretva loopt door de stad, er zijn oude bruggen uit de Ottomaanse tijd, prachtige bergen, een aangenaam klimaat en een gezellig centrum. Naast de stad als bezienswaardigheid heb je ook de Atoombunker van Tito. Je leert tijdens deze excursie het dagelijks leven van de Bosniërs kennen. Je zult o.a. een kleine moskee bezichtigen, een museum in een katholieke kerk bezoeken en je wordt hartelijk ontvangen in de Orthodoxe kerk. Multicultureel Bosnië, het tijdperk van Tito en het plaatselijke leven: je ontdekt alles tijdens een wandeling. Het vervoer naar Konjic is inbegrepen in deze excursie.

Inclusief: transfer naar Konjic, entree voor Tito’s Atoombunker en een stadswandeling van circa 2 uur.

Kotor - Boottocht baai van Kotor

Je vaart door de baai van Kotor. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht en maakt twee tussenstops. Je bezoekt het oude stadje Perast en de 'Lady of the rock'. Een klein uniek eilandje vlak voor Perast. 

Inclusief: Transfers, boottocht van ca. 1,5 uur

Durmitor - Rafting op de Tararivier

Houd je van avontuur? Kies dan voor een excursie vol adrenaline, avontuur en 18 km lang waterpret: raften op de Tararivier. Magisch, snel, prachtige landschappen en een unieke belevenis met op ieder moment een ander plaatje.

Inclusief: rafting, gebruik van benodigde kleding, lunch en transfer
Duur: Circa 3 tot 4 uur

Boracko Jezero - Rakitnica Canyoning

De dagexcursie Rakitnica canyoning is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Bosnië en Herzegovina. Tijdens deze excursie word je omringd door ongerepte natuur, kleine stranden en kloven. De rit naar de Rakitnica kloof is fantastisch! Canyoning bestaat uit het overwinnen van obstakels die de rivier Rakitnica voor je heeft uitgezet. Door te zwemmen, springen, wandelen enz. Op sommige plaatsen is de kloof smal en amper een meter breed en reikt tot 800 meter. Het water is helder, waardoor je de rivierbedding kunt zien, ondanks de diepte van 5 meter.

Inclusief: benodigde uitrusting, waterdichte rugzak en lunch

Mostar - Stadswandeling

Maak een stadswandeling van circa anderhalf uur door Mostar, de grootste stad van de regio Herzegovina. Het is een mooie stad met kleine steegjes, restaurants aan de oevers van de rivier de Neretva, witte gestenigde huizen, een bazaar, kunstwinkels en gezellige loungebars. Het is daarnaast ook een stad met een rijke historie. Met overgangen van o.a. de Ottomaanse tijd, het socialisme van Tito en de Mediterrane invloeden is Mostar een gevarieerde stad. Mostar wordt ook wel de stad van de vijgen, wijn, bruggen en platanen genoemd.

Sarajevo - Stadstour

Sarajevo wordt ook wel het Jeruzalem van Europa of het deurtje naar het oosten toe genoemd. Tot 1878 was Bosnië en Herzegovina een onderdeel van het grote Ottomaans rijk. Dat zie je overal nog aan terug: de smalle straatjes, de vele moskeeën, bazaars en natuurlijk het heerlijke eten. In 1878 komt de tijd van de Habsburgse monarchie. Dit tijdperk is terug te zien aan de wegen, het treinverkeer en aan een eigen architectuur. In Sarajevo loop je in vijf stappen van de Ottomaanse tijd naar de Habsburgse tijd, een fascinerende ervaring. Je zal samen met de gids ook onbekende plekken van de stad gaan ontdekken, zoals cafés waar alleen lokale mensen komen, mooie begraafplaatsen en de socialistische architectuur.

Inclusief: Stadswandeling van circa 3 uur en lunch.

Mostar - Jablanicko meer

Tijdens de mooie rit naar Mostar ligt halverwege het stuwmeer Jablanicko Jezero. Hier kan je ervoor kiezen om met een vlot te gaan varen langs de baaien en kustlijnen van dit meer. Tijdens het vlotvaren heb je een prachtig uitzicht op de bergen en het smaragdgroene meer. Dit duurt ongeveer een uur inclusief een drankje.