Reiszoeker

Groepsreis Bosnië En Herzegovina & Montenegro

Charme van de Balkan

Boek v.a. € 1.425,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 10 DAGEN

Groepsreis Bosnië En Herzegovina & Montenegro

Totale beoordeling:
8,3
99 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 13/10/2023
Beoordeling: 7
Jasper:
Mooie landen en in korte tijd veel gezien. Ook leuke afwisseling tussen cultuur en natuur. Een minpunt is dat de aangeboden canyoning aan de prijzige kant is. Helemaal gezien het feit dat het eigenlijk geen canyoning is. Bij canyoning ga ik er vanuit uit dat je abseilt, springt van hoogtes in water en watervallen gebruikt als glijbanen. In dit geval was het alleen maar lopen door het water en af toe je laten meedrijven. Voor de prijs van 90 euro was dit ver onder maats.
Vertrekdatum: 15/09/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Genoten van mijn reis naar Bosnië Herzegovina en Montenegro. Gezellige groep en erg leuke reisbegeleider.
Vertrekdatum: 15/09/2023
Beoordeling: 8
Barbara:
Een mooie reis geweest met een fijne groep mensen en goede reisbegeleiding van Goga. Het programma was gevarieerd met interessante plaatsen en mooie natuur. Vooraf had ik al wel verwacht dat sommige activiteiten voor mij wat zwaar zouden zijn, een goede conditie is belangrijk. Er was gelukkig genoeg keus in de activiteiten en mogelijkheid te kiezen voor iets waar ik me prettig bij voelde.
Vertrekdatum: 15/09/2023
Beoordeling: 9
Rik:
De reis was super! Bosnië Herzegovina is een fascinerend land met een bijzondere geschiedenis en prachtige natuur. Ik vond het canyoning en bijbehorende hike supervet en de bunker van Tito onvergetelijk. De reisleidster had de reis goed in elkaar gezet. Doordat ze zelf uit Bosnië Herzegovina komt kan ze veel vertellen over het land.
Vertrekdatum: 15/09/2023
Beoordeling: 10
Vera:
Wat een mooie reis heb ik hier gehad! Een bestemming met vele gezichten, indrukwekkend, mooi en bijzonder door alle historie en de mooie natuur. Dit is natuurlijk mede doordat het nog niet is verpest door grote hordes toeristen waardoor het nog autentiek is op vele plekken. Zeker een aanrader! Daarnaast hadden we ook een erg fijne reisbegeleidster!! ❤️
Vertrekdatum: 15/09/2023
Beoordeling: 8
Don:
Het was een onvergetelijke ervaring in een vrij onbekend deel van Europa. Door middel van de activiteiten goed kunnen verbinden met de groep. Van stedentripjes tot lange hikes, raften en ziplinen, deze reis heeft 't! Daarnaast kom je onderweg ook genoeg honden en katten tegen om te aaien 😜
Vertrekdatum: 04/08/2023
Beoordeling: 9
Tom:
een zeer mooi en gevarïeerd land. zalige groep en reisbegeleidster GogA was top.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 9
Edwin:
Een fantastische reis met 2 gezichten. Aan de ene kant het rustige en gezellige Bosnië, waar mooie plekjes en lekker eten worden afgewisseld met de harde realiteit van de oorlog. Aan de andere kant het prachtige Montenegro waar sommige delen helaas al té toeristisch zijn geworden. Door een super reisleidster en fijne groep wel een hele leuke tijd gehad!
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Liesbeth:
Bij twijfel boeken! De reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. De natuur van beide landen is prachtig, er zijn genoeg (optionele) excursies om actief te zijn, mogelijkheid om te zwemmen, te wandelen, lekker eten. De groep is warm onthaalt in Sarajevo door reisbegeleidster Goga, ze is geweldig en weet alle ins en outs en leuke plekjes. Prettige chauffeur en een hele leuke groep maakten de sfeer van de reis compleet.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Erik:
Ik wilde meer van de Balkan zien en deze reis leek mij interessant vanwege de rijke geschiedenis en de natuur. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. De natuur van deze landen is betoverend. We hebben bergwandelingen gemaakt, een rivier getrotseerd met canyoning, gezwommen in zee, en indrukwekkende verhalen gehoord over onder andere de oorlogen van de jaren '90. De reis is erg compleet en ik kom vasts nog eens terug.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Denise:
Geweldige reis, fantastische landen, veel geschiedenis, onze reisbegeleidster heeft er alles aan gedaan om ons zoveel mogelijk te laten zien en te laten doen. Er ontbrak ons aan niets, geen vraag of verzoek was te gek, zij krijgt dan ook een dikke tien! De excursies waren top, soms wel pittig, maar de ervaring die je op doet, wauw! De mensen zijn allemaal vriendelijk en gastvrij. Ik wil zeker nog een keer terug naar Bosnië, heel mooi hoe traditioneel heel veel daar nog is.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Tara:
Ben je op zoek naar een actieve vakantie waarbij natuur, cultuur en het onbekende je aanspreken dan is dit de reis die je zoekt. Bosnië Herzogovina en Montenegro, beide prachtige landen met zo hun eigen geschiedenis en natuur. Fijne groepsreis, super reisbegeleider (Goga) en prettige chauffeur die je veilig van A naar B brengt en elk slaap verblijf heeft goede wifi. Toch een keer een excursie overslaan? Dat kan! Tip: Neem goede Hike schoenen mee met een stevig profiel.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 9
Marloes:
Wanneer ik een groepsreis maak, vind ik het leuk naar landen te reizen die ik zelf niet snel zou bezoeken. Daarom dus dit keer Bosnië en Herzegovina en Montenegro. En wat een goede keus! Allebei prachtige landen, op hun eigen manier. Vooral Bosnië vond ik verrassend; Sarajevo is een stad die ik graag nog eens langer wil bezoeken, in de rest van het land is de natuur prachtig en zijn de mensen hartverwarmend. Van Montenegro is vooral de overweldigende natuur me bijgebleven. Hikend in een van de nationale parken had ik het idee dat ik in de Verenigde Staten was in plaats van 'gewoon' Europa. Zorg er wel voor dat je goede wandelschoenen meeneemt, met goede grip! Al met al een fantastische reis, niet in de laatste plaats vanwege de gids die ons de hele reis begeleidde. Bijzonder hoe goed zij de groep aanvoelde en mooi om te zien hoe gepassioneerd zij ons wilde laten kennis maken met deze landen. Dikke aanrader, deze reis!
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Melissa:
Vakantie in Bosnië en Herzegovina, Montenegro was fantastisch. Geweldige reisleidster en de groep was top. Hele leuke tijd daar gehad. En wat is het daar mooi. Ook alle excursies gedaan, die goed geregeld waren. Ik heb een top Vakantie gehad. Ik kom zeker nog eens terug.
Vertrekdatum: 16/06/2023
Beoordeling: 10
Josee:
WAUW! Wat een geweldige reis! We hadden een super leuke groep en een fantastische reisleidster Goga. Het is echt een mooie samengestelde reis. Een combinatie van een zeer indrukwekkende geschiedenis, liefdevolle locals, lekker eten en uiteraard goede koffie, prachtige natuur, veel keuze vrijheid en super leuke activiteiten. De lieve reisleidster Goga en ook haar man Elmir hebben ons een onvergetelijke reis gegeven, zoveel kennis, gastvrijheid en humor. Ze hebben ons laten ervaren welke verborgen parel Bosnië-Herzegovina is. Het was een indrukwekkende en toffe reis die ik absoluut aanraad!
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 8
Kathy:
Bosnië Herzegovina & Montenegro, zijn misschien niet de landen waar je aan zou denken voor een vakantie, maar het is daar zo mooi. Deze reis is een mix van geschiedenis, stad, natuur en toffe excursie. Wij hadden echt een top reisleidster die ons plekken liet zien, waar we zelf niet zouden komen. Ik vond het lichamelijk wel iets zwaarder dan ik had verwacht, omdat je daar veel heuvels en bergen op en af loop, maar ik had het niet willen missen. Ik ben blij dat ik het gedaan hebt, ik heb geweldige dingen gezien en zeker genoten.
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 10
Sanne:
Ik keek erg uit naar deze reis, en terecht. Ongelooflijk hoe mooi deze landen zijn. Waar iedereen mij thuis raar aankeek als ik zei dat ik naar Bosnië ging, is nu iedereen jaloers na het zien van mijn prachtige foto's. De natuur is hier geweldig. Ook Montenegro is erg mooi, wel al een stuk beter ontdekt door de toeristen. Daarom is Bosnië ook zo leuk, relatief weinig toeristen. Ik zou de reis zo nog een keer over doen, zo zie je maar weer...je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen voor praxhtige natuur of een top vakantie. 2,5 u vliegen en je bent er. De reis was wel drukker dan het lijkt, langere reisdagen etc. Maar hier had ik zelf geen last van, 2 excursies overgeslagen zodat ik eits meer vrije tijd had. Ik kan deze reis iedereen aanraden!
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 9
Krijn:
Prachtige reis, heel goede reisleidster. zeker waard
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 9
Frederik Willem:
Het was een heerlijke reis! Voor mij de eerste keer een groepsreis en dit had ik veel eerder moeten doen! Enorm genoten van mooie landen, lekker gehiked, en veel gezien. Top reisleiding en een fijne leuke groep! Aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 9
Reiziger:
Hele mooie reis, in prachtige landen die (nog) niet toeristisch zijn. De gids (Goga) is fantastisch en weet veel over haar land te vertellen. Voor mensen die een actieve vakantie zoeken, is er genoeg keuze. En als je een dagje niet mee wilt doen en toe bent aan rust, is dat ook goed mogelijk. Tip voor als je mid september gaat: neem zowel kleding mee voor zomerse als winterse temperaturen ;-) Kortom: ik zou deze reis zeker aanraden! Boven verwachting mooi!
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 9
Reiziger:
Mooie, afwisselende reis door een schitterend stukje - nog enigszins onontdekt - Europa. Deze reis kent een goede afwisseling van cultuur, steden en natuur. Paar mooie hikes, schitterende steden, indrukwekkende (en helaas ook trieste) geschiedenis, sportieve activiteiten (canyoning zeker doen!). En je eindigt aan de Adriatische kust. En dit alles met een leuke groep en een fantastische reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 05/08/2022
Beoordeling: 8
Jan:
Al met al een fijne reis. Goede reisbegeleider en een leuke groep. Veel samen gedaan, ondanks de grootte (19 p.). Heb eerder groepsreizen gedaan bij andere organisaties, maar deze is zonder meer het best bevallen.
Vertrekdatum: 05/08/2022
Beoordeling: 10
Elise:
Wat gebeurt er als je met totale vreemden op vakantie gaat? Ik heb elk (vooral negatief) scenario van te voren bedacht, maar de realiteit was alles behalve dat! Juist doordat je met elkaar deze stap maakt heb je direct iets gemeenschappelijks. Dat maakt een singlereis in mijn ogen per definitie enorm bijzonder. Je ontmoet leuke mensen die vooral een leuke tijd willen hebben. En als je het treft dan wordt dit een van je leukste vakanties ooit. Denk aan avonden met elkaar borrelen, veel lachen tijdens de lange busreis, goede gesprekken tijdens de hikes en vooral met elkaar deze ervaring delen. Deze reis had precies een goede combinatie van actief zijn en tussendoor genieten, voor mij het ideale programma. Het verschil is absoluut gemaakt door onze fantastische reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 05/08/2022
Beoordeling: 10
Maaike:
Een prachtige reis door Bosnië en Montenegro! Twee landen die allebei veel te bieden hebben; Sarajevo en Mostar in Bosnië o.a. door de (recente) geschiedenis, de nationale parken en (berg)dorpjes voor de mooie natuur. De reis heeft een afwisselend, actief programma. De groep was erg leuk en gezellig, de reisbegeleider fantastisch en dit alles bij elkaar maakt dat ik deze reis echt zo nog een keer zou maken!
Vertrekdatum: 15/10/2021
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mijn eerste groepsreis ooit. Een 7 geef ik het. Het relaxte is dat je gewoon in het busje stapt en dat alles geregeld is. Het vermoeiende is het volle programma en de continue interactie. Even een dagje niet mee doen met het programma en mijn eigen plan trekken was erg fijn en kon gelukkig gewoon! Wat Bosnië betreft: tof! Deze reis heeft cultuur, stad, dorpjes, zee, natuur, wateractiviteiten... een fijne mix! De laatste 2 dagen in het huisje tussen de bergen waren prachtig en bij super lieve eigenaren. De uitzichten zijn super mooi zo eind oktober (mooie kleuren). De temperatuur was bij ons daarentegen wel heel wisselend die periode: zowel de bikini als de handschoenen heb ik aangehad. Voor de vegans: plantaardig eten was redelijk te doen. De reisleider bood hierin goede hulp en veel mensen spreken Engels. Qua groep: het was geen hechte groep, maar heb met iedereen wel een beetje opgetrokken.
Vertrekdatum: 15/10/2021
Beoordeling: 7
Reiziger:
nvt
Vertrekdatum: 01/10/2021
Beoordeling: 8
Siebe:
Geweldige reis gehad door Bosnië. Het land heel goed leren kennen door verschillende goed georganiseerde activiteiten. De groep was heel gezellig en zeker datgene wat de reis compleet maakte.
Vertrekdatum: 01/10/2021
Beoordeling: 7
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 17/09/2021
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een hele mooie, leuke, actieve en gezellige reis door Bosnië&Herzegovina. Vanwege corona is de reis aangepast omdat Montenegro oranje was gekleurd, maar gelukkig konden we nog steeds alle activiteiten doen in Bosnië. Raften is in het najaar wel minder spectaculair dan in het voorjaar, maar wel in een mooie omgeving. Als je van een actieve vakantie houdt met hiken, canyoning en raften is deze reis zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Leuke afwisseling tussen natuur, avontuur en cultuur, de landen waren mooier en interessanter dan ik had verwacht, met name Bosnië (in het najaar). Canyoning zeker niet overslaan als je goed ter been bent!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 10
Jeroen:
Een superreis. Erg mooie locaties, super natuur en leuke activiteiten. Reisleiding was super!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Geweldige reis, mede door de relaxte en positieve groep. Met name de prachtige natuur, relatief weinig toeristen, maar ook de indrukwekkende geschiedenis maken deze reis zeker de moeite waard. De reisbegeleider was ontzettend vriendelijk, warm, open over persoonlijke ervaringen en tegelijkertijd heel respectvol tov omgeving/medemens.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
De reis naar Bosnië & Herzegovina en Montenegro heeft mij verrast. De natuur is prachtig en het eten lekker (veel vlees wel). Onze reisbegeleidster deed het voor het eerst (normaal doet haar man het), maar het is ons zeer goed bevallen! Ook de uitjes zijn tof, het ziplinen, canyoning, vlotvaren en raften. De laatste 2 dagen Budva zijn ook zeer welkom om uit te rusten van deze intensieve reis. De accomodaties kunnen wel beter: op bepaalde plekken was er geen (warm) water, hing er een te kort douchegordijn waardoor de vloer een waterballet werd, was de badkamer ijskoud, waren er vlekken te vinden op het beddengoed, waren er lampen of lattenbodems kapot, etc. Dus dat zou mijn tip wel zijn aan Shoestring, verbeter dit.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 9
Christian:
Ik kan deze reis met volle overtuiging ronduit een succes noemen. We hadden niet alleen groot geluk met het weer, maar het reisprogramma en de reisbegeleiding waren op zichzelf ook al helemaal top! De reisleidster (Goga) is ontzettend aardig, heeft humor en spreekt bovendien vloeiend zowel de lokale taal als Nederlands. Deelname aan de excursies en activiteiten is naar eigen keuze, maar in ieder geval zeer aan te bevelen, want ze waren heel afwisselend, leuk en leerzaam. Een bijzonder leuke en gezellige groep vormde de kers op de taart! De groepsgrootte (16 pers.) tijdens mijn reis bleek ideaal, zowel qua sfeer en onderling contact als qua vervoer en bewegingsgemak tijdens excursies of rondleidingen. Een groepsgrootte van minder dan 8 of meer dan 20 personen zou ik daarentegen zeer afraden (tip voor Shoestring). Wie zich realiseert dat dit een 'actieve' reis is door een niet erg toeristische regio, en daarbij oprechte interesse en respect voor zowel de mooie natuur als de rijke cultuur en geschiedenis bezit, zal hier ook een geweldig mooie reis beleven.
Vertrekdatum: 27/09/2019
Beoordeling: 8
Lei:
Een fantastische reis. Zeker de moeite waard om mee te maken!
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Martijn:
Leuke reis met de nadruk op natuur, geschiedenis en wat sportiefs. Bij onze reis werden de eerste dagen bepaalt door de regen. De gids was wat terughouden om te vertellen over de oorlogsgeschiedenis terwijl de sporen nog duidelijk zichtbaar zijn. De oorlogstunnel bij het vliegveld is maar voor een klein deel toegankelijk. Wanneer je in Sarajevo bent is het niet de moeite waard om hier op eigen gelegenheid heen te gaan. Als tussenstop op de dag van vertrek uit Sarajevo is het prima te doen. De genoemde reisduur per dag is wel heel positief omschreven.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 7
Linda:
Leuke afwisselende maar vooral actieve reis. Ga zeker mee met de excursie Canyoning, wat voor mij een hoogtepunt van de reis was. Daarnaast veel geleerd van de geschiedenis van Bosnië. De reis begeleider deed erg z'n best om iedereen tevreden te houden en legde ook veel uit over Bosnië. Tip: ga zelf naar Kotor en beklim de berg voor een mooi uitzicht.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Pim:
Erg mooie reis door Bosnië en Montenegro, zeer goede reisleiding die veel kan vertellen over de geschiedenis van Bosnië, aandacht voor architectuur geschiedenis en natuur, spanning tijdens canyoning echte aanrader voor natuur liefhebbers, rafting viel beetje tegen dit zou ik alleen aanraden in het voorjaar wanneer er nog smeltwater uit de bergen komt rivier was erg kalm tijdens mijn reis.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Bosnië Herzegovina en Montenegro zijn 2 hele bijzondere en prachtige landen, rijk aan cultuur maar vooral natuur.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 9
Merel:
Het is een mooie afwisselende reis met zowel prachtige natuur als cultuur, maar ook lekker actief! Zeker het canyoningen en raften zorgt voor wat extra spanning tijdens de reis. Om de reis af te sluiten kan je ook nog een duik in zee nemen. Heerlijk!
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Christiaan:
Schitterende reis door 2 voor mij onbekende landen met een prima afwisseling tussen cultuur natuur sportieve activiteiten en strand. Mede door een super leuke groep een heerlijke vakantie gehad.