Reiszoeker

Groepsreis Cuba Totaal

Salsa, sigaren en bountystranden

Boek v.a. € 2.235,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 21 DAGEN

Optionele excursies

Baracoa - Beklimming El Yunque

El Yunque is een grote platte berg, niet ver van Baracoa. Een beetje zoals de Tafelberg in Zuid-Afrika. Je wordt naar het beginpunt van de wandeling gebracht en loopt vervolgens naar de top van El Yunque. In een riviertje kun je nog even afkoelen voordat je de wandeling terug naar het beginpunt weer inzet.
NB: Het weer kan van invloed zijn op het wel/niet kunnen maken van de beklimming.

Duur: ongeveer 6 uur.
Inbegrepen: transport, gids en entree. Exclusief: fooi en lunch.
Voor deze excursie zijn minimaal 2 deelnemers nodig.

Havana - Fietstour

Met een ervaren tourguide fiets je onder andere langs deze highlights: Vedado, El Bosque, Cemetery of Columbus, Revolution Square, Plaza Vieja Plaza San Francisco de Asís, Colonial Castles en Malecón. Je wordt opgehaald bij een verzamelpunt op een vooraf afgesproken locatie in Havana (je regelt zelf het vervoer naar het verzamelpunt) en wordt na afloop van de excursie daar ook weer naar teruggebracht.

Duur: ongeveer 3 uur. Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Salsales

Geniet op je vakantie van een swingende salsales met de beste dansleraren! Je wordt opgehaald bij een verzamelpunt op een vooraf afgesproken locatie in Havana (je regelt zelf het vervoer naar het verzamelpunt) en wordt na afloop van de les daar ook weer naar teruggebracht. Dit is een ‘join in’ les; er zullen waarschijnlijk ook andere (internationale) reizigers deelnemen.

Duur: ongeveer 3 uur.
Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Stadstour in 'oldtimer'

Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden.

Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een lokale gids.

Trinidad - Canopy Tour

Wil je een adrenalinekick? Je kunt optioneel een canopy tour maken over een tokkelbaan (zipline) met vijf platformen bij Valle de los Ingenios. Met een flinke snelheid zweef je over de boomtoppen en geniet je van een weids uitzicht over het groene landschap.

Duur: ongeveer 2,5 uur.
Inbegrepen: transport met de eigen bus, instructies door Engelstalige gids/begeleider en entree.
Exclusief: fooi en lunch.
Voor deze excursie zijn minimaal 6 deelnemers nodig.

Trinidad - Catamarantocht naar Cayo Iguana

Een heerlijk dagje met een catamaran (of zeilboot) op de Caribische Zee, op weg naar Cayo Iguana. Onderweg is er mogelijkheid tot snorkelen boven een koraalrif! De excursie begint om 9.00 bij Marina Marlín op Playa Arcón. Dit is een ‘join in’ excursie, er kunnen ook andere internationale reizigers deelnemen. Aan boord is gezellige muziek en een open bar, waar je lekkere drankjes kunt bestellen (inbegrepen). Je kunt gebruik maken van aanwezige snorkelspullen. Eenmaal aangekomen op Cayo Iguana kun je relaxen op het strand.

Duur: circa 7 uur.
Inclusief: boottocht, Engelstalige begeleiding, gebruik snorkelspullen, lokale drankjes, lunch.
Voor deze excursie zijn minimaal 6 deelnemers nodig.
NB: Retour transfer vanaf accommodatie naar het beginpunt (Marina Marlin Ancón) zijn op eigen gelegenheid. Een taxi kost circa CUC 10,- per enkele reis.

Trinidad - Topes de Collantes

Een leuke excursie naar het berggebied Toppes de Collantes. Je wordt per legertruck of met 4x4 jeeps bergopwaarts gebracht. Eenmaal aangekomen maak je een hike, geniet je van de lunch en is er gelegenheid om te zwemmen. De excursie duurt 4 tot 5 uur uur. Dit is een ‘join in’ excursie; er kunnen dus ook andere (internationale) reizigers in je groep zitten.

Prijs persoon geldig bij minimaal 2 deelnemers.

Varadero - Buena Vista Social Club Concert (alleen op woensdag)

Ry Cooder zorgde voor een internationale sensatie toen hij in 1997 het Cubaanse muziekgenre ‘son’ introduceerde met zijn ‘Buena Vista Social Club’ CD. Hij won er een Grammy mee en zorgde ervoor dat Latijns-Amerikaanse muziek een boost kreeg. Ieder woensdag treedt de Buena Vista Social Club op in Varadero. Een ‘collectief’ transfer van het hotel naar de concertlocatie en weer terug na afloop is inbegrepen in de prijs van deze excursie.

Duur: ongeveer 3 uur. Start om 20.30 uur. Dresscode: ‘Casual’.

Varadero - Jeep Safari Nature Tour (inclusief snorkelen)

Op avontuur in de gevarieerde natuur die de omgeving van Varadero te bieden heeft! Je wordt opgepikt bij je hotel met een ‘collectief’ jeeptransfer (er kunnen ook andere internationale reizigers deelnemen buiten je Shoestring reisgenoten). Per boot verken je de Canimar rivier en geniet je van de weelderige plantengroei en mangroven aan de oevers. Ook kun je verschillende vogels observeren, zoals lepelaars, trogons en papegaaien. Je gaat snorkelen boven het beschermde rif ‘Punta Maya’ met zijn kleurrijke tropische vissen. Op de boot zijn snorkelspullen aanwezig. Je bezoekt de ‘Cueva de Saturno’, een grot met een waterpoel waar je opnieuw kunt zwemmen. Ook ga je naar de koffieboerderij ‘Finca La Dionisia’, waar je kunt optioneel kunt lunchen of paardrijden.

Duur: ongeveer 4,5 uur. Start om 8.30 uur.
Duur: ongeveer 4,5 uur. Start om 8.30 uur.
Inbegrepen: transport, gids, boottrip Canimar rivier, snorkelen Punta Maya, bezoek Cueva de Saturno en Finca La Dionisia. Exclusief: fooi en lunch.
Voor deze excursie zijn minimaal 3 deelnemers nodig.

Viñales - Op de mountainbike

Je verkent de Viñales Vallei op een mountainbike. Leuk en niet bijzonder zwaar, aangezien het grootste deel van het traject vlak of heuvelafwaarts is. Je legt tijdens deze fietsexcursie een afstand af van ongeveer 26 kilometer. Na enkele uren fietsen kun je afkoelen in de Resbaloso rivier. Dit is een ‘join in’ excursie, waarbij ook andere internationale reizigers kunnen deelnemen.

Inclusief: lokale gids, huur fiets.
Voor deze excursie is minimaal 1 deelnemer nodig.
NB: Er zijn geen fietshelmen aanwezig.

Viñales - Paardrijden

Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: het paard!

Duur: circa 2 uur.
Inclusief: lokale gids, huur paard.
Voor deze excursie zijn minimaal 4 deelnemers nodig.

Viñales – Wandeling Valle de Viñales en bezoek tabaksplantage

Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids maak je een wandeling van circa 3 uur door de Valle de Viñales. Ook bezoek je een tabaksplantage of een tabakdrooghuis (afhankelijk van het seizoen).

Duur: ongeveer 3 uur.
Inbegrepen: transfers. Exclusief: fooi.
Voor deze excursie zijn minimaal 6 deelnemers nodig.