Alternate Text

Groepsreis Cuba Totaal

Salsa, sigaren en bountystranden

BOEK v.a. € 2.099,-
GROEPSGROOTTE: 9-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Cuba Totaal

Totale beoordeling:
7,8
48 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,2
Prijs/kwaliteit: 7,3
Accommodatie: 7,0
Transport: 8,4
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Marinus Antonius Laurentius:
De drieweekse rondreis door Cuba geeft een goed beeld van het land en zijn inwoners en gebruiken. Ten opzichte van de tweeweekse reis ga je verder naar het oosten en dat is qua natuur zeker de moeite waard. Tevens bezoek je Santiago de Cuba met de kapel buiten de stad en het slot aan het begin van de baai als hoogtepunten. Drie dagen Havana om te beginnen lijkt veel maar om de sfeer echt te proeven is dat prima. Tip: neem salsa les in Havana, daar heb je de rest van de reis plezier van ! Busvervoer is prima en de engelstalige reisbegeleider geeft je een prima kijk in de beleving van het land.
Vertrekdatum: 19/05/2018
Beoordeling: 8
Ton:
Aantrekkelijke reis door geheel Cuba met veel verplaatsingen en soms ( te) lange reisdagen. Grote diversiteit in het landschap van jungle tot suikerrietplantages en open vlaktes tot rijstvelden. Helaas zie je erg weinig wildlife op deze reis. Hoogtepunten zijn voor mij geweest Havana, Trinidad en Santa Clara. Het mausoleum van Che Guevara is must.
Vertrekdatum: 17/03/2018
Beoordeling: 8
Ramon Rene:
De 3 weken reis door cuba is ons heel goed bevallen! Achteraf gezien zouden we zelf een nacht minder in havana verblijven en elders een nachtje langer. Bijvoorbeeld in vinnales of santiago de cuba. De casas particularas waren heel fijn erg netjes en vanalles mocht en kon. Beetje flexibel zijn en het gehaaste westen achter je laten dan komt het helemaal goed! Wij hebben heel erg genoten en zijn blij dat we de 3 weekse reis geboekt hebben zo zie je ook het mooie oosten!
Vertrekdatum: 17/03/2018
Beoordeling: 9
Marlies:
Super ervaring! Met een leuke groep heel veel van het land kunnen zien! Hiervoor waren veel reisdagen nodig maar dit was geen enkel probleem. Tijdens een reisdag waren er veel tussenstops met bezienswaardigheden waardoor je veel ziet en niet het gevoel hebt dat je lang in de bus zit. Ook vanuit de bus zie je veel moois en krijg je info van de reisleider. Veel verschillende locaties bezocht, leuk met afwisseling tussen hotels en casas. Leuke en afwisselde excursies en ook tijd om zelf invulling aan te geven.
Vertrekdatum: 18/11/2017
Beoordeling: 7
Wouter:
Een land die je zeker een keer moet bezoeken, zeker omdat authentiek is en heel jaren achter loopt. De periode november en december prima te bezoeken. Zeer leuke tijd gehad met de groep, veel avonturen beleeft en natuur ook leuk nieuwe mensen ontmoet. Verder is een apart land met leuke mensen(soms wat opdringerig).
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 7
Rudi:
Wellicht is een iets persoonlijker contact met jullie klanten al een verbetering. Aanheffen in mails zoals "Beste," of "Beste reiziger," zijn natuurlijk te standaard om positief over te komen (op mij dan). De nieuwsbrief lees ik eigenlijk niet omdat dat mij alleen maar reclame voor reizen die nog niet volgeboekt zijn lijkt.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Esther:
Ik heb een top reis gehad! Leuke groep, begeleider, chauffeur en slaapplaatsen. En het land is prachtig.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 7
Bianca:
Cuba is een geweldige bestemming! Het land is heel mooi en de mensen super vriendelijk. Ik heb me nergens onveilig gevoeld. Houd wel rekening met Nederlandse prijzen, maar slechtere en vooral minder keuze. Vegetarisch eten is bijna onmogelijk. Zorg dat je zelf voldoende 'luxe producten' bij je hebt: denken 'dat koop ik daar wel' is onverstandig. Ook Zeep en toiletpapier zijn alles behalve vanzelfsprekend. Hygiene laat soms te wensen over. Staatshotels en -restaurants zijn matig tot slecht. Casa particulares zijn meestal goed.
Vertrekdatum: 17/12/2016
Beoordeling: 6
Gerhard:
Een onvergetelijke reis! de oude auto's, muziek, dans, sigaren, rum; geweldig. Wel een aantal kanttekeningen: onderschat de reistijden niet, wij zijn niet de enige weggebruikers. Daar zijn ook heel paarden, ossen met een wagen, fietsen, auto's, vrachtwagens en soms loslopend vee. En pas op je spullen, er zijn veel mensen die onze spullen ook wel goed kunnen gebruiken. Gelukkig hebben we ook hele lieve mensen ontmoet. Zoals de oma in de eerste Cassa Familiar. We hebben onze schoenen geruild omdat ik zere voeten had. Zij mijn nieuwe mooie leren slippers ik haar makkelijke plastic oma schoentjes. Beide blij! De beste tip zou zijn om te starten in Havana en weer naar huis te vliegen vanaf Santiago de Cuba. Maar of dat kan weet ik niet.
Vertrekdatum: 17/12/2016
Beoordeling: 8
Michelle:
Het was een erg leuke en mooie reis! Je ziet de steden maar ook heel veel natuur. Er zijn genoeg excursies te doen en er is veel te zien en te beleven. Het rijden in zo'n oude auto is heel gaaf! Maar ook de wandeling door de vallei van Viñales is een aanrader. Baracoa en een gedeelte ervoor en erna is erg getroffen door orkaan Matthew. Het was best indrukwekkend om te zien, hoeveel schade er is. Tussen het reizen van plaats naar plaats heb je ook foto stops en doe je dorpjes of stadjes aan waar je even vrije tijd krijgt om door heen te lopen. Tijdens de reis verbleven we ook in casa's. Dat is bij de Cubanen thuis. Dat was een super leuke ervaring. Ik en mijn kamergenoot hebben s'avonds in onze casa gegeten. Totaal anders dan wat je in hotels krijgt. Het is overheerlijk en je krijgt heel veel eten. Ik was er ook met kerst en oud & nieuw. Kerstavond en 1e kerstdag is voor de Cubanen heel belangrijk. Maar met oud & nieuw valt er niks te beleven. Er is geen vuurwerk en er waren ook geen feesten. Heel apart dat het zo stilletjes voorbij gaat en je aan een nieuw jaar begint. Al met al een heerlijke reis gehad! Van stad en cultuur tot natuur en strand en zee.
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 6
Denise:
Het land Cuba is prachtig en een must-see! Bereid je echter wel op de reis voor, om je niet door sommige zaken onaangenaam te laten verrassen (een koude douche, het niet-gekruide eten, normen en waarden van het land). Dit klinkt vrij logisch, maar vooral ook bij Cuba noodzakelijk om optimaal van de mensen en de cultuur te kunnen genieten. Door de vele uren in de bus krijg je de perfecte mogelijk om het prachtige groene landschap en de kleine dorpjes van west naar oost te zien veranderen, al kan het je ook op een gegeven moment het gevoel geven dat je het contact met de locals hierdoor verliest en alles vanachter het busvenster aan je voorbij ziet schuiven. Als je je consequent aan de tip van de lokale reisleiding houdt (never compare Cuba) staat niets je in de weg voor een prachtige reis!
Vertrekdatum: 10/09/2016
Beoordeling: 8
Elise:
Geweldige reis met gezellige reisgenoten en een goede gids. In een korte tijd veel van Cuba gezien. Een flexibele houding is aan te raden omdat in Cuba dingen nogal eens kunnen veranderen. Daarnaast is het soms geduld hebben. Alles gaat op Cubaanse tijd, een stukje langzamer. Verder is het genieten van een land waar de tijd stil heeft gestaan. Soms is het net een andere wereld.
Vertrekdatum: 10/09/2016
Beoordeling: 7
Jan Jan:
Dit is een reis waarbij je veel van het land ziet. Houd er wel rekening mee dat er een aantal dagen bijzit dat je hoofdzakelijk in de bus zit. Cuba als vakantiebestemming kan ik zeker aanraden. Wel vind ik dat de accommodaties beter van kwaliteit mogen zijn.
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Annemarie:
Fantastische reis met veel indrukken van een bijzonder land. Aanrader om snel te doen voordat het land te veel verandert!
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 9
Femke:
Cuba is een land met veel gezichten want waar het sobere communisme nog steeds overheerst, hoor je overal de vrolijke salsa en reggeaton muziek. Culturele steden wisselen af met de prachtige natuur waarbij het landschap elke 30 minuten kan veranderen, uiteraard afhankelijk van de regio. Havana, Vinales, Trinidad en Baracoa zijn de plaatsen die je niet mag missen tijdens een reis door het sfeervolle, vriendelijk en charmante Cuba! Deze reis biedt het allemaal terwijl de parelwitte stranden in Varadero je de mogelijkheid bieden rustig bij te komen van een zeer levendige en muzikale reis terug in de tijd.
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Danielle:
Als je je voorbereidt op een aantal lange reisdagen (vooral in de laatste week) en als je je flexibel kunt en wilt opstellen, dan zeg ik: zeker doen! Cuba is een prachtig en veelzijdig eiland, dat in hoog tempo aan het veranderen is. Daarom niet te lang wachten, maar nu gaan! Bereid je wel goed voor: lees je in, neem voldoende geld mee, verwacht geen culinaire hoogstandjes en geen vlotte bediening in restaurants. Geef je over aan de Cubaanse cultuur en drink op je gemak nog een Mohito of Cuba Libre. Geniet van de prachtige natuur in Vinales en van de kleurrijke steden zoals Trinidad. Wat mij betreft een aanrader!
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Patrick:
Ik heb in deze reis een prachtig land in een vogelvlucht voorbij zien komen. In korte tijd doe je vele indrukken op over een land wat al vele tientallen jaren stil staat. Met een gezellige groep bleken ook de cubaanse nachten erg prettig.
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Eline:
Super reis! Je ziet heel veel van Cuba en stopt in alle belangrijke plaatsen en ervaart de Cubaanse cultuur van dichtbij. Mooiste stad: Trinidad. Leukste excursie: naar de zee bij Baracoa. Echt doen: met oude Amerikaanse auto door Havana toeren. Vooral niet doen: de excursie naar de uitkijktoren over de suikerrietplantages bij Trinidad. Organiseer dit laatste zelf! Mocht het kunnen: ga zeker naar het carnaval van Santiago de Cuba! Helaas zijn alle musea daar dan dicht maar je krijgt er een optocht met praalwagens voor terug en als je de locals naar een leuke plek om te feesten vraagt, nemen ze je mee naar straatfeesten waar volop salsa gedanst wordt.
Vertrekdatum: 07/05/2016
Beoordeling: 9
Susanne:
Voor mij was het de perfecte combinatie van cultuur-natuur-stad-strand. De prima afwisseling van locaties midden in een schattig stadje met een geweldig plein en locaties net buiten het dorp met voldoende alternatieven om nog het stadje in te komen. De hotels zijn over t algemeen simpel maar prima voor de hoeveelheid tijd die je er besteed, en soms heerlijk overdadig naarmate de reis tegen het einde loopt. De toeristische show in Havana wordt niemand vrolijk van dus sla die gerust over maar daartegenover staat de heerlijke hikes die voor onverwacht avontuur zorgen (en toch goed te doen voor ongeoefende personen). Het zijn soms lange lange busdagen, maar voor mij heeft het nooit verveeld omdat je wel door het echte cuba rijdt en er altijd wel iets te zien is. Ik zou de reis echt opnieuw boeken als ik opnieuw voor de keuze zou staan, maar alleen met dezelfde toffe groep!!! ;)
Vertrekdatum: 07/05/2016
Beoordeling: 9
Frank:
De groep was heel aangenaam en de reis door Cuba heerlijk. Leuke afwisseling tussen cultuur en ontspanning, stad en natuur. Prachtig land met een hele interessante politiek natuurlijk en vriendelijke locals. 19 dagen is ideaal om het land van west naar oost te zien. Soms zijn er langere reisdagen op de bus maar dat valt wel mee als je graag uit het raam kijkt, wat muziek luistert of een praatje slaagt. De excursies zijn zeker de moeite en de wandelingen in Vinales en Baracoa zijn schitterend. 1000 euro is normaal gezien zeker genoeg, tenzij je van plan bent om 250 flessen rum mee te brengen. Ik was de enige Belg in een groep Nederlanders en die moesten telkens lachen als er een foto 'getrokken' werd dus dat was erg plezierig.
Vertrekdatum: 07/05/2016
Beoordeling: 8
Roland:
Een hele toffe reis, door een uniek land, de eerste dagen kijk je, je ogen uit in Havana, alle oude auto's, mooie gebouwen, en het gezellige volk. Goede hotels (zeker omdat je er alleen slaapt), en goed geregeld vervoer. Hou wel rekening met veel reistijd, zeker op het einde, maar die vergeet je naderhand, en dan kun je alleen maar na genieten van een heerlijke vakantie! Als (hele gezellige) groep hebben we collectieve heimwee!
Vertrekdatum: 13/02/2016
Beoordeling: 8
Jacob:
Samen met mijn vader (63) heb ik deze prachtige reis geboekt. Omdat deze reis door heel Cuba gaat mis je geen 1 mooie spot! Wat erg prettig was, was de vrijblijvendheid van het boeken van de tripjes. Aangekomen in een stad gaf de reisleider een aantal opties om te doen. De keus was volledig aan jezelf mee te gaan of niet, zo kon je volledig je eigen programma maken of laten bepalen! De combinatie van slapen in hotels en bij mensen thuis, de casa particulares, was perfect. Ook de reisafstanden zijn prima te overzien. Cuba is een prachtig boeiend land waarbij de geschiedenis overal zichtbaar, tastbaar aanwezig is. Mijn vader en ik hebben een prachtige onvergetelijke reis gehad!
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Edith:
Bijzondere reis. Bijzonder land met vriendelijke en gastvrije mensen. Vooral het verblijf in de casa's is erg leuk en leerzaam. Het was de laatste week wel veel reizen en ondanks het feit dat het oosten van Cuba erg mooi is vond ik dat niet opwegen tegen de lange uren in de bus. Dan zou je vanuit het oosten moeten vertrekken zodat je niet weer terug hoeft naar Havanna.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 7
Mariëlle:
Je krijgt een compleet beeld van Cuba en in drie weken heb je ook echt het hele eiland gezien. Goede afwisseling van steden en natuur. Genoeg excursie mogelijkheden.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Menno:
Cuba is een prachtland, maar om daar optimaal van te kunnen genieten moet je wel je kunnen overgeven aan de mentaliteit van de mensen. Je moet dus vooral geen haast hebben, en heerlijk genieten en de salsa opsnuiven.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Marco:
-
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 7
Jacco:
Geweldige reis, met leuke reisgenoten en een goede gids. Veel gezien van Cuba. Zorg er wel voor dat je flexibel bent omdat in Cuba dingen nogal eens kunnen veranderen. Verder gewoon genieten.... Je hebt tenslotte vakantie!
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Nina:
Prachtig land waar veel flexibiliteit van jou als toerist gewenst is. Met name als het neer komt op accommodaties. Onvergetelijke ervaring, een goede mix van cultuur snuiven, hiken, cocktails drinken, salsa dansen en relaxen op het strand! Je moet het treffen met je reisgezelschap en gids, in mijn geval een top vakantie!
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Jan:
Cuba is een aanrader: een mooi land, mooie natuur, mooie koloniale steden, gebouwen, mooie stranden, vriendelijke mensen, veilig, lekker klimaat en dat alles in een spannende en unieke politieke historie en omgeving. Echter Shoestring is niet in staat om deze reis goed te organiseren, de reisleiding is matig, hotels soms ver uit de stad en matig, laatste week veel in de bus. Varadero is geen verlenging waard.
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Frank:
Wel moet melding worden gemaakt van een dieptepunt in de reis en wel de optionele catamarantour in Varadera. Dit was een behoorlijke tegenvaller. Weinig relaxt op een discoboot waar verplicht moest worden meegehost. De muziek stond de hele tocht hard aan en het snorkelen was zeer minimaal met 80 man rond de boot.De dolfijnen was een zielig circus en was deze excursie weggegooid geld. Dit moet zeer duidelijk uit het aanbod worden verwijderd danwel anders worden aangekondigd/omschreven en dat voor 101,00 CUC!! Wanneer vooraf duidelijk was dat de catamarantour er zo zou uit hebben gezien hadden wij (7 van onze groep) nimmer geboekt!
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Ilse:
Dit is een super mooie reis waarbij je Cuba in al zijn facetten te zien krijgt. Na twee weken was ik zelf een beetje "steden moe", maar na een zelf georganiseerde wandeling in Baracoa (Lonely Planet) was ik weer helemaal opgeladen. Helaas zijn veel hotels niet in het centrum van de stad, maar met (bici-)taxi's kom je vrij eenvoudig en goedkoop in het centrum. Onze reisleider heeft ons ook af en toe gebracht met de bus. Varadero is echt een all-inclusive resort en daar moet je van houden. Een afrader is wat mij betreft de catamarantocht. Als je hierbij een voorstelling maakt van een actieve tocht dan kom je bedrogen uit. Het is een grote boot waar met gemak 70-80 man op passen en al snel gaat de muziek aan. Op de terugweg gaat het zeil wel omhoog, maar daar is alles dan wel mee gezegd. Niemand van onze groep kon dit waarderen, zeker niet omdat het 100 euro kostte. De goedkopere tocht was niet meer te boeken. Het snorkelen wat erbij hoorde is ook niet de moeite waard, evenals het lunchbuffet.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 9
Linda:
Erg genoten van de Cuba reis! Geweldige sfeer, heerlijk kunnen dansen en een leuke groep.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 8
Gertjan:
Deze reis een geweldige manier om Cuba te leren kennen. het is een geweldig land met veel live muziek in ieder cafe of restaurant staat er wel een bandje op te treden. Ook een ritje in een oude oldtimer is een ervaring die je niet snel vergeet. elke stad die je aandoet heeft zijn eigen bijzonderheden en zijn eigen stijl vooral Havana en Trinidad zijn erg mooie steden. Maar ook de natuur bij Vinales en Baracao is erg bijzonder. kortom een aanrader!
Vertrekdatum: 15/07/2015
Beoordeling: 7
Herman:
Cuba is een parel, een heerlijk en ontspannen (veilig) Caribisch eiland. Mooie steden ondanks veel vergane glorie en prachtige, rustige en groene natuur. De inwoners zijn hulpvaardig en aardig. Nog steeds geen opdringerige commercie.
Vertrekdatum: 15/07/2015
Beoordeling: 8
Aart Matthijs:
Een prachtig land! We hebben veel cultuur opgesnoven en dankzij de verhalen van de plaatselijke reisleider een duidelijk beeld gekregen van het leven op Cuba. Bij Baracoa hebben we buiten het Shoestring programma om een wandeltocht gemaakt op de berg El Junque, wat een aanrader is, en bij Varadero hebben we prachtig gesnorkeld. Er is dus ook de mogelijkheid om meer natuur op te snuiven, maar daar moet je zelf even naar op zoek.
Vertrekdatum: 18/04/2015
Beoordeling: 8
Casper:
Een unieke reis! Waarin je alle kanten van Cuba duidelijk te zien krijgt.
Vertrekdatum: 05/03/2015
Beoordeling: 8
Irene:
Cuba? Doen! Met de drieweekse rondreis van Shoestring zie je alle delen van het eiland. Je bent veel onderweg, maar ziet dan ook veel. De reis wordt aangeduid als niveau A en dat klopt ook. Weinig inspanning en moeilijkheden. De warmte is er ook niet drukkend of benauwd. Zorg dat je voorbereid bent op de Cubaans gebruiken. Het eten is er weinig afwisselend en de standaarden liggen er lager dan bij ons (denk aan hygiëne en onderhoud). Laat je daar echter niet door afschrikken, want Cuba biedt je een unieke beleving! Het zakgeldadvies was voor mij voldoende. Kanttekening daarbij is dat ik weinig excursies heb ondernomen en weinig uit ben geweest. Ik kan me voorstellen dat je al gauw aan de bovenrand van het advies uitkomt (275). Als je wat voor de Cubanen wilt doen, neem dan oude kleren mee om weg te geven, evenals pennen, zeep, shampoo en ballonnen. Potloden zijn ook welkom, maar alleen nuttig als je ook de puntenslijper geeft. Onze reisleider hebben wij één van onze reisgidsen gegeven. Zij kon zo Nederlands leren en de verhalen gebruiken. En als het had gekund, hadden we westerse muziek voor haar overgezet op de computer. Wellicht kunnen anderen dat alsnog doen!
Vertrekdatum: 05/03/2015
Beoordeling: 7
Marcel:
Leuke afwisselende groepsreis die mij een prima indruk van Cuba heeft gegeven. Kleine minpuntjes waren de soms lange reisdagen en de hotels die soms buiten het centrum lagen. Pluspunten voor mij waren de Casa Particolares voor het persoonlijke contact met de lokale bevolking, en de vrijheid die deze reis met zich meebrengt om er zelf op uit te trekken.
Vertrekdatum: 05/03/2015
Beoordeling: 8
Judith:
De reis door Cuba was in 1 woord: geweldig! Een mooie kans om in 3 weken een prachtig eiland in zijn geheel te zien. Zowel cultuur, geschiedenis als zon, zee & strand wordt goed gecombineerd. Afwisselende mogelijkheden over het hele eiland als: paardrijden, snorkelen, duiken, mountainbiken, salsa les, bezoek aan sigarenfabriek en hiken. Met name de plaatsen Viñales, Cienfuegos en Baracoa vond ik zeer de moeite waard. Niet het beste eten ter wereld, maar zeker wel de lekkerste cocktails. De Cubanen weten, ondanks dat ze het niet breed hebben, een feest van het leven te maken!

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.