Alternate Text

Groepsreis Zuid-India

Thali's en tempels in de tropen

BOEK v.a. € 1.699,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuid-India

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de Indiase rupee van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 28,-

Goa - Stadstour ‘Oud Goa’

Je bezoekt diverse monumenten, zoals de barokke Basiliek van Bom Jesus, die prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je de tombe van St. Francis Xavier, de patroonheilige van Goa. Ook ga je naar de Se Kathedraal (een van de grootste kerken in Azië), het Archeologisch Museum en Viceroy’s Arch. Voor deze excursie (met eigen vervoer) is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
10:00 – 16:00 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, vervoer
Niet inbegrepen: entreegelden
€ 25,-

Kochi – Fietsexcursie

Je maakt een fietsexcursie door Kochi, waarbij je kennis maakt met verschillende gemeenschappen (Kachi, Tulu brahmanen , Konkons, Arabische afstammelingen, Jains, Zwarte en Witte Joodse gemeenschap). Je ziet hun leven van alledag, godsgebouwen en ‘eetgewoontes’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 – 12:00 uur of 14:30 – 18:30 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur
Niet inbegrepen: fooi
€ 5,-

Kochi – Kathakali-dansvoorstelling

Kochi is dé plaats om een Kathakali-dansvoorstelling bij te wonen. Deze dans uit Kerala kenmerkt zich door groteske gebaren, schitterende kostuums en een zeer uitgebreide make-up. Je ziet eerst hoe de acteurs zelf hun grime aanbrengen en geholpen worden met het aantrekken van hun ingewikkelde kleurrijke kostuums. De dans is meestal ontleend aan verhalen uit de Mahabharata en de Ramayana. Bij de voorstelling staat er een olielamp vooraan op de rand van het podium. Deze lamp symboliseert de aanwezigheid van het goddelijke. Tijdens de dans wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende (hand)poses en gelaatsuitdrukkingen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
18:15 – 19:30 uur

Inbegrepen: vervoer, Kathakali-dansvoorstelling

€ 15,-

Madurai – Sightseeing per fietsriksja

Een ritje per fietsriksja is een unieke manier om een stad als Madurai te verkennen. Laat je niet ontmoedigen door het beeld van een arm, puffend mannetje dat de riksja niet van zijn plek krijgt. Je helpt hem juist om fatsoenlijk iets te verdienen. Jij wordt beloond met een unieke ervaring en hij met een goed dagloon.
Je wandelt met een lokale Engelssprekende gids van je hotel naar de Meenakshi tempel (circa 10 minuten), waar je even kort kunt rondkijken. Vervolgens stap je in de fietsriksja (één persoon per riksja) voor een ritje van circa 40 minuten. Onderweg zie je o.a. de fruit- en groentemarkt en de Vigai rivier. De rit eindigt bij het paleis van Tirumalai Nayak, de grootste koning van de Nayak-dynastie die heerste van 1559 tot 1781 (entreegeld niet inbegrepen). Het bouwwerk uit de 17de eeuw is gemaakt in Indo-Moorse stijl. Alleen de poort, het grote binnenplein en een danszaal staan nog overeind. Het geheel geeft een goede indruk van de vroegere grandeur. Je kunt het paleis eventueel bekijken. Vanaf het paleis wordt je per bus teruggebracht naar het hotel. Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
15:00 – 17:00 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, rit per fietsriksja, transfer per bus terug naar het hotel
Niet inbegrepen: entreegeld, fooi voor de riksjarijder

€ 16,-

Mamallapuram – Fietstour met lunch

Per fiets bezoek je de bekendste monumenten van Mamallapuram, zoals de Vijf Ratha’s, de Kusttempel, Krishna’s Butterball en Arjuna’s Penance. Natuurlijk zie je de rijstvelden en bezoek je een vissersdorpje waar je het dorpsleven meemaakt. Na afloop geniet je van een lunch in traditionele Zuid-Indiase stijl (mixed veg, fishcurry, rijst, papadam en curd).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
11:00 – 13:30 uur Fietstour
13:30 Lunch

Inbegrepen: fietshuur, Engelstalige gids en buffetlunch
Niet inbegrepen: entreegelden, drankjes, fooi
€ 25,-

Mumbai – City tour

Een mooie tour door Mumbai (vroeger bekend als Bombay). Je bezoekt de ‘Gateway of India’, Mumbai’s bekendste monument, een opvallende triomfboog van geel basalt op de plek waar ooit eens de Engelsen hun eerste voet op Indiase grond zetten. De rit gaat verder over Marine Drive (de boulevard langs de oceaan die ook bekend is als ‘Queen’s Necklace’). Je stopt bij een jain tempel (Mumbai heeft de grootste populatie jains van geheel India en telt diverse jain tempels), waarvan de Babu Amichand Panalal Adishwarji tempel op Malabar Hill een van de mooiste is. Je bezoekt de Hangende Tuinen, die een mooi panorama over de stad bieden. Een bezoek aan Mumbai is niet complete zonder getuige te zijn geweest van de activiteiten op de Dhobi Ghat, waar Mumbai’s wasgoed wordt gewassen en gedroogd. Andere monumenten en bezienswaardigheden op je route zijn o.a.: Mani Bhavan (de verblijfplaats van Mahatma Gandhi tijdens zijn bezoekjes aan Mumbai), de Mumbai High Court, de Rajabai klokkentoren, het prachtige koloniale Victoria Terminus, de kleurrijke Crawford Markt, de Flora Fontein en het Prince of Wales Museum (gesloten op maandag). Omdat deze excursie een zeer vol programma heeft, kan het incidenteel voorkomen dat niet alle genoemde plaatsen kunnen worden bezocht.
NB: Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
12:00 – 18:00 uur

Inbegrepen: vervoer en Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: entreegelden, cameratoeslagen en fooi
€ 20,-

Mysore – Kesava-tempel in Somnathpur

De Keshava-tempel bevindt zich aan de rand van het dorp Somnathpur (33 kilometer van Mysore). De tempel werd in 1268 gebouwd, tijdens de hoogtijdagen van de Hoysala’s. De muren van dit bouwwerk zijn van top tot teen bedekt met uitbundige sculpturen van taferelen uit de Ramayana, Mahabharata en Bhagavad Gita. Maar ook vind je er voorstellingen terug over het leven van de Hoysala-koningen. De plafonds hebben zeer ingewikkelde patronen en in de prachtige beelden van de vele verschillende goden en godinnen van het hindoeïsme zie je de vakmanschap van de kunstenaars. Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi
€ 29,-

Mysore – Srirangapatnam

Op ongeveer 12 kilometer afstand van Mysore ligt Srirangapatnam, een eiland in de Kauvery rivier. Hier staan de ruïnes van de ommuurde hoofdstad van Hyder Ali en Tipu Sultan, die van hieruit de scepter zwaaiden over een groot deel van het hedendaagse zuidelijk deel van India. Van het fort is weinig over, maar de Rangnathaswamy-tempel is erg mooi bewaard gebleven. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Zomerpaleis van Tipu Sultan (Daria Daulat Bagh), dat dienst doet als museum. Je kunt de eigendommen van Tipu Sultan bekijken in het rijk gedecoreerde interieur en treft op de muren een aantal in goede staat verkerende fresco’s. Het paleis wordt omgeven door een fraaie Perzische tuin.

Excursietijd is in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi
€ 16,-

Periyar NP – Bootsafari

Je maakt een boottochtje over het meer in het nationale park. Met enig geluk zie je allerlei wildlife, zoals olifanten, wilde zwijnen, herten (als sambar en gaur) en verschillende vogelsoorten. Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijden:
De excursietijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider en is op basis van beschikbaarheid van de boottickets.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld Periyar NP, boottrip
Niet inbegrepen: fooi
€ 15,-

Periyar NP – Jungle wandeling

Je maakt onder leiding van een junglegids een wandeling door het nationaal park van circa drie uur.
Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijden:
De tijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider en is op basis van beschikbaarheid.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld Periyar NP, junglegids
Niet inbegrepen: fooi
€ 4,-

Periyar NP – Plantage tour

In de omgeving van het Periyar NP zijn diverse specerijenplantages. In een ervan krijg je uitleg over de planten die hier groeien, kardemom, peper, kaneel, vanille, koffie, thee, nootmuskaat.

Excursietijden:
De excursietijd wordt ter plaatse vastgesteld door je reisbegeleider. Totale duur van de excursie is circa 1½ uur.

Inbegrepen: AC vervoer, entreegeld specerijenplantage, Engelstalige plantagegids
Niet inbegrepen: fooi
€ 13,-

Pondicherry - Diner met lokale familie

Een reis naar Zuid-India kán eigenlijk niet zonder een bezoek aan een lokale familie. Tijdens deze excursie geniet je van een traditionele Indiase maaltijd bij een familie thuis. Je hebt de kans om een gesprek te voeren met de gastvrije ‘locals’ over hun eten en cultuur.
NB: Voor de duidelijkheid, er is geen kookdemonstratie. De nadruk ligt bij deze excursie op interactie tijdens de maaltijd met de lokale familie. Als er meer dan 6 deelnemers zijn zullen de participanten verdeeld worden over verschillende families.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie 12:30 uur of 19:00 uur
Einde excursie 14:00 uur of 20:30 uur

Inbegrepen: vegetarische maaltijd (3 gangen)
€ 14,-

Tiruchirappalli – Srirangam & Rock Fort-tempel

Aan de noordkant van de chaotische stad Tiruchirappalli (Trichy) ligt op een eiland in de Kauvery-rivier het grootste tempelcomplex van India, de Srirangam. De belangrijkste toegangspoort is meer dan negentig meter hoog. In de doolhof van deze tempel wonen en werken 20.000 mensen en elke dag is er een grote stroom pelgrims. Er zijn zeven tempelmuren rondom de hoofdtempel. Binnen de muren zijn allerlei winkeltjes te vinden, als ook de huizen van brahmanen en ander tempelvolk. Binnen de vierde muur begint het complex pas op een tempel te lijken, daarbuiten heeft het meer iets van een stad. Het heilige der heilige van de tempel heeft een dak van goud. In de tempels en langs de rivieroevers worden vrijwel continu festivals gevierd.
De Rock Fort-tempel (ook bekend als Uchipillaiyar-tempel) ligt op de top van een steile rots, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. De trappen die vanaf de Chinna Bazaar naar het heiligdom leiden, zijn uit de rots uitgehouwen. Op weg naar de schrijn van de god Ganesh boven passeer je allerlei winkeltjes met religieuze prullaria en natuurlijk de tempelolifant, die je zegent voor een roepie.
Voor deze excursie is het minimum aantal deelnemers 6 personen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 Vertrek.
12:30 Einde excursie.

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: fooi

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.