Alternate Text

Groepsreis Zuid-India

Thali's en tempels in de tropen

BOEK v.a. € 1.599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuid-India

Totale beoordeling:
8,5
73 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,5
Prijs/kwaliteit: 8,5
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 7
André:
Dit was mijn tweede reis door India. Heb het Noorden gedaan en nu het Zuiden. Het viel mij weer op hoe vuil India is, maar ook hoe kleurrijk. Op een gegeven moment kijk je daar doorheen. Wat is de lokale bevolking vriendelijk. Ze deden nooit moeilijk als je een foto van ze wilde nemen. Daarentegen willen zij ook dolgraag op de foto met jou. Het leek wel alsof ik een beroemdheid was! Dankzij de enthousiaste begeleiding van onze goed Engelssprekende reisbegeleider is het een onvergetelijke reis geworden.
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 8
johan:
x
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 7
John:
Na eerder het noorden te hebben bezocht werd mijn interesse gewekt voor deze zuidelijke reis. Ondanks dat we door 5 verschillende staten reisden, vond ik het allemaal wel erg op elkaar lijken. De verschillende stadjes en dorpjes die we bezochten hadden niet genoeg afwisseling. Het waren eigenlijk allemaal grote krottenwijken. Wellicht ook te wijten aan lokatie van de accommodaties. Vergeleken met het noorden te weinig highlights. Het Mararadja paleis in Mysore is echter weer zeer de moeite waard. Ná de Taj Mahal hét hoogtepunt in India. De vele (wellicht te vele) tempels die we bezochten hadden weliswaar allemaal hun eigen karakter en historie, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Gebruikmakend van lokale deskundigen bleef het wel zeer interessant. Jammer dat ze, ondanks dat vele op de Unesco Werelderfgoed lijst staan, slecht waren onderhouden. De aangeboden jungletocht in Periyar Nationaal Park is een lachertje. Dit is gewoon een leuke boswandeling. Wél mooie natuur met soms verrassende uitzichten. Bovenstaande klinkt misschien wat negatief. Ik wil je zeker niet afschrikken deze reis te maken. Ík heb genoten van de reis. Voor de beginnende reiziger in Azië een must om te doen. Laat je verleiden door de prachtige natuur, het overheerlijke eten en de vriendelijke, nieuwsgierige bevolking. Zeker voor de "tempel liefhebber" is dit een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Mieke:

Op 16 februari vertrokken voor een 23 daagse reis door Zuid- India.

Bij aankomst werden wij hartelijk verwelkomd door Sathish, onze steun en toeverlaat voor de komende 3 weken.

De groep bestond uit 17 personen, waar we direct een goede band mee hadden.

Hotels: de hotels redelijk tot goed, de ligging van de meeste hotels waren gunstig wat betreft centrum, maar een nadeel was dan soms het geluid overlast, maar in India is geluid haast niet vermijden.

De kamers prima, bedden goed. De matrassen in Gama Heritage waren wel erg hard!

Vervoer: De bus was lekker ruim voor de groep, we werden elke dag voorzien van flessen water.

De buschauffeur reed stevig, maar hij wist wat hij deed! Stoelen in de bus waren prima.

De optionele excursies : Het aanbod was afwisselend, door de afstanden soms lang rijden, maar door de airco in de bus was het goed te doen.

Prijs/kwaliteit verhouding: goed

Reis leider Sathish: Wat een enthousiaste, zorgzame, goede reisleider.

Niets was hem te veel.

Steeds gaf hij een plattegrond met de situatie rondom het volgende Hotel, zodat je wist waar geld automaat, winkels, bakker, restaurants , enz waren

Gaf duidelijk aan hoe laat iedereen verwacht werd, de koffers op de gang moesten staan en informeerde of we lekker geslapen hadden!

Ook zijn  prachtige verhalen over India met de vele goden, offer rituelen, het gewone leven van de bevolking, kortom, zijn land waar hij geboren is!

Hij was heel open, je kon hem alles vragen.

Hij zag er verzorgd uit en nam ons mee naar de geweldige restaurants waar we kennis hebben gemaakt met de indiaanse keuken.

Dat niemand ziek is geworden is, een compliment aan Sathish. Hij adviseerde wat wel of niet te eten of te drinken was.

De mooie roos (op de Internationale Vrouwendag die wij als vrouwen kregen), het organiseren van het Holy feest, dit maak Sathish tot “TOPPER van een Gids”!!

Wij kunnen tot slot alleen maar terug kijken op een geweldige ervaring, een reis die bij ons op het netvlies gebrand is.

 Vriendelijke groeten, Lenie en Piet Kaptein

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Omdat ik erg tevreden was over de vorige reis, ging ik 16 februari voor de tweede keer met Shoestring  naar prachtig en kleurrijk Zuid-India. Het zuiden heb ik ervaren als minder druk en armoedig dan het noorden. De bevolking is open en vriendelijk. Willen  graag met je op de foto en een babbeltje met je maken. Prachtige tempels en natuur. Hotels waren soms wat eenvoudig maar prima en vooral schoon. Geen kakkerlak gezien.  Een goede bus met een pittige goede chauffeur Manchu (die het verkeer goed wist in te schatten)  en met vriendelijke bijrijder Kholi die ons dagelijks van flessen water heeft voorzien.  Wat hebben we geboft met onze gids en reisleider Sathisch Balan…..hij is een topper !! Van alles op de hoogte, is praktisch, spreekt duidelijk Engels, geeft goede duidelijke informatie en niks is hem te veel. Stuurde ons naar goede veilige restaurants. Niemand van onze groep (17 pers.) heeft last gehad van ‘Delhi belly’. Het was een geweldige, overweldigende, onvergetelijke intensieve rondreis. Ik ga zeker vaker met Shoestring op reis. Vriendelijke groet, Els

Ook mede uit naam van Leonie en Hans

 

Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Elice:
Na een prachtige reis met Shoestring in Rajasthan in 2017, dit jaar naar het Zuiden van India. Zuid-India is zo mogelijk nog leuker. De afwisseling tussen kustdorpjes, plantages, steden, strand, tempels gewijd aan de vele Indiase goden, katholieke kerken, oud Portugese hoofdsteden en Unesco Werelderfgoed in Hampi, is onvergetelijk. De prijs-kwaliteit van deze reis is prima; de meeste hotels waren boven verwachting. Het tempo van de reis is redelijk hoog; je ziet en doet veel. De eerste 2 weken reis je per keer niet echt ver en doe je ook veel onderweg. De laatste week zijn de onderlinge afstanden wat groter maar daardoor zie je ook weer meer van het land zelf. Elke dag in deze vakantie is anders liet je elke weer weer versteld staan van de schoonheid en dynamiek van India. De prima lokale gids vertelt je veel over het land en de gewoonten.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 8
Frans:
prachtige reis, vriendelijke mensen en mooie hotels, zeer goede reisbeleider Sathish,aanrader.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 8
C.H.:
Maak deze reis als je veel wil leren van de hindoeïstische cultuur. Het bezoek aan de tempelsteden is echt speciaal. Het is kijken maar ook voelen, ruiken en horen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Zeer bijzonder is Hampi, gek dat deze archeologische site niet bekender is want hij doet in omvang en betekenis niet onder voor Ankhor-wat.
Vertrekdatum: 12/01/2018
Beoordeling: 9
Ria:
Ik heb genoten van mijn medereizigers en reisleider, die ons veel achtergrond informatie gaf tijdens de soms vrij lange ritten naar de volgende bestemming. Zuid-India heeft een heel vriendelijke behulpzame bevolking en prachtige tempels. Het reizen met de trein in India was ook een goede ervaring.
Vertrekdatum: 15/12/2017
Beoordeling: 8
Corrie:
Deze reis was fantastische, een zeer gepassioneerde reisbegeleider en een mooie afwisseling tussen cultuur en natuur.
Vertrekdatum: 15/12/2017
Beoordeling: 9
Hanneli:
Het was een prachtige afwisselende reis ! Ik ben ondergedompeld in een bijzondere cultuur met al haar kleur, geur, religie en rituelen, doorheen een oogstrelende natuur met theeplantages, kruiden, paddingfields en de vele palmen. Met pijn in mijn hart heb ik dit fantastisch land met liefdevolle mensen achtergelaten. India got into my sole...
Vertrekdatum: 15/12/2017
Beoordeling: 8
helma:
Prima gids e n vervoer, sommige hotels een stuk minder
Vertrekdatum: 09/11/2017
Beoordeling: 10
Hilde:

 

Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 8
Ruben:
Leuke, afwisselende reis door het altijd fascinerende India.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 8
Eric:
De reis door zuid India hebben wij als zeer positief ervaren. Zeker de eerste twee weken. Een mooie balans tussen cultuur en natuur. Wij hadden een fantastische reisleider die ook nog wel eens tijdens het reizen spontaan ergens aan ging. Dit zorgde voor aangename afwisseling. De derde week wordt het wel veel kilometers maken tegen wat gematigder opbrengsten. Zo waren wij niet echt enthousiast over Goa. Platvloers toerisme, relatief hoge prijzen, en lage kwaliteit accommodatie. Tevens zijn groepsleden hier geconfronteerd met diefstal. Moet wel zeggen dat de organisatie dit serieus heeft opgepakt en slachtoffers alle mogelijke steun heeft geboden. Hier tegenover staat dat we buiten Goa zeer goede ervaringen hebben met de bevolking. Tijdens Jeepsafari een foto toestel verloren. De safari onderneming heeft spontaan een zoek actie op touw gezet en het gevonden toestel nagebracht. Werkelijk een top ervaring! Ergo: als je reizen niet vervelend vindt, veel wil zien en doen om een bijzonder deel van het land te ervaren, dan is dit de reis voor jou.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 8
Dick:
.
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 9
Jan Willem Hubert:
Een prachtige, zeer afwisselende reis met aan het einde wat lange reisdagen, maar ook die zijn goed te doen. Een raadsel waarom wij slechts met een kleine groep reisden, deze festivalreis was zo mooi. Was men bang voor de moesson? Slechts een middag regen gehad, alles, ook de junglewandeling kunnen doen. Verder prima weer. Festival in Mysore een belevenis. Prachtige tempels, leuke dorpjes, leuke fietstocht in Mahabalipuram en een fantastische reisleider. Accomodaties vielen ons wat tegen maar verder was deze, voor ons eerste keer met Shoestring, reis er een om nooit meer te vergeten. We hebben genoten.
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 9
Jeroen Maria Reinier:
Een prachtige gevarieerde reis door Zuid India. De geuren/kleuren en alle indrukken die je onderweg tegenkomt maken deze reis zeker tot een onuitwisbare herinnering. De reis dompelt je onder in lokale gebruiken en traditie, een festivalreis is zeker aan te bevelen, al zijn er in India denk ik tijdens iedere reis wel feestdagen aanwezig. Absolute aanrader! Goede prijs/kwaliteit verhouding, al moet je wel niet van al teveel luxe houden!
Vertrekdatum: 16/12/2016
Beoordeling: 7
Dorian:
Het was een veelzijdige reis door het mooie groene zuiden van India met zijn vriendelijke mensen, prachtige geuren en kleuren en lekker eten. Wel jammer dat een echt hoogtepunt ontbrak. De reis heeft een behoorlijk hoog tempo.
Vertrekdatum: 28/09/2016
Beoordeling: 9
Chris:
Zuid India, een prachtige reis door een land waar iedere dag opnieuw een belevenis is. Mede door de professionele en betrokken lokale reisbegeleider blijf je voortdurend geboeid door de geschiedenis, religie , cultuur, natuur en vooral de indiërs zelf. Zuid India, Iedere dag een cadeau aan geuren, kleuren en levendigheid!! Hartelijke groet, Chris
Vertrekdatum: 22/07/2016
Beoordeling: 9
Peter:
Zuid India was onze 2de ervaring met India. Acht jaar gelden waren we al heel enthousiast over onze reis met Shoestrong in Rajasthan en daarom wilden we graag ook het zuiden van India leren kennen. We hebben de reis gemaakt in juli-aug dus tijdens de Moesson, maar we hebben nauwelijks regen gehad. De reis bied een mooie mix tussen cultuur en natuur. De steden zijn niet zo indrukwekkend zoals in Rajasthan. Geen mooie huizen en paleizen, maar de tempels zijn zeer mooi. Zuid India heeft ons verrast. Hoogtepunt was het verblijf Mumbai en het bezoek aan de Dharavi Slum.
Vertrekdatum: 01/07/2016
Beoordeling: 9
Wouter:
Wat een fantastische reis was dit door India, als het kon vloog ik direct weer terug! Een heerlijke afwisseling tussen natuur en cultuur, waarbij je het ene moment in een gigantische stad als Madurai zit om vervolgens heerlijk tot rust te komen in de natuur van Periyar en Wayanad en tenslotte te eindigen in Goa en de miljoenenstad Mumbai. Daarnaast was alles perfect geregeld, de hotels, het busje, de trein (complimenten aan de chauffeur), etc.. Het tempo tijdens de reis ligt hoog, wat mij betreft heerlijk aangezien je zoveel mogelijk van Zuid-India wil zien en dat op die manier het beste lukt. De mensen zijn allemaal ontzettend aardig en ik vond de treinreizen echte aanraders! De tijd vloog voor mij voorbij met de verhalen en de spelletjes met de locals! Daarnaast was de reisleider bijzonder vriendelijk. Het is bijzonder prettig dat hij afkomstig is uit India waardoor hij veel verhalen en ervaringen met je kan delen (en nog veel meer verhalen en ervaringen als je er maar naar vraagt!). Hij was erg open en enthousiast en ik vond hem persoonlijk een aangenaam gezelschap tijdens de reis. Tenslotte is het denk ik handig om een positieve mindset te hebben als je besluit om tijdens het moessonseizoen naar India te reizen, ik heb het zelf niet als een last ervaren maar ik denk dat er meer aangename seizoenen zijn om india te bezoeken ;). Ik zou zeggen, twijfel niet te lang over deze reis als je hem echt wil maken, gewoon doen, het is fantastisch!!!
Vertrekdatum: 01/07/2016
Beoordeling: 8
Ruth:
Op social media kwam ik een plaatje met de Taj Mahal tegen met de tekst; If you can dream it. You can do it. En dat heb ik gedaan met Shoestring! Een avontuurlijk avontuur door Zuid- India is een onvergetelijke ervaring voor mij geworden. Er zijn verschillende activiteiten te doen, maar niks is verplicht. Van fietsen op een oude fiets tot de watervallen zien in de train express. Van super veel tempels bezichtigen tot een Bollywood film kijken in een Indiaase bioscoop. De enige tip; Ga niet in de Moesson tijd (ik ben in maand juli geweest) Dat vond ik best wel een beetje tegenvallen.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 6
Maarten:
Voorop gesteld: ik ben een bergen mens en heb al veel delen van India bezocht! Ik schreef het al eerder in een revieuw na de reis van Rajasthan en herhaal het nu ook weer. Als je niet weet welk gebied je van India wilt gaan bezoeken, bezoek dan Noord India (Ladakh) en als je geld teveel hebt boek dan ook de acht daagse gouden driehoek van India en vergeet Rajasthan en Zuid India! Deze reis had voor mij maar enkele hoogte punten zoals, Hampi, Kochi, tempels in Madurai en zwemmen in de heilige rivier de Kauvery. Periyar en Blackwaters vond ik helemaal niets maar smaken kunnen verschillen. Reistijden zijn soms lang maar het vervoer is prima (airco bus). Hotels zijn zoals gebruikelijk bij Shoestring goed in prijs/kwaliteit. Alleen in Goa zou men op zoek moeten gaan naar een ander hotel (vergane glorie en iets te ver van Calugute). Vooral bij donker loop je langs een drukke weg! Ik noem nooit namen van guides maar voor Satish maak ik een uitzondering. Prima vent en oprecht eerlijk en belangstelling tonen voor iedereen. Daarbij kan hij gepassioneerd praten over zijn India. Deelt bij iedere overnachting een plattegrond uit met info mbt restaurants, bezienswaardigheden en markten van plaats bestemming. Mocht je toch kiezen voor Zuid India een tip: als je op ziet tegen de lange treinreis tussen Goa en Mumbai ga dan vliegen. Ik vloog met Jet Airways op een zeer gunstig tijdstip voor slecht 60 Eur. Doen!
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
eric:
Goede mix tussen cultuur en natuur. Door de manier waarop het gebracht werd door de gids, is deze reis onvergetelijk.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Rob:
namen hoef ik niet te noemen, reisbegeleider was geweldig en in eerste instantie leek de groep een beetje groot. Dit bleek echter geen belemmering, want ieder toonde begrip en gunde de ander ook een mooie vakantie. leuk vooral om wat van de lokale bevolking te zien, waar ook regelmatig stops voor waren. De bevolking was zeer gastvrij en vriendelijk. mooie natuur en redelijke hotels. een vakantie om aan te bevelen.........
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Andrea:
Mooie reis door zuid india. Goed reisschema. Niet te veel lange reisdagen en veel afwisseling. Tempels, steden en natuur. Redelijk luxe hotels, boven verwachting. Ook de leuke groep en prima lokale reisleider maakten dit tot een erg leuke reis.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 8
Ben:
Zeer gevarieerde reis langs vele interessante plekken van Zd India. Weliswaar vele bezoeken aan tempels maar vanwege de levendigheid/activiteiten in de vaak zeer fraaie tempels is het zelden saai. Daarbij was de uitleg/begeleiding van de Indiase tourleader tijdens de verplaatsingen en verblijven zeer interessant en waardevol. Leuke wandelingen (optioneel) gemaakt door een soort van jungle en platteland. Ondanks de vrij grote groep (21Pers) is de reis dankzij de goede organisatie soepel verlopen en uitstekend begeleid door de Indiase (goed Engels sprekende) tourleader.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 10
Jacqueline:
Kies voor deze reis, de moeite. De 600 trappen in de hitte naar het naakt Jainreuzebeeld was de moeilijkste opgave voor mij, zo veel moeite om een Jainpenis te zien...maar toch blij van de inspanning, geen foto's....!
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Liesbeth:
Afwisselende reis. Veel gezien en gedaan, met een fantastische reisbegeleider.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 8
Karin:
Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Ik hoop voor je dat Satish je reisleider is....dan komt het helemaal goed. De reis vergt weinig lichamelijke inspanning van je. Onze groep was qua leeftijd zeer gevarieerd (tussen 24 en 74 jaar). Dat was ontzettend leuk! Zeker meedoen met de kookworkshop. Erg leuk.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 9
Linda:
Fantastische reis! Mooie natuur, indrukwekkende tempels, super vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Boek een overnachting bij op een houseboat voor een heerlijke ontspannen middag en nacht in de backwaters. De hele reis was weer een ervaring om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 8
Peter:
Incredible India, prachtig land van contrasten. Goede prijs-kwaliteit. De hotels waren beter dan verwacht. Wel lange niet echt comfortabele busreizen. Mag wat ingekort worden over dezelfde periode. Zeer goede reisbegeleider.
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 9
Bram:
Hou deze gids Satish in ere. Deze knaap is goud waard, heeft voor iedereen aandacht. Houdt van zijn land, zeer geduldig en zorgzaam voor iedereen.
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 7
Mark:
Goede reis met veel bijzonderheden in een relatief korte tijd. Zeer tevreden over lokale reisbegeleider. Sla de bootreis op meer in Thekady over: als sardientjes verpakt op een boot met verplicht veiligheidsvest in hitte was geen pretje.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 9
Frank:
Geweldige goed-georganiseerde (familie)reis voor de wat meer ervaren reiziger. India is een prachtland waar alles anders is dan thuis: een overdaad aan kleuren, geuren, lekker eten, tempels, kunst, muziek / geluiden, natuur en aardige mensen. Zinnenprikkelend, een prachtig land om in al zijn facetten te ontdekken en lief te hebben!
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 9
Matt:
Zeer afwisselende en uitstekend opgebouwde reis om het mooie Zuid-India met haar prachtige mensen te ontdekken! Daarbij was onze lokale reisbegeleider echt van grote meerwaarde als het gaat om het begrijpen van de cultuur!
Vertrekdatum: 03/07/2015
Beoordeling: 8
Harold:
fantastische reis naar zeer exotische bestemming, veel cultuur en natuur. genieten van prachtige tempels en Indiasche samenleving. op zoek naar het culturele leven van India en overblijfselen van de koloniale overheersers. geniet van lekker en exotisch eten, vegetarische specialiteiten.
Vertrekdatum: 03/07/2015
Beoordeling: 8
Maja:
Prima reis! Goede kwaliteit prijs verhouding. Veel reizen met het mini busje, waardoor je enorm veel ziet. Stoppen onderweg voor een lekkere dahl of een kokosnoot. Je reist met allerlei soorten van transport, tuk tuk, fiets, boot, trein, riksja. Lokale bevolking puur en hartelijk. Eten te lekker! Perfecte lokale reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 01/03/2015
Beoordeling: 6
Meindert:
Een reis met heel veel aandacht voor Hindoe-tempels en -religie. Daardoor minder tijd en aandacht voor het leven in de dorpen en op de plantages.
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 8
Yvonne:
een afwisselende reis onder leiding van een zeer goede reisbegeleider.Zeer inspirerend!
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 10
Luc:
Zuid-India is een aanrader, ook als eerste kennismaking met het land (we deden ook al het noorden aan). Ga niet in volle zomer, in het voorjaar is de temperatuur aangenaam. De afwisseling van natuur, steden en tempels is de grote troef van deze reis. De organisatie van Shoestring en de begeleiding ter plaatse waren ronduit prachtig.
Vertrekdatum: 09/01/2015
Beoordeling: 8
Ronald:
Geweldig reis die zeer afwisselend is en meer als de moeite waard. Incredible India is zeker van toepassing
Vertrekdatum: 09/01/2015
Beoordeling: 8
Gonny:
gezien de betaalde prijs had ik niet verwacht dat we zo goede hotels zouden krijgen- het voorziene bedrag voor onkosten en eten was ruim voldoende.zou beter zijn indien ontbijt inbegrepen was want in verhouding met lunch en diner was die prijs soms nogal aan de hoge kant

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.