Alternate Text

Groepsreis Madagascar

Unieke flora en fauna - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 8-18 | 22 DAGEN

Groepsreis Madagascar

Madagascar is één van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Het wordt ook wel beschreven als een mix van Afrika’s intense kleuren met de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagascar een continent op zich. Stap tijdens je Madagascar rondreis in de fascinerende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en orchideeën. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Isalo N.P. wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen. Het mooi gelegen Ranomafana is één van de plezierigste plaatsen van het land, met een vriendelijke bevolking en vele warmwaterbronnen. Ontspanning vind je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en bij het rif kunt snorkelen of duiken. De boottocht over het 'Canal des Pangalanes' is een van de hoogtepunten van deze prachtige reis!
BOEK

Bekijk de route

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Antananarivo

Antananarivo

De hoofdstad is verdeeld in drie verschillende niveaus, die door trappen vol met voetgangers en kraampjes met elkaar verbonden zijn. De stad is gebouwd op de 12 historische heuvels van de Imerian. Midden in de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met vele zilverreigers.

Antoetra

Ambalavao

Ambalavao

Ambalavao is bekend om zijn papierproductie, dat volgens een oude methode handmatig vervaardigd wordt. Dit proces doet ons denken aan de Arabische invloed die het eiland gekend heeft. De aangename stad ligt ten zuiden van Fianarantsoa. Hier is de temperatuur aanzienlijk warmer omdat je het hoogland achterwege laat.

Isalo Nationaal Park

Isalo Nationaal Park

Het park van 81.540 hectaren ligt in het Isalo massief, een indrukwekkend gebergte bestaande uit grillig geërodeerde zandsteenformaties. De door regen en wind gevormde zandsteenkammen worden afgewisseld met uitgestrekte grasachtige vlakten. Dit landschap van het ‘Wilde Westen’ op een hoogte tussen 514 en 1270 meter nodigt werkelijk uit om fantastische wandelingen te maken.

Ifaty

Ranomafana

Mananjary

Mananjary

Mananjary is een belangrijk commercieel centrum dankzij het Canal des Pangalanes. Tijdens de koloniale dagen maakte buitenlandse concessiehouders een fortuin door de koffie- en kruidnagelplantages in het gebied. De stad met koloniale architectuur en lokale huizen naast elkaar blijft een aantrekkelijke bestemming. De omgeving met haar weelderige begroeiing van vanille tot look, van kaneel tot koffie, en natuurlijk peper is prachtig. Je kunt ook een dagje op het strand doorbrengen.

Nosy Varika

Mahanoro

Foulpointe

Andasibe

Andasibe

Andasibe is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Réserve Spéciale d'Analamazaotra. In de volksmond beter bekend door de oude Franse naam van de nabijgelegen stad en treinstation, Périnet. Dit is het leefgebied van de zwart- en witkleurige Indri Indri, de grootste van alle halfapen die maximaal één meter groot worden.

Enkele hoogtepunten

In het Ranomafana N.P.
In het Ranomafana N.P.
ga je in het tropisch regenwoud op zoek naar  de unieke gouden bamboelemuur, de grote bamboelemuur en dansende sifaka's.
Tijdens de boottocht
Tijdens de boottocht
over het 'Canal des Pangalanes' zul je er, door het lage water in het kanaal, soms uit moeten om te duwen!
In Ambalavao is de grootste
In Ambalavao is de grootste
Zebumarkt van Madagascar. Van verre komen handelaars met hun kudde zebu’s (Indiase koeien met een grote vetbult op hun rug) naar deze markt.
Het thuis van de indri,
Het thuis van de indri,
de grootste lemurensoort, is het Andasibe Nationaal Park. ’s Ochtends vroeg word je wakker van de kenmerkende roep die klinkt als een neusfluit.
Een klim dwars over
Een klim dwars over
het rotsplateau van het Isalo N.P. brengt je naar de Piscine Naturelle, waarin je een verfrissende duik kunt nemen.
De tijd lijkt stil te staan
De tijd lijkt stil te staan
in het vissersdorp Ifaty. Rieten hutjes en een heerlijk breed zandstrand, waar je tijdens je Madagascar rondreis kunt genieten van een mooie zonsondergang.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden