Reiszoeker

Groepsreis Peru & Bolivia

Tussen altiplano en zoutvlakte

Boek v.a. € 3.099,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 25 DAGEN

Groepsreis Peru & Bolivia

Arequipa - Stadstour

Je wandelt rond door het Santa Catalina klooster waarna je de tour vervolgt naar de Compañía kerk. Op het centrale plein vind je de kathedraal in neo-renaissancestijl. Je verlaat het centrum en reist per bus naar de nabijgelegen traditionele dorpen Yanahuara en Carmen Alto, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op Arequipa en de omliggende vulkanen. Na de lunch (exclusief) ga je weer terug naar Arequipa.

Duur: 3 uur
Vertrek: in de ochtend of in de middag
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.
Inclusief: privé vervoer, Engelstalige gids, entreegelden.

Cuzco - Excursie Heilige Vallei

Je vertrekt met de bus in noordelijke richting, de bergen in, naar de moderne stad Pisac. Hier heb je tijd om de lokale markt te bezoeken. In een lokaal restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Je vervolgt je reis langs de Urubambarivier naar Ollantaytambo, waarna je terugkeert naar Cuzco.

Duur: 8 uur
Vertrek: 08:30 am.
Inclusief: transport, Engelstalige gids
Exclusief: lunch, entreegelden (23 USD) en fooi
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Cuzco - 2-daagse Incatrail (alleen voor vertrek te boeken)

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.

Inclusief: Transfer van hotel naar treinstation Ollantaytambo v.v.; Expedition trein Ollantaytambo tot Km.104; Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids; Overnachting hostel in Aguas Calientes; Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2 (1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner); Bezoek Machu Picchu op dag 2; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes op dag 1; Bus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v. op dag 2; Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo.

Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en deze vragen we pas aan als de reis een gegarandeerd vertrek heeft. We nemen contact met je op als de trail vol is en bieden je dan een alternatieve trail aan. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.

Cuzco - 4-daagse Incatrail (alleen voor vertrek te boeken)

Voor beschrijving: zie dag tot dag programma.

Inclusief: Vervoer van het hotel naar begin van de trail (km. 82 of 88); Entree Incatrail en Machu Picchu; Engelssprekende gids/kok; Dragers (niet voor persoonlijke uitrusting); Complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed, EHBO doos en zuurstoffles); Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4 (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner); Bezoek Machu Picchu; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes v.v.; Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo.

Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en we vragen deze pas aan als de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden. We nemen contact met je op als de Incatrail vol is en bieden je dan een alternatieve trail aan.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt. NB: Wil je een eenpersoonstent tijdens de Incatrail, dan is de toeslag daarvoor € 89,-.

Cuzco - 4-daagse Larestrek (alleen voor vertrek te boeken)

De Larestrek is een trek die je kunt doen in plaats van de 4-daagse Incatrail, óf als de 4-daagse Incatrail vol is. Meer informatie over deze trek is op aanvraag te verkrijgen.

De Larestrek is een vierdaagse trekking die eindigt bij Machu Picchu (je reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes voor een bezoek aan Machu Picchu). Het neemt je mee naar de weinig bezochte Laresvallei die een spectaculair uitzicht biedt op het Urubamba-gebergte, ten oosten van de Heilige Vallei. Je komt door kleine bergdorpjes en komt boven de 4000 meter, met een geweldig uitzicht op de bergtoppen. Deze trekking geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de Quechua sprekende Indianen van de hoog gelegen bergdorpen leven van de landbouw.

De Larestrek wordt gezien als niet te moeilijk en is vergelijkbaar met die van de Incatrail. Er is echter wel een top van 4800 meter te beklimmen en dus is het belangrijk dat je een redelijk goede lichamelijke conditie hebt. Mensen die de trekking doen hoeven alleen hun dagbagage te dragen (het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Cuzco). Je moet wel je eigen slaapzak meenemen.

Inclusief: Transport per bus van Cuzco naar Lares; Engels sprekende gids/kok; 2 nachten kamperen en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes; paarden voor de bagage (niet voor persoonlijke uitrusting) inclusief begeleiders; ontbijt, lunch en avondeten tijdens de trek; complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu v.v. + entree en gids; Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v; vervoer per bus Ollantaytambo - Cuzco.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.
NB: Wil je een eenpersoonstent tijdens de Larestrek, dan is de toeslag daarvoor € 79,-.

Cuzco - Stadstour en Incaruïnes

Je ziet tijdens deze stadstour de hoogtepunten in en rondom Cuzco. Je begint met Sacsayhuaman, een enorm bouwwerk dat een schitterend uitzicht over de stad biedt. Daarna ga je naar een andere belangrijke Inca opgraving, genaamd Qenqo. Vervolgens breng je een kort bezoek aan Tambomachay, een tempel gewijd aan de God van het Water. Je keert terug naar Cuzco, waar je de tempel van Koricancha ziet. Dit was de belangrijkste tempel van het Incarijk. Tenslotte bezoek je de prachtige kathedraal van Cuzco.

Duur: 4 uur
Vertrek: in de middag
Inclusief: transport, Engelssprekende gids
Exclusief: entrees (23 USD voor de ruïnes buiten Cuzco, 13 USD voor de kathedraal en Koricancha).
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Cuzco - Trektocht naar Rainbow Mountains

Ten zuidoosten van Cuzco, diep in de Andes, vind je bergen in alle kleuren van de regenboog: de Rainbow Mountain. En dat is het doel van een zeer pittige ‘join in’ wandelexcursie (er kunnen ook andere mensen in de groep zitten buiten je eigen groep). Al voor dag en dauw word je opgepikt voor een rit van drie uur (plus een half uurtje ontbijtpauze) naar het beginpunt van deze hike, een klein dorpje in het Vilcanota gebergte. Tijdens de trek (ongeveer 2,5 uur) naar boven loop je door een gekleurd woest landschap. Mensen die niet willen of kunnen lopen kunnen (optioneel!) naar boven op de rug van een paard. Het uitzicht onderweg ontneemt je de adem. En niet alleen omdat het zo mooi is, maar ook omdat je voor dit  adembenemende (letterlijk en figuurlijk!) uitzicht naar 5035 meter moet klimmen. Ook de weersomstandigheden kunnen bar zijn. Neem warme kleding mee, de wind kan ijzig koud zijn.

Duur: 05.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in avond (afhankelijk van het verkeer)
Inclusief: join in transfers, Engels- en Spaanssprekende gids, lunch-box, entree
Exclusief: overige maaltijden, drankjes, fooi

La Paz - Chacaltaya en Maanvallei

Om 8.30 vertrek je vanuit je hotel naar de Maanvallei, 15 km. ten zuiden van La Paz. Vervolgens rijd je naar Chacaltaya (5200 meter hoogte) en bezoek je de hoogste skipiste ter wereld (5480 meter).

Duur: 8 uur
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids
Exclusief: entreegeld (ong. 5 USD p/p), lunch.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

La Paz - Fietsen over de Dodenweg

Tot dė absolute topper in de categorie ‘paradijsjes voor thrillseekers’ behoort de Yungas Road oftewel Death Road, ’s werelds gevaarlijkste weg! De Dodenweg is zeker niet voor watjes. Toch is het voor iedereen (zonder hoogtevrees!) met een gemiddelde conditie en een gezonde dosis lef goed te doen.

Deze excursie is een ‘join in’ excursie, er kunnen dus andere (internationale) deelnemers in je groep zitten. Vanuit La Paz word je met een busje bij je hotel opgepikt en naar Yungas gebracht, op 4633 meter hoogte. Onderweg stop je voor instructies en krijg je een helm, handschoenen, een broek en jas aangemeten. Vanuit Yungas daal je warm ingepakt op degelijke, goed functionerende mountainbikes onder begeleiding van gecertificeerde gidsen af naar een steeds warmer en vochtiger wordend gebied, om 3 km lager te eindigen in de tropen.

Het eerste gedeelte zoef je per ‘double-suspension downhill bike’ in hoog tempo over het asfalt. Na een paar kilometer laat je het asfalt achter je en sla je af naar de 'oude' weg, de onverharde Death Road: een bloedstollend smal pad (op sommige plekken slechts drie meter breed!) vormt de rest van de route. Hoe lager je komt, hoe warmer het wordt. Laagje voor laagje kleding trek je uit, het gaat mee in een begeleidend busje.

Onderweg adembenemende landschappen, schokkend diepe afgronden, watervallen waar je onderdoor fietst en modderstromen. Groene bergwanden en -toppen, sommige omgeven door onheilspellende mist, en afgronden waar je adem van gaat stokken: het uitzicht is uniek en weergaloos. Je begeleider maakt onderweg foto’s van jou en je groep op de prachtigste plekken (gedeeld via Dropbox en Facebook). Na ongeveer drie uur rijden kom je bij het eindpunt nabij Coroico, waar bij een hotel met zwembad een warme maaltijd op je wacht en je een plons in het water of een douche kunt nemen. Na afloop rijd je terug naar je hotel in La Paz.

Duur: circa 12 uur
Vertrek: tussen 07:00 en 07:45 am.
Inclusief: transport vanaf je hotel, fietshuur, uitrusting (winddicht jack, knie- en elleboogbeschermers, fietshelm), snacks, drinkwater, begeleidend busje tijdens het fietsen, ‘survivor’ T-shirt, Engelstalige begeleiders, buffet lunch
Exclusief: fooi, drankjes, entreegeld (50 bolivianos)

La Paz - Stadstour en Maanvallei

Je brengt tijdens de stadstour door La Paz een bezoek aan een typische Indiase markt, de beroemde heksenmarkt en de koloniale kerk van San Francisco. Ook bezoek je de Plaza Murillo, waar je de kathedraal, het regeringspaleis en de nationale congresgebouwen kunt terugvinden. Je eindigt deze tour met een bezoek aan de unieke Maanvallei.

Duur: halve dag
Inclusief: transfers, entree, lokale Engels sprekende gids.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Lima - Stadstour

Je begint de stadstour met een bezoek aan de moderne voorsteden San Isidro en Miraflores. Je ziet de Huaca Pucllana, een pre-Inca tempel die de uitbreiding van de stad heeft overleefd. In het 16e eeuwse historische centrum van Lima (UNESCO werelderfgoed) zie je het Plaza Mayor, het presidentieel paleis, de kathedraal, het stadhuis en het paleis van de bisschop.

Duur: 3 uur
Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegelden.
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers.

Nazca - Chauchilla

De begraafplaats van Chauchilla is de enige plek in Peru waar oude mummies nog in hun originele graven te bezichtigen zijn. De excursie naar de begraafplaats wordt gecombineerd met een bezoek aan een keramiek werkplaats waar men kan zien hoe op de oude manier goud wordt verwerkt.

Duur: 2-3 uur
Inclusief: transfers, lokale gids
Exclusief: entreegeld (2 euro)
Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 9 deelnemers.

Nazca - Vlucht over Nazcalijnen (ook voor vertrek te boeken)

Met een klein 4-persoons Chesna vliegtuig maak je in ongeveer 20 minuten een vlucht over een aantal van de Nazcatekeningen. Af en toe wordt een iets groter vliegtuig ingezet, tot maximaal 12 personen (afhankelijk van de drukte en beschikbaarheid). De piloten staan bekend om hun vliegkunsten!

Inclusief: vervoer naar het vliegveld en vlucht over de Nazcalijnen
Exclusief: airport tax (47.00 sol, circa 14 USD)

Ook bestaat de mogelijkheid om de vlucht over de Nazcalijnen ter plaatse te boeken op het vliegveld. Echter is dit op basis van beschikbaarheid en is er geen garantie dat je de vlucht ook daadwerkelijk kunt maken/ boeken. Daarnaast willen we je erop wijzen dat de luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten uitvoeren een flexible prijsstelling hanteren voor last-minute boekingen waardoor er forse prijsverschillen (zowel lager als hoger) kunnen ontstaan.

Pisco - Ballestaseilanden

240 Kilometer ten zuiden van Lima liggen de Ballestaseilanden. De enige manier om de natuur rond de Ballestas eilanden waar te nemen is per boot. Het is namelijk verboden de eilanden te betreden. Vanaf de boot kun je dieren echter uitstekend spotten. Zeeleeuwen stoeien in het water, zodat je prachtige foto's kunt maken. Je zult zeker langs de Candelabra (een archeologische ets in de heuvels) varen, die het best vanaf zee te zien is.

Duur: 2 uur
Inclusief: boottocht naar de eilanden en een lokale gids
Exclusief: entreegeld + havenbelasting (4 euro totaal)
De boottocht is in internationaal gezelschap.

Puno - Uroseilanden

Per boot vaar je over het Titicacameer naar de drijvende Uroseilanden, waar de bewoners je zullen uitleggen hoe deze eilanden ontstaan zijn. Je bent vrij om een kijkje te nemen in hun huizen.

Duur: 3 uur
Inclusief: transfers van en naar het hotel, gids, boot en entreegelden.
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs is 19 euro per persoon bij 10 deelnemers.

Puno - Uroseilanden en Sillustani

In ongeveer een halfuur vaar je naar de Uroseilanden. Bij aankomst word je verwelkomd door een groep eilandbewoners, die je vervolgens zal rondleiden. De gids zal vertellen over het dagelijks leven van deze mensen. Daarna kun je een tochtje maken in een rieten boot, die door de Uros gemaakt is. 
Je vaart terug naar Puno. Na de lunch rijd je naar Sillustani, zo´n 30 minuten van Puno. Je bezoek aan Sillustani eindigt met een prachtig panoramisch uitzicht over het Umayomeer. Na zonsondergang rijd je terug naar Puno.

Duur: 8 uur
Vertrek: 08:00 am.
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegeld
Exclusief: lunch
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Prijs is 52 euro per persoon bij 10 deelnemers.

Puno - Uroseilanden en Taquile

Je begint de boottocht op het Titicacameer met een bezoek aan de drijvende Uroseilanden. Hier woont een kleine gemeenschap die op deze eilanden decennia lang van het riet heeft geleefd. Je zult van de gids meer horen over de levensstijl van de Uros.
In ongeveer 2 uur vaar je verder naar Taquile, waar een traditionele gemeenschap woont. Op het eiland loop je over een smal pad, met een adembenemend uitzicht op het Titicacameer. Na de lunch daal je af naar de haven, voor de boottocht terug naar Puno. 

Duur: 8-10 uur
Vertrek: 6.30 AM
Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegeld.
Exclusief: lunch (ong. 12 USD) en fooi.
Prijs bij tour in internationaal gezelschap. 
Privé tour: minimaal aantal deelnemers 2. Prijs is 37 euro per persoon bij 10 deelnemers.

Tambopata - Jungleverlenging (alleen voor vertrek te boeken)

Voor meer informatie: kijk onder het kopje verlengingen.