Reiszoeker

Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten

Van Kaapstad naar Kruger

Boek v.a. € 2.231,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 15 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten

Johannesburg - Soweto Tuktuk Tour

Tot aan het eind van het Apartheid regime moesten niet-blanken in Zuid-Afrika in speciale gebieden die vaak aan de randen van de steden lagen, wonen. Deze woongebieden zijn de townships. Een van de bekendste townships van Zuid-Afrika is Soweto aan de rand van Johannesburg. Hier woonde Nelson Mandela en vond ook de beroemde Opstand van Soweto plaats in 1976. Een bijzondere manier om het township Soweto te bezoeken is met een twee uur durende fietstocht waarbij je naast de bekende plekjes ook minder bekende plekken aandoet. Zo maak je een stop bij voormalig hostel voor migranten en fiets je door de bruisende Meadowlands gemeenschap. Natuurlijk bezoek je ook Vilakazi Street, waar Nelson Mandela woonde, en het Hector Pieterson Memorial, de 12-jarige scholier die tijdens de Soweto Opstand werd doodgeschoten.

Duur: 2 uur
Inbegrepen: gids, vervoer met tuktuk
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, entreegelden, maaltijden, drinken, fooi, souvenirs, etc.

Kaapstad - Tuktuk Wijntour in Franschhoek

Hou je van wijn en kun je niet kiezen bij welke wijngaard je een wijnproeverij wilt doen? Waarom ga je dan niet mee op de Tuktuk Wijntour? Er zijn twee routes waaruit je kunt kiezen en op elke route liggen een aantal wijnhuizen. Je kiest welke route je wilt volgen en bij welke wijngaarden je wilt stoppen voor een proeverij. Je bezoekt maximaal 3 wijngaarden naar keuze in maximaal 3 uur tijd. Handig om te weten: Sommige wijnproeverijen zijn gratis wanneer je er iets koopt.

Duur: 3 uur
Inbegrepen: Tuktuk tocht naar maximaal 3 wijngaarden
Niet inbegrepen: transfers van/ naar Fransschoek, wijnproeverijen, maaltijden, fooi

Johannesburg - Graffiti Tour

De binnenstad van Johannesburg wordt door veel bezoekers gemeden. Liever reist men zo snel mogelijk door naar de beroemde wildparken en natuurgebieden die Zuid-Afrika rijk is. Maar Johannesburg heeft zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker als een graffiti en straatkunst bestemming ontwikkeld. De leukste manier om al deze artistieke uitspattingen te bekijken en Johannesburg te verkennen is daarom tijdens deze excursie. Niet alleen zal je verbaasd staan over de kwaliteit van de kunstwerken, je leert ook over de graffiticultuur, de lokale en internationale geschiedenis van graffiti en de beroemdste artiesten die in Johannesburg hebben gewerkt. Hou je ogen goed open, de mooiste kunst kom je soms op de meest onverwachte plekken tegen.

Duur: 1,5 a 2 uur
Inbegrepen: gids
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, maaltijden, drinken, fooi, souvenirs, etc.

Johannesburg - Soweto Tour

Tijdens deze excursie bezoek je het beroemde township Soweto. Een township is een gebied waar tot de val van apartheid in Zuid-Afrika niet-blanke inwoners van Zuid-Afrika moesten wonen. De townships liggen meestal net buiten de steden en Soweto, aan de rand van Johannesburg, is een van de beroemdste van het land. Je bezoekt het voormalig huis van Nelson Mandela en het Hector Pieterson museum. Hector Pieterson was een van de schoolkinderen die tijdens de protesten in Soweto in 1976 werden neergeschoten. Het is niet alleen geschiedenis wat Soweto een fascinerende plek maakt, ook het hedendaagse Soweto boeit vanaf het moment dat je het betreedt. Je ontmoet de lokale bevolking, kunt lokale lekkernijen proberen in een van de vele en steeds hippere eetgelegenheden en misschien zelfs wel Omgombothi, het traditionele Zuid-Afrikaanse maisbier, proberen in een shebeen, een lokaal café.

Duur: 3,5 uur
Inbegrepen: gids, entreegeld voor het Hector Pieterson museum
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, maaltijden, drinken, fooi, souvenirs, etc.

Kaapstad - Kookdemonstratie en lunch in Bo-Kaap

De wijk Bo-Kaap geniet vooral bekendheid om de kleurige huisjes. Minder bekend is dat de bewoners van de wijk veelal afstammen van (dwang)arbeiders uit de voormalige koloniën en dat Bo-Kaap vroeger de Maleisische wijk werd genoemd. In Bo-Kaap kun je tijdens deze interactieve excursie kennis maken met een heel andere keuken dan waar je Zuid-Afrika misschien in eerste instantie associeert. Naar Bo-Kaap ga je niet voor de braai en biltong, maar voor samosa’s en curry!

Rond lunchtijd ga je naar een restaurant in de wijk Bo-Kaap waar bij binnenkomst de eerste hapjes al klaar staan. Vervolgens wordt je naar het werkstation gebracht waar samosa’s worden gemaakt. Je krijgt uitleg over de vouwtechniek, de vulling en het frituren. Vervolgens ga je naar het werkstation waar curry gemaakt wordt. Je krijgt uitleg over de kruiden, hoe ze te gebruiken en hoe de curry gemaakt wordt. Na de demonstratie is het tijd voor een echte Kaaps-Maleisische buffet lunch. Voorbeelden van gerechten tijdens de lunch zijn Kaaps-Maleisische boboti, Kaaps-Maleisische saté, curry van linzen, spinazie en champignons en meer. Er is keus voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Duur kookdemonstratie: 30 a 40 minuten
Inbegrepen: demonstratie, buffet lunch
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, drankjes, fooi

Kaapstad - Kaap de Goede Hoop

Vanuit Kaapstad reis je via de schilderachtige Atlantische kust naar Hout Bay. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de Tafelberg, Lion’s Head en de Twaalf Apostelen bergketen. Je maakt een korte stop bij Clifton Beach, een van de mooiste stranden van Kaapstad, en rijdt daarna de spectaculaire Chapman’s Peak Drive af, slingerend langs steile bergwanden en de prachtige blauwe zee, totdat je in het vissersdorp Hout Bay aankomt. In Hout Bay kun je op zoek gaan naar souvenirs bij de stalletjes of een boottochtje maken naar Seal Island, waar zoals de naam doet vermoeden, veel Kaapse pelsrobben zitten. Je reist door naar Table Mountain National Park en passeert onderweg de buitenwijk Noordhoek met zijn karakteristieke kust en brede strand, en de dorpen Kommetjie en Scaraborough. Zodra je het Table Mountain National Park bent binnen gereden heb je kans struisvogels, antilopen en beerbavianen te zien. Je bezoekt de historische vuurtoren die in het nationaal park staat en kunt kiezen of je het laatste deel lopend of per kabeltrein wilt afleggen. Na je bezoek aan de vuurtoren is het nog een korte stukje rijden naar Kaap de Goede Hoop; het meest zuidwestelijke punt van Afrika! Op de weg terug naar Kaapstad bezoek je Boulders Beach waar je Afrikaanse pinguins kunt zien en Simon’s Town waar prachtige Victoriaanse huizen staan. Je laatste stop van de dag is bij Kirstenbosch National Botanical Gardens, een van de mooiste botanische tuinen ter wereld en gelegen aan de voet van de Tafelberg. Aan het eind van de dag ben je weer terug bij je hotel.

Duur: ongeveer 8 a 9 uur
Inbegrepen: vervoer tijdens excursie, gids, entreegeld voor Kaap de Goede Hoop National Park, entreegeld Boulders Beach in Simon’s town
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, boot naar Seal Island, Cape Point kabelspoorweg, entreegeld Kirstenbosch Gardens, maaltijden, drinken en fooi

Kaapstad - Robbeneiland (opgeven bij boeking!)

In de Table Bay ligt het illustere Robbeneiland, een plek waar al sinds de 17de eeuw voornamelijk politieke gevangenen heen werden gestuurd. Onder de vele duizenden Zuid-Afrikanen die er jaren in gevangenschap hebben doorgebracht is Nelson Mandela de bekendste. Van de in totaal 27 jaar die hij in gevangenschap zat, bracht Nelson Mandela er 18 door op Robbeneiland. Tijdens deze excursie bezoek je de gebouwen op het eiland en de hoge muur die in de jaren 60 door gevangenen is gebouwd. Ook bezoek je de steengroeve waar de gevangenen werkten, de leger- en marinebunkers, de extra beveiligde gevangenis en natuurlijk de cel van Nelson Mandela. Vanwege de populariteit van deze excursie, is het aantal beschikbare plekken vaak snel uitverkocht. Geef daarom het best bij boeking al op of je Robbeneiland wilt bezoeken. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie samen met andere (internationale) reizigers maken.
Hou er ook rekening mee dat deze excursie weersafhankelijk is. 

Duur: ongeveer 4 uur
Inbegrepen: ferry, entreegeld, gids
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, drinken, souvenirs en fooi

Kruger Nationaal Park - Bush Walk

Er zijn verschillende manieren om het wereldberoemde (Greater) Kruger National Park te verkennen. De bekendste manier is natuurlijk met voertuigen, maar wist je dat je ook te voet het park kunt verkennen? Tijdens een mooie twee uur durende wandeling laat een ranger je dingen zien die je vanuit een truckbus of jeep niet snel zal kunnen zien. Kleine dieren en insecten, bijzondere planten en vogels worden tijdens game drives vaak over het hoofd gezien. Wanneer je het Krugerpark te voet verkend, zal er een heel andere wereld voor je opengaan. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.
Nb. afhankelijk van waar we verblijven kan het zijn dat de bushwalk niet in het Kruger park zelf plaatsvindt, maar in Greater Kruger (bijv. Nkambeni of Unyati).

Duur: ongeveer 2 uur
Inbegrepen: ranger
Niet inbegrepen: drinken en fooi

Kruger Nationaal Park - Zonsopgang of Zonsondergang Game Drive

Samen met enthousiaste rangers ga je vroeg in de ochtend of in de namiddag op pad in een van de beroemdste nationale parken ter wereld, het Kruger National Park. Met een oppervlakte van meer dan 2 miljoen hectare beschikt het Krugerpark over een haast ongeëvenaarde verscheidenheid aan flora en fauna en de gamedrives worden onder de beste van geheel Afrika geschaard. Vanuit de open vierwielaangedreven voertuigen heb je optimaal zicht op alles wat er om je heen gebeurt en te zien valt. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.
Nb. afhankelijk van waar we verblijven kan het zijn dat de game-drive niet in het Kruger park zelf plaatsvindt, maar in Greater Kruger (bijv. Nkambeni of Unyati).

Duur: ongeveer 4 uur
Inbegrepen: vervoer in vierwielaangedreven voertuig, ranger
Niet inbegrepen: drinken en fooi

Oudtshoorn - Cango Grotten

In de twee kilometer lange Cango grotten bevindt zich een wondere wereld vol stalagmieten en stalactieten. Tijdens de rondleiding wandel je door smalle doorgangen en soms steile paden om vervolgens in enorme grotten uit te komen. De Cango grotten liggen in de omgeving van Oudtshoorn, in het Zwarte Bergen. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.

Duur: ongeveer 1 uur
Inbegrepen: entreegeld, gids
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, drinken