Reiszoeker

Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten

Van Kaapstad naar Kruger

Boek v.a. € 2.231,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 15 DAGEN

Groepsreis Zuid-Afrika Hoogtepunten

Totale beoordeling:
8,4
148 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,6
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 13/01/2024
Beoordeling: 8
Thijs:
Fantastische reis. Niet alleen de natuur maar ook het zware verleden van het land komen aan bod. Onze deskundige gids wist niet alleen alles van de flora en fauna in dit prachtige land maar ook van de historie. Als er wensen waren vanuit de groep werden deze altijd overwogen.
Reactie:
 
Vertrekdatum: 23/12/2023
Beoordeling: 9
Stijn:
Ik heb 2 weken lang genoten van Zuid-Afrika!! Begonnen in Kaapstad met excursies van Kaap de Goede hoop en Robbeneiland en vanaf daar door naar de mooie natuur van de Tuinroute. Daarna als hoogtepunt 3 nachten in een tent tussen de wilde dieren in het Krugerpark. Ook afsluiting in Johannesburg was leuk met tour door Soweto. Door de grote afstanden wel steeds drukke dagen en elke dag zeker vroeg op. Maar dat was elke dag zeer de moeite waard. Enige minpuntje de slechte accommodatie in Pilgrim's Rest, maar daardoor kon je de rest nog meer waarderen. Al met al een zeer mooie vakantie die ik iedereen kan aanbevelen.
Vertrekdatum: 23/12/2023
Beoordeling: 10
valerie:
Een heerlijke trip door prachtig Zuid Afrika waarin je de belangrijkste trekpleisters en verscheidene facetten van het Zuid Afrikaanse leven nu en vroeger kan ervaren. En dan mag je ook nog genieten van een magisch bezoek aan Addo Elephant Park en Kruger National Park!
Vertrekdatum: 23/12/2023
Beoordeling: 8
Yvonne:
Het is een mooie reis veel gezien van de natuurpracht van Afrika. De lange busritten is best een dingetje. Druk programma voor 13 dagen ( de reis naar Afrika duurt 24 uur)
Vertrekdatum: 04/11/2023
Beoordeling: 8
LINDA:
De verandering naar een private resort aan het Kruger bleek achteraf het beste dat ons is overkomen; Het Makalali resort was fantastisch en goed georganiseerd en we hebben daar heel veel dieren al gezien in echt een luxe resort
Vertrekdatum: 14/10/2023
Beoordeling: 7
Femke:
De hoogtepuntenreis naar Zuid-Afrika was een mooie reis. De groep was erg gezellig en het klikte direct. Zuid-Afrika is een prachtig land met veel tegenstellingen. Als je alle excursies meedoet ben je met eten erbij toch zo'n 400 euro per week aan zakgeld kwijt. De accomodaties waren prima. Het verblijf in de tenten in het Krugerpark was geweldig! Al met al een leuke vakantie!
Vertrekdatum: 14/10/2023
Beoordeling: 8
Bas:
Een prachtige reis met veel afwisseling, qua cultuur, maar vooral natuur. Hoogtepunten voor mij waren Stellenbosch, het Krugerpark en Soweto. De lokale reisbegeleider (Elize) was geweldig. Als je je vooraf instelt op het volle programma en vroeg opstaan, is het goed te doen. De hotels hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding, maar zijn niet heel bijzonder. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 14/10/2023
Beoordeling: 9
Elise:
Fantastische reis gehad met een hele leuke groep en een hele fijne reisbegeleider die voor ons heeft geprobeerd alles uit de reis te halen en ons het mooie Zuid-Afrika te laten zien.
Vertrekdatum: 30/09/2023
Beoordeling: 8
Lieke:
Prachtige reis met Louis als goede reisbegeleider gehad! Route was leuk en je krijgt zo veel van Zuid-Afrika te zien. Kaapstad is wel echt 1 dag te kort in deze reisroute. Wilde graag nog zelf andere activiteiten ondernemen, maar ging door de tijd niet meer. De dagen die er zijn, zitten vol excursies. Enkele tips voor reizigers die deze reis willen boeken in de toekomst: - houd rekening met 1000-1100euro als je activiteiten wilt doen, souvenirs wilt kopen etc. Krugerpark game drives waren in totaal al €170. Bus is inbegrepen, maar is een hele grote touringbus, is niet aan te raden. - voor de laatste nacht in Johannesburg zit je in een heel mooi resort. Hier kan je goedkoop Spa behandelingen doen. Boek deze vooraf via je reisbegeleider op de site van het resort heel eenvoudig. Grote kans dat anders bij aankomst je niets meer kan boeken voor die dag of dag erna. - veel mensen hadden een E-Sim gekocht voor Zuid-Afrika, deze werkte vanaf het moment richting Addo National Park tot en met Johannesburg niet meer. WiFi doet het verder prima in hotels. - qua excursies vond ik Robbeneiland niet de moeite waard. Excursie naar Kaap de Goede Hoop en Tafelberg zeker wel de moeite waard en ook op de laatste dag de excursie in Soweto het fietsen/Tuk Tuk tour zeker de moeite waard. Al met al een supermooie reis gehad met een leuke groep!
Vertrekdatum: 30/09/2023
Beoordeling: 8
Davy:
Super leuke en mooie reis gemaakt, leuk programma met veel mogelijkheden. De 15 dagen gingen heel snel voorbij!
Vertrekdatum: 30/09/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een hele mooie reis gemaakt en kijk er met een fijn gevoel op terug. Een hele leuke groep en onze gids Louis was ook echt een topper! Het reistempo ligt vrij hoog maar was wel goed te doen. We hebben in twee weken echt een hoop kunnen zien en doen. Zo hebben we de big five gespot, zijn op de tafelberg geweest en hebben Soweto bezocht.
Vertrekdatum: 02/09/2023
Beoordeling: 8
Celine:
De vakantie naar Zuid-Afrika was een geweldige reis. Ik heb enorm veel gezien, leuke mensen ontmoet, cultuur geproefd en vooral de prachtige natuur gezien. De accomodaties en het transport waren goed geregeld. De reisleider Andre wist enorm veel en kon je bij elke bestemming precies vertellen wat je wilde weten. Of het nou ging over geschiedenis, cultuur, horeca, veiligheid et cetera. Concluderend een dikke voldoende, zou er zo weer naartoe gaan!
Vertrekdatum: 02/09/2023
Beoordeling: 8
Daniëlle:
Onvergetelijke reis waarin je een goed, wisselend beeld krijgt van Zuid-Afrika. De reisleider heeft ervoor gezorgd dat het een mooie ervaring was waarin er alles uitgehaald werd wat erin zat.
Vertrekdatum: 02/09/2023
Beoordeling: 10
Eva:
Deze reis was geweldig! Alles ver boven mijn verwachtingen. Ik heb genoten van het land, prachtig. En alles was goed geregeld, het vervoer, de hotels en zeker de reisbegeleider. Wat een geweldige man met zo veel kennis. Hij heeft de reis echt zo goed begeleidt waardoor alles vlekkeloos verliep en wij volop konden genieten van onze vakantie. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 15/07/2023
Beoordeling: 9
Jelmer:
Een leuke reis om de hoogtepunten van Zuid-Afrika te zien. Winterreis (onze zomer) is een aanrader omdat je dan een grotere kans op de Big Five hebt. De leuke groep, inclusief reisbegeleider, maakten het af.
Vertrekdatum: 18/03/2023
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een mooie afwisselende reis met veel hoogtepunten in slechts twee weken. Steden, platteland, bos, kust en wildlife wisselen elkaar af en je kunt er hiken, zwemmen, varen, vliegen, parasailen, gamedriven en tal van andere activiteiten ondernemen. Kaapstad, Kruger, Tsitsikamma en de Panorama route zijn hoogtepunten waarbij een wijnproeverij bij een wijngaard, een bezoek aan een struisvogel farm en overnachting in het Pelgrims Rest onder andere leuke afwisselingen zijn. Het is jammer dat sommige dagen bijna volledige reisdagen zijn zoals dag 9 en dag 13. Het is handig om een powerbank en oplaadbare zaklamp mee te nemen vanwege loadshedding dat regelmatig voorkomt.
Vertrekdatum: 18/03/2023
Beoordeling: 7
Lotte:
Deze reis is zeker de moeite waard, ik heb erg veel gezien in 14 dagen tijd! Het tempo van deze reis ligt hoog, dus hou daar voorafgaand aan de reis rekening mee (een relaxvakantie is het zeker niet). Daarentegen doe je in twee weken tijd heel veel indrukken op in dit mooie land!
Vertrekdatum: 18/03/2023
Beoordeling: 9
Talitha:
De reis in Zuid Afrika heeft al mijn verwachtingen overtroffen, met Kruger als hoogtepunt. In twee weken zie je echt alle highlights van het land. Er zitten wel een aantal lange reisdagen bij, maar dat mocht de pret niet drukken.
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 8
Falco:
Mooi en veelzijdig land dat leuk begint in de mooie stad Kaapstad. Tafelberg en Lion's Head zijn absolute musts voor deze reis. Let er wel op dat het beklimmen stijl en intensief is. De accomodaties waren functioneel en beter dan verwacht. Dat vond ik ook over het algemeen over de hygiëne in het land. Qua eten vond ik de keuken erg westers, met veel pizza, burgers, pasta, etc. Daardoor miste ik een beetje de lokale keuken. In het midden van de reis waren er wat minder hoogtepunten, maar dit werd bij Kruger park meer dan goed gemaakt. Geweldig om die dieren te zien in de parken, zoals de leeuw, neushoorn en vooral de olifanten. Let wel op hoge kosten voor excursies. Prijzen in het land zelf zijn goed te doen qua eten en taxi's, maar de excursies tikken snel aan. Ik heb ruim 4000 euro uitgegeven voor deze reis, wat ik voor 2 weken tijd wel duur vond. André de gids was geweldig. Hij zorgde dat de groep aan niks ontbrak en wist met zijn kennis alle antwoorden te geven op de vragen die we hadden. Een super vriendelijke man die de reis nog veel toffer maakte en de groep meenam met zijn constante enthousiasme.
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 7
Laura:
Mooie reis maar de optionele excursies zijn niet optioneel. Er is namelijk geen (goed) alternatief voor. Verwacht geen winetasting bij de wijnvelden in Stellenbosch of Franshoek want deze krijg je niet. Ga uit van minimaal € 1000,00 voor excursies en eten/drinken. Ik had een leuke groep waardoor ik wel een mooie reis had maar het programma zoals vermeld op de website heeft een update nodig ! Het is erg jammer als je in Zuid Afrika bent met mooie wijnvelden en dit niet te zien krijgt, dit had ik graag vooraf geweten.
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Veelzijdige, mooie reis, waarin je in korte tijd een goede indruk krijgt van Zuid-Afrika. Fijne accommodaties, leuke excursies en goede begeleiding tijdens de reis. Aanrader!
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 9
Rowena:
Hele mooie reis gemaakt met een leuke groep mensen. De reisleider Andre was geweldig!!
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige reis door Zuid-Afrika. De reis vloog voorbij en je ziet echt alle hoogtepunten! Enige puntjes van kritiek zijn dat de optionele excursies niet zo optioneel zijn. Wanneer je aan sommige excursies niet deelneemt, heb je ook geen vrije tijd, omdat je in de bus moet wachten tot degenen die wel met de excursie mee doen, klaar zijn. Hierdoor loop je dus kostbare tijd mis. Daarnaast vond ik het misleidend dat er in tekst van de reisbeschrijving staat dat je een bus tour door het Krugerpark inbegrepen hebt en dat je optioneel met een 4x4 wagen door het Krugerpark kan gaan. Dit is niet extra, maar in plaats van. Wat betekent dat je extra moet betalen voor de excursie en de bus tour komt te vervallen. Plus met de bus tour krijg je amper het Krugerpark te zien, doordat er vele onverharde wegen zijn waar de bus niet op kan rijden. Zelf had ik/ de groep dit niet verwacht, wat wel even scheve gezichten gaf. Verder heb ik een ontzettend mooie reis beleefd en had ik het voor geen goud willen missen.
Vertrekdatum: 14/01/2023
Beoordeling: 9
Gijs:
Geweldige reis gehad. Zuid-Afrika is een prachtig land en mijn verwachtingen zijn dubbel en dwars overtroffen. De reisbegleider, André Smith, is veruit de beste gids die ik voor deze reis had kunnen hebben. Hij heeft enorm veel kennis over het land en de historie, en ook tijdens de rondreis en de safari's weet hij heel veel te vertellen over de planten en dieren in de omgeving. Alles was goed geregeld door hem, en punctualiteit is een punt waar hij veel waarde aan hecht. Ik zou hem voor elke reis wel willen hebben als gids! Het programma dat Shoestring aanbied is erg vol, en de dagen zijn lekker druk. Je ziet alle hoogtepunten van Zuid-Afrika, en je bent lekker heel de dag met de groep in de weer. Wel is het zo dat er een boel optionele excursies aangeboden worden tijdens de reis. De meeste mensen kiezen ervoor om deze te doen omdat je anders wel veel mist, en dat brengt veel extra kosten met zich mee. Hierdoor betaal je dus voor niks voor de inbegrepen excursies. Ik was hierdoor toch nog ruim 600 euro extra kwijt was alleen aan excursies. Dit vind ik erg duur en dat zou ik graag anders zien. Al met al heb ik wel echt een super reis gehad, en raad ik iedereen aan om naar dit prachtige land te gaan!
Vertrekdatum: 14/10/2022
Beoordeling: 8
Cheryl:
Het was een top reis! Mooie dingen gezien en beleefd! Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 14/10/2022
Beoordeling: 9
Vincent:
Wil je Zuid-Afrika beleven dan zou ik deze reis boeken. Je ziet de highlights van dit land. Het hoogte punt is natuurlijk het krugerpark met de gamedrive maar wat heb ik ook genoten van Kaapstad en knysna. Ook hadden wij een fantastisch Reisleider Gert! Hij heeft de rondreis uitstekend verzorgd!
Vertrekdatum: 14/10/2022
Beoordeling: 7
Koos:
Leuke reis naar een erg mooi land. Krugerpark was fenomenaal en Kaapstad en haar omgeving waren ook een hoogtepunt. Hou wel rekening met een aantal dagen waarin je voornamelijk in de bus zit om naar de volgende locatie te rijden.
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 8
Arthur:
Reis Zuid-Afrika is echt super. Cape town begon de reis en eindigde in Johannesburg. Mooie mix van cultuur, historie, natuur en de dieren. Het was de 1e x een groepsreis en erg spannend, maar als groep zo leuk en veel dingen samen gedaan. Zou het zo weer doen.
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 8
Jarmo:
De reis naar Zuid Afrika heeft wel mijn verwachtingen overtroffen. De reis was goed geregeld, gids was erg goed en wist veel te vertellen over het land en de plekken die we bezochten. Gelukkig hadden we ook een gezellige reisgroep. Ook toen we een paar dagen van te voren te horen kregen dat de vlucht geannuleerd was door schiphol, heeft Shoestring dit heel goed opgepakt en geregeld, dat we alsnog konden vertrekken. Al met al zeer tevreden!
Vertrekdatum: 30/09/2022
Beoordeling: 7
Erwin:
Wat een prachtige ervaring! Enorm mooi beeld gekregen van het beeldschone Zuid-Afrika. Dit werd versterkt door een kundige gids, die ervoor zorgt dat de hele groep onwijs kan genieten van de geschiedenis, cultuur en mooie natuur dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Erg mooi programma waardoor je zoveel als mogelijk is kunt ervaren.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 8
Eva:
De singlesreis naar Zuid-Afrika was een super gave ervaring. Ontzettend veel gezien en gedaan. Onze reisleider, Andre, was echt top. HIj wist waar hij het over had en heeft mijn reis echt ontzorgd. Doordat de website niet 100% overeenkwam met de planning van onze reisleider ter plaatse was het soms onduidelijk waarom we iets wel/niet deden. Ontbijt was namelijk wel inbegrepen bij alle accommodaties, bezoek aan de wijngaarden was niet mogelijk in Stellenbosch en de wandeling in Stellendam hebben we ook niet gedaan. Al met al was het een super ervaring en ben ik blij dat ik de reis gemaakt heb.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 8
Reiziger:
De hoogtepunten Zuid Afrika is een mooie reis, waarin je veel ziet van het land in relatief korte reis. Hierdoor is het wel intensief. Met dank aan Andre onze reisleider en een geweldige groep mensen kunnen we terugkijken op een super leuke vakantie! Pilgrims Rest valt wel wat tegen en zou ik er ook uitlaten als organisatie. Kruger Park was werkelijk fantastisch.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 8
Stacey:
De reis naar Zuid Afrika van Kaapstad naar Johannesburg is een drukke maar mooie reis. Elke keer als je naar een andere plaats gaat lijkt het alsof je in een ander land bent. Van de stad naar wijngaarden naar een bosrijk landschap naar safari, ALLES IS MOOI! Dit is geen relaxte vakantie, veel excursies zijn onderweg naar de volgende bestemming, daardoor lig je vaak vroeg in bed en moet je ook weer vroeg opstaan. Maar het is zeker dubbel en dwars de moeite waard.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 10
Maaike:
Prachtige reis gemaakt door het mooie Zuid Afrika. Het land heeft me aan alle kanten verrast. De safari’s waren het absolute hoogtepunt maar ook Kaapstad en omgeving was prachtig. De erg gezellige groep en reisleider die erg veel kennis had over het land maakte de reis tot een mooi geheel.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 8
Ellen:
Het is een hele mooie reis, veel te zien en te leren. Onze groep heeft in het Krugerpark de big 5 kunnen zien en daarbij nog veel meer bijzondere dieren. Ook de geschiedenis en de aanwezigheid van de apartheid als monumenten is erg bijzonder. Als je de reis boekt hou er rekening mee dat het zakgeld aan de lage kant is, denk meer aan de €400 - 500 per week. Vooral om de extra excursies die je erbij kan/moet boeken. Ik hoop dat je er ook veel kan zien en erg van de reis kan genieten zoals ik heb gedaan en dat je ook een goede reisleider krijgt zoals Andre die veel voor ons heeft betekend.
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 9
Wouter:
Het was top! Eerlijke verhaal is dat ik wel veel meer geld kwijt was dan ik van te voren had gedacht. Maar het was het waard, dus ik ben er niet heel verdrietig om. Ik denk dat een groot deel van jouw reisplezier afhankelijk is van de gids, en de groep. Wij hadden een hele goede gids en een leuke groep!
Vertrekdatum: 16/09/2022
Beoordeling: 8
Jolein:
Ik heb een ontzettend gave reis gehad met een reisleider die erg veel over zuid-afrika kon vertellen. Over Shoestring zelf ben ik helaas minder te spreken. Ik had meer verwacht m.b.t. informatie voor het reizen, tijdens de reis bleek bijvoorbeeld wijn proeven in Stellenbosch niet haalbaar terwijl wij met een aantal dit graag hadden willen doen. Ook had ik een overstap van 6u, dit vind ik echt te veel. Meer informatie/begeleiding over de optionele excursies was bij mij ook welkom geweest en belangrijk om in de gaten te houden dat er best wat meer kosten zullen zijn dan vantevoren aangegeven bij de hoogtepuntenreis Zuid-Afrika. Prachtige reis gehad en prachtig land maar hopelijk neemt Shoestring bovenstaande punten mee om de organisatie te verbeteren.
Reactie:
Dankjewel voor je feedback. We zullen je punten zeker meenemen! 
Vertrekdatum: 02/09/2022
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 29/07/2022
Beoordeling: 9
Carlijn:
Deze reis was fantastisch! Geen moment is onbenut, maar daardoor beleef je ook ontzettend veel. De volgende van Kaapstad richting Kruger vond ik top. Zo veel moois en uiteindelijk dat prachtige park in.
Vertrekdatum: 29/07/2022
Beoordeling: 9
Hans:
Fantastische reis! Onwijs veel leuke activiteiten gedaan en mooie plekken en dieren gezien. Alles was super geregeld, het vervoer, de hotels, de vluchten. Onze gids was ook geweldig. Hij wist alles en regelde extra activiteiten die we graag wilde doen. De groep was ook heel gezellig. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!
Vertrekdatum: 29/07/2022
Beoordeling: 9
Sacha:
Ik heb een fantastische reis gehad naar Zuid-Afrika (single reis 25-35 jaar). Ik vond het erg leuk om met een groep leeftijdsgenoten te reizen. De reis is behoorlijk vol; je bent elke dag onderweg maar hierdoor zie je ook veel van het land in relatief korte tijd. De reis is lekker afwisselend. Wees wel voorbereid op elke dag vroeg opstaan. Houdt ook rekening met behoorlijk wat extra kosten ( ong €500 a €600 euro) voor aanvullende excursies. De excursies zijn 'optioneel' maar de gehele groep heeft bij ons de excursies gedaan en het alternatief was eigenlijk wachten in de bus tot de rest terug komt van de excursie. Niet erg, want alle excursies zijn 100% de moeite waard. Kortom: wil je veel zien in korte tijd en een diverse reis afleggen dan zeker gaan voor deze 2-weekse reis door Zuid-Afrika.
Vertrekdatum: 29/07/2022
Beoordeling: 10
Henk:
Eerste singlesreis naar Zuid-Afrika was een geweldige ervaring. 19 fantastische mensen mogen ontmoeten. Nieuwe vrienden gemaakt en een prachtig land in zeer hoog maar fijn tempo mogen ontdekken. De reisleider (Andre Smith) heeft de reis tot een waanzinnig succes gemaakt!
Vertrekdatum: 23/04/2022
Beoordeling: 9
Lien:
Een geweldige reis met een geweldige groep! Het was wel een zware reis doordat er heel veel op het programma stond, het lange dagen en korte nachten waren en we vaak van hotel moesten verhuizen. Maar hierdoor hebben we enorm veel gezien en ervaren! Het was een prachtige reis en ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking was super. Door corona heeft het toerisme daar bijna twee jaar plat gelegen en zijn ze nu enorm dankbaar dat er weer mensen op vakantie bij hen komen. Het is een prachtig land en zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 23/04/2022
Beoordeling: 9
Sandra:
Prachtige reis gemaakt met Shoestring. Heel veel kunnen zien in deze 2 weken. Wij hebben het gevoel dat wij niks gemist hebben van Zuid-Afrika. Hierdoor het gevoel veel langer weg te zijn geweest dan de dagen die we er waren. Ondanks de volle dagen, veel reizen en veel zien toch uitgerust thuis gekomen. Geen moment onveilig gevoeld door de instructies van de gidsen. Geen moment spijt en zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 23/04/2022
Beoordeling: 9
Kees:
Het was in één woord geweldig! De reis was erg afwisselend: natuur, cultuur, historie, wildparken, steden, etc. Voor iedereen is er wat wils. Wij hebben overal van genoten en van Kaapstad, Addo Elephant Park, Krugerpark en Soweto in het bijzonder. We hebben veel gereisd en zijn vaak van hotel gewisseld, maar juist daarom zie je zoveel van Zuid-Afrika in zeer korte tijd! Het voelt alsof je langer dan twee weken op reis bent geweest. Wij raden iedereen dan ook aan om naar Zuid-Afrika te gaan, mocht je de kans krijgen!
Vertrekdatum: 23/04/2022
Beoordeling: 8
Monique:
Een prachtige reis gemaakt door Zuid-Afrika. Het reistempo is vrij hoog, maar hierdoor zie je in korte tijd heel veel en krijg je een goede indruk van het land. Het hoogtepunt voor mij was het Krugerpark waar we 2 dagen een full day game drive hebben gedaan. De sunset game drive is ook heel gaaf! Als je alle excursies doet heb je niet genoeg aan € 300 zakgeld per week. Denk eerder aan € 450-500 per week voor de excursies, maaltijden, drankjes en souvenirs. Eten in Zuid-Afrika is goedkoop, de excursies daarentegen... Maar zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 09/11/2019
Beoordeling: 8
Paul:
Geweldige reis gehad. Persoonlijk vond ik het tempo erg goed, in korte tijd zeer veel hoogtepunten ervaren en het land goed ervaren. De opbouw is ook erg goed, met als hoogtepunt het Kruger park. We hadden een erg toffe gids, die ook echt van toegevoegde waarde was: informatievoorziening, organisatie en safaribegeleiding. Verbeterpunten: had 1 dag extra in Cape town gewild, nu moesten we keuzes maken tussen diverse activiteiten. Houd rekening met: Sea safari is 1 hele dag, shark cage diving is 1 hele dag, robbeneiland 1 halve dag, tafelberg 1 halve dag, hop-on/off bus is 1 halve dag.
Vertrekdatum: 09/11/2019
Beoordeling: 9
Linda:
Ik ben verliefd geworden op het land en het continent Afrika. Onze groep was echt de aller beste groep die ik mij maar kon wensen. Met vreemde op vakantie, maar toch een heel warm en gezellig gevoel. Kan deze vorm van reizen aan iedereen aanraden. (singlereis 25-35 jaar)
Vertrekdatum: 09/11/2019
Beoordeling: 9
Annabel:
Wauw! Wat was de Zuid-Afrika reis van Shoestring gaaf! Het is een perfecte combinatie van dieren, landschap, wandelen, lekkere wijn en heel veel gezelligheid. We hadden echt een hele leuke groep! Onze guide (Michiel) was top! Hij kookte voor ons, zorgde dat alles goed liep, vertelde ons van alles over de cultuur, politiek en de dieren van Zuid Afrika. Erg interessant! Het was verder een actief programma: bergwandelingen, ziplinen, bungeejumpen, fietsen, veel wandelen. Maar je kunt ook heel veel dieren spotten. De big 5 in Kruger Park. Pinguïns en dolfijnen tijdens een sea safari. Struisvogels en giraffen eten geven in Oudshoorn. In de avond deden we gezellig een drankje bij het kampvuur. Naja heel veel drankjes :) De laatste dag hebben we lekker gechilled bij het zwembad. Al met al..echt een top vakantie!!
Vertrekdatum: 09/11/2019
Beoordeling: 8
Sanne:
De singlereis door Zuid-Afrika was echt fantastisch! De reisduur is prima, je doet en ziet ontzettend veel. De reisbegeleider die wij hadden was super professioneel, wist ontzettend veel te vertellen waardoor wij een nog beter beeld kregen van het land. Er werd elke avond Afrikaans voor ons gekookt, hier moesten we wel aan het begin van de reis een bedrag voor neerleggen. Let op! Als je Zuid-Afrika echt wilt leren kennen ben je meer kwijt dan €300,- per week, wij zaten rond de €500/€600 per week door de exclusieve excursies. Ligt er natuurlijk ook aan hoe gek je het zelf maakt! ;-)
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtige reis door een prachtig land! Zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 9
Eric:
Het is een zeer leuke reis waarin je veel dingen ziet en onderneemt. Het land is geweldig en mooi. Iedereen spreekt goed Engels en zelf met Nederlands kun je je vaak verstaanbaar maken. Je bent tussendoor wel veel aan het reizen en vaak moet je vroeg op. Daar moet je wel tegen kunnen. Verder moet je je flexibel kunnen opstellen en is het fijn om een gezellige groep te hebben. Het is een ervaring die ik niet had willen missen!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie rei, hoop gezien en gedaan
Vertrekdatum: 13/07/2019
Beoordeling: 8
karin:
Wat een prachtreis! samen met mijn 4 kinderen leeftijd 22-20-18-17 genoten van een goed verzorgde affwisselende reis! Groet Karin