Reiszoeker

Reizen naar Bulgarije

Eten en drinken Bulgarije

In Bulgarije is het ontbijt niet heel uitgebreid. Vaak nemen de Bulgaren een kopje koffie met een zoet of hartig broodje. De lunch en het avondeten is vaak een warme maaltijd. Salades en mezes zijn veel voorkomende voorgerechten. Een meze is een bladerdeeggerecht vaak gevuld met ham, Bulgaarse kaassoorten en soms ook groenten. Een echt traditioneel gerecht is de sirene po shopski, wat wordt bereid in een aardewerken pot en bestaat uit gesmolten kaas, tomaat, paprika en ei. Daarnaast is tarator ook een populair gerecht, een koude komkommersoep met yoghurt, walnoot, knoflook en dille. Yoghurt wordt in veel Bulgaarse gerechten gebruikt, de Bulgaren staan namelijk bekend om het maken van heerlijke yoghurt.

Ayran is een geliefd drankje in Bulgarije, het is een yoghurtdrankje. Naast Turkse koffie en thee, zijn Bulgaren ook dol op hun eigen wijnen en bieren. Rakija is een typisch Bulgaarse brandwijn.