Reiszoeker

Reizen naar Bulgarije

Gezondheid Bulgarije

In Bulgarije vind je in de grote steden ziekenhuizen en op het platteland vaak klinieken. Artsen zijn in Bulgarije vaak goed geschoold, maar door gebrek aan goede faciliteiten en geneesmiddelen ligt het niveau van de medische zorg in Bulgarije toch een stuk lager dan in West-Europese landen. Sluit daarom altijd een goede reisverzekering af voor het geval je ziek wordt of een ongeluk krijgt. 

Vaccinaties: Voor informatie over inentingen verwijzen we je graag naar een medisch specialist. Informatie hieromtrent is aan verandering onderhevig en bovendien is de vraag wat je nodig hebt afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd, etc. Shoestring geeft telefonisch geen verdere informatie omtrent vaccinaties. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of je de vaccinaties en malariapillen vergoed krijgt.

Vaccineren bij je thuis!: Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD!

Handig om mee te nemen is een kleine reisapotheek met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.