Reiszoeker

Reizen naar Kirgizië

Communicatie Kirgizië

Wil je een brief of ansichtkaart naar de Benelux sturen? Deze doet er twee weken tot acht weken over. In het hoofdpostkantoor van Bishkek is een apart loket voor EMS (Express Mail Service).

Telefoneren in Kirgizstan: Internationaal bellen is in de grotere steden mogelijk vanuit telefoonkantoren, deze zijn meestal verbonden met het postkantoor. Daarnaast kun je in hotels aan de receptie vragen of je gebruik mag maken van de telefoon. Bespreek hiervoor eerst vooraf de duur en de kosten. Alle internationale gesprekken gaan via een operator. Denk bij het internationaal bellen aan de internationale landcodes: voor Nederland is dat +31 en voor België +32 (bv 0031 6 12 34 56 78/0032 4 12 34 56 78). De internationale landcode van Kirgizstan is +996.

Mobiel bellen in Kirgizië: Kirgizië beschikt over een mobiel telefoonnetwerk. De meeste Nederlandse en Belgische providers hebben een roaming overeenkomst met een provider in Kirgizië. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’) . Het internationale toegangsnummer van Nederland is + 31 en voor België +32. Het internationale landennummer van Kirgizië is +996.

Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen bij een van de mobiele telecommaatschappijen zoals Beeline, Megacom en O! Houd er rekening mee dat je in de bergen geen GSM-dekking hebt.

Internet in Kirgizië: Hotels en restaurants waar buitenlandse  toeristen komen in Bishkek en Osh hebben doorgaans gratis WiFi. Ook zijn er internetcafés.