Reiszoeker

Groepsreis Albanië Actief

Actief en onontdekt Albanië

Boek v.a. € 1.457,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 10 DAGEN

Groepsreis Albanië Actief

Tirana - Bunkart en Dajti gebergte

In de tijd van het communisme liet de elite een ondergronds stelsel van bunkers aanleggen. Deze bunkers zijn nu een museum en geven een goed beeld van hoe het leven in het Albanië van Hoxha moet zijn geweest. Na het bezoek aan een van de bunkers is het tijd voor frisse lucht en waar kan dat beter dan in de Dajti Bergen. Met een kabelbaan (entreegeld inclusief) ga je omhoog de bergen in. Boven heb je prachtig uitzicht over Tirana en het ruige Albanese landschap. 

Vlorë - Boottocht Sazan

Sazan Island is het grootste eiland voor de kust van Albanië en is eigenlijk een militaire faciliteit zonder burgerbevolking. Het eiland heeft bunkers en tunnels die ontworpen zijn om nucleaire aanvallen te weerstaan. Een mysterie voor zelfs veel Albanezen, de basis werd ooit bezet door maar liefst 3.000 militairen. Het eiland Sazan ligt op het meest westelijke punt van Albanië. Tegenwoordig maakt meer dan de helft van het omliggende zeegebied van het eiland deel uit van het Karaburun-Sazan National Marine Park.
Je brengt dan ook een bezoek aan de Golf van Karaburun. Hier maak je een korte stop op een van de stranden en heb je vrije tijd om te lunchen. Tot slot bezoek je de fenomenale grotten van Haxhi Aliu. Einde van de dag keer je terug naar het hotel.