Reiszoeker

Groepsreis Albanië Actief

Actief en onontdekt Albanië

Boek v.a. € 1.375,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 10 DAGEN

Groepsreis Albanië Actief

 1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Albanië?
 2. Welke inentingen heb ik nodig?
 3. Wat is de beste reistijd voor Albanië?
 4. Hoe overnachten we in Albanië?
 5. Hoe reizen we in Albanië?
 6. Gaan we naar dezelfde plaatsen als 'Wie is de Mol 2022'?
 7. Is er Wifi tijdens de reis?
 8. Wat is handig om mee te nemen naar Albanië?
 9. Wat kun je zoal eten in Albanië?
 10. Heb ik een wereldstekker nodig?
 11. Kan ik gemakkelijk pinnen tijdens de reis?
 12. Moet ik een harde koffer of backpack meenemen?
 13. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 14. Kan ik mijn reis verlengen?
 15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 16. De feiten op een rij

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Albanië?

Internationaal paspoort of identiteitskaart (ID-kaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort of ID-kaart dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Albanië?

De beste reistijd voor Albanië is van mei tot en met september. Voor de zonliefhebbers is de zomer zeer geschikt. De zomers zijn over het algemeen droog en warm, met name in de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen. In het voorjaar is het land prachtig groen en vanaf september verandert het groen al snel in prachtige hersftkleuren.

Hoe overnachten we in Albanië?

Bij de selectie van onze hotels en guesthouses hebben we met name gelet op locatie, hygiëne en sfeer. Tijdens deze rondreis door Albanië verblijven wij meestal in hotels. Je verblijft hier op basis van logies met ontbijt. In Theth en Valbona overnachten we in een sfeervol (door een familie gerund) guesthouse. Hierdoor is een eenpersoonskamer niet mogelijk op deze twee locaties.

Meer informatie over de accomodaties in Albanië vind je onder het tabblad 'Praktisch' onder het kopje 'Accommodatie en Transport'.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Albanië?

Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen airconditioned (mini)bus.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Albanië vind je onder het tabblad 'Praktisch' en kopje 'Accommodatie en Transport'.

Gaan we naar dezelfde plaatsen als 'Wie is de Mol 2022'?

Op elke Albanië reis doen wij een paar plaatsen aan die je in Wie is de Mol 2022 voorbij hebt zien komen. Zo zullen wij tijdens onze reizen in Shkodër en Tirana verblijven. Het indrukkende Rozafa kasteel kun je dan ook met eigen ogen bewonderen. Op de Albanië cultuur & strand reis bezoek je net als de kandidaten van Wie is de Mol 2022 de stad Berat en op de Albanië actief reis Vlorë, waarbij je dan ook kunt zwemmen in de heerlijke Ionische zee die Kim-Lian benoemde.

Is er Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Enkele van de geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de Wifi zeker niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over de Wifi beschikbaarheid per accommodatie vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Wat is handig om mee te nemen naar Albanië?

Neem luchtige, praktische kleding in ‘laagjes’ mee op reis. Een paraplu of een regenjas is ook handig. Denk in ieder geval ook aan een paar comfortabele wandelschoenen met goed profiel, zeker als je meegaat met de Albanië Actief reis. Lange mouwen en een lange broek bieden 's avonds bescherming tegen muggen.
Denk bij het inpakken van je bagage verder aan bijvoorbeeld: navulbare waterfles, reisgids, pet, zonnebril, camera, medicijnen, toiletartikelen en zonnebrand.

Wat kun je zoal eten in Albanië?

De Albanese keuken heeft veel weg van de omliggende landen zoals bijvoorbeeld Griekenland. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van verschillende groentes als ui, paprika, aubergines, courgettes en olijven. Uitgebreid ontbijten doen de Albanezen zelf niet, maar voor hun gasten houden ze zich niet in. Ook voor de lunch en diner is de tafel rijkelijk gedekt met vers vlees of vis, aardappelen of rijst, salade, kaas, eieren, groente en brood. Na de maaltijd is er – voor de goede spijsvertering – uiteraard een glaasje raki. 

Heb ik een wereldstekker nodig?

De stopcontacten in Albanië zijn hetzelfde zoals in Nederland en België. Kijk voor meer informatie op: www.wereldstopcontacten.nl

Kan ik gemakkelijk pinnen tijdens de reis?

In Albanië wordt betaald met de Lek. In bijna elke grote stad of toeristische plaats staan pinautomaten waar je met je Nederlandse of Belgische bankpas kunt pinnen. Ook kun je er voor kiezen om euro’s te wisselen bij lokale banken en officiële wisselkantoren. Ook worden op sommige plaatsen de prijzen in euro's aangegeven en kun je dus ook soms met euro's betalen. Creditcards accepteert men bij de wat luxere hotels en restaurants ook vaak.

Moet ik een harde koffer of backpack meenemen?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de beperkte bagageruimte in de bus.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reizigers heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen