Menu
Alternate Text

Groepsreis Georgië & Armenië

Waar de reiziger een gast is...

BOEK v.a. € 1.624,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Georgië & Armenië

Totale beoordeling:
8,1
46 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,9
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,8
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie reis. Zeker de natuur was prachtig en mooier dan ik van te voren had verwacht. Deze reis heeft wel een hoog kerk/kloostergehalte, wees voorbereid op iedere dag minimaal 1 bezoek aan een kerk en/of klooster. Wat ook terug te zien was tijdens de reis, zeker in Georgië, is dat beide landen ooit deel uitmaakten van Sovjet-Unie. Overal zag je lada's rondrijden, vervallen huizen en flats die je in Oost-Berlijn ook ziet staan. De Georgische gids was een topper, de gids in Armenië was minder en de groep was gezellig. Zelden me zo op mijn gemak gevoelt in een groep.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 9
Eline:
Prachtige landen met een grote variatie aan landschappen! In beide landen zijn we heel gastvrij ontvangen en kwamen we niets te kort bij de diners met heerlijke lokale gerechten. In beide landen hadden we een gids die veel wist; de gids in Georgië (Giorgi) was echt een topper! Houd wel rekening met lange reisdagen en de grote hoeveelheid kerken en kloosters die je zult bezoeken.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Nicole:
Zowel Georgië als Armenië hebben mooie landschappen en vele kerken en kloosters. Praktische tip: voor vrouwen is in Georgië tijdens het kerkbezoek een hoofddoek en rok verplicht. Handig om zelf mee te nemen, al zijn er ook omslagdoeken te leen bij de ingang. In beide landen merk je nog iets van de invloed van de oude Sovjet-Unie. Erg indrukkend is het genocide museum in Yerevan, een vergeten stukje historie hier in West-Europa. Wel zijn het soms lange reisdagen, met name in Armenië waar de wegen een stuk slechter zijn.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Zeer mooie reis. Het deel door Georgië zit vol met afwisselingen en Yerevan (hoofdstad van Armenie) is heel leuk en modern. De reistijden zijn wel nog langer dan in de beschrijving staan aangegeven en er bestaat een groot risico op kerken-moeheid. Maar zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Saskia:
Een indrukwekkend landschap met hoge bergen, met kerkjes en kloosters op de mooiste plekken. En vooral ook wat zijn de mensen hartelijk en lief! Ik zou wensen dat wij in onze samenleving zo met elkaar omgaan. En dat alles komt tot uiting in heerlijk eten, wijnen en vodka’s. De landen zijn wel arm en heeft daardoor ook armoedige gebieden. Ook de Sovjet flat vooral in Georgië zijn lelijk, en paradoxaal genoeg bijna mooi van lelijkheid. Zo ook de verlaten industriële complexen zijn indrukwekkend! De landen hebben ook een overweldigende natuur waar je op de reis eigenlijk maar 1x echt van kan genieten helaas. Het zijn vooral boerse landen. Alleen Yerevan is een mooie parkrijke en mondaine stad van roze steen (met wat pompeuze sovetjet invloeden). Een pluspuntje van de sovetjets is dat alle publieke voorzieningen, zoals toiletten keurig, schoon en gratis zijn. O ja, en denk eraan, toiletpapier in het afvalemmertje!
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Vriendelijke mensen. Mij super veilig gevoeld
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Laura:
Een reis om nooit te vergeten. Prachtige natuur en historie gezien in Georgië en Armenië. Enorm genoten. Tempo lag goed, prachtige wandelingen gemaakt. Zeer vriendelijke mensen en geweldige groep.
Vertrekdatum: 10/06/2017
Beoordeling: 10
Reiziger:
Een adembenemende reis naar een deel van de wereld, waarvan iedereen die hoorde dat wij erheen gingen, zei: waarom ga je DAAR heen? Het juiste antwoord daarop is: nou, daarom juist, want het is kennelijk onbekend en daardoor onbemind. Dus naast de moeite waard om eens te gaan kijken en voelen en proeven. En het gebied heeft veel te bieden: rijke historie, interessant cultureel erfgoed en een prachtige natuur.
Vertrekdatum: 10/09/2016
Beoordeling: 8
Paula:
Eerst Georgië, dan Armenië! Mooiere landschappen dan ik verwachtte. Ook kouder dan verwachtte, door de hoogte. Kerkjes en kloosters met verhalen. Wie kunnen die beter doorgeven dan de lokale gidsen!