Alternate Text

Groepsreis Japan

Het land van de rijzende zon

BOEK v.a. € 2.399,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 15 DAGEN

Groepsreis Japan

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief. Voor alle hieronder beschreven excursies maak je gebruik van het openbaar vervoer. De vermelde prijzen zijn richtprijzen voor de kosten van het openbaar vervoer en eventuele entreegelden. Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de kosten in lokale munteenheid.

€ 12,-

Kurashiki - Excursie Kibi-vlakte

Met een lokale trein naar Soja, waar je een fiets kunt huren om de Kibi-vlakte te verkennen. Eenmaal het dorpje uit kun je gemakkelijk het fietspad volgen. De route leidt door rijstvelden, langs riviertjes en rond grafheuvels. In een land dat voor 80 procent uit bergen bestaat, ben je hier letterlijk en figuurlijk op het platteland! Langs de route liggen ook twee heiligdommen: de Kokubun-ji tempel en de Kibitsu-jinja schrijn, waar je even kunt pauzeren bij de plaatselijke monniken.

Inbegrepen: retourticket trein Kurashiki – Soja (480 yen), fietsenhuur (1000 yen)
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien
€ 44,-

Kurashiki – Excursie Naoshima

Naoshima is een van de vele kleine eilandjes die bezaaid liggen over de Japanse Binnenzee. De reden waarom we vandaag net dit ene eilandje eruit hebben gepikt als bestemming voor een optionele excursie hebben we te danken aan meneer Fukutake. Deze schatrijke directeur van een uitgeverij en kunstmecenas heeft hier namelijk zijn levensdroom gerealiseerd. Kosten noch moeite werden gespaard om dit ingeslapen eilandje om te toveren tot een uniek cultuurmekka. Architect Ando Tadao, het wonderkind van de Japanse architectuur, werd gevraagd om enkele musea te ontwerpen voor de kunstcollectie van meneer Fukutake, maar ook buitenlandse kunstenaars werden naar Naoshima gehaald om hier hun kunst tentoon te stellen.

Inbegrepen: retourticket trein Kurashiki – Uno (2300 yen), retourticket ferry Uno – Naoshima (560 yen), fietsenhuur (300 yen), Art House Project (1030 yen), Benesse Museum (1030 yen)
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien
€ 21,-

Kyoto – Excursie Nara

De tempels en schrijnen van Nara worden algemeen beschouwd als de wieg van de Japanse cultuur. Immers, de stad was nog voor Kyoto de hoofdstad van Japan, meer bepaald van 710 tot 794. Het was een periode waarin heel wat Chinese invloeden via Korea overwaaiden. Dat is niet alleen te merken aan het stratenplan, dat is gebaseerd op dat van de oude Chinese hoofdstad Xi'an, maar ook aan de vele boeddhistische tempels in en rond de stad. Het stadspark Nara-koen herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken zoals de feeërieke Kasuga-taisha schrijnen, de Todai-ji tempel (het grootste houten gebouw ter wereld met binnenin een 16 meter hoog bronzen Boeddhabeeld) en de Kofuku-ji tempel (met twee elegante pagodes op de tempelgronden).

Inbegrepen: retourticket trein Kyoto – Nara (1500 yen), entreegeld Todai-ji (500 yen), Kasuga Taisha (500 yen)
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien
€ 26,-

Kyoto - Sight seeing

In een stad met meer dan 3000 tempels en schrijnen loert het gevaar voor het fenomeen tempelmoeheid om elke hoek. We hebben dan ook geprobeerd om een evenwichtig programma samen te stellen, met niet alleen bezoeken aan klassiekers zoals Kinkaku-ji (de gouden tempel), Ryoan-ji (met de klassieke zen-tuin), Nijo-jo (het kasteel van de shogun), en Sanjusangen-do (met de 1001 Boeddhabeelden), maar ook tijd voor momenten van rust en bezinning in minder druk bezochte tempels zoals de Toji-in tempel.

Inbegrepen: dagkaart stadsbus (500 yen), entreegelden Kinkaku-ji (400 yen), Ryoan-ji (500 yen), Nijo-jo (600 yen), Sanjusangen-do (600 yen), Toji-in temple (500 yen).
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien
€ 140,-

Per Shinkansen van Kyoto naar Tokyo (bij boeking opgeven)

Op de transferdag van Kyoto naar Tokyo reis je met een zogenaamde highway-bus. Deze doet ongeveer 8 uur over de ruim 500 kilometer lange rit. Heb je geen zin om zo lang te 'kilometervreten' in de bus, dan kan je ook veel sneller in Tokyo zijn. We kunnen voor een aantrekkelijke prijs een stoel reserveren op de Shinkansen (hogesnelheidstrein), waarmee je in ongeveer 2 uur ter plaatse bent. Je dient dit bij boeking op te geven.

Inbegrepen in deze aanbieding is het versturen van je bagage (1 koffer per persoon) per express-post naar het hotel in Tokyo.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.