Alternate Text

Groepsreis Japan

Het land van de rijzende zon - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 299,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 15 DAGEN

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,3
250 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 8
Falco :
Een fantastische reis waar je veel te zien krijgt van Japan. Hierbij maak je kennis met de vele tradities die het land rijk is, en hoe megasteden als Kyoto en Tokyo hier tegenin gaan met hun westerse invloeden. Zo maak je kennis met alle aspecten van het land, en krijg je de vrijheid om deze in je eigen tempo te bezoeken en bekijken.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 8
Ming-Hua :
Leuke reis als inleiding op Japan.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 9
Viola :
Het was een fijne reis om kennis te maken met Japan. Er was een uitgebreid aanbod aan activiteiten en dagtochen, maar ook voldoende mogelijkheden om zelf te gaan verkennen. De vriendelijke reisbegeleiding kon ons veel over het land en de cultuur uitleggen en deed alles om het voor ons een prettige reis te maken.
Vertrekdatum: 08/04/2018
Beoordeling: 8
Ellen :
Een unieke manier om maarliefst 1,000 kilometer af te leggen in het prachtige Japan. Met een hele groep reizigers onder de bezielende leiding van een zeer bevlogen lokale reisgids ben ik dag in dag uit uitgedaagd om het beste eruit te halen, mee te beleven wat er kon en indien ik persoonlijke wensen had dan was hier ook altijd ruimte voor. Al met al een superfijne ervaring: kirei!!
Vertrekdatum: 08/04/2018
Beoordeling: 9
Irina :
Adembenemende groepsreis naar Japan gehad. Zowel de groep, als de reisbegeleidster en de lokale inwoners hebben deze reis nog onvergetelijker gemaakt. Mijn verwachtingen te boven. Super!
Vertrekdatum: 08/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger :
Deze reis is echt een aanrader! Je ziet de natuur, het platteland (op de fiets!), en veel van het (stads)leven in Japan. Advies: neem de Shinkansen! Dit is een unieke ervaring en je wil echt niet 8 uur in een bus zitten. En op het einde van de reis wordt je inderdaad ‘ tempel moe’ maar op dat moment heb je genoeg gelegenheid om de stad in te gaan en je daar te vermaken met het shoppen naar de laatste souvenirs. Je hebt voldoende keus aan activiteiten om je dag naar behoefde in te vullen. De reisleiding was heel vriendelijk en was 24/7 bezig om haar gasten het naar de zin te maken. Ze wist de leukste plekjes te laten zien en de lekkerste restaurantjes aan te wijzen. Je reist heel veel met het openbaar vervoer dus enig begrip hoe een metro werkt is een groot voordeel als je zelfstandig op pad wil. Het is verstandig om in de elektronica winkel een netwerkkaartje te halen (€10,-)voor in je telefoon zodat je af en toe de hulp in kan roepen van je telefoon om bijv. restaurantjes te vinden. Ook de Japanse onsen (hot spring) is een aanrader om te doen, welke in 2 van de hotels aanwezig zijn. De Japanners kunnen echt geen woord engels maar zullen er alles aan doen om je te helpen. Enige minpunt was de heenreis die echt heel zwaar is. Eerst reis je van Amsterdam naar Hong Kong waar er een overstap is met 4 uur wachttijd en daarna is het nog 4.5 uur vliegen naar Japan. Hierna moet je nog met het openbaar vervoer naar het hotel waarna je direct opzoek moet naar een restaurantje voor het avond eten. Neem dus voldoende eten mee op de heenreis en probeer te rusten tijdens je vlucht. Ook de hotels waren trouwens schoon en bij één daarvan ook luxe te noemen. De reis was een groot avontuur en heb na thuiskomst nog een week nodig gehad om alle indrukken te verwerken!
Vertrekdatum: 08/04/2018
Beoordeling: 6
Reiziger :
nee
Vertrekdatum: 08/04/2018
Beoordeling: 9
Nicolette :
Geweldige en afwisselende reis! Zowel natuur als grote steden, je maakt in 2 weken ontzettend veel mee. Japan is een mooi land met hele vriendelijke mensen en heerlijk eten. De groep was erg gezellig (single reis) en onze reisleidster Eiko was ontzettend betrokken en enthousiast! Deze reis kan ik zeker aanraden! Het was mijn eerste groepsreis en het is erg goed bevallen.
Vertrekdatum: 25/03/2018
Beoordeling: 8
Han :
Een zeer mooie reis, ook door het schitterende weer en de bloesems - die volop in bloei stonden. Zeer afwisselend met een scherp contrast tussen de heerlijk rustige en mooie natuur en het drukke steden. En een hele ervaring om het verschil tussen het oudere gedeelte van Japan met o.a. Kyoto, Nara de tempels en kastelen en het bruisende en hectische leven in Tokio te ervaren. We hebben genoten Carolien en han
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Reiziger :
Geweldige reiservaring: leuk reisgezelschap, leuke en aardige gids, goede accomodaties, prachtige natuur, mooie steden, zeer indrukwekkende bouwwerken, gebedsplekken (tempels en shrines), parken, kastelen. Heerlijk eten. Kreeg al heimwee toen het vliegtuig terug opsteeg. Ga zeker nog een keer terug!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger :
Geweldige reis, veel gezien van de cultuur en het dagelijks leven in Japan. Een aanrader!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
lizette :
De reis naar Japan was een erg mooie ervaring. Een hele leuke combinatie van cultuur, religie, heerlijk eten en lieve en mooie mensen. Er was ook een goede combinatie van excursies en vrije tijd. Ik had voldoende vrijheid om dit conform mijn wensen te organiseren. Hotels waren eenvoudig, maar goed. De overnachting in de ryokan was zeer de moeite waard. Inclusief de prachtige wandeling en traditioneel eten en de onsen. De reisbegeleiding had meer informatie moeten geven over het land en de cultuur. Dit was nu bijna niet aanwezig.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
Willem :
Een prima reis om Japan goed te leren kennen.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 10
Peter :
Wij hadden een leuke groep, een geweldige reisleidster en daardoor een geweldige reis door Japan. Houd er rekening mee dat er nauwelijks Engels gesproken word in Japan en dan ook nog maar heel beperkt. Onze Japanse reisleidster was dan ook een uitkomst. Daarnaast hielp ook Google translate en de Engelstalige en plaatjes menu's. In de hotels is al veel aan toiletartikelen op de kamers aanwezig als man hoef je alleen maar je scheerapparaat en deodorant mee te nemen. Ook handig is om bij aankomst een rol van 50 100Yen muntjes aan te schaffen. Ik kreeg zo'n rol toevallig als wisselgeld. En dit bleek erg handig te zijn voor de entree van de tempels en musea als ook voor de kaartjes voor de metro en de bus.
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger :
Een hele mooie reis naar een bijzonder land met bijzondere mensen. Totaal anders dan ik had verwacht - veel meer Westers en minder Aziatisch - maar niet minder mooi en bijzonder. Het is wel echt een aanrader om voor de Shinkansen te kiezen en de Ryokan is een unieke ervaring die ik niet had willen missen! Het programma is behoorlijk vol, maar je krijgt wel echt alle hoogtepunten te zien. Leuke groep en een hele betrokken, overijverige reisleider, maar bereid je wel voor op niet altijd even goed Engels. Gelukkig zijn daar heel veel vertaal-apps beschikbaar voor, zodat je uiteindelijk een heel eind komt. Kortom, een echte aanrader, deze reis!
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 8
Leendert :
Een mooie en indrukwekkende reis door Japan, met als hoogtepunten een bezoek aan een Ryokan met een traditioneel Japans ontbijt, de stad Hiroshima met het vredespark en onder andere de steden Kyoto en Tokyo.
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 7
Wim :
Nog nooit in Japan geweest? Waar wacht je nog op! Het is zeer de moeite waard. Deze reis is de ideale kennismaking met dit land. Er zit een goede opbouw in de reis. Je komt geleidelijk steeds dieper in Japan en je kunt hierdoor goed wennen. De hotels liggen handig, niet te ver van de belangrijke plaatsen. Ook kun je daar vandaan meestal bus en metro goed bereiken. De reis is erg gefocust op het bezoeken van tempels, dit kan soms wat vermoeiend zijn, maar trek dan gewoon je eigen plan. Er zijn in je groep altijd wel mensen die dat ook willen doen. Je hebt de keuze om de reis tussen Kyoto en Tokio af te leggen met de bus of de zeer snelle Sinkansen. Kies altijd voor deze laatste optie, je hebt dan zo veel mogelijk tijd in Tokio!
Vertrekdatum: 06/08/2017
Beoordeling: 10
Koos :
Wat een geweldige reis, verwachtingen volledig waar gemaakt en overtroffen. Perfecte begeleiding ter plaatse waardoor je zo veel meer uit je reis haalt. Volgend jaar graag weer!
Vertrekdatum: 30/07/2017
Beoordeling: 8
Roel :
Je krijgt door deze reis met dit programma een mooi beeld van de het land en de bevolking. Ruimte genoeg om je eigen ding te doen als je niet met de groep op stap wilt en de prijs/kwaliteitsverhouding is prima.
Vertrekdatum: 30/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger :
Top reis.
Vertrekdatum: 02/07/2017
Beoordeling: 9
Thomas :
Japans fascinerende cultuur zal je in deze reis overweldigen, verrassen en ontroeren. Bereid je voor op twee weken in een land dat zowel uiteen wordt getrokken als bijeen wordt gehouden door een poëtische spanning tussen hypermodern en spiritueel-traditioneel. Een aanrader voor iedereen die dit land en haar fascinerende cultuur wil ontdekken.
Vertrekdatum: 07/05/2017
Beoordeling: 8
Jasper :
Een hele mooie reis om zowel de steden als de natuur van Japan te zien met een uitstekende reisleider die goed op de hoogte is van wat overal te zien en te doen is.
Vertrekdatum: 09/04/2017
Beoordeling: 9
Reiziger :
Zeer leuke trip! Veel gezien, veel mogelijkheden om zelf erop uit te gaan of juist met de groep op pad te gaan. Leuke groep! Prachtige ryokan met diner is zeer de moeite waard! Goede hotels. Zelf wat minder tempels bezocht dan de groep, waren soms te toeristisch naar mijn smaak. Trein naar Tokio is aanrader (i.p.v. bus), ook met de trein een mooi uitzicht op mount Fuji. Paar dagen langer in Tokio boeken als je daar meer van wil zien was ook een goede optie (zelf niet gedaan, ik vond persoonlijk 15 dagen Japan al wel genoeg).
Vertrekdatum: 09/04/2017
Beoordeling: 9
Marco :
Leuke reis met een goed programma, een leuke groep en zeker getroffen met de reisbegeleider. Zij nam haar werk super serieus, als je iets wilde zien zonder de groep kreeg je een reisschema en een routebeschrijving. Wilde je ergens in een bijzonder restaurant eten, zij regelde dat je er kon eten! Een ontzettende leuke tijd gehad in Japan! Pak de Shinkansen, scheelt 6 uur, Tokio is zo voorbij en er is zoveel te zien!
Vertrekdatum: 09/04/2017
Beoordeling: 9
Bram :
Een onwijs gave reis met een soort compact pakket van alle smaken van Japan. Je ziet bekende en minder bekende plekken, maar beiden zijn net zo interessant. Als je voor de bezienswaardigheden gaat, zit je goed. Ga je voor de wat minder bekende plekjes, dan heb je tevens genoeg opties om je uit te leven. Naast de (optionele) excursies, krijg je meer dan genoeg de gelegenheid om je eigen gang te gaan. Niets moet, alles mag. Het enige minpunt dat noemenswaardig is, is de tijd die je in Tokio besteed. Voor zo'n grote stad is anderhalve dag (twee als je met de shinkansen gaat) eigenlijk best weinig.
Vertrekdatum: 09/04/2017
Beoordeling: 8
Rolf :
Een hele leuke reis door Japan, waarbij je echt kennismaakt met een groot stuk van het land en de cultuur. Van relatief rustig Fukuoka tot hectisch Tokio. Boek ook zeker de Shinkansen, een leuke ervaring en veel extra tijd in Tokio. Wij hebben de Mt Fuji ook vanuit de Shinkansen kunnen zien en kunnen fotograferen. De tijd in Tokio is eigenlijk te kort. Ik had verlengd en dat kan ik zeker aanbevelen! Bezoek ook zeker een show in het Robotcafe in Tokio. Wel aan de prijs (Y 8.000), maar je weet niet wat je ziet en waar je moet kijken. Het was voor onze reisbegeleider de eerste keer dat zij een groep buitenlanders rond ging leiden in Japan, ze had daarvoor alleen Japanners gedaan. Dat was wel even wennen qua verwachtingen en cultuur. Op andere reizen heb ik betere reisbegeleiders gehad.
Vertrekdatum: 02/04/2017
Beoordeling: 10
Chrétien :
Ik heb heel veel mooie plekken gezien, heerlijk gegeten, en leuke mensen ontmoet! Als er een plek was die ik wilde zien, die niet op de planning stond dan wist onze reisbegeleidster altijd wel een manier om deze plek erbij te voegen of te zorgen dat je deze plek zelfstandig wist te bereiken. Al met al gewoon een geweldige reis om veel te ervaren van de Japanse cultuur!
Vertrekdatum: 26/03/2017
Beoordeling: 8
Beatrijs :
Prettige sfeer,veel moois gezien en goed georganiseerd.
Vertrekdatum: 26/03/2017
Beoordeling: 8
Koemarie :
Prachtige " Cherry Blossom" in Japan. Een mooi land voor in de Hanami periode. De Japanners zijn helemaal in de ban van de kersenbloesems. Overal braderie met lekker eetkraampjes. Vele Japanse gerechten geproefd. Veel gezien in 2 weken. Tempels, mooie tuinen, 3 Geisha,s in Kyoto. Het bezoek aan de ryokan gevolgd door de wandeling in de bergen van Sandankyo was echt een hoogtepunt. De Japanners zijn super vriendelijk en netjes.
Vertrekdatum: 20/03/2017
Beoordeling: 9
Reiziger :
Al vaker met Shoestring gereisd en dit was altijd super, goede ervaring met shoestring personeel voorafgaand aan de reis. Echter deze keer niet; slechte communicatie en onvriendelijk. Was teleurstellend tov hoe ik shoestring kende. We zijn toch gegaan en een hele mooie reis gehad maar toch wel jammer om een mindere ervaring te hebben met shoestring, waar ik altijd zo tevreden over was.
Vertrekdatum: 31/10/2016
Beoordeling: 8
Daniel :
Japan geeft de toeristen een warm en veilig gevoel. De groep was heel divers; er heerste een goede sfeer. De natuur van Japan is mooi; het verblijf in Sandankyo was een leuke ervaring. De aangeboden uitstappen waren de moeite; blij dat we alle uitstappen hebben meegemaakt. De hoogtepunten waren de steden Hiroshima, Kyoto en Tokyo. De rondreis in Japan zal ons steeds bijblijven; we denken er met heel veel vreugde vaak aan terug. Voor ons lagen de hoogtepunten in de steden Kyoto en Tokyo. Voor Tokyo was te weinig tijd voorzien (2dagen) om de stad te beleven...
Vertrekdatum: 31/10/2016
Beoordeling: 9
Johan :
Een fantastische reis door Japan. Leuke afwisseling tussen de natuur en de steden. Geen echte zware reis met lange reisdagen.
Vertrekdatum: 17/10/2016
Beoordeling: 9
Dirk Cornelis :
Heerlijke rijs, maar neem wel goede loopschoenen mee.
Vertrekdatum: 17/10/2016
Beoordeling: 10
Mathijs :
Japan is een mooi land waar je een combinatie vindt van westerse invloeden, traditioneel Japanse straatbeelden en prachtige natuur. Het bezoek aan de ryokan gevolgd door de wandeling in de bergen van Sandankyo was echt een hoogtepunt. Later gingen we naar de grote steden Kyoto en Tokyo waar we die combinatie van het oude Japan in de tempels, schrijnen en steegjes afgewisseld zagen worden met de enorme gebouwen in steden die het toenemende toerisme steeds meer omarmen. De hotels waar we in verbleven waren zeer comfortabel. Ik was erg verrast dat de meeste Japanners slecht Engels spreken, maar dat je moeite moet doen om te communiceren is natuurlijk juist een charme van een bezoek aan een totaal andere cultuur. Alle activiteiten zijn optioneel waardoor je de vrijheid hebt om met de reisbegeleider mee te gaan of juist alleen of met een klein groepje rond te lopen/fietsen in je eigen tempo. Dit was echt een fantastische reis die de lange vliegreis meer dan waard was.
Vertrekdatum: 17/10/2016
Beoordeling: 9
Reiziger :
In Japan kom overal contrasten en mooie omgevingen tegen. Dit doet de geest werkelijk goed. Je kan er ook goed eten en dat is maar goed ook. Want je zal je nog verbazen hoeveel je van een cultuur of geschiedenis van een land te weten komt door eten. In het eerste restaurant in Fukuoka scheen het felle TL-licht op zowel een strikt functionele interieur als op een spectaculaire Tonkotsu Ramen die uiteindelijk niet te overtreffen bleek. Ik denk dan aan de smaakvolle sashimi tuna in Sandankyo. Het bier en Yakitori met inmiddels vrienden in Kurashiki. Aan de lopende band een verscheidenheid van de mooiste sushi’s en de wereldberoemde Wagyu beef in Kyoto. En dan het moment stilte die de op lichaamstemperatuur geserveerde unagi sushi bij je afdwingt in Tokio. Dit alles overtrof de Tonkotsu Ramen niet. Het evenaarde het slechts. De standaard voor eten is hier hoog. De groep van 20 bestond uit ouderen met levenswijsheid en vitale jongeren. Hierdoor ontdekten we in korte tijd veel facetten van Japan. Fietsen in Kyoto en Tokio is goed te doen en voor mij persoonlijk 1 van de hoogtepunten. Al heeft dit ook te maken met onze beeldschone navigator. Tot slot, veel dank aan onze reisbegeleidster. Zij kan je uit eigen ervaring veel vertellen over het leven in Japan (en Gent). En had op haar eigen ontspannen manier alles onder controle. Deze reis met Shoestring kan ik je van harte aanraden.
Vertrekdatum: 17/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger :
Ik heb erg genoten van deze reis! We hebben veel gezien en meegemaakt. Fijne en leuke reisbegeleiding, goede accommodaties en naast de activiteiten met de groep veel mogelijkheden om er alleen of met een aantal anderen op uit te gaan. Wat mij betreft een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 17/10/2016
Beoordeling: 9
Remon :
De reis was een hele mooie ervaring. Je ziet zowel de schoonheid van de natuur, de rust in de tempels en tuinen maar ook de drukte van de stad. Alle aspecten van Japan komen in mijn optiek aan de orde. Het is een echte aanrader als je een volledige indruk van Japan wilt krijgen.
Vertrekdatum: 05/09/2016
Beoordeling: 7
Ingrid :
Een prima reis om een eerste indruk van Japan te krijgen. De lekkerste ramen eet je in Fukuoka; Hiroshoma heeft een onvergetelijke indruk gemaakt. Maar ook de steden Kyoto en Tokyo zijn heel bijzonder.
Vertrekdatum: 01/08/2016
Beoordeling: 8
Reiziger :
Mooie reis door een uniek land. Op de heenreis werd onze vlucht gecanceld maar dit werd door Shoestring perfect opgepakt met een alternatieve vlucht waardoor we ook nog Osaka konden bezoeken. Jammer dat de excursie naar Naoshima praktisch gezien niet uitvoerbaar bleek (3,5 uur enkele reis) maar hierdoor hebben we wel een dansfestival in een nabij gelegen stad kunnen meemaken: een absoluut hoogtepunt!
Vertrekdatum: 01/08/2016
Beoordeling: 9
Selma :
Het was een prachtige reis meer dan genoeg om te zien. ik had alleen wel een dag fukuoka willen inruilen voor een extra dag Tokyo. Er is veel te zien in Tokyo en te weinig tijd.
Vertrekdatum: 01/08/2016
Beoordeling: 8
Dennis :
Een geweldige reis waarbij je de verschillende gezichten van Japan kunt zien. Er is namelijk een goede mix tussen het bezichtigen van machtige steden als Tokyo en Kyoto, de verschillende tempels en de natuur. Daarnaast is het verblijf in de Ryokan een geweldige ervaring (dineren in een yukata, baden in een onsen en slapen op tatami). De shinkansen is een echter aanrader ook omdat je daardoor meer tijd door kan brengen in Tokyo.
Vertrekdatum: 04/07/2016
Beoordeling: 10
Lars :
Prachtig land, excellente begeleiding, goede sfeer.
Vertrekdatum: 09/05/2016
Beoordeling: 7
Michiel :
Positief: - Mooie lokaties - Vriendelijke bevolking - Onvergetelijke ervaringen Negatief: - Geen eigen kamer tenzij je er extra voor betaalt - De vlucht van Hong Kong naar Fukuoka had geen entertainment media aan boord.
Vertrekdatum: 09/05/2016
Beoordeling: 7
Reiziger :
De reis op zich was fantastisch omdat Japan een fascinerend land is.Het idee dat Japan duur is,is niet waar.Het biedt voor elk budget meer dan genoeg.
Vertrekdatum: 09/05/2016
Beoordeling: 8
Fake :
Een fijne intensieve reis die je op gevarieerde wijze kennis laat maken met Japan en tevens nieuwsgierig maakt naar meer.
Vertrekdatum: 09/05/2016
Beoordeling: 9
Jean-Michel :
De reis was erg gevarieerd en gaf ook mogelijkheid om op eigen houtje iets te ondernemen. dit was onze 2de maal dat we japan bezochten en er is natuurlijk veel te ontdekken, vooral de toegewijde japanse gids was voor ons een meerwaarde.
Vertrekdatum: 09/05/2016
Beoordeling: 8
Arjan :
Een prima reis om een indruk van Japan te krijgen, zowel culinair, geografisch, historisch als cultureel. Zowel natuur liefhebbers als stedentrippers komen aan hun trekken!
Vertrekdatum: 11/04/2016
Beoordeling: 8
Linda :
Leuke reis waarin je kennismaakt met Japan, met een goede combinatie van natuur en cultuur en genoeg vrije tijd om bijvoorbeeld Tokyo en Kyoto op eigen gelegenheid te verkennen. Je zit niet vast aan het schema: je kunt ook zelf op pad gaan als je liever ergens anders naartoe gaat. De accommodaties zijn luxe (ook de ryokan), het land is prachtig en de mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam.
Vertrekdatum: 04/04/2016
Beoordeling: 8
Cheryl :
Japan is een uniek land met een geweldige cultuur! Ze zijn heel perfectionistisch dit was ook het geval bij onze reisbegeleider Yumi. Ontzettend lief en betrokken mens. Ook al ging niet alles goed haar inzet werd enorm gewaardeerd. Als je twijfelt om naar Japan te gaan niet doen! Gewoon gaan. Mooie ervaring was in een Ryokan te slapen incl onsen. Met deze reis van shoestring heb je nog veel vrije tijd en optionele excursies. Wel redelijk wat reizen met openbaarvervoer dus koop in Fukuoka gewoon een metropas die je iedere keer kunt opladen. Koffer is ook prima mee te nemen, geen probleem om hiermee te reizen. Mt Fuji en een dag langer in Tokio zou een mooie toevoeging zijn!
Vertrekdatum: 04/04/2016
Beoordeling: 9
Leo :
Een mooie te gekke reis met een leuke goed sprekende Japanse reisbegeleidster. Alles was prima geregeld en de locaties waren ook bezienswaardig. Misschien een dagje langer om in Tokyo te verblijven. Ik denk dat wij nog veel van de Japanners kunnen leren. Wat een lieve mensen en een schoon land waar de jeugd nog voor de ouderen opstaan in het openbaar vervoer.......
Vertrekdatum: 21/03/2016
Beoordeling: 8
Jeannette :
Ik heb genoten van de Japanreis vanwege de grote variatie in het programma. Van "platte land" en natuur tot de hypermoderne stad, van traditioneel gastenverblijf tot hotelkamer met technisch vernuft, van een land met een roerige en dramatische geschiedenis tot een land dat een razendsnelle ontwikkeling heeft doorgemaakt, van mensen in traditionele kledij tot jongeren in extravagante dos. Kortom, een boeiende reis.
Vertrekdatum: 21/03/2016
Beoordeling: 8
Reiziger :
Hele mooie reis! Gezellige en goed voorbereide reisbegeleidster zodat we echt heel veel uit ons verblijf hebben kunnen halen. Als je alles meedoet, is het programma erg vol, maar er is ook voldoende tijd om zelf in te vullen. De opbouw is ook goed, eerst wat meer rust en natuur en Kyoto en Tokio waren echte hoogtepunten aan het einde van de reis. Ik kan wel aanraden om wat langer in Tokio te blijven, dan krijg je wat meer tijd om de stad echt te leren waarderen, anderhalve dag is daar echt te kort voor.
Vertrekdatum: 19/10/2015
Beoordeling: 8
Jonas :
Heel leuke ontdekkingsreis naar een beschaafd maar toch verrassend land op vlak van cultuur, natuur en gastronomie. Een echte aanrader!!
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 8
Laurent :
De reis geeft een mooie indruk van Japan. Mooie opbouw van de route met de climax in Kyoto en Tokio. Als je alles wilt zien heb je een druk programma, maar er zit voldoende vrije tijd in die je ook rustiger kan besteden.
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 8
Jessica :
Je krijgt echt een goede en complete indruk van Japan in 15 dagen. Er is echt het maximale uitgehaald, al ligt dat ook een beetje aan jezelf natuurlijk. Het was een erg vol programma als je alles meepikt. Voor degene waar dat wat zwaar voor was of als er iemand ergens even geen zin in had, was er ook de mogelijkheid om soms een dag(deel) niet mee te gaan. Onze reisbegeleidster was echt een hele leuke meid, ze deed alle mogelijke moeite om alles voor ons te regelen en uit te zoeken wat we maar wilden. Ik vond het ook erg leuk dat het gewoon een jonge vlotte meid was. Onze hele groep was vrij jong in leeftijd dus dat klikte enorm. Het enige dat ik misschien wel leuk had gevonden is als er nog ergens een dag meer activiteiten in de natuur hadden plaatsgevonden zoals bij de Ryokan. Japan heeft ook prachtige natuur, in deze reis lag de nadruk net iets meer op de steden dan op de natuur. Om dit op te lossen heb ikzelf uiteindelijk op een vrije dag in Kyoto samen met 2 groepsreizigers ervoor gekozen om naar een Onsen in de bergen bij Kyoto te reizen, dit was wel een top ervaring!
Vertrekdatum: 13/07/2015
Beoordeling: 10
Reiziger :
Superreis!
Vertrekdatum: 06/07/2015
Beoordeling: 8
Anke :
Dit was een top manier om kennis te maken met de gekke Japanse cultuur; Aan de ene kant zijn ze high-tech en moderner dan we zelf zijn, aan de andere kant houden ze nog steeds vast aan tradities en oude gewoonten. Engels spreekt bijna niemand, maar als je een paar woordjes Japans leert zul je merken dat de locals super aardig en hulpvaardig zijn. Trouwens net zoals onze reisbegeleidster, die alle leuke eettentjes, barretjes en goedkope opties voor uitzichten over de steden wist te vinden.(je blijft tenslotte Nederlander) Koop in de zomer ter plekke een parasol en neem een paraplu mee, want je hebt beide heel hard nodig! Reisdagen vallen enorm mee, doordat je indrukwekkende stop-overs maakt (bijv. Hiroshima). Een aanrader is de Shinkansen te nemen, zodat je sneller in het bomvolle Tokyo bent en die tijd heb je daar wel nodig!
Vertrekdatum: 06/07/2015
Beoordeling: 7
Laura Maria Nicole Josephina :
Het land, de reis, de groep, de gids, het was een geweldige ervaring. Een echte aanrader.
Vertrekdatum: 11/05/2015
Beoordeling: 9
Bianca :
Deze reis heeft absoluut voldaan aan mijn verwachtingen. Ik heb veel gedaan en gezien. Cultuur, natuur, eten ... De mensen daar zijn ontzettend vriendelijk en zullen hun uiterste best doen om je te helpen.
Vertrekdatum: 11/05/2015
Beoordeling: 9
Jessica :
Deze groepsreis Japan is zeer gevarieerd. Bijna alles van Japan komt aan bod: cultuur, historie, natuur. In twee weken tijd leer je Japan echt kennen en op de vrije dagen heb je ook gelegenheid kennis te maken met de lokale bevolking. In Kioto is meer te zien dan Tokio. Daarom wel terecht dat je relatief wat langer in Kioto verblijft dan Tokio.
Vertrekdatum: 11/05/2015
Beoordeling: 9
Richard :
Within this vacation one gets to see and experience Japan well in a short amount of time. The highlights of the country are all in the program. The trip was pretty intense, because one travels and see a lot in a short amount of time However almost everything was on an optional basis. The tour leader chosen for the trip was especially noteworthy. He does this job as an hobby and therefore enjoys letting travelers experience his country. He organised out of the program activities and tried to help with out of the program requests from the group.
Vertrekdatum: 27/04/2015
Beoordeling: 8
Nicolas :
Uitstekende formule en prachtige route. Lokale gids was fantastisch. Echt van elk moment genoten. Enkel Kyoto was een beetje was een beetje teleurstellend en we hadden liever in Osaka gezeten. dit is uiteraard persoonlijk. 
Vertrekdatum: 30/03/2015
Beoordeling: 9
Thom :
Japan is een geweldig land. Aan de ene kant erg modern en aan de andere kant erg traditioneel. Prachtige bevolking die erg beleefd, vriendelijk en behulpzaam zijn. In een relatief korte tijd zie je veel. Waardoor je een goede eerste impressie van Japan op doet. Voldoende ruimte om zelf op pad te gaan, wat erg gemakkelijk is door het duidelijke en goed geregelde openbaar vervoer. Aanrader is om extra overnachtingen te boeken in Tokyo. Tokyo is een enorme stad waar veel te zien is. Die paar dagen is niet genoeg. Als extra overnachtingen niet mogelijk zijn, neem dan de Shinkansen. Heb je toch een halve tot een hele dag langer in Tokyo.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden