Menu
Alternate Text

Groepsreis Jordanië

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

BOEK v.a. € 999,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Jordanië

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 32,-

Amman - excursie Jerash & Dode Zee (excl. entree)

Bezoek aan de in 78 v. Chr verwoeste en daarna door de Romeinen weer opgebouwde Hellenistische stad Jerash. Daarna tijd om te dobberen in de Dode Zee. Het water bestaat voor een derde uit zout, zodat je drijvend op je rug een krantje kunt lezen. Entreegelden zijn niet inbegrepen. 
De aangegeven prijs is gebaseerd op deelname van minimaal 6 personen. 

Het is verplicht een lokale gids in te huren in Jerash. De kosten hiervoor bedragen 30 dinar, ongeveer 34 euro per groep.
€ 56,-

Aqaba: Snorkelend de Rode Zee schoonmaken

De kustlijn van Aqaba is 27 km lang en voorzien van verschillende mooie strandjes die door menig bezoeker van Aqaba worden aangedaan. Helaas hebben al deze bezoekers ook een negatieve impact op de zee en de onderwaterwereld. Tijdens deze bijzondere excursie snorkel je niet alleen tussen de kleurrijke vissen en het koraal van de Rode Zee, maar help je ook met het opruimen van zwerfvuil zoals plastic tassen, slippers en flessen dat zich tussen het koraal heeft verzameld. Zo geniet je niet alleen van de wondere onderwaterwereld maar heb je ook nog persoonlijk een bijdrage geleverd tot het in stand houden ervan 

Je wordt opgehaald bij je hotel en zal bij aankomst op het strand eerst uitleg krijgen over hoe je het best kunt snorkelen. Vervolgens ga je samen met een gids het water in om te genieten van de onderwaterwereld en om te helpen met het opruimen van het rif. Na afloop van het snorkelen geniet je van een op het strand bereide traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.  

Duur: 2 a 3 uur
Inbegrepen: transfers, uitleg, snorkelset (masker, snorkel en vinnen), lokale gids, traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee
Niet inbegrepen: fooi

€ 57,-

Entree en gids Petra (incl. paard)

Petra is de ruïne van de stad van de Nabateërs, gebouwd in de derde eeuw v. Chr. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq), van meer dan een kilometer lengte. De zogenaamde 'Schatkamer' en het 'Klooster' zijn absolute hoogtepunten. Je hebt zeker een hele dag nodig om de vele tombes, de schatkamer, het amfitheater en de door zuilen omgeven hoofdstraat te verkennen.

Indien je Petra met de groep bezoekt, is het gebruik van een lokale gids verplicht. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de entreeprijs. De kosten hiervoor zijn 50 dinar per groep (ongeveer 55 euro).

€ 43,-

Petra: Kookles

Liefhebbers kunnen onder begeleiding van Jordaanse koks leren hoe lokale gerechten worden bereid. De kookles duurt ongeveer 2 uur. De prijs van deze excursie is gebaseerd op minimaal 4 deelnemers. 
€ 22,-

Petra: Lunch of Diner bij lokale familie

Tijdens een informele lunch of diner bij een lokale familie thuis leer je de lokale keuken en mensen het beste kennen.De prijs van deze excursie is gebaseerd op een minimum van 4 deelnemers

Inbegrepen: vervoer, eten, drinken