Menu
Alternate Text

Groepsreis Jordanië

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

BOEK v.a. € 917,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Jordanië

Totale beoordeling:
8,3
576 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,6
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,3
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
.
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 7
Marleen:
Het was een leuke reis, mede door de leuke groep en werden vervoerd in een spiksplinternieuwe bus met een geweldige aardige chauffeur, programma zat goed in elkaar voor zo weinig dagen en de accommodaties waren voldoende voor prijs/kwaliteit, begeleiding kon wat beter.
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 9
Sarah:
Het is een hele leuke, afwisselende reis. Elke dag waan je je in een andere wereld (Dode Zee, Petra, woestijn, Rode Zee, etc.), waardoor de reis langer lijkt dan zes dagen. We hadden een hele leuke groep, die ondanks de grootte, niet uiteenviel in subgroepjes. De reisleidster had ons wel van iets meer informatie kunnen voorzien, waardoor je meer over het land komt te weten. Ik heb echt een toptijd gehad met hele leuke mensen. Jordanie is zeker een aanrader, heel mooi en divers land!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 9
Stefan:
De verwachting die je bij dit land heb zal je verbazen, de reis die je maakt door de stad, naar de bezichtigingen, in de bergen en op en in de zeeën, overtreft alles met als (letterlijke) hoogtepunt de wandelingen in de bergen van Petra
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 9
Yik Ho:
Het was een super vakantie. Ondanks dat het meer een impulsbeslissing was, helemaal geen spijt gehad van de keuze. De groep was super gezellig. Dat de reisgenoten tussen de 25 en 35 jaar waren was zeker ook een voordeel. Ik vond alleen de dagen in Aqaba wat minder, omdat ik niet van snorkelen/duiken houd. De eerste 6 dagen (Jerash, Dode Zee, Petra en Wadi Rum) vormen voor mij de highlights van de vakantie.
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 8
Laysa:
Een fantastische week gehad in Jordanië! Het is zo’n mooi en bijzonder land. De reisleider heeft ook erg goed voor ons gezorgd. Shoestring heeft alles goed geregeld, je moet alleen rekening houden met dat je nog ongeveer €450 in het land zelf moet pinnen voor eten en entree van de attracties. (Als je bier wil drinken nog iets meer).
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een mooie reis langs allemaal hoogtepunten (Petra, dode zee, Wadi Rum). Hoewel het staat omschreven als een 8daagse reis is het echt maar 6 dagen. De twee reisdagen vallen helemaal weg en van Amman zie je hierdoor niks, dat is jammer. Afgezien daarvan is Jordanie een prachtig land met aardige mensen en lekker eten (ga vooral voor de falafel broodjes; goedkoop en lekker).
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 9
Eva:
Deze reis is echt een aanrader voor mensen die zo veel mogelijk willen ervaren in één week tijd. Je ervaart cultuur, geschiedenis en natuur en je eindigt heerlijk aan het strand! (Pas wel op voor de zee-egels) Een prachtig land, hartelijke en trotse mensen, lekker eten en niet te vergeten een van de zeven wereldwonderen!
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
x
Vertrekdatum: 28/09/2019
Beoordeling: 9
Thomas:
Een leuke reis naar een land met hele mooie plekjes, zoals Petra en de woestijn. Omdat we met een grote groep waren, was de busreis ook erg luxe, denk aan wifi en airco (wat je echt wel nodig heb in Jordanië) Verder waren de hotels prima en netjes, verder was de reisbegeleider af en toe wat wazig en onduidelijk. Waar ik zelf weinig tot geen last van had. Alles om alles een leuke reis als je van cultuur en monumenten houdt.
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 9
Martijn:
Wat een ervaring! Een land waarbij veel mensen zich afvragen waarom ze er naartoe zouden gaan voor vakantie maar voor mij een absolute aanrader! Door het gezellige reisgezelschap aan ervaring rijker! De wandeling door Petra is uiteraard een must-do maar de vele andere activiteiten (zoals het slapen onder de sterren in Wadi Rum) is ook zeker onvergetelijk! Ook Aqaba en Amman zijn bijzondere plekken waarbij Aqaba vooral goed is om te ontspannend aan het strand of te snorkelen in de zee en Amman lekker druk is en zeker een avontuur is. En voor een avondeten in Amman gewoon naar 'Hashem' gaan. Het lijkt een vreemde plek om te eten maar door de manier waarop het eten geserveerd wordt en met een groep is dit zeer gezellig (en het eten is uiteraard ook prima!)
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Dit is geen relaxvakantie. Het schema (weinig slaap, veel reizen) is pittig, maar daardoor zie je ook echt veel in zo'n korte tijd!! Petra (hebben wij zonder reisbegeleider gedaan, was erg fijn, eigen tempo, in kleiner groepje) en de nacht in de woestijn waren zeker wel mijn hoogtepunten! Het is wel een aanrader je goed in te lezen van te voren en als groep zijnde duidelijk te zijn naar de reisbegeleiding, want die vond ik deze reis echt wel wat minder. Maar zeker een aanrader, Jordanië is echt een bijzonder land!
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 8
Gerard:
Geweldige reis om een aantal historische plekken te zien en voorzichtig te snuffelen aan niet westerse culturen.
Vertrekdatum: 15/06/2019
Beoordeling: 10
Marieke:
Een reis die al mijn verwachtingen heeft overtroffen, ik viel van de ene verbazing in de andere. Echt een aanrader deze reis!
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 9
Bert:
Jordanië is echt 'Middle East Light', heerlijk land om te bezoeken met in elk geval april/mei als perfecte reistijd wat betreft temperatuur. Ook super vriendelijke bevolking. Zeer mooie route met, voor mij onverwacht, als hoogtepunt de Wadi Rum. Ook (optioneel) mooie wrakduik in Aqaba gemaakt, maar boot met snorkelen is in principe voldoende (mooi). Tip voor Petra bezoek: probeer de achteringang entree, met zeer mooie wandeling voordat je bij het klooster aankomt. Het kan in acht dagen (zes dagen daar) maar een extra dag, of twee, is ook prima.
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Geweldige reis gehad met een super leuke groep. Reisbegeleider nam de wensen van de groep op een prettige manier mee in het programma. Veel gezien en gedaan dus verwacht niet dat je uitgerust thuis komt ;) Optionele boottocht met snorkelen/duiken in aqaba is zeker de moeite waard. Heb enorm genoten en ben er echt even een week helemaal tussenuit geweest!
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 10
Bas:
Geweldige reis. Ik had niet verwacht dat dit land zo mooi zou zijn! Lokale reisgids die perfect Engels sprak heeft ons avontuur perfect gemaakt. Absoluut de moeite waard om in een korte periode veel cultuur te zien.
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Zeer gevariëerde reis met vele hoogtepunten.
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Erg mooie reis naar Jordanië gemaakt. De groep was erg hecht en deden bijna alles samen. Het landschap en bezienswaardigheden zijn super, vooral het klimmen en klouteren in Petra en de Wadi Rum woestijn waren mooie ervaringen. Raad deze reis zeker aan!
Vertrekdatum: 13/04/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
.
Vertrekdatum: 13/04/2019
Beoordeling: 9
Werner:
Een ontzettend gave reis dwars door Jordanië! Divers programma die je leidt naar prachtige bestemmingen! Ik had mij van te voren niet echt verdiept in de reis en was zeer verrast door Jerash. Prachtige stad waar je je echt in de oudheid waant. De reisleider, die eerlijk en oprecht de verschillende kanten van zijn Jordanië belicht, voelde alles snel goed aan en heeft ons meegenomen op een intensieve en schitterende trekking door Petra! Wadi Rum was voor mij echt één van de hoogtepunten, de grootsheid, de rust en het primitieve: heerlijk!
Vertrekdatum: 13/04/2019
Beoordeling: 7
Manon:
Bijzondere reis met een mooie combinatie van cultuur en natuur en dat met een leuke groep mensen! Petra kan een behoorlijke klim zijn, maar dat is het meer dan waard! Oh en ga je naar wadi rum, neem warme kleding mee voor de nacht, het kan er behoorlijk koud worden.
Vertrekdatum: 13/04/2019
Beoordeling: 8
Iris:
Genoten van een mooie singlereis door Jordanië, waarbij we een fijne gids hadden. Hij wist veel te vertellen en sloot hierin goed aan bij de groep. De reisduur was voor Jordanië lang genoeg en gaf ons de tijd het mooie land te ontdekken. Geluk met zo'n gezellige groep, wat de reis nog mooier heeft gemaakt. Een eerste ervaring die voor herhaling vatbaar is!
Vertrekdatum: 13/04/2019
Beoordeling: 8
Cheryl:
Zeer afwisselende rondreis door Jordanië ! Stadsbezoek, natuurwandelingen, woestijnsafari, snorkel/duik mogelijkheden, nachtleven , cultuur/kunst/geschiedenis. Schema en vervoer was allemaal goed georganiseerd. De accommodatie was niet overal van dezelfde kwaliteit en liet hier en daar te wensen over. De reisbegeleider was lokaal, had vele jaren ervaring, sprak perfect Engels en was van het begin tot het eind superbehulpzaam! Een korte rondreis door een prachtig land met veel verschillende indrukwekkende momenten, een leuke groep en een gids die daar mooi bij aansloot! Doen deze reis.
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 8
Coen:
Leuke reis waarbij je veel ziet en doet. Een aanrader wat mij betreft.
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 8
Edgar:
Mooie, afwisselende reis langs de hoogtepunten van Jordanië. Vooral Petra en de Wadi Rum zijn fantastisch, maar ook het snorkelen in de Rode Zee was heerlijk. Hotels, vervoer per luxe touringcar en de Nederlands sprekende reisbegeleider waren prima. Doordat we pas in de nacht aankwamen en ook al weer 's nachts vertrokken, konden we de reisdagen helaas niet echt als vakantiedagen mee tellen. Mede in combinatie met het redelijk volle programma maakt het dat wel een intensieve reis. Maar wel eentje die erg de moeite waard is.
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 9
Tamara:
Niet verwacht dat ik een groepsreis zo leuk zou vinden! Ook het land was prachtig en de reis goed georganiseerd. Ik wil weer terug!
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 7
Carmen:
Mooie reis waarin je alle hoogtepunten van Jordanië ziet. De organisatie is prima. De groep heeft een eigen bus met voldoende ruimte en airco. De reisbegeleider is enthousiast en vertelt veel over het land en de cultuur. Wat tegenvalt is de duur van de reis. 8 dagen is al erg kort, maar het is zonde dat je meer dan 2 dagen aan het reizen bent door ongunstige reistijden en overstap. Ik zou de organisatie aanraden om 2 extra dagen aan de reis toe te voegen en beter te kijken naar de vluchttijden.
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 8
Roeland:
Jordanië is een heel mooi en afwisselend land met hele vriendelijke mensen. Petra is schitterend en slapen in de woestijn bij Wadi Rum is een prachtige ervaring.
Vertrekdatum: 23/03/2019
Beoordeling: 8
Geralde:
Deze Jordanië-reis is een aanrader! Een mooie week om er even helemaal tussenuit te gaan en je te wanen in een totaal ander land en cultuur. De reis biedt een mooie afwisseling tussen cultuur/natuur & actief/ontspannen. Hotels zijn prima (niet super luxe, passend bij de prijs van de reis), de bus was zeer ruim en een fijn vervoersmiddel om het land mee door te reizen. Ik ben erg enthousiast over deze Jordanië-reis!
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 9
Linda:
Geweldige reis! Je ziet in een korte tijd heel veel van dit mooie land! De Nederlandse reisleider maakte het ook een leuke ervaring.
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 10
Marlou:
Deze reis wil ik iedereen aanbevelen, ten eerste is Jordanië een prachtig land! De landschappen zijn veelzijdig, de mensen vriendelijk en het land heeft veel moois te bieden. Deze reis duurt 8 dagen, maar het voelt alsof je 3 weken weg bent. De reisleider was fantastisch en wist veel over het land te vertellen. Absolute hoogtepunten zijn: de caynon, Petra en Wadi rum. Ga bij Petra zeker na boven richting de monestery, echt een aanrader. De boottocht en het snorkelen in Aquaba is heerlijk en een mooie afsluiter. Als je nog twijfelt, boek! Want het is een ervaring die je niet snel vergeet.
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 8
Linda:
Jordanië is een prachtig land! Deze 8-daagse reis is een aanrader! Tip van mijn kant is om wèl een slaapzak mee te nemen. In Wadi Rum kan het erg koud worden in de nacht. Tevens is het genoemde zakgeld van € 400 onvoldoende. Ondanks deze kanttekeningen, heb ik een hele goede tijd gehad. De reisleider sprak erg goed Nederlands, wat nog een extra meerwaarde was. Ik heb nog wat Dinars over: mocht iemand daarin geïnteresseerd zijn, laat dan Shoestring gerust contact met mij opnemen.
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 9
Rosalie:
Een mooie en afwisselende reis. Jordanië is een prachtig land met vriendelijke mensen. Adel was een hele fijne reisbegeleider die ook nog eens Nederlands sprak. Je ziet en doet enorm veel in een week, maar het reistempo is goed te doen. Het aangegeven zakgeld ben je zeker wel kwijt aan excursies, eten en drinken. Ik had achteraf nog wel een dag langer in Aqaba willen blijven, want dat is fijn badplaatsje. Deze reis is absoluut een aanrader! P.S. Het is een Wadi Rum 's nachts echt HEEL koud.
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Let goed op dat je bij deze reis nog 400€ extra moet rekenen voor entree op lokatie en het eten! Maar de reis is zeer de moeite waard
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 8
Kim:
Erg leuke reis met prachtige bezienswaardigheden, 'n vriendelijke bevolking en heerlijk eten! De rit over King's Highway, het bezoek aan Petra en het bezoek aan Wadi Rum zijn absolute hoogtepunten! Je kijkt je ogen uit! In Wadi Rum wordt het 's nachts wel erg koud dus neem thermo ondergoed en dikke sokken mee! Mocht je 'n lichte slaper zijn, dan is het voor de overige plaatsen verstandig om oordoppen mee te nemen i.v.m. de oproep tot gebed (rond 04.45 uur). Aqaba is een fijne badplaats met 'n relaxte sfeer. Verkopers zijn erg vriendelijk en niet opdringerig. Op het openbare strand van Aqaba is het niet gebruikelijk om in bikini te liggen, maar op de stranden van verschillende hotels kan dat wél. De stad is een belastingvrije zone waardoor o.a. eten & drinken goedkoper is: waar 'n biertje in de rest van Jordanië bijv. 5 tot 7 dinar kost, kost het in Aqaba slechts 1 dinar. Qua zakgeld heb ik in totaal 360 dinar uitgegeven: 190 dinar moest op dag 2 in de pot voor toegangskaartjes, fooien, lunchpakketjes, water in de bus etc. De rest van het geld is opgegaan aan o.a. Petra by night, dromedaristocht in Wadi Rum, boottocht in Aqaba en 's avonds uit eten. Tip: NIET van tevoren geld wisselen bij het GWK, want dan betaal je de hoofdprijs. Gewoon in Amman pinnen (op het vliegveld of in de stad zelf op dag 2 voordat je naar Jerash gaat). Onze Jordaanse gids was erg vriendelijk, sprak behoorlijk goed Nederlands en wist veel te vertellen over het land! Mocht je twijfelen over deze reis: niet doen, gewoon boeken!
Vertrekdatum: 02/03/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het is een enrom mooie reis en alle excursies zijn het echt waard om te doen. Daardoor wordt het wel een drukke reis, maar 's avonds is er veel tijd om te relaxen. De reis is goed georganiseerd en de reisgids weet veel te vertellen over de historie van het land.
Vertrekdatum: 23/12/2018
Beoordeling: 8
Cynthia:
Kerstreis 2018 Prachtige afwisselende reis. Jordanië is echt een bijzonder mooi land, zowel de culruur als het landschap. Mss een idee om de reis 2 dagen langer te maken, want nu was het soms wel érg veel op één dag. O en als je in december gaat neem dan écht warme kleding mee want in Wadi Rum heb ik het erg koud gehad. Maar ook luchtige kleding voor in Aqaba. Op 1 dag zijn we van 2 graden naar 22 graden gegaan. Petra en Wadi Rum waren voor mij de hoogtepunten, het boot uitje in Aqaba vond ik ook erg aangenaam. Cynthia
Vertrekdatum: 23/12/2018
Beoordeling: 8
Marieke:
Een fantastische bestemming! Van 1001 nacht tot Romeinse overblijfselen. Je blijft maar in de wow-factor vallen. Reisdagen zijn wel enorm en door de zeer ongunstige vliegtijden als je Turkisch Airlines vliegt is de reis feitelijk maar 6 dagen en geen 8. Maar ze delen het wel redelijk in, keerzijde is wel dat je er niet heen moet gaan om souverniers in te slaan want daar is amper tijd voor en hou er rekeing mee dat je echt moe thuis komt. Je ziet in een korte tijd heel erg veel, de highlights doe je allemaal aan en het stelt je absoluut niet teleur.
Vertrekdatum: 23/12/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
met deze reis zie je alle high lights van Jordanië. Uiteraard moet je rekening houden met het feit dat je dat in 6 dagen gaat doen.
Vertrekdatum: 05/12/2018
Beoordeling: 8
Marije:
Leuke reis, veel gezien in korte tijd en veel indrukken op gedaan. Goede reisleider die Nederlands sprak en zeer enthousiast was en ons graag overal mee naar toe nam. Ook reserveringen maakte voor bijvoorbeeld uiteten, etc. Enige nadeel waren de vluchttijden, deze zijn nogal ongunstig waardoor je eigenlijk 2 dagen mist.
Vertrekdatum: 04/11/2018
Beoordeling: 10
Erik:
Perfect georganiseerde reis beleefd naar Jordanie. Veel gezien met Petra en Wadi Rum als absolute hootepunten. Ook andere locaties waaronder Jerash, dode zee en Aqaba (perfect om te snorkelen) zijn zeker de moeite waard om te zien. Speciale vermelding voor onze reisleider Ahmad, dat is echt een topper!
Vertrekdatum: 04/11/2018
Beoordeling: 8
Maria:
Een geweldige reis met een top reisleider . Ahmed was in alles goed voorbereid zeer zorgzaam en gezellig . Mirriam
Vertrekdatum: 04/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Adembenemende reis met ontelbaar veel mooie indrukken, Jordanië is als een roze wolk. Met een schat van een Nederlandssprekende reisbegeleider. Het tempo van de reis is hoog, maar efficiënt. Houd rekening met 170 dinar voor fooien, entreegelden e.d. die de eerste dag voldaan dienen te worden. De dag in Petra is waanzinnig mooi en fysiek intensief (veel trappen), maar de Monastery, de High place of Sacrifice en het uitzichtpunt op de Treasury zijn iedere klim waard. Aanrader om een duikbril, snorkel en waterschoenen mee te nemen voor in Aqaba en wees voorzichtig met het koraal.
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 8
Florentijn:
Het is een geweldige reis met vele indrukken en highlights. Er is geen moment dat ik me verveeld heb en geen moment dat ik hier spijt van heb gehad. Wel is het zo dat de reistijden erg onhandig zijn en je niet moet verwachten dat je uitgerust terugkomt. Toch is dit het zeker waard!
Vertrekdatum: 07/10/2018
Beoordeling: 9
Tamara:
Jordanië; wat een geweldig mooi land! En wat was dit een mooie reis. Net een paar dagen terug en ben zo erg aan het nagenieten. Het reistempo van deze reis ligt hoog, maar je krijgt er zoveel moois voor terug! Petra is echt adembenemend, zo bijzonder. Wadi Rum is ook een hele mooie ervaring. ‘S avonds is het zo stil en je ziet zooo veel sterren! Echt genieten. Eigenlijk is alles wat je ziet en gaat doen heel bijzonder. Heel divers ook, dat maakt de reis erg leuk. Je bent echt even in een hele andere wereld. De mensen daar zijn ook ontzettend aardig en hartelijk. Ik heb me ook geen moment onveilig gevoeld. Onze (lokale) gids sprak Nederlands en heeft door zijn enthousiasme over zijn land en de geschiedenis echt een meerwaarde voor de reis gehad :)! Mocht je twijfelen over de reis: gewoon boeken! Het wordt een hele mooie en bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 07/10/2018
Beoordeling: 9
Peter:
Net terug van een fantastische reis naar Jordanië. Wat een geweldig mooi land! Met een hele leuke groep en een fantastische reisleider die ook nog eens nederlands spreekt een hele leuke tijd gehad. Van de dode zee, petra, wadi rum tot Aqaba, het waren allemaal hoogtepunten. Zelfs nog twee dagen kunnen duiken en snorkelen. Ik kan deze reis alleen maar aanbevelen, doen!
Vertrekdatum: 07/10/2018
Beoordeling: 9
Claudia:
Prachtige reis in een indrukwekkend en gastvrij land met goed vervoer, redelijke hotels en geweldige reisbegeleiding (Jordaniër met veel kennis van het land, die perfect Nederlands spreekt). Het beleven van Petra en Wadi Rum zijn zeer bijzondere ervaringen. Programma is wel propvol, dus houd daarmee rekening (of boek alsnog een dag extra om in Aqaba of Amman vrij rond te lopen)
Vertrekdatum: 30/09/2018
Beoordeling: 8
Monique:
Supermooie reis in een supermooi land!
Vertrekdatum: 30/09/2018
Beoordeling: 10
Nicole:
Super leuke reis! Jordanië is een onwijs mooi land, bevolking ook erg vriendelijk. Tijdens deze reis heb ik zoveel veel gezien in zo een korte tijd, iedere dag was er wel een nieuw hoogtepunt. Optionele boottrip in Aqaba is zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2018
Beoordeling: 10
Danielle:
Een intensieve en prachtige reis waarbij je ontzettend veel indrukken opdoet in een totaal andere omgeving. Heerlijk eten, gastvrije mensen en indrukwekkende cultuur en landschappen.
Vertrekdatum: 16/09/2018
Beoordeling: 9
Matthieu:
De reis naar Jordanië was geweldig! Alle plekken die we hebben bezocht waren prachtig. Iedere dag was een hoogtepunt, wat ik niet zou willen missen. Het reistempo ligt hoog, Wij hadden helaas geen gunstig reisschema van Amsterdam naar Amman (en terug). Hierdoor hebben we bijna twee nachten gemist. Jammer. Onze reisleider Faysel was geweldig!
Vertrekdatum: 05/08/2018
Beoordeling: 8
Annika:
De reis naar Jordanie was geweldig! Alle plekken die we hebben bezocht waren zeer de moeite waard. Met als hoogtepunten Petra, Wadi Rum, mount Nebo en zowel de Dode als de Rode Zee. Reisbegeleider Ferdy heeft ons fantastisch begeleidt. En heel veel kunnen vertellen over en laten zien van Jordanie. Het reistempo ligt hoog en wij hadden geen gunstig reisschema van Amsterdam naar Amman (en terug). Hierdoor hebben we bijna twee nachten over geslagen en ook weinig tijd gehad in Amman, dat was jammer.
Vertrekdatum: 05/08/2018
Beoordeling: 8
Dominique:
De reisbegeleider was top! Omdat hij de Nederlandse cultuur goed kent, konden wij hem veel vragen en kon hij goed met onze humor meedoen. Veel gezien in korte tijd!
Vertrekdatum: 05/08/2018
Beoordeling: 9
Ashley:
Een reis met een hoog tempo waarbij je in een korte tijd veel van het land te zien krijgt. De reisleider is fantastisch en draagt erg bij aan de beleving van de reis. De bevlogenheid waarmee hij over Jordanië vertelt, heeft op mij erg aanstekelijk gewerkt. In combinatie met een leuke groep was de reis voor zeer geslaagd! Gaan is meemaken, wat mij betreft is Jordanië een dikke aanrader!
Vertrekdatum: 05/08/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Aanrader! Wat kun je veel zien van het fascinerende Jordanië in deze 6-8 dagen. Met vriendelijke en zeer deskundige begeleiding van lokale reisbegeleider die ook nog eens vloeiend Nederlands spreekt. Veel geleerd van het jonge land met haar rijke culturele historie.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Fantastische reis met veel indrukken. Ferdy is een top gids welke de reis nog gezelliger maakt.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Rozemarieken:
Deze reis is ècht aan te bevelen: als in het sprookje van 1000 en 1 nacht weet Ferdi (de reisleider:) je mee te nemen door het landschap en de cultuur van Jordanie!!! Men is super vriendelijk en het land is adembenemend mooi. Ik zou het zo over willen doen. Kortom: véél plezier...
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
nvt
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Leuke en afwisselende reis met erg goede reisleider. Je ziet veel mooie dingen in korte tijd!
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Richard:
Dit is een korte maar o zo mooie reis, je ziet in korte tijd hele mooie plekken van de wereld zoals wadi rum en de stad petra. De lokale gids ferdi maakte de reis extra mooi met zijn persoonlijke verhalen, tevens praat hij prima Nederlands. Als je twijfelt om deze reis te boeken zeg ik BOEKEN je krijgt er geen spijt van!
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 10
Tanya:
Deze reis was fantastisch! Om te beginnen natuurlijk Petra, dat was wel het hoogtepunt van deze reis. Maar ook het slapen in de Wadi Rum, de excursies onderweg, en onze reisleider Ferdy waren geweldig! Ferdy is een Jordaniër die vrijwel perfect nederlands spreekt met een zachte G. Hij gebruikt regelmatig nederlandse spreekwoorden en gezegdes op de juiste manier en ook zijn grappen zijn leuk. Hij heeft onze reis echt helemaal top gemaakt. De passie waarmee hij vertelt, maar ook als er iemand uit de groep ziek is, is hij er voor diegene en zorgt dat alles goed verloopt. Zonder hem was deze reis niet hetzelfde geweest. Voor iedereen die nog twijfelt: niet doen, gewoon boeken! Let wel op in welke maand je gaat, een aantal maanden is het 's nachts wel erg koud en overdag te warm.
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 9
Erwin:
Jordanie is een erg mooi land! Een top reis waar je in 6 dagen (+ 2 dagen reizen) de highlights te zien krijgt. Petra en Wadi Rum echt geweldig. Reis was goed georganiseerd. Er werd samengewerkt met een lokale gids die ook enkele jaren in Nederland had gewoond. De gids was erg goed!
Vertrekdatum: 06/05/2018
Beoordeling: 8
Marco:
Een relatief korte reis waarin je veel ziet. Van enige onveiligheid hebben we niets gemerkt! Reisleider Ferdy is betrokken en enthousiast.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 6
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 10
Anne:
Super gave reis door Jordanië, alle highlights worden bezocht. Intensief programma maar binnen een zie je zo ontzettend veel echt FANTASTISCH!!!
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 8
John:
Mooie reis met goede hotels en schitterende locatie Wadi Rum. Reisbegeleider Ferdy heeft hier door zijn enthousiasme en manier van kennis delen zeker zijn meerwaarde gebracht! Jordanië ligt ten midden van wat spanning in omliggende landen, maar het land zelf is gastvrij en veilig! Een absolute aanrader is deze reis!
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
.
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 9
Ira:
Jordanië is een bestemming waar veel mensen een vraagteken bij hebben omdat het naast een onrustig land ligt maar dat is vreselijk jammer omdat dit land gewoon heel veilig is. Ik heb deze week als geweldig ervaren, wat zijn de mensen vriendelijk, ze lachen naar je, zeggen heel vaak gedag en heten je ook welkom, gewoon wild vreemde mensen. Nergens en dan ook nergens zijn ze opdringerig of vallen ze je lastig. De bevolking is ruimdenkend naar buitenlanders toe. Ik heb geen 1x een hoofddoek moeten dragen, wel kun je beter geen kort rokje of korte broek aan doen, dat zijn ze gewoon niet gewend, maar als je het wel hebt zeggen ze er niks van. Er zijn vele mooie bezienswaardigheden in het land, waarvan Petra en Wadi rum beslist de hoogte punten zijn. Onze gids Ferdy was heel gezellig en grappig en wist ons net dat stukje extra te vertellen waardoor we een onvergetelijke reis hebben gehad. Ik vond het ook heel leuk om met een single groepsreis mee te gaan. Ik ben zelf niet singel maar had mijn partner wel thuis gelaten. Niemand is op zoek naar iemand maar gewoon naar een gezellige vakantie met elkaar en dat hebben we zeker gehad. Ik raad iedereen aan deze reis te maken echt onvergetelijk.
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 8
Maria:
Super mooi land en veel afwisseling in de reis! Echt een aanrader. Let wel op dat er een hoog reis tempo zit in de reis.
Vertrekdatum: 15/04/2018
Beoordeling: 9
Simone:
Het was echt een prachtige reis in een geweldig mooi land. En met een fantastische reisbegeleider. Heb echt een super tijd gehad!
Vertrekdatum: 01/04/2018
Beoordeling: 5
Reiziger:
Goede gids, prachtig land, maar ga niet met Shoestring. De vluchten die zij regelen zijn vreselijk. Trek minstens twee dagen af van wat ze noemen. Een 8 daagde reis is maximaal 6 dagen daar. En de informatie die ze verstrekken is vaak onjuist.
Vertrekdatum: 01/04/2018
Beoordeling: 8
Nino:
Erg mooie reis, waarin je ondanks de korte reisduur toch het gevoel hebt niks gemist te hebben van wat Jordanie te bieden heeft. Reisleider was erg goed. Petra natuurlijk, en Wadi Rum was erg mooi, maar ik vond de overnachting niet veel toevoegen omdat ik slecht sliep (de hutten zijn net zo gehoorig als een tent, en er is altijd wel iemand die snurkt) en er niet erg veel sterren te zien waren. Door de korte reisduur zit je relatief veel in het vliegtuig. De invloeden van Romeinse en Griekse bouwmeesters die door de Nabateeers naar Jordanie werden gehaald is indrukwekkend. De reisbegeleider verteld hier uitgebreid over. Al met al een bijzondere reis die ik kan aanbevelen!
Vertrekdatum: 25/02/2018
Beoordeling: 9
Johanna:
Een heel mooie reis die mijn verwachtingen overtroffen heeft. Een geweldige gids (Feddi) en een prachtig land. Ook ontzettend getroffen met de groep. Een onvergetelijke ervaring. Petra en de woenstijn waren absolute hoogtepunten. Ook de dag waarop je lang in de bus zit is beslist geen straf omdat je door prachtige landschappen rijdt en regelmatig stopt om dingen te bezichtigen. Enige minpuntje is Aqaba aan het einde. Deze stad is niet zo mooi.
Vertrekdatum: 25/02/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Toffe reisroute waarin je alle hoogtepunten ziet!
Vertrekdatum: 25/02/2018
Beoordeling: 8
Markus:
Soepele rondreis Jordanie met goede, snelle doorstroom en ontvangst op de luchthaven. Reisbegeleider Ferdy is een topper. Reisroute zou iets aangenamer kunnen aan het einde van de reis ivm verplaatsing naar eindlokatie, echter alle hoogtepunten zijn zeker allemaal fantastisch, mede dankzij een gezellig reisgezelschap met humor en beleving.
Vertrekdatum: 25/02/2018
Beoordeling: 8
Delano:
Dit was een geweldige reis: fijn land, fijne en gastvrije bevolking en een leuk programma. Het programma is voor alle leeftijden geschikt. Mijn reis is echt gemaakt door onze reisbegeleider: Ferdy. Wat een prachtvent en doet dit werk met heel zijn hart. Bij twijfel: gewoon boeken!
Vertrekdatum: 31/12/2017
Beoordeling: 8
Jeroen:
Het was een super mooie reis met bijzondere dingen. Het fijne was dat onze gids Ferdi Nederlands sprak. Het bezoeken van Petra was natuurlijk het hoogtepunt. Dat was weer een kippenvelmoment. Het dobberen in de Dode zee met een regenbui op mijn gezicht was ook bijzonder. Het overnachten in de Wadi Rum was koud, maar wel heel erg gezellig. Als leuke afsluiting van de reis hebben we met een klein groepje nog een bezoek gebracht aan een Jordanese bruiloft die toevallig in ons hotel was. Kortom Jordanië is een heel mooi land met hele fijne inwoners !!
Vertrekdatum: 31/12/2017
Beoordeling: 9
Manon:
Wat is Jordanië een geweldig land. Onze gids Ferdy bracht ons langs de mooiste plekjes van Jordanië. Petra is adembenemend, maar ook per jeep en kameel door Wadi Rum rijden is GEWELDIG!
Vertrekdatum: 24/12/2017
Beoordeling: 8
Erica:
Geweldige reis waarin alle hoogtepunten van Jordanië bezocht worden. Goed tempo. Lakenzak en rugzak handig voor Wadi Rum.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
Jettie:
Jordanie is een mooi land dat zeker de moeite waard is te bezoeken. Alle hoogtepunten van het land komen aan bod in deze reis. Prettige gids en prima hotels. In Petra heb je echt een volle dag wat heel prettig is. Minpuntjes zijn dat de 3-uur durende jeeptocht meer ingevuld was met een paar (lange) stops, in plaats van daadwerkelijk rijden. Hierdoor heb ik minder van de woestijn gezien dan ik van tevoren dacht te kunnen zien. Daarbij was de kamelentocht helaas niet bij zonsopkomst omdat deze al erg vroeg was. Het hotel in Aqaba had geen zwembad/strand wat wel prettig geweest zou zijn.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 9
Jan Corstiaan:
Fijne reis gehad, waarbij je in één week alle hoogtepunten van Jordanië bezoekt. Ondanks het strakke schema heb je maar een paar dagen dat je een aantal uur in de bus zit, dus dat is goed te doen. Hoogtepunten van de reis zijn voor mij Petra en Wadi Rum, ik had graag hier nog meer tijd doorgebracht! Daarnaast was de Nederlandssprekende gids (Moawiah) ook erg goed!
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 8
Jackelien:
Jordanië is echt een fantastisch land, met prachtige natuur en een rijke culturele historie. Petra en Wadi Rum waren de absolute hoogtepunten van deze reis. De vraag of Jordanië wel veilig is, kan ik met een volmondig "ja" beantwoorden. Heb me geen moment onveilig gevoeld. Vond het wel fijn om (als vrouw) lange broeken en t-shirts met hoge hals te dragen. Korte broeken/rokken kunnen wel maar zag je niet echt in het straatbeeld verder. De accommodaties zijn goed (genoeg) en het reistempo ligt hoog maar is goed vol te houden. Petra in 1 dag bezoeken is wel (te) ambitieus: je moet hier keuzes maken want alles zien is onmogelijk. Daarnaast is het adviesbedrag voor zakgeld een goede inschatting (souvenirs niet inbegrepen). 8 dagen is kort maar in principe lang genoeg om de highlights te zien - ik vond het een geweldige reis en kan iedereen aanraden om dit land te bezoeken.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 10
Yoeri:
Wat een top reis! Jordanië is boven verwachtingen. Petra is zeker het hoogtepunt en daar zou je al voor naar Jordanië moeten gaan.
Vertrekdatum: 05/11/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Jordanië is een mooie, veelzijdige bestemming. In een kleine week veel gedaan en gezien, op een acceptabel tempo. De Dode Zee is leuk, Petra is meer dan prachtig, Wadi Rum veelbelovend* en de Rode Zee is voor duikers en (meer ervaren) snorkelaars fantastisch. (*om onduidelijke redenen duurde de daadwerkelijke jeeptour bij ons helaas maar 20 minuten ipv 3 uur, waardoor hier eigenlijk te weinig gezien) Enkele tips: - In november is het vooral 's avonds fris, denk dus aan een jas of extra trui. - Naar Wadi Rum kunnen geen grote tassen/koffers mee, je moet hiervoor een daypack meenemen. Zorg er dus voor dat je een (extra) tas mee hebt die hier groot genoeg voor is! - Voor 5JD extra kun je een 2-dagen pas voor Petra krijgen (1 dag is 50JD!!). Afhankelijk van de vertrektijd de dag hierna kan dit zeer de moeite waard zijn, in een extra ochtend kun je toch nog mooi een extra klimmetje pakken. Door dit van tevoren met de groep en gids te bespreken kun je hierdoor mogelijk nog meer uit Petra halen, zonder dat dit ten koste gaat van de dag erna (rit naar Wadi Rum is vrij kort) - Wil je duiken in Aqaba? Hou er dan rekening mee dat dit eigenlijk alleen op vrijdag kan, aangezien er 24 uur tussen de laatste duik en de vlucht moet zitten. Ga tijdig op zoek naar een dive center dat niet te vroeg vertrekt, of kantduiken op flexibele tijden biedt. - Op zondagochtend gaat er een vlucht van Aqaba naar Amman, met genoeg overstap tijd voor de vlucht naar Amsterdam. Deze vluchten boeken (samen met een landarrangement) gaf mij meer tijd in Aqaba en een rustiger reisschema, en is mij persoonlijk goed bevallen.
Vertrekdatum: 22/10/2017
Beoordeling: 9
Eva:
Jordanië is een prachtig land! We hebben een heel afwisselende reis gemaakt. Het reisschema was zeer prettig, de dagen waren goed gevuld. Vooral Petra heeft erg veel indruk op mij gemaakt, dit was zo ontzettend bijzonder. Ook het dobberen in de dode zee was een hele ervaring! Wij hebben een heel leuke reisleider gehad, Adel. Hij sprak goed Nederlands en heeft ons veel kunnen vertellen over Jordanië. Ik zou deze reis heel erg aanraden.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Het programma van de reis is erg mooi! Reisbegeleider was niet prettig en accomadaties en bus eenvoudig.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 9
Nolda:
Fantastische reis! Heel afwisselend programma, prima hotels en een fantastische reisbegeleider. Je doet in een week zoveel indrukken op dat het lijkt alsof je een maand bent weggeweest. Kortom, zeker een aanrader als je maar een weekje de tijd hebt!
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
ivan:
Slapen onder de sterren van Wadi Rum. Geweldige ervaring
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige afwisselende reis die wij als boven verwachting hebben ervaren. Kwam ook door de gids die erg veel vertelde en oog had voor de deelnemers aan de reis.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een van de beste manieren om Jordanie te leren kennen.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
- De dode zee is heerlijk om in te dobberen, zorg wel voor een goede kaftan om ietwat bedekt naar de omkleedhokjes te gaan (starende mannen). - Petra is geweldig. Bekijk vooraf even goed de website om te kiezen welke route je gaat lopen (Treasury & Monastry (veeel trappen) sowieso!). - Slapen in Wadi Rum is fantastisch. Tentjes zijn erg klein, maar een aanrader is om gewoon lekker buiten op een matje te slapen. Heerlijk 's nachts wakker worden en vallende sterren kijken. - We hadden een bus met goede wifi, dus nooit problemen om contact te onderhouden/foto's uit te wisselen. - Pin bij aankomst op het vliegveld zo'n 350 Dinar om de excursies en dergelijke te betalen. Geen problemen met pinnen binnen de groep. - Er zijn nu 2 volle reisdagen (zondags middernacht aankomen en volgende zaterdag al om 23u richting vliegveld rijden voor nachtvlucht), gunstigere vliegtijden zijn gewenst aangezien het nu een 6-daagje reis betrof. - In de laatste stad, Aqaba, kregen we pas voor het eerst contact met locals. 1 dag extra in Amman zou prettig zijn om kennis te maken met het land ipv haasten haasten haasten.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
Raymond:
Een fantastische reis gehad. Een absolute aanrader voor diegene die van een mix van cultuur en mooie landschappen houdt. Voor de sportievelingen raad ik de 'groene route' in Petra aan. Dit is een hike van circa 2 uur met een prachtig uitzicht op de treasury.
Vertrekdatum: 15/10/2017
Beoordeling: 8
Tim:
Een reis waarbij je je ogen uitkijkt. Elke keer als je denkt dat je het mooiste van de reis gezien hebt wordt je weer verrast. Qua temperatuur is oktober een zeer goede maand, maar houd wel rekening met wind en koudere avonden. Een extra trui meenemen kan geen kwaad. Nog een tip met betrekking tot geld. Bij het pinnen doen sommige banken in het land gekke dingen. Ik zag dat de koers eerst omgerekend was naar dollars en daarna naar euro's. Ik heb nog geen berekeningen gemaakt maar waarschijnlijk is papieren geld wisselen goedkoper.
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 9
Cornelis:
Jordanie, een schitterend land waar cultuur en natuur je blijven verrassen. Een belevenis waar je nog jaren met veel plezier op terug kijkt.
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 8
Rob:
Mooie reis waarbij je een goed beeld krijgt waarom Jordanië zo speciaal is. Veilig land met vriendelijke bevolking waarbij iedere reisdag een highlight is. Petra is overweldigend en zeer bijzonder. De rotsformaties in Wari Rum zijn imponerend. Kortom, een veelzijdige reis, een aanrader voor iedere reisfan! In 8 dagen heb je voldoende tijd om al dit moois te aanschouwen.
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 8
Edward:
Wadi Rum en Petra, een onuitwisbare ervaring!
Vertrekdatum: 17/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Jordanie is een geweldig land om te bezoeken. Je ziet super mooie plekken met een hoop geschiedenis. Pak ook voldoende lange broeken in, aangezien het niet overal geschikt is om in een kort rokje of een korte broek te lopen. Al met al een aanrader, een reis die ik niet snel vergeet.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 10
Sarah:
De rondreis door Jordanië was een magische ervaring. Je wordt betoverd door de schoonheid van dit land. Onze reisbegeleiding was een man uit Jordanië die perfect Nederlands sprak. Hij kon prachtig vertellen en maakte de reis hiermee nog meer bijzonder. Dit in combinatie met de fantastisch leuke groep maakt het een reis om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Maurice:
Absoluut een adembenemende reis waar je ondergedompeld wordt in de rijke cultuur van Jordanië. Gastvrij land waar ik me enorm veilig heb gevoeld. Reisleider is de beste die ik ooit heb meegemaakt.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 10
Loes:
Net terug uit Jordanië en wat hebben we genoten! De groep (24 individuen tussen de 23 en 48) was echt hartstikke gezellig en onze gids was grandioos. We hadden het geluk dat we een Nederlands sprekende gids hadden. Hij was enorm professioneel, bekwaam, betrokken en behulpzaam! Hij was serieus als het moest en maakte de juiste grappen op het juiste moment. Shoestring, jullie mogen trots zijn op zo'n medewerker! Een paar handige weetjes voor iedereen die van plan is deze mooie reis te gaan maken: Op dag 1 verzamelde onze gids van ieder van ons 200 dinar (plm. 220 euro) en daarmee betaalde hij alle 'niet inbegrepen kosten' zoals lunch (lekker lunchbuffet elke dag), entree en fooien. Aan het einde van de reis kregen we een keurig overzicht van de gemaakte kosten en kregen we het restant terug. Het avondeten betaalden we wel zelf. Vaak gingen we in kleine groepen een hapje eten. De hotels zijn prima. Het ontbijt verschilt van hotel tot hotel maar het is lekker hoor. Weet dat er wit brood of Arabisch brood is, Arabische koffie of oploskoffie en heel veel hele lekkere humus! De bedden en de wc's op de kamers waren schoon. De douchgordijntjes en putjes niet. Ook kwam ik geregeld een haar van een vorige gast tegen in de badkamer. Je moet er even tegen kunnen maar ik heb heerlijk geslapen. We hadden meestal wifi. Genoeg om een appje te sturen (meestal zonder foto's) of om even snel door je Facebook te scrollen. Neem een internationale reisstekker mee! De stopcontacten zijn anders ( per hotel wisselend) . Het netwerk is niet overal even constant. Het kan dus voorkomen dat je telefoon de volgende ochtend niet helemaal is opgeladen. Het personeel is - net als de rest van de bevolking trouwens- erg vriendelijk. Ik heb me erg welkom en op mijn gemak gevoeld! Op de berg van Mozes en in de moskee moesten we gepaste kleding dragen maar verder waren korte broeken of spaghettibandjes geen probleem. Naar een public beach zijn we niet geweest. De wadi rum zou in de eerste instantie vanwege een onveilige situatie niet doorgaan. Onze gids regelde meteen een alternatief programma op de rode zee. Gelukkig konden we op de een na laatste dag toch nog de jeeptoch maken door de wadi rum. Helaas geen overnachting bij de bedoeïenen, maar wel een mooie snorkeldag op de rode zee en toch nog thee drinken bij de bedoeïenen. Highlight: Petra!! Echt waar!!! zorg voor goede schoenen of sandalen, een zonnehoed en water, heel veel water. Stel je in op een loeizware wandeltocht maar o o o , het is het waard!!!!!!!!! Petra by night is leuk maar iets minder spectaculair dan verwacht. Wadi Rum: je waant je op mars! prachtig! Dode zee: het drijven is een hele vreemde gewaarwording! Nu kan het nog, want vermoedelijk is de zee over een x aantal jaren opgedroogd. Rode Zee: heerlijk helder blauw water en mooi koraal! Pinautomaten en wisselkantoortjes zijn overal, net als supermarktjes, apotheken etc. Ook zijn er her en der wel barretjes waar je een biertje of een wijntje kunt drinken. Als je van de Arabische keuken houdt, dan zit je goed: heerlijke humus, falafel, kebab en shoarma. En vergeet de verse lemon mint (lemonana) niet! Kortom: deze reis is een echte aanrader!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 10
Dorine:
Jordanië heeft mijn hart gestolen. Met haar oneindige valleien, uitzichten, diepste punt op aarde en onvoorstelbaar gastvrije mensen. Je waant je even in een andere wereld met eeuwenoud Petra, modern Amman en back-to-basic Wadi-Rum. Ik zal deze reis en mijn lieve 'familie' nooit vergeten.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
J.C.G.:
Een onvergetelijke reis door een magisch en hartelijk Jordanië, met als absolute hoogtepunten de kilometers lange tochten door het indrukwekkende Petra en Wadi Rum.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Gunter:
Ik denk dat we mogen zeggen dat dit een prachtige reis was. De formule van groepsreis ligt zeker aan de basis hiervan. Uiteraard ook deels mogelijk gemaakt door Ferdy (de reisgids), maar dat hebben we hem wel duidelijk gemaakt. Dit was mijn eerste groepsreis en ik ben blij dat ik heb gedaan met Shoestring; prima geprganiseerd. Ik heb hier echt van genoten. Jordanië is een prachtig land!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Gert-Jan:
Jordanië is een aanrader voor iedereen! Aardige bevolking die van oudsher gastvrij is voor iedereen, de reis heeft prachtige bestemmingen met ruime variatie, van koraal snorkelen tot een slot van kruisridders en een maanlandschap in de woestijn - allemaal begeleid door een top reisleider die het Nederlands goed beheerst. Jordanië heeft een zeer rijke cultuur met het wereldwonder Petra als uitsmijter - ik weet zeker dat je een topreis zal hebben zoals ieder van onze groep ook heeft gehad!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Mandy:
Mooie, afwisselende, reis waarin je alle hoogtepunten van Jordanië ontdekt.
Vertrekdatum: 14/05/2017
Beoordeling: 7
Jos:
Een reis naar Jordanië is in ieder geval een bezoek aan de Dode Zee, Petra en een overnachting in de woestijn. Petra is indrukwekkend. Drie hoogte punten bekijken op één dag is haalbaar, Het is wel een pittige wandeling. De Treasury, de Monestry en na de lunch the High place of Sacrifice. En de volgende dag nog een wandeling is goed te doen, mits vroeg opstaan. Huur geen ezels, paarden of kamelen, die worden niet best verzorgd. Bij de Dode Zee slippers aan, anders loop je letterlijk op de blaren. Hij droogt op, dus niet te lang wachten. De woestijn is zand en gebergte, een unieke omgeving, rust en een wijds gevoel. De rotsen zijn leuk om te beklimmen, goede schoenen zijn handig. Reken op 400 JOD zakgeld, voldoende gelegenheid te pinnen in Jordanië.
Vertrekdatum: 14/05/2017
Beoordeling: 9
Rianne:
--
Vertrekdatum: 14/05/2017
Beoordeling: 9
Lucie:
Ik heb een geweldige reis gehad. Jordanie is een prachtig land. Bezoek aan Petra is grandioos.
Vertrekdatum: 30/04/2017
Beoordeling: 8
Thalita:
Een reis naar Jordanie is een reis die je lang zal nablijven. Het programma zit uitstekend in elkaar. Het is een zeer veelzijdige reis met culturele activiteiten en dingen die je altijd bij zullen blijven zoals dobberen in de dode zee, bezoek een Petra, onder de sterrenhemel slapen in de Wadi Rum en snorkelen in de golf van Aqaba. Een week is precies genoeg. Jordaniers zijn zeer vriendelijke mensen en helpen je waar ze kunnen. Jordanie is in het geheel geen gevaarlijk gebied! Bereid je voor op het afdingen! Een sjaal hoeft niet meer dan 5 dinar te kosten. Ze beginnen echter op 15! Een taxi heeft een teller, maak er gebruik van. Stap niet in of maak prijsafspraak. Een ritje is 3 tot 5 dinar en dan zit je ongeveer 15 minuten in de taxi. (dinar is een 1 1/3 euro) Het bedekken van schouders en knieen valt reuze mee. Maak je hier geen zorgen over! Als toerist val je toch wel op. Er zijn overigens weinig toeristen! Het eten is lekker: vooraf veel kleine hapjes, een soort mezze. Humus, auberginessalade, tomaten, sla, wraps. Alles wordt gewassen met gefilterd water in de goede restaurants. Veel lamsvlees en kip. Kip is altijd geheel doorbakken (dus droog ;-() Nagerechten zijn heel zoet, vaak in de vorm van koekjes. Qua gezondheid: imodium oid moet je mee nemen. Hoe voorzichtig je ook bent met eten, de kans op buikkrampen is aanwezig. 5 van de 20 mensen hadden er bij ons in meer of mindere mate last van. Ik ben heel blij dat ik Jordanie hebt bezocht en raad het iedereen aan!
Vertrekdatum: 30/04/2017
Beoordeling: 8
Anne:
De reis was super, redelijk vermoeiend vanwege het feit dat er zo veel te zien is en je met een beetje pech maar 6 dagen hebt. Vanwege de slechte vliegtijden kwamen wij pas aan op dag 2 en vertrokken we in de avond van dan 7. Hou er wel rekening mee dat er meer kosten bij komen kijken dan op de site vermeld staan. De aangeboden excursies zijn niet goedkoop en ook het land zelf hanteert Nederlandse prijzen. In ons geval bood de gids voor een extra bedrag ook lunch en diner aan, al was dit eigenlijk niet echt een keuze de bus stopt op een bepaalde plaats voor de lunch, je kunt dan niet kiezen om ergens anders heen te gaan.
Vertrekdatum: 30/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het Geadviseerde Zakgeld is te laag ingeschat
Vertrekdatum: 23/04/2017
Beoordeling: 8
Sanne:
Deze reis is een gave ervaring. Vooral Petra en Wadi Rum zijn erg indrukwekkend. Het is geen goedkoop land, dus de reis was uiteindelijk behoorlijk prijzig. Ik had het echter voor geen goud willen missen. De hotels zijn prima. Alleen het laatste hotel heeft geen zwembad, zoals ze zou vermoeden als je het op zoekt. Jordanie is een goed ontwikkelt en veilig land dankzij een goede regering en verplicht onderwijs tot 18 jaar. Een aanrader!
Vertrekdatum: 23/04/2017
Beoordeling: 9
Constance:
Wat een fantastische reis! We zijn langs alle hoogtepunten geweest. Het Jordaanse eten is heel lekker, vooral met een citroen met mint drankje erbij. Het kamp in Wadi Rum was ook geweldig, zo alleen met onze eigen gezellige groep.
Vertrekdatum: 26/02/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Erg leuke reis met een erg enthausiaste reisgids die de geschiedenis grondig heeft verteld. De bezienswaardigheden waren erg mooi en divers, van oud romeinse ruines tot geheime stadjes en bedouintenten in de woestijn. Het kamperen onder de sterrenhemel in de Wadi Rum was mijn favoriet.
Vertrekdatum: 26/02/2017
Beoordeling: 9
Rik:
De rondreis door Jordanië was een unieke ervaring. Zeker een aanrader voor iedereen. Eigenlijk vond ik de reis een 8 waard maar de lokale reisleider maakte het door zijn enthousiasme en zijn kennis van het land het een 9.
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 9
eefje:
Jordanië is een prachtig land, met een heel vriendelijke bevolking, dat vreemd genoeg niet platgelopen wordt door toeristen. Veel te zien, zonder er ver voor te moeten rijden. De planning klopt ook: overal precies genoeg tijd om alles te zien, zonder heel erg te haasten en zonder onnodig tijd te verliezen. Aanrader!
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige reis. Veel gezien in een korte tijd. Heel afwisselend. Complimenten aan de reisleider die het iedereen naar de zin wilde maken. De inwoners zijn bijzonder vriendelijk en niet opdringerig. Overigens voelden wij ons veilig ondanks dat het land omringd is door landen waar de dreiging hoger is.
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Fantastische reis met Petra en Wadi Rum als hoogtepunten.
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wat een gezellige, grappenmaker van een reisgids! Het was een hele leuke ervaring. Wij hebben gezien de prijs van de reis geen hoge verwachtingen gesteld en dat bleek ook precies goed. Wel hebben we gegiecheld om de krappe badkamers zo nu en dan, hoewel dat wellicht Jordanië eigen is.
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
excursiepakket is misleidend, er staat optioneel dus drm wachtte ik om het te nemen want msc waren er daar betere excursies maar uiteindelijk moet je deze daar ter plekke toch nemen of je komt niet waar je moet zijn
Reactie:
Bedankt voor je reactie. We hebben in 2016 meer opmerkingen gekregen over de enquêtes tijdens deze reis. Met name in Wadi Rum bleken veel reisbegeleiders de jeepsafari al op weg naar het kamp aan te bieden waardoor het optionele karakter verdween / niet duidelijk was. Daarom is deze excursie vanaf 1 januari 2017 standaard opgenomen in de reissom. De andere excursies blijven optioneel. Bedankt dat je ons hierop hebt aangesproken.
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 10
Elsemiek:
Als je al langere tijd twijfelt om naar Jordanië te gaan, kan ik je alleen maar aansporen het zo snel mogelijk te doen. Het is een land die met geen ander te vergelijken is. Indrukwekkend, fascinerend en vooral enorm gastvrij. Mocht je twijfelen om als vrouw hierheen te gaan, nergens voor nodig! Ik heb me geen moment onveilig gevoeld, de Jordaniërs zijn juist blij dat je hun land komt bezoeken en zijn heel vriendelijk en gastvrij. Een heel bijzondere reis die mij nog lang bij blijft. Een dikke vette aanrader!
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 9
Joyce:
Deze reis was mijn eerste ervaring met het reizen met een groep, en met een reisbegeleider en gids. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar inmiddels heb ik de reis al aan vrienden beschreven als een van mijn beste ervaringen ooit. Een prettige groep met fijne mensen die er samen voor zorgden dat de reis voor iedereen soepel verliep, een fantastische (Nederlands sprekende!) reisbegeleider/gids die alles tot in de puntjes verzorgde en veel interessante en nuttige kennis paraat heeft, en een schitterend en divers land vol met prachtige bestemmingen en heerlijk eten. Jordanië is wat mij betreft een "must see" bestemming, en voor degenen die zich zorgen maken om de locatie: ik heb me geen seconde onveilig gevoeld. Het land is veilig, de mensen zijn gastvrij en dankbaar dat je Jordanië een kans geeft!
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 9
Koen:
Weet je even niet waar je naar toe wilt reizen en twijfel je over Jordanië? Twijfel dan niet langer en schrijf je in! Dit klinkt als een mooi verkooppraatje maar ik heb een en al lof over de week die ik daar heb mogen spenderen. Het cultuurverschil is geweldig interessant, de mensen zijn vriendelijk, de sights die je gaat bezoeken zijn veel toffer dan je al had gedacht en de reisleider is uniek goed in zijn vak en heeft een zeer prettige persoonlijkheid. Ik twijfelde zelf ook een beetje, met name over de ligging van het land en de situatie in het midden oosten, maar ik heb mij geen enkel moment onveilig gevoeld. Je merkt hier in Jordanië helemaal niks van!
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 8
Marthijs:
Hele mooi reis gemaakt door Jordanie. Met onze gids Feddy, die een aardig woordje Nederlands sprak. Hij vertelde veel over zijn land en de historie die het herbergt. Dit alles met met een leuke club mensen!
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 8
Alex:
Schitterend land met verpletterende culturele en natuurlijke sightseeings onder goede begeleiding van een Jordanese (nederlandstalige) top gids.
Vertrekdatum: 23/10/2016
Beoordeling: 8
nino:
Jordanië is een wat kalmere variant van Egypte voor wat betreft toerisme. De hectiek van Egypte is in Jordanië duidelijk minder. Als je houdt van oudheden en woestijnen, ga dan naar Jordanië!
Vertrekdatum: 16/10/2016
Beoordeling: 9
Veronique:
Als je in een weekend in Aqaba bent hou er rekening mee dat er meer mensen zijn die veel moeite hebben met onbedekte lichaamsdelen. Wij hebben met onze kleding aan gezwommen. Blotere dames werden niet vriendelijk behandeld. En ondanks het feit dat ik niet naar Petra by night ben geweest en weinig tussendoor heb gekocht was ik alsnog 400 euro handgeld kwijt. Dat was weinig tov mijn medereizigers
Vertrekdatum: 16/10/2016
Beoordeling: 9
Ilse:
Deze reis is echt een aanrader! In een zeer korte tijd kun je heel veel zien van dit bijzonder mooie land. De mensen zijn gastvrij, het eten is heerlijk en het landschap adembenemend! Alle verwachtingen zijn overtroffen tijdens deze reis!
Vertrekdatum: 16/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 16/10/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Fantastische reis naar Jordanië gemaakt. Superleuke groep met mensen en fantastische nederlandsspreende reisleiding. Prachtige dingen gezien. Kledingvoorschriften zijn niet zo streng, nette korte broek met hemdje kan ook prima. Bijkomende kosten voor excursies zijn hoog....
Vertrekdatum: 18/09/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Leuke reis naar een mooi land. Enthousiaste reisleider met passie voor zijn vak en zijn land. De bevolking is vriendelijk en spreekt over het algemeen redelijk Engels. Er is heel veel te zien. Dit is een intensieve reis met stevige wandelingen, maar ook zonder goede conditie prima vol te houden. Minpuntje: veel "optionele excursies" zijn niet optioneel. Ga er maar van uit dat je ruim 100 euro aan verborgen kosten gaat betalen.
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 7
Sanne:
Prachtige reis naar een fantastisch land. Ik wist dat het mooi ging worden, maar het was vaak adembenemend. Veel gezien en gehoord en een goede, betrokken reisleider. Je ziet heel veel in deze dagen, maar houd er wel rekening mee dat het eigenlijk een zesdaagse reis is. Je bent namelijk al twee dagen kwijt aan vliegen van en naar Jordanië en dat zijn twee van de acht dagen van de reis. Daarnaast zijn het volle dagen die zeker in de zomer zwaar kunnen zijn. Desondanks allemaal zeer de moeite waard!
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een rondreis door Jordanië is echt een reis die je gemaakt moet hebben. De reis die wordt aangeboden bevat alle hoogtepunten en samen met een goede en leuke reisbegeleider die veel weet te vertellen is dit zeker een aanrader. De accommodaties zijn goed (in de woestijn wel primitief omdat er bijvoorbeeld geen douches zijn, maar dat is een deel van het avontuur), en het ontbijt in alle hotels is goed verzorgd. Hetzelfde geldt voor het vervoer door het land met een goede bus (ondanks dat de wegen in Jordanië niet altijd even best zijn). Het eten is goed (ook voor vegetariërs) en zeker niet duur (wij hebben bijvoorbeeld een goed diner in Amman gehad voor 2,25 JOD met drankjes en fooi erbij en dat restaurant had hele goede Falafel). Houdt rekening met dat de toegangsbewijzen ter plekke nog moeten worden betaald, dus het aangeraden zakgeld is zeker nodig als je alle excursies wilt doen. Maar dan nog is deze reis zijn geldt meer dan waard. Uiteindelijke ben je twee dagen kwijt aan het reizen van en naar Nederland, dus je bent effectief zes dagen in Jordanië maar daarin zie je wel heel veel van het land. Kortom, als je naar je Jordanië wilt is dit echt een aanrader!
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 10
Jacobus:
Jordanië is een prachtig land! Ga hier zeker heen! Shoestring heeft ook alles in de puntjes verzorgd. We hadden dan ook echt een topper van een reisleider. Iemand die je het land laat zien is een absolute meerwaarde! Hieronder nog wel een paar praktische tips: Het is een bijzonder veilig land, maar ga als vrouw niet alleen op pad. Tijdens de gehele reis gaat er ook een politieagent mee, echter vond ik zeer overdreven. Hou rekening met hele ongunstige vluchttijden. Je zult twee keer een volle nacht moeten doorhalen. Bij aankomst in ons hotel om 7:30 uur begon de excursie naar de Dode Zee al om 9:00 uur. Kortom wees fit! Neem goede schoenen, slippers/sandalen en een hoed mee tegen de velle zon. Verdiep je van te voren in Petra en wat je er wilt gaan zien. Er zijn verschillende hike-tochten naar bijvoorbeeld 'het Klooster' (The Monastry). Je kan ze niet allemaal gaan lopen, dus weet welke je kiest. De Jeepexcursie is niet optioneel. Je moet mee om bij het kamp te komen. De foto van het Aquavista hotel op de shoestring site is misleidend! Deze is genomen bij een strand 5km verderop. De hotels zijn verder prima, zelfs voor een luxepaard als ik. Ondanks de paar kritische opmerkingen hierboven (de prijs is er ook naar), was het een ongelofelijke ervaring. Ik kan het dan ook alleen afdoen met een 10 als eindcijfer. Shoestring Chapeau!
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 6
Reiziger:
Een mooie reis! In ongeveer 6 dagen zie je alle mooie hoogtepunten van het land! De reis onderweg is comfortabel, in een bus met wifi. Helaas zijn er ook minpunten: er gaan twee volledige reisdagen verloren aan de vluchten, terwijl een directe vlucht ook prima mogelijk is! Verder is het geen goedkoop land. Soms zouden goedkopere lunchmogelijkheden wel mogelijk moeten zijn. Ook raar is dat je van tevoren betaalt voor 2 excursies, en dan ter plekke ook nog wat moet bijleggen. Regel dan liever alles in een. Sowieso moeten overal nog entreegelden worden betaald. Een mooie, maar ook erg dure reis, zeker als je bedenkt dat je slechts 6 dagen in het land bent.
Vertrekdatum: 22/05/2016
Beoordeling: 9
Ingrid:
Een fantastische reis , onderweg hebben we al tegen elkaar gezegd dat de prachtige foto's die we gemaakt hebben in het niet vallen bij de èchte belevenis. jammer dat de kosten toch tot 450 euro opliepen...zonder souvenirs. .uitsluitend lunch, avondeten en entree gelden. Effectief 5.5 dag in Jordanië. ..mss betere reistijden mogelijk? Fantastische reisbegeleider , die absoluut bijgedragen heeft aan het realiseren van een ongelofelijk mooie vakantie. Een aanrader! !!
Vertrekdatum: 22/05/2016
Beoordeling: 9
Petra:
Een fantastische tijd gehad in Jordanië. Genoten van de omgeving en daarbij de uitleg van de reisbegeleider! Petra is iets wat mij zeker is bijgebleven, Klein Petra, maar ook het bezoek aan de Dode Zee, de overnachting in Wadi Rum, eigenlijk de hele vakantiereis. Kortom; zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 22/05/2016
Beoordeling: 9
Sanne:
Het land is nog veel indrukwekkender dan ik van te voren had gedacht. De bevolking is enorm vriendelijk en behulpzaam. Ga juist nu naar Jordanië!!
Vertrekdatum: 22/05/2016
Beoordeling: 10
Fabienne:
Geweldige reis door een geweldig land, dat iedereen een keer gezien moet hebben! Van woestijn tot zee, van Romeinen tot Nabateërs, cultuur en natuur, heerlijk eten en een lekker weertje: Jordanië heeft alles! En ondanks de vooroordelen van veel mensen, heb ik me absoluut niet onveilig gevoeld, maar zijn we juist heel welkom en gastvrij ontvangen door de vriendelijke en trotse bevolking van dit boeiende koninkrijk.
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 8
Didi:
Wil je een korte reis in een veelzijdig land maken, dan is Jordanië een prachtig land! Het heeft zoveel moois te bieden. De mensen zijn er zo vriendelijk. Ik heb me er heel veilig gevoeld dus laat je niet afschrikken door de buurlanden en ontdek dit mooi land! Ga! Tips: - Op dag twee en drie is de lunch erg laat (+/-3 uur 's middags), neem iets mee voor tussendoor. Dode zee: - Trek oude badkleding aan als je bij de dode zee met modder ingesmeerd wilt worden. - Neem de handdoek uit het hotel mee - Scheer je die ochtend niet. Petra: - Reken er op dat je in Petra heel veel kilometers gaat lopen. (wij +/- 20 km op 1 dag, schatkamer en klooster) - Ga echt naar het klooster boven op de berg, het is een klim maar zeker de moeite waard. - De reisleider biedt een lunchpakket aan om mee te nemen die dag, maar er is voor 3 dinar een broodje te krijgen en drinken en snacks. - Wij zijn zelf gegaan, zonder reisleider of gids. Prima te doen en je kunt lekker je eigen tempo doen. - Ga vroeg, dan heb je mooie foto's zonder al te veel toeristen. (7 uur) - Ga niet op een paard of ezel!! - Als je de tweede dag om 7 uur vertrek kun je precies nog de tocht maken waarbij je de schatkamer van boven ziet. Je ziet de schatkamer dan precies in de zon komen te staan. Schitterend! - De hamam was heerlijk om even de spieren los te kneden na al die kilometers lopen. Wadi Rum: - De jeeptocht niet geen optie, maar moet je mee doen om in het slaap kamp te komen. Het is een leuke tocht waarbij je de zonsondergang ziet. - Als het donker is moet je zeker even buiten het kamp gaan kijken (waar geen lichten meer zijn), dan zie je een geweldige sterrenhemel! Aqaba: - Je zult ondertussen moe zijn van de reis en willen chillen, maar ga zeker met de boottocht mee. Het is een mooi jacht waar je heerlijk op kunnen relaxen. Ook al hou je niet van snorkelen, het is heerlijk om even te ontspannen. - De laatste dag is er nog tijd genoeg om lekker te luieren aan het strand. (niet het publieke strand maar ga naar het privé strand want het hotel aanbied) Na deze mooie reis ben ik erg nieuwsgierig geworden naar meer landen in het Midden-Oosten!
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 8
Femke:
Een hele mooie reis, waarin je in korte tijd veel highlights van het land ziet. Vooral Petra en Wadi Rum zijn indrukwekkend en adembenemend. Het boek Jordanië van Dominicus (Mariëtte van Beek en Ineke de Haan) is een aanrader. Hierin staat een heleboel achtergrondinformatie over het land en de plaatsen die bezocht worden. En zoals bij Shoestring zijn de excursies niet inbegrepen, tel deze dus op bij de reissom. En tel daarbij ook de fooienpot (€130) en zakgeld (€400-500). Kortom: een mooie reis met een prijs. Tip voor de dames: smeer jezelf in met klei bij de Dode Zee!
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 9
Cornelis Johannes:
Laat je niet ompraten door media en familie, het land is gewoon veilig net zo als hier in Europa. Als je niet gaat zul je heel veel moois missen, en het lekkere eten niet kunnen proeven , bevolking is gewoon vriendelijk net zoals hier in Nederland . In de week wat je weg bent zul je heel veel zien van het land en genieten natuurlijk.
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 27/03/2016
Beoordeling: 8
Lennert:
Petra was fantastisch! Trek wel je wandelschoenen aan ;-)
Vertrekdatum: 27/03/2016
Beoordeling: 8
Chantal:
Jordanie is een prachtig land. Tijdens deze reis kom je op veel mooie plekken.
Vertrekdatum: 27/03/2016
Beoordeling: 8
Rogier:
Goeie reis waarin je op een ontspannen manier in een week alle hoogtepunten van het land ziet. Het eten is, ook voor vegetariërs, heel goed. Verwacht echter niet een heel goedkoop land. O, en als je een beetje tegen de kou kan, kun je gewoon onder de sterrenhemel in de woestijn slapen (in plaats van in de tent)!
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 8
peter:
Echt een prachtige reis! is behoorlijk intensief en de vluchttijden zijn niet heel gunstig. wij miste onze connective in instanbul, waardoor we uren vertraagden en de eerste nacht in het hotel over moesten slaan, om het programma te kunnen volgen. Maar ook dat kon de pret niet bederven. We hadden een geweldige gids "Talal" die duidelijk een meerwaarde was. Petra is prachtig! net als Wadi Rum. Heerlijke vakantie geweest. Peter
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 8
Gilbert:
De reis is me zeer goed bevallen, de reisbegeleider was zeer professioneel en toegankelijk! veel gedaan in zo'n korte tijd. De inhoud gaf mij een allround beeld van hoe het land is, in zo'n korte tijd. Ik ben zeer tevreden.
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 8
Ruud Gerardus Petrus:
De stad Petra is geweldig mooi. Het zwemmen in de dode zee is ook een unieke ervaring en op een kameel in de woestijn naar de zonsopkomst kijken was indrukwekkend. De lokale reisbegeleiding was erg goed!
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 7
Hilco gezienus:
Een fantastische reis langs diverse bezienswaardigheden (o.a. Karak, 'het beloofde land' van Mozes, Wadi Rum) en met als hoogtepunt Petra.
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 9
Paulus:
Super reis met een zeer vakkundige en vol passie vertellende Talal Omar
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 8
Filip:
Shoestring: EEN COMBINATIE VAN AVONTUUR, CULTUUR EN NIEUWE MENSEN LEREN KENNEN. IK FILIP MOREEUW uit Gent(Belgie)BLUF VOLOP OP SHOESTRING!!
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 7
Saskia:
Positief: Reisbegeleider met veel kennis. Hotels met goed eten. Fijne bus Negatief: te vermoeiend reisschema. Te weinig tijd in Petra en te veel tijd voor strand. Veel uitgaven ter plaatse. De 'optionele' excursies waren uiteindelijk niet zo optioneel.
Vertrekdatum: 03/05/2015
Beoordeling: 9
Berty:
Super beleving door een super organisatie. De reis is heel mooi in elkaar gestoken, met zowel tijd voor cultuur en natuur alsook voor ontspanning en vrije tijd. Ze geven je de mogelijkheid om optimaal te genieten van de gekozen eindbestemming. Niets dan lof!
Vertrekdatum: 26/04/2015
Beoordeling: 8
Frank:
Deze feis is erg afwisselend. Elke dag een sensatie. Mooi en gastvrije land. Enig nadeel is dat het er niet goedkoop is.
Vertrekdatum: 26/04/2015
Beoordeling: 5
nick:
Belangrijkste redenen staan bij vraag 22. Daar komt bij dat de vluchttijden die jullie tonen op de website voor de heenweg veel gunstiger zijn. En ja ik weet dat die onder voorbehoud zijn.
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Jerry Ferdinand Theodoor:
De veelal vrolijke mensen, in tegenstelling tot andere landen zijn ze niet alleen maar op je geld uit, het voedsel is goed, er is veel te zien en de route van shoestring brengt je langs de highlights die je echt moet zien. Woestijn is iets speciaals om mee te maken. Aanrader is om met de groep de avondrit erbij te boeken. Dan kan je op een berg de zonsondergang in de woestijn bekijken. Het weer is wisselvallig maar wel fijn, overdag t-shirtjes weer, en s'avonds na een activiteit een lange broek en een vest aantrekken gezien het best afkoelt. Maar dat is wel lekker met het slapen :-)
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 9
Timon:
Het is een reis met vele hoogte punten waarbij Petra de absolute piek is. Vooral Petra by night is een echter aanrader, een unieke beleving.
Vertrekdatum: 22/02/2015
Beoordeling: 8
Patricia:
Een geweldige reis! Zoveel verschillende indrukken...mooie landschappen, de kleuren van de woestijn en het inmense is een unieke ervaring, vriendelijke mensen, heerlijk eten, indrukwekkende historische plaatsen waarbij je versteld staat van de architecturale intelligentie van toentertijd...Een aanrader als je maar kort op vakantie kan en alles uit je week wilt halen!
Vertrekdatum: 22/02/2015
Beoordeling: 9
Esther:
Een fantastische reis! De reis is heel afwisselend, je gaat van de stad naar de woestijn en de bergen en daarna weer door naar zee, met als hoogtepunt Petra. Je gaat echt van bijzondere ervaring naar bijzondere ervaring. Als de reis dubbel zo lang had geduurd was ik ook niet uitgekeken geraakt. Enige nadeel aan de reis vond ik dat je van de 8 dagen 2 in het vliegtuig spendeert, de reis is dus eigenlijk maar 6 dagen.
Vertrekdatum: 22/02/2015
Beoordeling: 10
Michel:
Ik vond de reis met één woord fantastisch. Ik had de verwachting dat deze reis mooi zou worden. Alleen ik had niet verwacht dat het al mijn verwachtingen zou overtreffen. Ik vond onze reisleiders uiterst hun best doen en iedereen van onze reisgroep vond hen ook top! Verder had de reis een mooie opbouw. Elke dag was mooi maar werd alleen maar mooier. Petra en Wadi Rum vond ik de uitschieters. Over de reacties van de reistijden. Ik denk dat dit deels te maken heeft met de prijs van Shoestring. Andere aanbieders zijn duidelijk duurder. Verder moet ik zeggen dat ondanks de 6 dagen reistijd ik het gevoel heb gehad zeker 1,5 week op reis geweest te zijn. Ik zou zeggen: boeken maar! En wees vooral niet bang van al het negatieve nieuws over de regio. Ik en ook mijn reisgenoten hebben ons veilig gevoeld en totaal niks gemerkt van wat het nieuws vermeld.
Vertrekdatum: 22/02/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
x
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 9
Loes:
Ontzettend leuke en afwisselende reis met supergoede gids Ahmed; ons hele gezin (52,52,19,17 en 13 jaar) heeft genoten. Loes
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 6
Diana:
Wat een mooie land, zeker de reis waard. Goeie reisbegeleiding. De reis er heen en terug zou beter kunnen. Te veel reistijd. De reis is daardoor eigenlijk maar 6-daags.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 8
Theo:
Fantastische reis, veel gezien en gedaan. Vooral petra en wadi rum zijn schitterend en zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 10
Cin:
De reis was super! Heel aangename groep die niet te groot was, 11 personen. De lokale reisleider heeft ervoor gezorgd dat de reis onvergetelijk is geworden! Hij spreekt perfect Nederlands en doet veel meer dan hij moet doen. Hij zorgde voor Wifi in de bus, bracht een mede-reiziger naar het ziekenhuis, zorgde voor een heerlijk diner op een vrije avond,... Hij heeft een gouden hart en was eerlijk waar wel en waar niet kopen, hij drong op niets aan en hielp bij alles als je erom vroeg. Wrijf je benen in voor Petra maar het is echt de moeite. De hotels waren van goede kwaliteit en zelfs het overnachten in de woestijn was allesbehalve basic (in ieder geval meer luxe dan ik had verwacht). M'n eerste reis met shoestring maar zeker niet m'n laatste.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 8
Ingrid:
Een aanrader om in korte tijd de high lights van dit prachtige land te zien. Mede dankzij de goed Engels sprekende lokale gids weer een ervaring rijker.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 8
Bart Christiaan:
De 8 daagse jordanië reis is een prima manier om een eerste indruk van dit prachtige land te krijgen en de sfeer te proeven in dit zeer gastvrije land. Je krijgt een eerste indruk van de prachtige cultuur en ziet de belangrijkste toeristische plaatsen.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 6
Reiziger:
Prachtig bijzonder land om te bezoeken; aardige mensen, mooie natuur en heerlijk eten. Lokale gids sprak goed Engels en vertelde veel over de achtergrond van het land. Nadelen van de reis: zeer slechte vluchttijden ('s nachts), waardoor het eerder een zesdaagse reis is en je de eerste dag in Jordanië moe aan de excursies begint. Ik heb echter niet de indruk dat Shoestring dit zal veranderen, gezien meerdere reviews in het verleden daarover. Verder was de overnachting in Wadi Rum, zoals in de reisbeschrijving beschreven, verre van primitief. Het had jammer genoeg eerder wat weg van een vakantieparkje. Ook was het geadviseerde zakgeld door de dure excursies niet voldoende.
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 8
Theo:
Een land zeker de moeite waard om te bezoeken met cultuur,natuur en aardige mensen.
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 10
Petra:
Fijne reis, goede reisbegeleider, leuke groep, goede opbouw van bezienswaardigheden en activiteiten. Wij hebben van de onrust in het Midden Oosten geen last gehad in Jordanie en een heerlijke vakantie gehad.
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 9
Layla:
Voordat we vertrokken naar Jordanie werden we in nederland nogal beangstigd door media en familieleden over de gevaren in het midden-oosten. ondanks dat zijn we gegaan en het is een van de mooiste reizen geworden! Jordanie is een land van historische schatten. Elke dag weer een prachtig uitzicht en beleving. We hadden een reisleider die bevlogen was in het vertellen van deze prachtige historie maar ook over het heden. Jordanie doet alles aan de veiligheid van de toeristen het hun grootste bron van inkomsten waardoor we geen enkel moment onveilig hebben gevoeld. Kortom het is een beleving om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 28/09/2014
Beoordeling: 8
Emiel:
Erg leuke en volle reis, je ziet een hoop van het land! Een aanrader voor iedereen die deze reis maakt; zorg dat je voldoende losse dinars hebt! Je moet namelijk regelmatig fooien geven van 1 of 2 dinar. Beter 20 briefjes van 1 dan 1 van 50 :)
Vertrekdatum: 28/09/2014
Beoordeling: 8
Bernard:
De reis voert in een week tijd langs alle hoogtepunten die Jordanië te bieden heeft. Uitschieters zijn Petra en Wadi Rum. De reissom is zelfs met het optionele excursiepakket zonder de excursies ter plaatse. Reken daarvoor een slordige 100 euro. Al met al heb ik ruim 400 euro (incl excursies) ter plaatse uitgegeven.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Stijntje Carolien:
Van de 8daagse reis zijn er 2 reisdagen. In de overige 6 dagen heb je de tijd om alle hoogtepunten van Jordanië te bekijken en dingen te ondernemen. Petra, de dode zee en snorkelen in de rode zee waren prachtig.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
De 8-daagse reis door Jordanie is een uitstekende manier om kennis te maken met het land en de belangrijkste toeristisch bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de dode Zee, Wadi Rum en Petra. Aan het einde is er nog even tijd om bij te komen in de badplaats AQaba om te genieten van het koraal.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 9
Nynke:
jordanie: Prachtig land! wat veel bijzonders te bieden heeft. Daarnaast is het aan te raden om met een groep op reis te gaan. Veel gezelligheid!
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een erg mooie reis waarin je verschillende kanten van Jordanië goed kan zien. De reisbegeleider was erg goed en wist veel over het land, de cultuur en de bezienswaardigheden. Er was genoeg vrijheid als je wou, maar ook de mogelijkheid om veel met de groep samen te doen. Indrukwekkend land!
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een erg mooie en complete reis voor de 6 van de 8 dagen die je daadwerkelijk hebt om het land te bewonderen. De heen- en terugreis namen helaas zoveel tijd van de eerste en de laatste dag in beslag dat we die helaas helemaal hebben moeten missen. Dat is eigenlijk het enige minpuntje aan deze reis wat ik me zou kunnen bedenken. Top begeleiding door een locale reisgids met veel extra achtergrond informatie over het land, de lokale bevolking en de excursies die we hebben gemaakt. Kortom een echte aanrader!!!
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 8
Ernestina:
Een week vol belevenissen en indrukken. Er komt wel een flink bedrag aan excursiegeld bij. Geen dure souvenirs gekocht en toch 400 euro uitgegeven.
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
De reis naar Jordanië was erg leuk. Prima evenwicht tussen cultuur en vrije tijd. Echter de vluchttijden waren zo slecht dat er eigenlijk maar een 6-daagse reis overbleef.
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Na een week ondergedompeld te zijn in de historische hoogtepunten, natuurschoon en intrigerende cultuur kan ik een bezoek aan Jordanië aan iedereen aanraden. Shoestring heeft voorzien in een mooi (hoewel vol) reisschema en een door mij zeer gewaardeerde lokale gids.
Vertrekdatum: 28/06/2014
Beoordeling: 9
Peter:
Jordanie is een fantastisch mooi land. Petra is een belevenis en indrukwekkend. De woestijnsafari in Wadi Rum moet je meemaken met aan het eind de zonsondergang. Reisbegeleiding is uitstekend. We reisden in een kleine groep (4 pers) in een busje van Noord naar Zuid en terug. Een geweldig mooie belevenis.
Vertrekdatum: 28/06/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Super reis, werd echt even meegenomen naar een andere wereld. Je bent maar een weekje weg, maar voelt als langer. Ik heb dingen gezien die ik nooit zal vergeten. Je moet er echt heen gaan om te ervaren hoe gastvrij en vriendelijk de mensen daar zijn, en hoe mooi het in Jordanië is.
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 7
Michel:
Qua landschap zeker niet alleen woestijn.
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het is een leuke rondreis, waarbij er intensieve dagen zitten met vroeg opstaan, maar er is ook voldoende ruimte waarbij er ontspannen kan worden en er dus ruimte is om bijvoorbeeld bij het zwembad te liggen. De heenreis voor mij was een kleine tegenvaller, omdat we hier relatief lang over gedaan hebben, maar dit verschilt wel per reis. In het programma is er ruimte om ongeveer 1,5 dag Petra te bezoeken, toch wel het mooiste deel van de reis.
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 8
Ralph:
Een mooie en vooral indrukwekkende reis langs alle highlights van het warme Jordanië. De lokale reisbegeleider wist ons zeer veel te vertellen, waardoor we in deze 8 dagen tijd alles uit onze reis hebben gehaald! Alle indrukken konden we tijdens 2 dagen zon, zee en strand heerlijk verwerken. Een prima aanrader voor een short break!
Vertrekdatum: 18/05/2014
Beoordeling: 9
Manon:
Jordanie is een geweldig mooi land, dat al je verwachtingen overtreft. Onze gids was uitstekend en wist zeer veel van het land, de cultuur, geschiedenis en religies. Helaas slaap je in Wadi Rum niet in een back-to-basic kamp, maar meer in een hotel. Ondanks dat de website anders doet vermoeden. Ook had aangegeven zakgeld is niet voldoende. Denk meer aan 450-500 euro.
Vertrekdatum: 16/03/2014
Beoordeling: 9
Wendy:
Prettige reis door een zeer mooi land met rijke geschiedenis! Alle hoogtepunten komen aan bod tijdens deze reis. Ook met dank aan mijn gezellige medereizigers.
Vertrekdatum: 02/02/2014
Beoordeling: 7
Mariska:
Prima reis, om je in korte tijd helemaal te laten onderdompelen in een andere cultuur. Petra is super mooi. Ik was er in februari ,dus winter, maar daardoor minder druk en prima temperatuur om mooie wandelingen te maken.