Menu
Alternate Text

Groepsreis Jordanië

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

BOEK v.a. € 999,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Jordanië

 1. Heb ik een visum voor Jordanië nodig voor deze reis?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen voor Jordanië nodig?
 4. Wat is de ideale periode om Jordanië te bezoeken?
 5. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan?
 6. Is het veilig om als vrouw alleen door Jordanië te reizen?
 7. Hoe overnachten we in Jordanië?
 8. Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig?
 9. Hoe reizen we in Jordanië?
 10. Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?
 11. Is er Wifi in Jordanië aanwezig?
 12. Heb ik een wereldstekker nodig?
 13. Wat is het tijdsverschil met Jordanië?
 14. Kan ik pinnen in Jordanië?
 15. Welke kleding en schoenen moet ik meenemen op reis?
 16. Welke dingen, anders dan kleding, kan ik meenemen naar Jordanië?
 17. Mag ik mijn verrekijker meenemen?
 18. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?
 19. Kan ik mijn reis verlengen?
 20. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 21. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum voor Jordanië nodig voor deze reis?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Dit betreft geen visum voor vertrek, je ontvant een groepsvisum op de luchthaven van Jordanië.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Heb ik inentingen voor Jordanië nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat is de ideale periode om Jordanië te bezoeken?

Ons voor- en najaar is de beste reistijd om naar Jordanië te gaan. De temperaturen zijn dan mild en de regen zou gestopt moeten zijn. In onze winter kan het aardig koud en regenachtig zijn, vooral in de bergen (daar kan het zelfs sneeuwen). Mocht je in de zomer gaan (juni tot augustus), zorg dan in ieder geval voor een hoofddeksel, een zonnebril, een waterfles en houd rekening met hitte.

5. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in dit land. Het zal wel moeilijker zijn om restaurantjes te vinden die overdag open zijn. Vaak kun je wel in het hotel overdag iets eten. Op straat eten en drinken is niet aan te raden. Het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan ook moeilijker zijn. Tijdens de Ramadan zijn banken en kantoren alleen in de ochtend open.

Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan door Jordanië te reizen. In 2020 start de Ramadan op 24 april en duurt een maand.

6. Is het veilig om als vrouw alleen door Jordanië te reizen?

In Jordanië is het reizen voor vrouwen geen enkel probleem. Jordaniërs zijn erg gastvrij en vriendelijk.

Toch blijft het wel aan te raden om 'discrete' kleding te dragen. Het gaat er om dat lichaamsvormen niet direct zichtbaar zijn en dat kleding een mouw heeft en dat broeken en rokken tot ruim over de knie komen. Als je jezelf aan dit soort regels houdt, dan krijg je makkelijker, leuker en respectvoller contact met Jordaniërs. In de toeristische centra is men meer gewend dan elders, maar ook daar geldt: het zelfde. In dorpen is het ongepast om (zonder mannelijk gezelschap) naar theehuizen te gaan of andere plaatsen waar alleen mannen komen. Direct oogcontact wordt soms opgevat als een 'uitnodiging'.

7. Hoe overnachten we in Jordanië?

Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in tweepersoonskamers. In Wadi Rum slapen we in tenten in een eenvoudig woestijnkamp. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies met ontbijt. Het is tevens mogelijk te boeken voor een driepersoonskamer, maar dit is vaak een tweepersoonskamer waar een extra bed/matras bijgeplaatst wordt.

Voor foto's van de hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) verwijzen we je graag door naar het tabblad 'Accommodaties' bij de reis.

8. Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig?

Er wordt in Jordanië één nacht doorgebracht in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Het kampement heeft tenten en dikke matrassen met opgemaakte bedden.

Een matje of een slaapzak meenemen is dus niet nodig!

9. Hoe reizen we in Jordanië?

Gedurende deze reis door Jordanië hebben we de beschikking over een eigen bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. Alle vervoer en transfers tussen de hotels en vliegvelden zijn tevens inbegrepen in de reissom. Eventueel vervoer naar optionele, facultatieve en niet-geplande excursies niet.

10. Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?

Ten zuiden van Aqaba is er gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen in de Rode Zee. Bij speciale 'resorts' kun je duikspullen (van flippers en snorkels tot professionele duikuitrusting) huren. Ook bestaat daar de mogelijkheid om te zonnen en te zwemmen in zee of in privé-zwembaden.

11. Is er Wifi in Jordanië aanwezig?

In Amman zijn er Wifi hotspots. In de grotere plaatsen hebben veel hotels Wifi in de lobby en soms ook in restaurants. In afgelegen plaatsen zoals in de Wadi Rum woestijn is er geen Wifi.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

12. Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Jordanië verwijzen we je graag naar de volgende website, waar je kunt zien welke stekkers je nodig hebt: http://www.wereldstopcontacten.nl/.

13. Wat is het tijdsverschil met Jordanië?

In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland/België.

14. Kan ik pinnen in Jordanië?

Je kunt in alle plaatsen die je tijdens de reis aandoet pinnen, behalve tijdens je verblijf in Wadi Rum. Jordaans geld en andere valuta mogen zonder beperkingen worden in- en uitgevoerd. Omdat je extra geld betaalt voor het pinnen in Jordanie, kun je ook een deel van het zakgeld in euro's meenemen om ter plekke te wisselen bij een van de wisselkantoortjes in Aqaba en Amman (bijvoorbeeld 150 euro).

15. Welke kleding en schoenen moet ik meenemen op reis?

Aangezien de temperatuur per dag redelijk kanverschillen, zijn laagjes kleding het handigst, tevens badkleding. Overweeg ook een hoed en of een hoofdband (tegen de zon en wind).

Het is handig om outdoor slippers mee te nemen. Voor dichte schoenen zijn bergschoenen mogelijk, maar dat is niet echt nodig. Sportschoenen of wandelschoenen met een goed profiel zijn prima.

16. Welke dingen, anders dan kleding, kan ik meenemen naar Jordanië?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterij om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerblok (er zijn niet overal veel stopcontacten). Voor de overnachtingen in de woestijn : een (hoofd)lamp.

17. Mag ik mijn verrekijker meenemen?

Bij aankomst op het vliegveld van Amman kunnen er problemen ontstaan als je een verrekijker hebt meegenomen. High-tech verrekijkers zijn helemaal niet toegestaan en bij 'normale' verrekijkers zullen ze heel goed gaan kijken, waardoor het lang kan duren.

18. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas. Dat kan een backpack zijn, maar ook een reistas op wieltjes. Wel raden we het af om een harde koffer mee te nemen, omdat een harde koffer veel plaats inneemt en niet ‘voegt’ waardoor het bagageruim snel vol is. Neem bij voorkeur een zachte reistas of backpack mee.

19. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

20. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

21. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen