Alternate Text

Groepsreis Sri Lanka 'on a Shoestring'

Ontmoeting met hindoes en boeddhisten - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Sri Lanka 'on a Shoestring'

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Sri Lanka 'on a Shoestring'

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Marawila

Anuradhapura

Anuradhapura

Anuradhapura, een heilige stad voor het boeddhisme is zeker een bezoekje waard! |Sri Lanka

Pollonaruwa

Pollonaruwa

Een bezoek aan de ruïnes van de koningsstad Polonnaruwa zijn zeker de moeite waard. Je kunt de stad ook per fiest bezoeken. |Sri Lanka

Kandy

Kandy

Bezoek de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Bewonder samen met pelgrims de Tempel van de Tand.|Sri Lanka

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

Waan je in het oude Engeland. Bezoek de theeplantages. |Sri Lanka

Bandarawela

Bandarawela

Neem de boemeltrein door de theeplantages. |Sri Lanka

Tissamaharama

Tissamaharama

Tissamaharama ligt vlakbij het Yala NP en bij Kataragama, wat een belangrijke pelgrimsplaats is voor zowel moslims, hindoestanen als boeddhisten. |Sri Lanka

Hikkaduwa

Hikkaduwa

De kuststrook bij Hikkaduwa is bekend om zijn koraalrif. Je kunt hier van november tot mei volop duiken en snorkelen! |Sri Lanka

Negombo

Negombo

Zie de Hollandse invloeden terug bij het Nederlandse fort en maak een boottochtje door de "Dutch Canals"

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Colombo Vliegtuig
2 Bus Aankomst Colombo – Marawila Marawila
3 Marawila / Excursies Dutch Channels Marawila
4 Bus Marawila – Wilpattu NP – Anuradhapura Anuradhapura
5 Bus Anuradhapura / Excursie Anuradhapura & Mihintale – Polonnaruwa Polonnaruwa
6 Bus Polonnaruwa / Excursies Polonnaruwa & Parakrama Samudra Polonnaruwa
7 Bus Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla – Specerijenplantage – Kandy Kandy
8 Kandy Kandy
9 Bus Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya Nuwara Eliya
10 Bus, Trein Nuwara Eliya / Excursie Horton Plains – Bandarawella Bandarawella
11 Bandarawella / Excursie ‘Village Trek’ Bandarawella
12 Bus Bandarawella – Olifantenopvangcentrum – Tissamaharama / Excursie Kataragama Tissamaharama
13 Bus Tissamaharama / Excursie Yala Nationaal Park – Hikkaduwa / Excursie Galle Hikkaduwa
14 Hikkaduwa Hikkaduwa
15 Bus, Vliegtuig Hikkaduwa – Vertrek Colombo Vliegtuig
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Amsterdam – Colombo

Je vliegt naar Colombo. De volgende dag land je op het tropische eiland, waar jouw groepsreis Sri Lanka van start gaat.

Dag 2: Aankomst Colombo – Marawila

Vanaf de luchthaven Katunayake word je met de bus naar het hotel met zwembad in Marawila gebracht.

Marawila ligt aan een rustig lang strand in een mooie tropische omgeving. Het is een heerlijk relaxt plekje dat, in tegenstelling tot het nabijgelegen Negombo, nog ontdekt moet worden door toeristen.

Hier kun je nog het échte Sri Lanka proeven.

Dag 3: Marawila / Excursies Dutch Channels

Vrije dag. Even ten oosten van het fort van Negombo loopt beschut door kokospalmen, een kanaal de lagune in. Een leuk optioneel uitstapje vanuit Marawila is met motorbootjes het gebied van de'Dutch Channels' in. Smalle kreekjes en binnenmeertjes met witte waterlelies en lila waterhyacinten, overhangende palmbomen, afgelegen huisjes, vrouwen die de was doen, vriendelijke vissers, toddytappers die in de palmtoppen over touwen balanceren van boom naar boom, illegale arrack stokerijtjes waar je een nipje alcohol kunt proeven, een rijk vogelleven en luierende varanen zijn enkele van de ingrediënten op zo'n ontspannen boottocht.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Marawila – Wilpattu NP – Anuradhapura

Je verlaat de kust en rijdt naar het Wilpattu Nationaal Park. Je kunt een optionele jeepsafari maken door dit grootste nationale park van Sri Lanka. Wie niet op safari wil kan even ontspannen bij het nabijgelegen ‘Leopard Den hotel’. Daarna gaat de rit verder naar Anuradhapura, waar je verblijft in een hotel met zwembad.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Het Wilpattu Nationaal Park staat, naast haar vele meertjes, ook bekend om haar rijkdom aan dieren; 31 verschillende zoogdieren waaronder waterbuffels, olifanten, lippenberen en luipaarden, tal van reptielen zoals tijgerpythons, moeraskrokodillen, Indiase cobra’s, schildpadden en Bengaalse varanen, en meer dan 200 soorten vogels. In dit park heb je de grootste kans om een luipaard te spotten!

Dag 5: Anuradhapura / Excursie Anuradhapura & Mihintale – Polonnaruwa

Voor geïnteresseerden is er vandaag een gecombineerd bezoek aan Anuradhapura en Mihintale (entreegelden van +/- USD 25 en USD 10 p.p. zijn exclusief).
Anuradhapura werd 2000 jaar geleden gezien als één van de mooiste steden van Azië. De immense stoepa's en resten van paleizen uit deze periode zijn zeker een bezoek waard. De meest opvallende activiteit in Anuradhapura is het bidden bij de enige nog levende loot van de bodhiboom waaronder de Boeddha in het jaar 544 voor Christus verlicht werd. Dit maakt deze plek één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld!
De sfeer in het nabijgelegen Mihintale is misschien wel de grootste 'bezienswaardigheid'. Te midden van een groene omgeving staan hier religieuze gebouwen op en om granieten heuvels. Na een klim van 1840 treden kun je de bezienswaardigheden bekijken, waaronder de enorme witte Boeddha die over het weidse landschap uitkijkt.

Je vervolgt de reis naar Polonnaruwa, waar je incheckt bij het hotel met zwembad.

Dag 6: Polonnaruwa / Excursies Polonnaruwa & Parakrama Samudra

Vrije dag. Liefhebbers kunnen naar Polonnaruwa (entreegelden van +/- USD 25 p.p. zijn exclusief) 
. Deze oude hoofdstad van Sri Lanka was in de 10de en 11de eeuw de belangrijkste stad van het eiland. De tal van bezienswaardigheden liggen verspreid over een ruim gebied, de belangrijkste liggen echter tamelijk dicht bij elkaar. De grootste dagoba van de stad is 55 meter hoog en was vroeger voorzien van een gouden top. Het mooiste is toch wel de groep van vier sublieme Boeddhabeelden, Gal Vihare, gehouwen uit één stuk graniet. Het leukste is om een fiets te huren en op deze manier langs de bezienswaardigheden te gaan.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Liefhebbers kunnen rond zonsondergang optioneel mee met de lokale vissers op het Parakrama Samudra, een kunstmatig meer nabij Polonnaruwa. Geniet van het rustige peddeltochtje en de vele watervogels. Met enig geluk zie je wilde olifanten die hun dorst komen lessen.

Dag 7: Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla – Specerijenplantage – Kandy

De groepsreis Sri Lanka gaat verder door tropische plantages naar Sigiriya. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan de spectaculaire 'Leeuwenrots' (entreegelden van +/- USD 30 p.p. zijn exclusief). Aan de voet van het 16 eeuwen oude fort bewaken twee reusachtige leeuwenklauwen de ingang. Via trappen, langs schitterende fresco’s van vrouwen met sieraden, kom je uit op de top en geniet je van het magnifieke uitzicht.

Ook heb je de mogelijkheid Dambulla te bekijken, één van de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld (entreegeld is niet inbegrepen). De oude grottempels van Dambulla zijn in de loop van meer dan tweeduizend jaar uitgehouwen in een gigantische rots. Na een bestijging van de stenen trappen opent zich een groots panorama. De tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en Bodhisattva’s trekken veel bekijks en religieuze ceremonies. Via binnenweggetjes met schitterende uitzichten van het centrale bergland reis je naar je hotel in Kandy. Onderweg stop je bij een van de vele specerijenplantages.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Kandy

Vrije dag in Kandy. Deze culturele hoofdstad, gelegen in weelderig tropisch heuvelland, heeft tal van bezienswaardigheden die je makkelijk op eigen gelegenheid kunt bekijken. Breng zeker een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land; in de Tempel van de Tand wordt een tand van Boeddha bewaard. Pak ook eens de tuktuk om een bezoek te brengen aan één van de restaurants, boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes of de aangename (deels overdekte) markt waar het heerlijk rondstruinen is. ’s Avonds kun je een traditionele voorstelling van de befaamde Kandydansers bijwonen.

Liever de natuur in? Grenzend aan de Tempel van de Tand ligt het beschermd regenwoud Udawattekele. Maak een wandeling door dit woud en ervaar de grote hoeveelheid verschillende vogels. Op 6 km afstand van Kandy ligt in Peradeniya één van de mooiste botanische tuinen ter wereld, die je optioneel kunt bezoeken. Hier vind je op een gebied van zestig hectaren, in een lus van de Mahaweli-rivier, meer dan 4000 soorten planten. Een enorme collectie tropische klimplanten, bomen, bamboe- en palmsoorten, specerijen, orchideeën en andere planten.

Dag 9: Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya

Je laat Kandy achter je en vervolgt je weg naar Nuwara Eliya. Je ervaart dat je echt in het ‘Land van de Thee’ bent. Ceylon Tea is over heel de wereld bekend, de naam is afkomstig van de oude naam van het land. Theepluksters zijn als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Tijdens je groepsreis door Sri Lanka kun je uiteraard een bezoek brengen aan een theeplantage annex theefabriek.

Ga je liever wat ruigers doen, in Kitulgala kunnen liefhebbers optioneel gaan raften op de Kelani-rivier. Helmen op, zwemvesten aan en raften maar. Afhankelijk van de waterstand is het raften meer of minder.

Je rit eindigt in een stukje Engeland in de tropen. Nuwara Eliya (ook wel Nurelia genoemd) staat bekend om haar Victoriaanse villa’s met gemaaide tuinen vol rozen, haar golfbaan en haar kunstmatig meer met roeibootjes. Nuwara Eliya is vanwege haar verkoelende temperaturen erg geliefd bij de Sri Lankanen.

Dag 10: Nuwara Eliya / Excursie Horton Plains – Bandarawella

Voor liefhebbers is het vroeg uit de veren! Je krijgt er wel een hele ervaring voor terug. De optionele excursie gaat namelijk naar het op ruim 2000 meter hoogte gelegen natuurgebied Horton Plains. Vergeet hiervoor geen warme kleding. Hoogtepunten van het park zijn de gevarieerde flora en fauna, Bakers Falls en World’s End. Naar dit laatste hoogtepunt gaat ook de meest populaire wandeling, waar je eindigt bij een 600 meter diepe afgrond met een adembenemend panorama.
In het begin van de middag rijd je naar het nabij Nuwara Eliya gelegen station Nanu Oya. Je stapt op het boemeltreintje dat je door het mooiste berglandschap van het land voert. Met een slakkengang tuf je naar een hoogte van 1900 meter, door tunnels en langs afgronden met schitterende uitzichten over de jungle en theeplantages. Aan het eind van de middag bereik je het hoogland en kom je aan in Bandarawella. De bus heeft je bagage al bij het eenvoudige hotel afgeleverd.

N.B. Het kan (met name in de zomermaanden) voor komen dat je niet per trein van Nanu Oya naar Bandarawella kunt. Het is in die periode druk, wat leidt tot vertragingen en (helaas) overboekingen. In dat geval leg je het traject af per bus, overigens ook een prachtige route!

Dag 11: Bandarawella / Excursie ‘Village Trek’

Vrije dag. Bandarawella ligt aan de rand van het hooggebergte, dat hier meer dan duizend meter steil afglijdt naar de lage kustvlakte. In dit gebied lopen bergpaden met fantastische uitzichten langs steile afronden en watervallen. Je kunt een wandeling maken naar de Dunhinda Falls, één van de hoogste watervallen van het eiland, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen grottempel met een 4 meter hoge Boeddha.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Of ga mee met een lokale gids om een wandeling te maken door de prachtige rijstvelden. Tijdens deze optionele ‘Village Trek’ breng je een bezoek aan een typisch Sri Lankaans dorp en lunch je met ‘Rice & Curry’ in één van de dorpswoningen. Tal van mogelijkheden in Bandarawella!

Dag 12: Bandarawella – Olifantenopvangcentrum – Tissamaharama / Excursie Kataragama

De groepsreis Sri Lanka gaat verder naar Tissamaharama, met onderweg veel moois. Zo kun je een bezoek brengen aan de 2000 jaar oude Dowa tempel (entreegeld niet inbegrepen), de 25 meter hoge Ravana Ella Waterval en de Ella Gap. Deze weidse kloof biedt (bij helder weer) een fenomenaal uitzicht.

In de avond bezoek je Kataragama, een bedevaartsoord aan de voet van de bergen. Dit pelgrimsoord is een van de heiligste plekken van Sri Lanka voor boeddhisten, hindoes en moslims die er allen de god Skanda eren. Koop wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in een van de tempels. Tijdens een van de talrijke festivals die in Kataragama gehouden worden, kun je gelovigen zien, die hun lippen of wangen doorboren met pinnen. Je logeert een nacht in een hotel met zwembad in Tissamaharama.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je brengt een bezoek aan het ‘Udawalawe Transit Home’. Dit in 1995 opgerichte olifantenopvangcentrum maakt onderdeel uit van het aangrenzende nationaal park. Het centrum draait grotendeels op de steun van de overheid en een aantal natuurbeschermingsorganisaties. Voor verdere financiële steun is er ook een ‘pleegouder’ programma opgezet, hierbij kunnen de ‘pleegouders’ het centrum financieel steunen.

In de avond bezoek je Kataragama, een bedevaartsoord aan de voet van de bergen. Dit pelgrimsoord is een van de heiligste plekken van Sri Lanka voor boeddhisten, hindoes en moslims die er allen de god Skanda eren. Koop wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in een van de tempels. Tijdens een van de talrijke festivals die in Kataragama gehouden worden, kun je gelovigen zien, die hun lippen of wangen doorboren met pinnen. Je logeert een nacht in een hotel met zwembad in Tissamaharama.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Tissamaharama / Excursie Yala Nationaal Park – Hikkaduwa / Excursie Galle

Tijd voor wat wildlife! ’s Ochtends kun je deelnemen aan een optionele safari door Yala Nationaal Park. Dit aan de zuidoostkust gelegen park is het belangrijkste reservaat van Sri Lanka. De savanne wordt afgewisseld met bossen, meren en immense granieten rotsen. De schuwe panters en beren van Yala lijken een voorkeur te hebben voor gebieden met veel van deze stenen. Wilde buffels, herten en grote kuddes olifanten tonen zich onbekommerd. In de poelen loeren krokodillen op hun prooi.
(NB: wanneer Yala gesloten is, meestal van 1 september tot half oktober, kun je de optionele safari maken in het Udawalawe reservaat).

Je rijdt via Weligama (bekend vanwege zijn steltvissers) naar het strand van Hikkaduwa. Het hotel met zwembad ligt idyllisch aan het strand. De hotelreceptie kan je goed verder helpen met het organiseren van diverse activiteiten. `s Avonds breng je een bezoek aan Galle (eventuele entreegelden niet inbegrpen). In dit voormalig Hollandse vestingstadje kom je midden in Azië de Leynbaan Street, Grote Kerk en het Utrecht-bastion tegen. Op de vestingmuren van Galle kijk je uit over de prachtige baai en waan je je even in de koloniale tijd. Het fort in Galle werd gebouwd in de 16de eeuw toen Europese handelaren veel interesse hadden in de handelswaar van het oude Ceylon.

Dag 14: Hikkaduwa

Vrije dag. Je verblijf aan het strand kun je zelf inrichten. Je kunt relaxen aan het strand of actief er op uit trekken. De kuststrook is bekend om zijn koraalrif. Je kunt hier van november tot mei volop duiken en snorkelen, of het rif bekijken door een boot met een glazen bodem. Een tocht door de groene lagunes achter de kust is ook zeker aan te bevelen. Bijzonder zijn de reuzenvaranen, hagedissen van meer dan twee meter die hier ongestoord rondlopen en zwemmen. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan Matara, tempels in het binnenland, de 'blowhole' bij Kudawella, een riviertripje of de stranden bij Unawatuna en Tangalle. Volledig onafhankelijk en ongestoord op pad gaan? Neem de fiets! Het is in Hikkaduwa vooral ook genieten van het strand, een mooie zonsondergang en van de nooit aflatende zwoele zeebries.

Dag 15: Hikkaduwa – Vertrek Colombo

Je rijdt naar Colombo, waar als de tijd het toelaat, je een korte 'sightseeing' krijgt, langs onder andere de oude wijken Fort en Pettah, de Town Hall en het Onafhankelijkheidsplein, een boeddhistische tempel en de Wolvendaal kerk. Aansluitend word je naar de luchthaven gebracht vanwaar je later in avond of 's nachts naar huis vliegt.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Nederland.

FESTIVALREIS SRI LANKA
Op de reis met vertrekdata 11 en 18 augustus 2018 bezoek je het KANDY PERAHERA FESTIVAL in Kandy. 

 Dit onder voorbehoud van wijzigingen; de exacte festivaldata van dit 10-daagse festival worden door lokale autoriteiten namelijk pas officieel bevestigd in het voorjaar van 2018.
De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

Verleng je reis

  • Verlenging Malediven
    Je kunt deze reis verlengen met een arrangement op de Malediven. Dat kan al vanaf € 350 per kamer per nacht in het laagseizoen (prijs onder voorbehoud). Daarbij komen de kosten voor een speedboat (EUR180 per persoon) van de luchthaven naar het resort en de eventuele toeslag voor de gewijzigde vlucht. Het verblijf is op basis van halfpension. Je kunt in de boeking vermelden dat je geïnteresseerd bent in dit arrangement. Wij nemen daarna contact met je op.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden