Dit zijn de absolute hoogtepunten van Paulien's reis door Guatemala

4x de absolute hoogtepunten van Guatemala

1. Antigua

Antigua is absoluut een van de mooiste steden waar ik geweest ben in Latijns-Amerika. Deze stad staat vol prachtige gekleurde koloniale gebouwen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen in de smalle straatjes. Overal waar je loopt, heb je uitzicht op de adembenemende vulkaan Agua. Maar ook vind je in Antigua heel veel gezellige restaurantjes en cafeetjes met prachtige binnentuinen. Toen ik bij Shoestring op kantoor zat, zag ik altijd foto’s van Antigua voorbijkomen en dan dacht ik altijd: Wauw! Daar wil ik echt eens heen! Ik kan je nu vertellen: het is net zo mooi als op de foto’s. 

2. Lake Atitlán

Lake Atitlán is een van de mooiste plekken waar ik geweest ben in Guatemala. Langs het meer rijzen drie vulkanen op. Ieder dorpje dat aan het meer ligt, is heel verschillend, dus je kunt je hier zeker een aantal dagen goed vermaken. In de dorpen wonen Maya-indianen, die elk hun eigen klederdracht, cultuur en taal hebben. Verder is het ook heel leuk om te suppen op het meer, een schilderles te doen in San Pedro of een yogales te doen in San Marcos. Bovendien kun je aan het meer de mooiste zonsopgangen en -ondergangen bekijken. Na een bezoekje aan het meer voel je je helemaal zen. 

3. Tikal

Mijn derde hoogtepunt is mijn bezoek aan de magische Mayaruïnes van Tikal. Voor sommige mensen is Tikal de hoofdreden om naar Guatemala te reizen. Dit kan ik mij goed voorstellen. Ik vond het namelijk heel bijzonder om in Tikal rond te lopen en wat meer over de Mayacultuur te weten te komen. Veel van de tempels kun je ook beklimmen en je hebt dan prachtig uitzicht over de jungle. Deze enorme Mayastad was voorheen een van de grootste Mayasteden ter wereld en tegenwoordig zijn er nog veel ruïnes te bewonderen. Doordat de Mayaruïnes zijn gelegen in een regenwoud kun je er ook veel bijzondere dieren spotten zoals apen, capibara’s en toucans. Sla deze magische plek dus vooral niet over!

4. Beklim een vulkaan

Je kunt niet in Guatemala, het land van de 38 vulkanen, zijn geweest zonder er minstens één te beklimmen. Zelf heb ik de Acatenango vulkaan beklommen, wat echt onbeschrijfelijk mooi was! Met Shoestring kun je de Pacaya vulkaan beklimmen, welke minstens zo mooi en bijzonder is om te beklimmen. Deze vulkaan is nog actief en je kunt hier dan ook lava van dichtbij zien. Ook is het mogelijk om rondom Lake Atitlán een vulkaan te beklimmen. Er zijn dus genoeg opties!

Wil jij net als Paulien met Shoestring naar Guatemala?

Kies dan voor de 23-daagse single- of groepsreis 'Maya route'

Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!