Reiszoeker

Reizen naar Argentinië

Fooien Argentinië

Horecapersoneel dat onderweg het leven aangenaam maakt door het eten te koken, de bedden op te maken etc. verdient over het algemeen weinig. Je kunt aan de algemene armoede geen einde maken, maar wel zorgen dat de mensen die voor je werken een goede fooi krijgen. Het is gebruikelijk om fooi te geven bij de maaltijden, dit is 10% (of meer) van de rekening.

Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Die pot kan ook gebruikt worden om kleine versnaperingen voor de hele groep onderweg te betalen. Het is voor dit soort fooien handig om aan het begin van de reis een gezamelijke fooienpot te verzamelen, die roulerend door reizigers wordt beheerd in overleg met de reisbegeleider of de reisbegeleider zelf.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Shoestring werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 1 à 2 euro per reiziger per dag.