Reiszoeker

Reizen naar Argentinië

Geldzaken Argentinië

De Argentijnse peso (ARS of $) is onderverdeeld in 100 centavos. Kijk voor de actuele wisselkoersen op oanda.com. In Argentinië is het wisselen van dollars en euro’s bij banken of een casa de cambio (wisselkantoor) heel gebruikelijk. Veel hotels accepteren Amerikaanse dollars.

ATM in Argentinië: Op veel plaatsen vind je pinautomaten (cajeros automáticos), waar je met bankpas (Maestro- of Cirruslogo) of creditcard geld kunt opnemen. Neem voor de zekerheid altijd genoeg contanten (in nationale valuta) mee als je naar afgelegen reisbestemmingen gaat.

Veilig pinnen in Argentinië: 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen tijdens je vakantie in Argentinië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.