Reiszoeker

Reizen naar Colombia

Bagage en kleding Colombia

Het makkelijkste is om in Colombia met een rugzak of weekendtas met wieltjes te reizen. Een harde koffer mag ook mee, maar deze is vaak moeilijk op te bergen in de bus. In het vliegtuig geldt een maximum gewicht bagage van 20 kilo. Echter, aangeraden wordt een gewicht van maximaal 15 kilo bagage per persoon.

In Colombia raden wij aan luchtige en lichte kleding, t-shirts met korte en lange mouwen, warme kleding en twee a drie lange broeken mee te nemen. Door de grote hoogteverschillen in het land doorkruis je verschillende klimaatzones.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage voor Colombia bijvoorbeeld aan wandel-/bergschoenen, sandalen en/of gympen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, handdoeken, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, foto- en videocamera, toiletartikelen, zwemkleding, zonnewerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril met hoge UV-bescherming, wekker, schrijfgerei, schaartje en een zakmes. Een slaapzak, slaapmatje of muskietennet is niet nodig.