Reiszoeker

Reizen naar Costa Rica

Bagage en kleding Costa Rica

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen is alles wat je voeten vereisen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage stoppen tijdens de vlucht!), aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker, schrijfwaren, boeken, paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is, voldoende geld, kopieën van paspoort en reisverzekering, je vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen en een goede reisgids. Verder eventueel: handdoek, laken, een verrekijker en een leeslampje.

Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je bij vertrek uit Nederland een stel schone kleren in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt, voor het geval dat de bagage later aankomt dan jijzelf. Zorg dat je bagage niet te zwaar is, het moet soms op het dak van de bus.