Communicatie Costa Rica

Post: Post voor Nederland kun je het beste afgeven bij de hotelreceptie of bij het postkantoor. Het postkantoor in San José ligt aan Avenida 1 & Calle 1 - 3, geopend van maandag tot vrijdag van 07.30 tot en met 18.00 uur. Ansichtkaarten en brieven zijn per luchtpost tussen de 6 dagen en 2 weken onderweg.

E-mail: In Costa Rica kun je bijna in iedere plaats e-mailen in internetcafés. Wie een Hotmail of Yahoo adres heeft, kan zo makkelijk en goedkoop met het thuisfront in contact komen.

Telefoon: In de grotere steden en plaatsen kun je bij postkantoren en hotelrecepties per satelliet rechtstreeks telefoneren of faxen met Nederland. Hotelrecepties kunnen echter een behoorlijk bedrag extra rekenen voor bemiddelingskosten. Ook kun je altijd collect call bellen. Dit kun je aanvragen door nummer 116 te draaien. Vaak wordt een minimum van 3 minuten gehanteerd als je via een receptie belt, wat via een operator gaat. Voor telefoneren naar Nederland kies je achtereenvolgens: 0031 (voor België 0032), netnummer zonder 0, abonneenummer. Voor directe gesprekken met Nederland via een telefoniste: 0800 031 1111. Je kunt het beste altijd vooraf bij de receptie informeren wat de kosten zijn. Je kunt ook een telefoonkaart kopen, zoals bijvoorbeeld de Colibrikaart, die in gewone telefooncellen gebruikt kan worden, of een chipkaart die gebruiksvriendelijker is maar alleen bij de chiptelefoons werkt. Met een kaart van 2000 colones kun je dan al naar Nederland bellen. Mobiel bellen met een Nederlands apparaat is nog niet overal mogelijk. Het internationale landennummer van Costa Rica is 00506.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.