Reiszoeker

Reizen naar Costa Rica

Geldzaken Costa Rica

De Costa Ricaanse colon (CRC), is gekoppeld aan de US dollar.
De munteenheid is in Costa Rica niet stabiel. Het beste kun je een financiële krant raadplegen een week voor vertrek. Op internet kun je kijken bij www.oanda.com.

Wij adviseren om US Dollars in contanten mee te nemen. Dollars kun je vrijwel bij iedere bank (houd wel rekening met lange wachttijden bij banken), wisselkantoor of hotelreceptie wisselen. Het is raadzaam om je dollars in kleine coupures te bestellen, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties altijd voldoende colones beschikbaar hebben. Bij veel banken kun je ook met je pas bij de geldautomaat geld pinnen. Dit kan alleen als je bankpasje het maestro-logo op de achterkant heeft staan. Wij adviseren echter hier niet voor het hele vakantiebudget op te vertrouwen, met name buiten San José is pinnen soms wat moeilijker. Creditcards worden bij de meeste restaurants geaccepteerd, maar daar geldt dat de koers die wordt doorberekend niet bijzonder klantvriendelijk is. 

De euro is vooralsnog niet erg bekend in Costa Rica. Het heeft dus weinig zin om deze mee te nemen. De euro kun je vooralsnog alleen wisselen bij de grootste staatsbanken in San José. Wij raden dan ook aan te reizen met je pinpas en US Dollars. De veiligste manier om geld en papieren tijdens de reis te bewaren is in een katoenen moneybelt die onder de kleding gedragen wordt. In de meeste hotels zijn kluisjes te huur.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.