Reiszoeker

Reizen naar Griekenland

Eten en drinken Griekenland

In Griekenland bestaan vele soorten eetgelegenheden. Vooral in de dorps- en stadskernen vind je veel lokale tavernes. Je vindt hier een ruim aanbod aan lokale gerechten, maar ze hebben vaak ook veel andere westerse keuzes. In de Griekse keuken maken ze veel gebruik van olijfolie, verse groentes, salades, brood en fruit. Daarnaast heeft elke regio ook zijn eigen vlees- en visspecialiteiten. Je kunt natuurlijk door heel Griekenland de bekende lokale gerechten bestellen, denk aan souvlaki (gegrilde vleesspiesen) of een pita gyros (een gevuld broodje met vlees, groente, patat en tzatziki). Tzatziki is een dressing wat bestaat uit yoghurt, komkommer en soms wat kruiden als dille, peterselie of munt.
Daarnaast eten Grieken ook veel kaas, vooral geiten- en schapenkaas. Fetakaas is daarom ook in veel verschillende varianten te krijgen. Zo heb je de Griekse salade die met een groot blok feta kaas wordt geserveerd, maar ook in een gebakken variant, dit heet dan saganaki.

Wanneer je in Griekenland op vakantie bent, zal je ongetwijfeld een keer een glaasje ouzo of raki drinken. Soms krijg je bij het betalen een klein glaasje van het huis.

Eettijden in Griekenland: Ontbijten is iets waar niet veel aandacht aan wordt besteed door de Grieken. Meestal eten ze vluchtig een broodje met een kop koffie. Pas bij de lunch wordt er uitgebreid gegeten. Avondeten doen Grieken erg laat, soms gaan de Grieken om 22.00 uur nog aan tafel. In de toeristische gebieden kun je daarom ook nog tot laat aanschuiven in de meeste restaurants.