Reiszoeker

Reizen naar Honduras

Weer en klimaat Honduras

Honduras heeft een tropisch klimaat waar de temperaturen meer afhankelijk zijn van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Er heerst een heet en vochtig klimaat tot ongeveer 800 meter, daarboven heerst een gematigd tot koel klimaat waar de dag en nacht temperaturen fors van elkaar kunnen verschillen. Verder heeft het land twee seizoenen, de droge tijd en de regentijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei en de regentijd duurt van half mei tot en met half november.

Beste reistijd voor Honduras: De beste tijd voor een reis naar Honduras is de droge tijd van half november tot half mei, met een zachtere of aangename temperatuur en relatief weinig neerslag.

Klimaattabel: Onderstaande cijfers geven van links naar rechts de volgende gegevens weer: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, het aantal dagen per maand met minimaal 1 mm neerslag per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater.

NB. Houd er wel rekening mee dat het klimaat wereldwijd verandert, dit heeft ook zijn uitwerking op deze cijfers, dit zijn gemiddelden in Honduras.

TEGUCIGALPA

Maand

T gem

Zon

Neerslag

T w

Januari

22

-

3

-

Februari

23

-

2

-

Maart

25

-

1

-

April

26

-

1

-

Mei

26

-

6

-

Juni

25

-

9

-

Juli

24

-

8

-

Augustus

25

-

8

-

September

25

-

11

-

Oktober

24

-

9

-

November

23

-

6

-

December

22

-

5

-