Reiszoeker

Reizen naar Montenegro

Landschap Montenegro

Montenegro is onderdeel van de Balkan en heeft een oppervlakte van 13.812 km². Montenegro is maar een klein land, maar het landschap is erg gevarieerd. Over het algemeen is het bergachtig. Iets meer dan 60% van Montenegrijnse grond ligt boven de 1000 meter. In het oosten en zuidoosten van het land vind je veel bergketens, in het zuidwesten hoge kustlijnen en in het noorden vruchtbare vlakten. 

De kust naar het zuiden wordt onderverdeeld in verschillende riviera´s. Zo heb jij de Kotor Riviera, waar je verschillende soorten stranden met een mediterraan klimaat vindt. De Budva Riviera heeft de beste zandstranden van het land, omringd met hoge rotswanden. De Tivat Riviera, met in totaal 17 stranden en drie eilanden die voor de kust liggen. En tot slot de Ulcinj Riviera, dit stukje kust heeft 18 inhammen en twee schiereilanden Marjan en Mandra, deze hebben een subtropisch klimaat. 

In het nationaal park Durmitor vind je de hoogste bergtop van het land (die geheel in Montenegro ligt): de Bobotov Kuk (2522 meter hoog), maar ook de diepste ravijn: de Tara-ravijn (1300 meter diep). Dit ravijn is zelfs het diepste ravijn van Europa.