Reiszoeker

Reizen naar Mozambique

Bagage en kleding Mozambique

Probeer niet meer dan 13 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee!). Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig. Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit.

Respecteer de waarden en normen van de lokale bevolking. Topless zonnen is uit den boze en ook mannen kunnen niet zomaar in hun blote buik rond gaan lopen. Als je ergens op bezoek gaat of rondloopt door een dorp, zorg dan dat je schouders bedekt zijn en dat je niet in te korte broeken of jurken rondloopt. We raden ten sterkste af kleding van militaire makelij of daarop lijkende kleding mee te nemen. Je kunt hier problemen mee krijgen bij grensovergangen en met politie en militairen.

Denk ook aan de volgende artikelen: een (warme) slaapzak met een lakenzak, handdoeken, zaklantaarn, reservebatterijen, reiswekker, zonne- en/of reservebril (het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof), doucheslippers, makkelijke en lichte loopschoenen of sandalen, stevige, halfhoge en dichte (niet te zware) wandelschoenen met een goed profiel, zwemkleding, een verrekijker, oordoppen en een toilettas met o.a. zonnebrand, lippencrème, tampons, scheermesjes, tandpasta.