Reiszoeker

Reizen naar Myanmar

Communicatie Myanmar

Internationaal bellen kan vanuit postkantoren maar is vrij duur. Bellen met de simkaart van je (Nederlandse) gsm lukt niet. Wel kun je, als je over een simlockvrije mobiel beschikt, bij een telefoonwinkel voor een paar euro een prepaid simkaart kopen. Daarmee kun je binnenlandse gesprekken voeren en naar het buitenland bellen. De internationale toegangscode voor Myanmar is +95, voor Nederland is +31 en voor België +32.

Internet in Myanmar: Het meest voordelig is een simkaart waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Die kost nog geen vijf euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. MPT, Ooreedoo en Telenor zijn hiervoor goede providers. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

In plaatsen als Yangon, Mandalay en Bagan vind je internetcafés, en ook steeds meer cafés en restaurants met gratis wifi. Houd er rekening mee dat het internet erg traag kan zijn.