Eten en drinken Namibie
Voor Namibië geldt dat men er veel Europees eten kan krijgen, met name Engels en Duits voedsel. Sta dus niet raar te kijken als er apfelstrudel, brötchen of fish & chips op de menukaart staat. Het lekkerst eet je in de Duitse konditorei. Je kunt zowel een continentaal als een Engels ontbijt krijgen. Het diner bestaat vaak uit verschillende soorten vlees of vis. Fruit is duur, omdat het grotendeels geïmporteerd moet worden. Het traditionele eten in Namibië is rijk en divers. Zo wordt er miliepap, mahangosoep, vis, rijst, lam en geit gegeten, vaak klaargemaakt in een 'potjie'. Herero prefereren melkproducten. De San eten vaak wild fruit, woestijnplanten, noten, vogeleieren en hagedissen.
Drinken: Non-alcoholische, zowel als alcoholische dranken zijn goed verkrijgbaar in Namibië. Het water uit de kraan is niet overal drinkbaar, vraag de reisleider per plaats om advies hierover. Vooral voor bier kun je uitstekend terecht in Namibië. Naast de lokale bieren mahango, tambo en mushokolo bestaat er ook een heerlijke watermeloen wijn (mataku). De 'Windhoek Lager' moet je ook beslist eens proberen.