Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Weer en klimaat Namibie

Klimaat:
Het gebied waar deze reis doorheen gaat, is groot en er zijn dan ook behoorlijke regionale verschillen, deels afhankelijk van de breedtegraad waarop een plaats ligt, deels de hoogte boven de zeespiegel en deels de begroeiing. In grote lijnen kunnen we stellen dat er het hele jaar overdag een heerlijk warm klimaat heerst, met alleen in de woestijnen soms echt hete dagen van hoog in de dertig graden in de maanden december t/m februari. De meeste regen valt in deze maanden maar er is zelden sprake van langdurig aanhoudende regen. In de maanden juni, juli en augustus kan het in de woestijn 's nachts flink fris zijn met temperaturen tot 5 graden en soms zelfs vorst aan de grond.

Namibië behoort tot een van de droogste landen van Zuidelijk Afrika. Gedurende de winter (mei-september) in Namibië is de vochtigheid tien procent en de zomer (oktober-april) 50-80 procent. In hun zomer heersen gemiddelde temperaturen van 25 tot 35 graden, 's nachts 0-10 graden. Naarmate je meer het hoger gelegen binnenland ingaat liggen de temperaturen iets lager. Aan de kust zijn de temperatuursverschillen tussen dag en nacht ook minder. Regen valt er nauwelijks. Aan de kust valt er gemiddeld 50 mm per jaar dat oploopt tot 350 mm in het hoger gelegen centrum van Namibië tot 700 mm in het uiterste noordoosten. In het zuidoosten en zuiden is het klimaat gedurende het gehele jaar droog en warm. De meeste neerslag die in korte tijd vaak in de namiddag valt komt voor in de korte regentijd november en in de lange regentijd van januari tot en met maart.

Beste reistijd;
Eigenlijk kun je stellen dat het hele jaar door het klimaat goed is om in te reizen, met heet weer in Namibië in onze wintermaanden.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden