Reiszoeker

Reizen naar Noord-Korea

Bagage en kleding Noord-Korea

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Het is streng verboden reisgidsen en ander publicaties (print of digitaal) over Noord-Korea mee naar Noord-Korea te nemen. Engelstalige reisgidsen uitgegeven door de Noord-Koreaanse overheid zijn verkrijgbaar in het hotel in Pyongyang. 

We raden jullie aan om nette kleding en schoenen mee te nemen i.v.m. een mogelijk bezoek aan bijzondere bezienswaardigheden. Voor mannen een overhemd en stropdas. Het dragen van jeans, sandalen en wandelschoenen zijn niet gewenst voor een bezoek aan deze gelegenheden. 

GPS-systemen en verrekijkers zijn verboden om mee te nemen. 

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklantaarn (regelmatig valt de electriciteit uit), zakmes (tijdens de vluchten niet in je handbagage stoppen), wekker, schrijfwaren, boeken, geldig paspoort met Chinees double entry visum, voldoende contant geld, kopieën van paspoort, visum en reisverzekering, een pasje van de reisverzekering met daarop het alarmnummer, agenda met belangrijke adressen, reisgids.