Reiszoeker

Reizen naar Noord-Korea

Communicatie Noord-Korea

Post: De post werkt in Noord-Korea redelijk efficiënt maar vanwege het beperkt aantal vliegtuigen dat vertrekt uit Noord-Korea kan het enige tijd duren voordat de post hier aankomt.

E-mail: Pas sinds zeer recent is het mogelijk om vanuit een beperkt aantal hotels een email te versturen. Reporters zonder Grenzen, een non-profit organisatie op het gebied van persvrijheid, heeft aangegeven dat de regering van Kim Jong-Il zich erg bewust is van het gevaar van een vloed van ongecensureerde informatie die veel invloed kan hebben op de publieke opinie ten aanzien van de regering. Je kunt er beter vanuit gaan dat je niet bereikbaar zult zijn in Noord-Korea (bij noodsituaties kan ons kantoor altijd contact opnemen met onze lokale agent).

Telefoon: Met telefoon en fax heb je in Noord-Korea een directe internationale verbinding, maar de lijn kan gestoord worden door elektriciteitsuitval. De internationale toegangscode van Noord-Korea is 850. Mobiele telefoons zijn verboden en worden bij de grenscontrole ingenomen.