In de keuken van Paraguay vind je Portugese, Braziliaanse en Spaanse invloeden terug. De Zuid-Amerikaanse basis ingrediënten als maïs en cassave worden bijna in elk gerecht wel gebruikt. 'Bori-Bori' is een typisch Paraguayaans gerecht, kippensoep met maïsmeel noedels. Chipa, een brood gemaakt van maïsmeel met kaas en ei is ook een grote favoriet. Locro is een stoofpot die vooral kaas en aardappelen bevat en is afkomstig uit de tijden van de Spaanse kolonisten. Als dessert zijn de Paraguayanen gek op een pudding genaamd mazamorroa (gemaakt van maïs en kaneel).
Paraguayanen drinken graag maté. Deze thee is gemaakt van gedroogde bladeren van de Yerba maté boom. Volgens de Paraguayanen zou deze stimulerende drank kunnen helpen om ziektes te voorkomen. Het drinken van maté wordt gezien als een ritueel en veelal gedaan in groepsverband, ze geven de beker met een rietje door aan elkaar.
Het water uit de kraan is niet drinkbaar in Paraguay, je kan (grote) flessen water kopen in de supermarkt.