Reiszoeker

Reizen naar Paraguay

Gezondheid Paraguay

Wij mogen geen medisch advies geven omdat wij hier niet voor bevoegd zijn. Welke vaccinaties je eventueel nodig hebt, hangt helemaal af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. De meest actuele informatie kan je vinden op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. In België kun je hiervoor het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen raadplegen op https://www.itg.be/

Reisapotheek voor Paraguay
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, Sterilon, zonnebrand, eventueel een middel tegen reisziekte en middelen tegen koorts, diarree, verstopping en insectenbeten. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan antimalaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.