Reiszoeker

Reizen naar Paraguay

Weer en klimaat Paraguay

Paraguay is een land met maar liefst vier verschillende klimaatzones. Er heerst een tropisch moesson klimaat op de noordelijke helft en een warm zeeklimaat op de zuidelijke helft. Er zijn ook een aantal kleine gebieden die tegen de grens aanliggen met Brazilië, hier heerst een tropisch regenwoud klimaat. Het laagland van Paraguay; genaamd Gran Chaco heeft een warm steppeklimaat.

Beste reistijd
Van december tot en met februari, in de Paraguyaanse zomer, kan het erg heet zijn. Temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden Celsius. In Paraguyaanse herfst, van maart tot en met mei, en in de Paraguyaanse lente, van september tot november, is het aanzienlijk minder warm. In de Paraguyaanse winter, van juni tot augustus, schommelt de temperatuur van het vriespunt ’s nachts tot 28 graden Celsius overdag. De beste tijd voor een reis zijn de Paraguyaanse lente en herfst waarin je een zachtere en aangename temperatuur hebt en relatief weinig neerslag.

Klimaattabel
Onderstaande cijfers geven van links naar rechts de volgende gegevens weer: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag en het aantal dagen per maand met minimaal 1 mm neerslag per dag. NB: Het klimaat verandert wereldwijd, dit heeft ook zijn uitwerking op deze cijfers, dit zijn gemiddelden in Paraguay.

ASUNCION 

Maand

Max

Zon

Neerslag

Januari

33

9

9

Februari

33

9

7

Maart

32

8

7

April

28

8

8

Mei

25

7

6

Juni

23

6

6

Juli

23

6

5

Augustus

24

7

5

September

26

7

7

Oktober

29

8

8

November

31

9

9

December

32

9

8