Reiszoeker

Alle veelgestelde vragen over tijdens de reis

Ben je niet helemaal zeker hoe het nou zit met de kamerindeling en contact met het thuisfront? Hieronder vind je de veelgestelde vragen over wat er gebeurd tijdens de reis.

Is het als single reiziger mogelijk om een kamergenoot van hetzelfde geslacht te hebben?

Als single reiziger ben je niet verplicht om een eenpersoonskamer bij te boeken. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op indeling. Je deelt dan een kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht (zoals vermeld in het paspoort).

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis in het ziekenhuis moet worden opgenomen?

Hoewel we het natuurlijk niet hopen, gebeurt het helaas toch ieder jaar dat reizigers van ons in het ziekenhuis opgenomen worden tijdens de reis. We hebben door de jaren heen gemerkt dat reizigers in deze situatie bepaalde verwachtingen hebben over de rol van ons als reisorganisatie, onze lokale agent of de verzekeraar waarbij je een reisverzekering hebt afgesloten. Daarom hebben we op een rij gezet wat er gebeurt als je in het ziekenhuis belandt en wie dan wat moet doen. Zo hopen we duidelijkheid te geven over een situatie die jou hopelijk nooit overkomt.

↦ Lees hier wat je moet doen bij een ziekenhuisopname

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Je kunt bij jouw boeking aangegeven graag een 1-persoonskamer te willen bijboeken, dit kan op het boekingsfomulier. Indien je een 1-persoonskamer boekt komen wel de kosten voor de eenpersoonskamer toeslag er bij.

Heb ik genoeg mogelijkheid om met het thuisfront in contact te staan?

Tegenwoordig heb je op veel plaatsen zoals in hotels en restaurants gratis WIFI. Zo kun je gemakkelijk in contact blijven via Whatsapp, social media of de mail met het thuisfront. Maar vergeet ook niet de SMS waarmee je gemakkelijk een berichtje zonder WIFI kunt versturen naar familie en vrienden om alle leuke verhalen tijdens jouw reis te delen.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc. 

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

↦ Bekijk hier de praktische tips

Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's: