Reiszoeker

Alle veelgestelde vragen over het voorbereiden van je reis

Het voorbereiden van de reis is erg belangrijk om een fijn gevoel te hebben terwijl je reist. Hieronder staan de veelgestelde vragen over hoe je moet inchecken, wat je moet meenemen op reis en wat je nodig hebt.

Kan ik al met medereizigers in contact komen voordat ik op reis ga?

Ja, dit kan zeker. Via het forum op de mijn.shoestring pagina kan je contact maken met je medereizigers.

Ik heb een verkeerde naam doorgegeven bij het boeken van mijn reis. Maakt dit uit?

Vliegtickets worden gereserveerd op basis van de eerste officiële voornaam en je officiële achternaam zoals je deze bij boeking opgeeft. De naam op je ticket moet overeen komen met je eerste voornaam en je achternaam zoals deze in je internationale reispaspoort staan. Is dit niet het geval, dan kun je op de vlucht worden geweigerd. Reizigers die de naam van hun partner/echtgeno(o)t(e) hebben aangenomen, dienen er rekening mee te houden dat de officiële achternaam in een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd de geboortenaam (meisjesnaam) blijft. 

Mocht je zien dat er toch een fout is gemaakt bij het invullen van de namen, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. We proberen dan de naam op je ticket te (laten) aanpassen. In sommige gevallen is het nog mogelijk de naam kosteloos aan te passen, maar het kan ook zijn dat er door de luchtvaartmaatschappij wijzigingskosten of een boete in rekening worden gebracht om je naam aan te passen. In het ergste geval kunnen we de naam op je ticket niet meer aanpassen en moet er een geheel nieuw vliegticket gekocht worden. 

Waar ontmoet ik mijn medereizigers?

Bij vertrek is het de bedoeling dat je zelf incheckt bij de incheckbalie op de luchthaven en op het vliegtuig stapt. Bij aankomst op bestemming ga je ook zelf door de douane. Na de douane ontmoet je de rest van de groep en reisbegeleider in de aankomsthal. Hier staat de reisbegeleider jullie op de wachten met een bordje van Shoestring en kan de reis beginnen! Je kunt ook van tevoren via het forum op de mijn Shoestring pagina alvast contact maken met je medereizigers, dan kunnen jullie gezamenlijk van tevoren afspreken op de luchthaven.

Hoe en wanneer kan ik voor mijn vlucht inchecken?

10 Dagen voor vertrek komt de vertrektijdenbrief online te staan op jouw mijn.shoestring website. Hierin vind je de actuele informatie m.b.t. je reis. Ook de hotellijst en vluchttijden komen hierin te staan. Met je e-ticketnummer kan je desgewenst al online je stoel reserveren. Wanneer er sprake is van een groepsboeking kan het zijn dat je niet individueel online kunt inchecken, in dat geval kan je dit gewoon op de luchthaven zelf doen. Wij raden je dan ook aan ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat je bij de incheckbalie van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij eventueel nog je stoel(en) kunt wijzigen/je voorkeuren kunt doorgeven.

Heb ik vaccinaties of malariatabletten nodig?

Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Per land kunnen wij helaas niet precies aangeven wat je nodig hebt, omdat wij daarin simpelweg niet gespecialiseerd zijn. Thuisvaccinatie.nl is hierin wel gespecialiseerd en zal ook tips en advies geven om goed beschermd op reis te gaan. Hier vind je meer informatie.

Heb ik een reisvisum nodig?

Alle informatie over visa kan je vinden op deze pagina.

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten van Shoestring?

10 Dagen voor vertrek komt de vertrektijdenbrief online te staan op jouw persoonlijke mijn.shoestring website. Hierin vind je de actuele informatie m.b.t. je reis. Ook de hotellijst en vluchttijden komen hierin te staan. Dit is de laatste informatie die je van ons ontvangt.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren 20 kilo ruimbagage en 5 kilo handbagage. Echter adviseren wij om zo licht mogelijk te reizen. Daarnaast is een zachte koffer of een reistas heel handig op reis (liever geen harde schaalkoffer).

Hoeveel geld kan ik het beste meenemen?

Dit is per reis verschillend. Kijk voor jouw reis bij het tabje ´data en prijzen´, hier staat per reis het zakgeld advies vermeld.

Waar moet ik nog meer aan denken?

  • Houd mijn.shoestring in de gaten;
  • Zorg dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op de datum dat je terugkomt;
  • Zet je bankpas op wereldniveau;
  • Mocht je dagelijkse medicijnen gebruiken, zorg dan altijd dat je extra medicijnen meeneemt, dus niet het exacte aantal per dag. Mocht je reis onverhoopt toch langer duren dan ben je er altijd zeker van dat je voldoende medicijnen bij je hebt.

Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's: