Reiszoeker

Groepsreis Argentinië & Brazilië

Tango en samba in één reis

Boek v.a. € 2.853,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Argentinië & Brazilië

Buenos Aires – Dansles, tangoshow & diner (join in)

Beentjes van de vloer! Je start met een dansles waarbij je de kneepjes van de tango onder de knie krijgt. Tijdens een smakelijk diner geniet je vervolgens van een tangoshow in ‘La Ventana’. Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep).

Inclusief: dansles, diner en transfers.

Buenos Aires – Fietstour (join in)

Vanaf Plaza San Martin, vanwaar deze fietstour start, ga je eerst naar San Telmo, een oude volkswijk met een rijke historie waar de tango is ontstaan. Nu zijn er veel antiekwinkeltjes, leuke restaurants, bars en tangotheaters. Daarna fiets je naar het kleurrijke La Boca, de bakermat van passies zoals tango en voetbal. In deze volkswijk staat het beroemde stadion "La Bombonera" en veel kleurig geschilderde huizen. Verder langs de La Plata-rivier, een typisch recreatiegebied van de "porteños", de inwoners van Buenos Aires, naar het beroemdste plein van de stad; de Plaza de Mayo (bekend vanwege de 'dwaze' moeders). Waar mogelijk rijd je op fietspaden! Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt in totaal circa 4 uur.

Inclusief: huur fiets en Engels- en Spaanssprekende begeleiders. Onderweg vertellen ze het een en ander over de interessante monumenten die je ziet. Je krijgt een fietshelm, regenspullen (als het nodig is) en een flesje mineraalwater.
* De bovenstaande beschreven route kan afwijken, al naar gelang de lokale omstandigheden.

Buenos Aires – Tangoshow & diner (join in)

Buenos Aires is dé tangostad bij uitstek! Onder het genot van een lokale maaltijd (drie gangen met keuze, inclusief water en wijn) geniet je van een wervelende tangoshow in ‘Aljibe’. Na afloop van de show word je terug naar je hotel gebracht. Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep).

Inclusief: diner en transfers.

Foz de Iguaçú – Itaipú-dam

De Itaipú-dam heeft een lengte van 7,7 kilometer, is 196 meter hoog en de op een na grootste stuwdam ter wereld. Alleen de Drieklovendam in China is groter. De centrale produceert 90% van de totale geconsumeerde elektriciteit in Paraguay en 19% van de totale geconsumeerde elektriciteit in Brazilië. De achttien buizen waar het water doorheen stroomt hebben ieder een diameter van tien meter. Door twee buizen stroomt evenveel water als door de gehele Iguaçu-watervallen!
Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Inclusief: transfer met sightseeing

Foz de Iguazu – Bootsafari “La Gran Aventura” (join in)

Een van de populairste en meest spectaculaire excursies aan de Argentijnse zijde van de imposante watervallen! Je stapt op speciale vrachtwagens en rijdt de jungle in. Na een rit van 5 km eindig je in Puerto Macuco, waar je aan boord gaat van een motorboot. Per speedboot vaar je richting de watervallen aan de kant van Isla San Martin en naar Garganta del Diablo, terwijl watervallen aan weerszijden neerstorten en het geschreeuw van opwinding van de mensen om je heen overstemmen. Handdoek (en zwemkleding) meenemen, want het blijft beslist niet droog! Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt in totaal circa 2 uur.

Inclusief: transfer per vrachtwagen, boottocht.

Rio de Janeiro – Favelatour (join in)

Neem een kijkje op de heuvels waar de minder bedeelden van de stad Rio de Janeiro wonen en leven. De krottenwijken worden door de rijke inwoners van de stad gemeden, men is er bang voor en wil er niets van weten. De bewoners van deze wijken zijn echter juist blij met een bezoekje. Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids ga je de heuvels op (per minibusje) en zul je op een aantal plaatsen het leven van de bewoners van dichtbij kunnen bekijken. Het is een zeer goed en met veel respect voor de lokale bewoners opgezette tour, beslist geen aapjes kijken! Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor projecten in lokale scholen. Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt in totaal circa 3 uur.

Inclusief: Engelstalige gids.
Prijs p.p. geldig bij minimaal 2 deelnemers.

Rio de Janeiro – Fietstour (join in)

Maak kennis met enkele van de mooiste bezienswaardigheden en laat je adrenaline stromen tijdens deze fietstocht in Rio de Janeiro! Vanuit Copacabana rijd je naar Ipanema. Je verlaat het strand en trapt door de pittoreske Jardim de Allah naar de enorme Rodrigo de Freitas-lagune. Stop hier om te genieten van verfrissend kokoswater en om de sfeer van deze mooie plek op te snuiven. Je fietst verder naar de Boheemse wijk Baixo Gávea en komt terug bij de zee, op het strand van Leblon. Een perfecte plek voor foto's tijdens de zonsondergang! Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt in totaal circa 4 uur.

De fietsen zijn standaard mountainbikes, unisex, met verschillende maten. Daarom is het belangrijk om bij het reserveren altijd je lengte door te geven (aanbevolen minimale hoogte is 150 cm).

Inclusief: Engelstalige gids, fietshuur

Rio de Janeiro – Stadstour (join in)

Deze intense stadstour bevat alle must-see highlights zodat je je kunt laten verbazen door de pulserende schoonheid van deze tropische metropool. Je bezoekt het beeld Christus de Verlosser, een van de nieuwe 7 wereldwonderen, op de top van de berg Corcovado. Bereid je voor op het meest verbluffende 360-graden uitzicht over Rio, een enorm stedelijk landschap te midden van heuvels, stukken bos, baaien en zandstranden. Het rijke historische en culturele erfgoed van Rio ervaar je bij de kathedraal, de kleurrijke Lapa-trappen (Escadaria Selarón) en in de charmante Boheemse wijk Santa Teresa. Een ritje met de kabelbaan naar de pittoreske Suikerbroodberg, met uitzicht op de exclusieve wijk Urca en de Botafogo-inham, voltooit deze onvergetelijke excursie. Let op: dit is een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). De excursie duurt in totaal circa 5 tot 6 uur.

*Deze tour begint meestal om 12.00 uur. Er is geen lunchstop, maar je hebt wel de mogelijkheid van snelle snacks en broodjes bij de bezochte attracties.

Inclusief: Engelstalige gids, transport en entreegelden.