Reiszoeker

Groepsreis Argentinië & Brazilië

Tango en samba in één reis

Boek v.a. € 2.945,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Argentinië & Brazilië

Totale beoordeling:
8,1
371 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,4
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,1
Vertrekdatum: 08/07/2023
Beoordeling: 8
Reiziger:
Prachtig mooie reis met veel cultuur en natuur. Gids Aline weet met veel humor en gezelligheid alles uit te leggen en probeert iedereen de reis te laten beleven om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 28/01/2023
Beoordeling: 8
Gustaaf:
Goede reis die al mijn hoogtepunten aandeed (Buenos Aires, Iguaçu, Pantanal, Rio). De Iguaçu watervallen (het zijn er 275!) moet je gezien hebben! En een overnachting in Paraguay gevolgd door een busrit door dat land was een fijne bijkomstigheid. Prima reisleiding en een fijne groep. Om het allemaal in twee weken te proppen zijn sommige reisdagen wel erg lang en niet altijd even comfortabel. De accommodatie is niet altijd in prima staat maar wel acceptabel.
Vertrekdatum: 28/01/2023
Beoordeling: 7
Joan:
De reis is magnifiek. Het vervoer is slecht, de hotels zijn matig maar als je een goede reisbegeleider treft is het fantastisch. Lees je goed in omtrent de Pantenal, het is een groot gebied maar je verkent slechts een weg en een klein stukje rivier.
Vertrekdatum: 28/01/2023
Beoordeling: 7
Mark:
28 januari t/m 14 februari 2023 Zuid Amerika rondreis samen met mijn zoon mogen maken. Een prachtige reis met enorm veel hoogtepunten. Het was mijn eerste ervaring met Shoestring. Deze organisatie biedt enorm veel vrijheid. Vervoer en accommodatie zijn geregeld en verder kun je dit aanvullen met optionele excursies. Hiermee bepaal jezelf de prijs. Want je kunt er ook voor kiezen zelf dingen te ondernemen, taxi's zijn bii voorbeeld heel voordelig. Hier en daar waren de accommodaties wel erg vergane glorie en ik zou zeker aanraden bij te boeken in Rio maar daarbij je accommodatie te upgraden. Wij hadden nachtvluchten van en naar Nederland, daarbij opgeteld tweemaal nachtbussen in een reis van totaal 17 dagen maakt de reis best wel zwaar. Fijner als de reis 21 dagen zou duren en er meer overdag gereisd kan worden. Marjon Hand
Vertrekdatum: 01/10/2022
Beoordeling: 9
Gertjan:
Dit is een geweldig mooie reis waarbij je zeker niet uitgerust thuiskomt maar je hoofd en hart vol zitten met mooie herinneringen. Je start in het fraaie Buenos Aires met zijn mooie Europees aandoende gebouwen en interessante bezienswaardigheden. De hoogtepunten zijn natuurlijk de watervallen van Foz do Inguaçu, na een kort verblijf in de leuke Paraquaanse stad Incarnaçion. De watervallen zijn adembenemend, zowel van de Argentijnse als Braziliaanse zijde al moet je wel wat geluk hebben met het weer. Doe ook zeker de helicoptervlucht! Natuurgebied Pantanal is fascinerend met zijn mooie natuur waarbij je verblijft op een farm met een basic accomodatie. De uitsmijter van van de reis is de geweldige stad Rio de Janeiro waar je zeker de verlenging moet doen. Onze Braziliaanse reisleidster had zelfs naast de bestaande excursies een uitje geregeld naar een carnavalsavond. Ook kun je ze zelf een wedstrijd bijwonen in het Maracanăstadion als dat zo uitkomt. Ondanks het negatieve imago is Rio een hele toegangkelijke stad, waarbij de reisleidster je vertelt wat je wel en vooral niet moet doen. Doe vooral ook de favelatour waarbij je een glimp opvangt van de schrijnende armoede waar veel inwoners in leven, zo steun je ook de lokale bevolking. Kortom, deze reis is een echte aanrader als je van twee wereldsteden wilt genieten, de woeste watervallen van Foz do Inguaçu en de natuur van de Pantanal. De reisdagen zijn soms lang maar het is het dubbel en dwars waard!
Vertrekdatum: 10/09/2022
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een fantastische reis met ontzettend veel hoogtepunten. Je kunt flink je bucketlist afvinken tijdens deze reis. Je ziet en doet onzettend veel, en de afwisseling tussen stad en natuur is erg goed. Houd er wel rekenig mee dat, gezien je zoveel ziet en doet tijdens deze reis, het programma wel erg druk is en de reisafstanden lang. De openbare nachtbus is echter wel heel comfortabel! Dat viel me alles mee. Voor mij was Iguacu het absolute hoogtepunten van deze reis.
Vertrekdatum: 10/09/2022
Beoordeling: 8
Jonne:
Een super mooie reis om veel van Zuid Amerika te kunnen zien. Zoals verwacht wel lange reisdagen, maar als je je daarop instelt is het prima te doen. Zeker als je een gezellige groep hebt, dan maak je van elke busreis weer een uitje. Aanrader is de bike tour in Buenos Aires, snelle manier om veel van de stad te zien. Als je geld genoeg hebt dan is de helikoptervlucht en/of skydiven in Foz do Iguacu het zeker waard! In Rio is er meer dan genoeg te zien en te doen, als je tijd hebt is de verlening fijn met name om alles net iets rustiger aan te doen. Al met al is deze reis zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 03/09/2022
Beoordeling: 9
Silvana:
Ik vond het een erg afwisselende reis. Buenos Aires is een erg vriendelijk stad waar genoeg te zien is. Paraguay is maar voor een overbruggingsnacht eigenlijk, maar leuk om de Jezuïeten te zien. Brazilië is weer een hele andere wereld. Foz do Iguaçu was erg indrukwekkend met het natuurgeweld van de watervallen en leuk om het van verschillende kanten te zien. Pantanal is een ervaring op zich, waar je echt veel van de natuur kan zien en ervaren. Dit vond ik een hoogtepunt in de reis. Helaas hadden wij in Rio de Janeiro 2 dagen regen waardoor we die dagen beperkt konden besteden en niet echt het leven van Rio konden ervaren. Op de laatste dag hebben we dit echter wel gedeeltelijk goed kunnen maken met mooi weer. Deze reis is zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 23/07/2022
Beoordeling: 8
Reiziger:
Fantastische reis! Heel veel mooie dingen gezien en super reisleider Renato! Zitten wel veel lange reisdagen in maar je krijgt dan ook veel te zien. Handig om een paar honderd euro cash mee te nemen om daar te wisselen. Met name in Argentinië is het pinnen erg duur. Hoogtepunt voor mij waren de watervallen, echt fantastisch! Verder ook heel veel gezien. De verlenging in Rio is bijna een must. Als je het kunt, zeker doen! Fantastische trip dus maar je komt niet uitgerust thuis..... daarom ook de verlenging boeken!
Vertrekdatum: 23/07/2022
Beoordeling: 9
Sylvia:
Ik kijk terug op een fantastische reis! Alles kwam aan bod: cultuur, natuur, geschiedenis, stad, afgelegen gebied. Reisleider Renato deed het perfect, hij wist precies in te spelen op de behoeften in de groep. Ook stelde hij zich flexibel op en bracht hij zijn enthousiasme over op de groep.
Vertrekdatum: 04/06/2022
Beoordeling: 9
Christian:
Een prachtige reis door Zuid-Amerika met bijna alleen maar hoogtepunten. Dankzij de gezellige groep en reisleider Els was het een fantastische ervaring! Je komt niet uitgerust thuis, maar wel met heel veel toffe verhalen en ervaringen. Buenos Aires was prima om te beginnen, maar heb je na enkele dagen ook wel gezien (voor de voetballiefhebber wel een paradijs). Paraguay vond ik persoonlijk een leuke tussenstop, al is dit echt een doorreislocatie en heel veel van het land ga je niet zien. Brazilië is fantastisch, waarbij Foz do Iguacu (doe hier ook de helikoptervlucht!), de Pantanal en Rio de Janeiro allemaal hoogtepunten zijn. Vooral de Pantanal was echt top dankzij de vriendelijke locals op de Pousada en het heerlijke weer, waardoor je even kon bijkomen. De stadstour in zowel Buenos Aires en Rio waren top geregeld, waardoor je alle highlights van deze steden meepakt. De favela tour in Rio was een indrukwekkende toevoeging. Stel je wel in op lange reisdagen en bij vlagen oncomfortabel vervoer. Met name de nachtbus (vanwege de warmte) en de minivan (deze was ook echt 'mini') waren niet heel relaxed om mee te reizen. Ook hadden wij in Rio meer tijd dan vooraf verwacht, al is dit wel afhankelijk van je binnenlandse vlucht. Wij hadden eigenlijk drie volledige dagen (vrijdagavond t/m maandagavond) en dat is voldoende. Had achteraf de verlenging niet hoeven te boeken, al was dit mede dankzij het paragliden, de Copacabama en een voetbalwedstrijd in het Maracanã alsnog een mooie afsluiter. Al met al zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 13/02/2020
Beoordeling: 9
Anne-fleur:
Het was een prachtige reis met een afwisseling van stad, natuur en strand. Wij hebben ons ogen uitgekeken. Er was mogelijkheid om individueel dingen te ondernemen maar je kon ook met de groep mee. Excursies die we gedaan hebben waren goed geregeld. De nachtbus was echt meer dan prachtig en de hotels ook prima. Al met al een aanrader om in 2 weekjes een beetje van Zuid Amerika te mogen ontdekken.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 8
Frank:
Mooie reis met toffe groep en gids. Echt genoten. Neem voor excursies Argentinie en Paraguay voldoende euro's of dollars mee. In Brazilie gaat pinnen makkelijker
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 9
Melanie:
De reis begon slecht met een oud vliegtuig van Alitalia (nooit meer). Na de meest onprettige vlucht ooit aangekomen in Argentinië, en daar stond onze reisleidster al op ons te wachten. Na de mogelijkheid om nog geld te wisselen of te pinnen op weg naar onze eerste hotel gegaan. De reisleidster legde dingen goed uit (in het Engels), maar over bepaalde zaken was het allemaal niet heel erg duidelijk bijvoorbeeld over het geld, maar dat kwam later wel goed. De overnachtingen waren over het algemeen goed, Argentinië was een beetje basic (echter slaap en douche je er alleen maar). Het mooie van deze reis vond ik dat je meestal meerdere nachten in dezelfde accommodatie blijft, waardoor je ook je spullen kunt uitpakken. We hadden een gezellige groep, waardoor de grote reisafstanden niet zo heel vervelend waren. We hebben veel gezien in een relatieve korte periode. Rio vond ik wel te kort, ik zal dan ook aanraden om hier een verlenging voor te nemen. Ondanks de vluchten van Alitalia heb ik genoten van deze reis. Mocht je een keus hebben voor vluchten, betaal aub iets meer voor een andere luchtvaartmaatschappij, je krijgt spijt als je met Alitalia gaat.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 6
Reiziger:
Ik zou de Reis niet aanraden. Ik vond het echt ontzettend veel reizen. In Argentinië zie je alleen Buenos Aires (vond ik geen super stad) en in Paraguay zie je niks (is puur een doorstop op de reis). Ik zou dan kiezen voor alleen brazilie (deze biedt Shoestring niet aan) waar je meer tijd hebt voor de Iguazu watervallen, Pantanal en Rio de Janeiro, want dit was echt top!! Echt fantastisch! Maar dus wel vrij kort in mijn beleving. De enorm enthousiaste verhalen over de reisbegeleider begrijp ik echt totaal niet. Ik vond deze erg tegenvallen en heb vele malen beter gehad bij andere reizen.
Reactie:
Dank je wel voor je feedback. Jammer dat Buenos Aires jou is tegengevallen. Iedereen ervaart dit natuurlijk zeer verschillend. Paraguay is inderdaad meer een tussenstop tijdens deze reis, dit deels om de lange reisafstand te overbruggen.

Shoestring biedt echter wel reizen naar Brazilië aan, twee reizen van 15 dagen. Tijdens de tweeweekse Brazilië reis breng je een bezoek aan o.a. Salvador, Paraty en Rio de Janeiro. De andere reis, Brazilië Natuur & Strand, reist o.a. af naar Fortaleza, São Luis en eindigt op het strand van Jericoacoara.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 8
Pieter:
Deze reis is enorm divers , afwisselend met natuur en cultuur. De route bouwde zijn verwachtingen op en moest het vooral hebben van het Brazilië gedeelte. Zelf heb ik in Buenos Aires net het voetbal gemist, verschillende mensen van de groep hebben dit wel kunnen meemaken. In Rio was dit onmogelijk door de late aankomst. Paraguay vond ik geen meerwaarde, was eerder een tussenstop tussen het lange reizen tussen BA en Foz do Iguaçu. De excursie zou ik niet aanraden in Paraguay. De watervallen waren prachtig aan beide kanten, boottocht en helikoptervlucht waren de moeite om te doen. Pantanal was ideaal om tot rust te komen en wat slaap in te halen. 2 leden van de groep hadden in Pantanal een pubquiz georganiseerd wat een fantastisch activiteit was. Rio was magisch. Feesten in Lapa was enorm leuk en dankzij onze gids Alline naar een samba school kunnen gaan waar we de enige toeristen waren. Een leuke reis dankzij een leuke enthousiaste groep !
Vertrekdatum: 07/09/2019
Beoordeling: 9
Barry:
Het was een topreis! Goed georganiseerd en op super toffe plaatsen geweest!
Vertrekdatum: 07/09/2019
Beoordeling: 8
Rob:
In één woord is deze reis fantastisch! Op prachtige locaties geweest en heel veel unieke ervaringen meegemaakt! Reisleiding is super, een hele leuke groep en accommodaties prima. Soms een beetje basic maar je hebt niet meer nodig dan dit. Houd rekening met enkele lange reisdagen (met name richting Pantanal) maar dan kom je ook op hele bijzondere plekken. Buiten de excursies is er best veel ruimte voor vrije tijd, wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Kortom een geweldige reis! Minpuntje is de verlenging in Rio want die bedraagt maar 2 dagen in plaats van 3 dagen wat wel staat aangegeven op de website.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Jeffrey:
Echt een fantastische reis gehad door Zuid-Amerika. Heel veel gezien en gedaan. De reisleidster die we hadden was echt heel goed waardoor alles geregeld was. Overnachtingen waren in prima hotels. Beter dan ik van tevoren verwacht had. Het reistempo van de reis is alleen wel hoog. Er zijn weinig momenten om te rusten of uit te slapen omdat het programma erg vol is. Het transport tijdens de reis was op de tweede nachtbus na prima te doen. Bij de eerste nachtbus had Alline voor een upgrade gezorgd waardoor de stoelen helemaal plat konden en we de bus alleen voor onze groep hadden. Bij de tweede bus konden de stoelen niet plat en zaten er ook andere in de bus waardoor die onderweg best vaak stopt. De reis naar Pantanal was daardoor best lang, maar zeker de moeite waard. De plek van de overnachting in Pantanal was heel gaaf. In de twee dagen in Rio kan je alle belangrijke plekken bezoeken, al is een verlening wel fijn om nog uit te kunnen rusten en nog wat extra plekken te zien. De dagen in Buenos Aires zijn meer dan genoeg. De reis is zeker aan te bevelen als je het niet erg vindt om veel te reizen en vroeg op te staan. Je ziet en doet daardoor namelijk wel heel veel leuke en mooie dingen die zeer de moeite waard zijn. De excursies die worden aangeboden waren ook erg leuk. In Argentinië en Paraguay kunnen deze in dollars, euro’s en lokaal geld betaald worden. In Brazilië kunnen deze alleen in lokaal geld betaald worden. Het is wel aan te raden in Argentinië op het vliegveld in een keer genoeg geld op te nemen of alvast in Nederland te wisselen. In de stad kan je soms alleen maar kleine bedragen pinnen waarvoor je veel opnamekosten betaald. In Brazilië is het opnemen van geld, op Pantanal na, geen probleem.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Roy:
Prachtige reis waar je erg veel van de verschillende landen ziet. Het nadeel is wel dat je daardoor een aantal drukke reisdagen hebt waar veel tijd verloren gaat. De eerste nachtbus in de reis is perfect (volledig bed bijna), de tweede nachtbus is behelpen (gewone bus met stoelen die maar stukje naar achter kunnen). Erg veel vrije tijd tijdens de reis waar je zelf/met de groep dingen kunt gaan ondernemen. Het is wel een aanrader om (bijna) alle excursies te doen omdat je anders veel mist/tijd aan het wachten bent op de rest van de groep. Als je bijvoorbeeld bij de watervallen een excursie niet doet moet je in een restaurant wachten op de rest van de groep. De favella tour raad ik (en mijn mede reizigers af) het is enorm commercieel waar ze proberen je zo veel mogelijk te verkopen bij winkeltjes/bars tijdens de tour. Je ziet weinig van het echte leven in de favella.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 8
Bas:
Een prachtige reis, met veel afwisseling, zowel qua cultuur als natuur. Hoogtepunten zijn Iguazu en Rio. De lokale reisbegeleider (Alline) was top. Als je je vooraf instelt op de vele verplaatsingen, per (nacht)bus en binnenlandse vluchten, is het goed te doen. De hotels hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding, maar zijn niet heel bijzonder. Al met al een aanrader!
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 7
Danny:
Het is een reis waarbij je een hoop ziet maar een veel vrijheid hebt, houdt er wel rekening mee dat je relatief veel dagen doorbrengt in nachtbussen en een binnenlandse vlucht.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 9
Robin:
Leuke reis met veel afwisseling.
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Dit is een van mijn mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb! Een afwisselende reis met natuur, cultuur en geschiedenis, een mooie mix. Buenos Aires is een fijne, vrij Europese, stad waar je gemakkelijk je weg vindt. Mocht je op maandag in BA zijn, breng dan zeker een bezoek aan een optreden van 'Bomba te Tiempo' in cultureel centrum Konex. Een geweldige percussieband op een mooie locatie tussen de locals. De fietstocht door Buenos Aires is een echte aanrader. Gids Alex laat je de mooiste plekjes zien en heeft een interessant verhaal te vertellen met veel humor. De watervallen in Iguazu zijn een absoluut hoogtepunt! Het is gaaf dat je deze watervallen zowel vanaf de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant gaat bezoeken. Boek ook zeker de boottour. In Pantanal is het heerlijk bijkomen. Je verblijft op een leuke locatie (farm) midden in het national park. Je hebt genoeg tijd om te relaxen bij het zwembad, er wordt heerlijk voor je gekookt en er zijn verschillende optionele excursies zoals piranha vissen, paardrijden, een boottocht en diverse hikes. Ook zie je er prachtige dieren. Afsluiten in Rio de Janeiro is echt top! De mooiste stad die ik ooit bezocht heb! Heb je mogelijkheid, zou ik zeker voor de verlening gaan, want 2 dagen is te kort.. Wij hebben in twee dagen alle excursies gedaan (stuk voor stuk de moeite waard! Favela experience, bike tour en city tour, maar dit betekent wel dat je verder nauwelijks zelf nog tijd hebt om iets te bezoeken. Heb ook niet de illusie dat je uitgerust thuis komt. Maar daarvoor in de plaats, ben je fantastische ervaringen rijker. De reisbegeleidster Alline verdient een ereplaatsje in deze recensie, zij is GOUD! Ze maakt de reis door haar werk als gids ontzettend goed te doen. Ze is stipt, voorziet je tijdig van de nodige en extra(!) informatie. Ze staat 24 uur per dag voor je klaar gedurende de hele reis en ze heeft een fantastische persoonlijkheid met haar humor, openheid en tegelijkertijd haar bescheidenheid. Een gids die je reis tot een ultieme ervaring maakt! Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 03/08/2019
Beoordeling: 9
Debby:
Net terug van de reis naar Argentinië Paraguay en Brazilië. Wat een fantastische reis! Wel een hoog reistempo, daar moet je tegen kunnen. Uitslapen is er niet bij. (Je komt vermoeider terug) Maar daardoor wel een hele hoop gezien. Onbetaalbaar. Fantastisch en onvergetelijk. Onze reisleidster Alline was de beste. Wat een fijne energie bracht ze mee! Haar lach, haar grapjes en haar persoonlijkheid hebben deze reis nog beter gemaakt. Ze stond altijd voor je klaar, ook als je het even moeilijk had. Ze bracht ideeën over waar je kon eten of stappen en dacht de hele tijd met je mee. Het was echt een super reis!
Vertrekdatum: 20/07/2019
Beoordeling: 8
Marco:
marco leuke reis met steden en natuur de pantanal is echt mooi verder zeker naar de tangoavond gaan zeer goed eten bij de show. de igauzu falls zeker aanrader en vooral de boot doen zeer spectaculair plus rio de janeiro santa cristos mooi uitzicht over copacabana en sugarloaf mountain erg mooi.
Vertrekdatum: 20/07/2019
Beoordeling: 8
Rosanne:
Mooie reis met als hoogtepunten de watervallen van Iguazu en Rio de Janeiro. Zoals al blijkt uit de reisbeschrijving, zijn de afstanden die je aflegt groot. Houd rekening met 5 volledige reisdagen. Het is mij erg meegevallen overigens, je bent steeds lang genoeg op de volgende bestemming om bij te komen en de omgeving goed te verkennen. Als vega was ik op voorhand een beetje bevreesd over de maaltijden tijdens deze reis, maar ik heb overal prima kunnen eten. Houd er rekening mee dat het in deze periode (juli/augustus) winter is en het dus best koud kan zijn op de eerste drie bestemmingen. Een warme trui is niet genoeg, neem zeker ook een warme jas mee en een dekentje voor in de nachtbus waar de airco flink blaast. Bij de watervallen van Iguazu kun je goed nat worden, dus een poncho en sneldrogende kleding en schoenen zijn aan te raden. Pak ook de deet en zonnebrand in voor in de Pantanal en in Rio de Janeiro. Props voor onze altijd vrolijke en superbehulpzame reisleider! Tot slot nog één suggestie voor Shoestring m.b.t. het reisprogramma: de stop in Encarnacion voegt minder toe. Wellicht kan met een binnenlandse vlucht direct naar Foz de Iguazu worden gereisd. De dag die je daarmee wint, kan worden doorgebracht in Rio, waar nog zo veel meer te zien en te beleven is dan qua beschikbare tijd past.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Lambartus:
Heb van de reis genoten. Gezellige groep medereizigers en een heel goede reisleidster! Iedereen bedankt!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Pascal:
Een adembenemende reis met alleen maar hoogte punten (als je niet met de Nederlandse gedachte op reis gaat). De Iguazu watervallen zijn spectaculair. Raadzaam is om deze aan alle zijden te bezoeken. Dus ook via de rivier en de lucht! Tevens is de reisleider (Alline Hypolito) kundig en super leuk en goed mens. Wellicht de beste reisleidster die ik tot op heden heb meegemaakt!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 10
Paul:
Het is een prachtige afwisselende reis van steden en natuur, houd wel rekening met een aantal lange nachtbussen om de grote afstanden te overbruggen. Nog twee tips: Breng voor Argentinië voldoende contant geld mee aangezien pinnen duur en slechts kleine hoeveelheden tegelijk zijn. Breng voor de Pantanal Deet 50% en zelfs een tropenbroek mee want muggenbeten zijn onvermijdelijk. Een prachtige reis met een zeer kundige en vriendelijke reisleider (Alline) die haar vak echt verstaat!
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 9
frederikus:
Een prachtige reis met een zeer goede reisgids alline, een goede combinatie van stad en natuur. Alles was over het algemeen goed . Nachtbus Argentinië Toppie , nachtbus Brazilië was zeer matig . Reis is een aanrader
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 8
Merte:
Een mooie reis met cultuur en natuur! Pantanal was echt een hoogtepunt ik deze reis! Alline was een fantastische reisbegeleidster!
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 10
Renske:
Geweldige reis! De afwisseling tussen de twee steden en de natuur was perfect. De rust in de Pantanal is overweldigend. Echt genieten. De reisafstanden waren lang, maar van te voren bekend. Een kwestie van je van te voren er op instellen. Doordat je op de plek van bestemming steeds langer bleef had je ruimte genoeg om bij te komen.
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Super leuke en mooie reis. Je bent veel onderweg maar je ziet de mooiste plekken.
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 8
Luuk:
Mooie reis met een combinatie van grote wereldsteden en natuur. Watervallen zijn echt prachtig. Relatief wat meer reizen, maar dat zorgt er wel voor dat je veel kan zien.
Vertrekdatum: 13/10/2018
Beoordeling: 8
Gijsbert:
De watervallen van Foz do Iguaçu zijn een adembenemende ervaring! De natuur eromheen is ook prachtig, en een tocht met de speedboot is een aanrader ook al word je zeiknat :)
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Emmy:
De reis is een mooie mix van steden, natuur, avontuur en cultuur. Van slenteren door Buenos Aires, tot vliegen in een helikopter boven de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguazu. Van piranhas vissen in de Pantanal tot swingende heupen in Rio de Janeiro. En nog veel meer! Maar de afstanden zijn groot. Om al het moois te zien, moet je voorbereid zijn op veel 'on the road', van uitermate luxe tot benen in de nek. En voor een ontspannen vakantie, kijk je beter verder. Uitgerust kom je niet thuis, maar wel voldaan. En als ik opnieuw de keus had, zou ik een paar dagen hebben bijgeboekt in Rio. Wat een leuke stad is dat!
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Voor alle positieve en leuke verhalen over deze reis adviseer ik de gepassioneerde blog-schrijver en reisgenoot Marcel .... (achternaam verwijderd, Shoestring) te lezen. Marcel heeft ook ontzettend veel gefilmd en we zijn zeer benieuwd naar het creatieve eindresultaat daar van.
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Bjorn:
In September ben ik naar Argentinie en Brazilie geweest. De reis had ik uitgekozen om de combinatie tussen stad en natuur en dat is me prima bevallen. Het was een leuke reis, je ziet heel veel in de 2 weken dat je er bent, 4 toffe bestemmingen waar je zo'n 2,5 dag per bestemming blijft. Waar je wel rekening mee dient te houden zijn de (lange) reisdagen tussen de bestemmingen in, maar je wilt natuurlijk ook wat zien. Alle bestemmingen hadden op zichzelf iets unieks en waren mooi om mee te maken. Van tango, steak en wijn in Buenos Aires, via de inmense watervallen van Iguazu, de flora en fauna in de pantanal, naar de samba en caipirinha in Rio. Een verlenging van 1 of meerdere dagen aan het einde van je reis is wel prettig, om nog wat te kunnen genieten van vrije tijd (het programma is vrij vol als je het maximale uit de reis wilt halen) Veel plezier op deze reis!
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 9
Marcel:
Ik heb een video impressie gemaakt en die al met jullie gedeeld. Ook heb ik een reisblog bijgehouden via de Travel Diary app. Die mag wat mij betreft gedeeld worden!
Vertrekdatum: 28/07/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Zeer indrukwekkende reis met van alles wat (steden en natuur) Rio is een zeer leuke stad om te bezoeken maar 2 dagen echter veels te kort, verlening is dus aan te raden.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Britt:
Een fantastische maar zeer intensieve reis in hoog tempo, wat ook nodig is als je ziet welke landen allemaal worden aangedaan. Bij ons was voornamelijk de eerste nachtbus erg comfortabel en konden we volledig horizontaal liggen. Dit had wel te maken met de upgrade die onze reisbegeleider had geregeld. De tweede nachtbus was niet zo luxe, maar nog altijd beter dan slapen in een vliegtuig. De hotels waren goed maar niet bijzonder of met veel sfeer en in een van de hotels hadden we bed bugs, waardoor veel mensen uit de groep, waaronder ik, kleine rode jeukende bultjes hebben, voornamelijk rond de enkels en voeten. Buenos Aires viel me wat tegen en is zeker niet zo mooi als Parijs, ondanks dat het het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. Vooral de watervallen, pantanal en Rio zijn zeer de moeite waard. De watervallen zijn naar mijn mening mooier dan de Victoria Falls in Afrika. In Rio moet je zeker de citytour doen omdat je weinig tijd hebt en deze tour je in 1 dag alle hoogtepunten van de stad laat zien. Ik zou deze reis zeker aanraden.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Sara Johanna:
GEWELDIGE REIS! Ontzettend veel gezien en gedaan! Voor wat mij betreft maar twee kritiekpunten: 1) Veel tijd kwijt aan het reizen zelf: Dit wist ik natuurlijk van tevoren maar was toch best wel heftig. Het was ook wel beter geweest om een of twee dagen extra te hebben in Rio de Janeiro (had zelf geen verlenging geboekt). 2) Veel (dure) exerusies: Ook dit had ik van tevoren kunnen weten (prijzen staan op de site van Shoestring). Echter, wat ik niet had verwacht is dat je min of meer 'gedwongen' wordt om de execursies te doen. Aan de ene kant als je de exercusies niet via shoestring doet, heb je veel 'loze' tijd en mist je veel van de hoogtepunten van de reis. Aan de andere kant kan je de exercusies ook niet zelf regelen omdat dit niet zou passen binnen het drukke tijdschema. Ondanks deze twee punten heb twee ontzekkend leuke/drukke/gezellige/vermoeiende/geweldige weken gehad. Ik zou het ook aan iedereen kunnen aanraden.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 10
Esmée:
De reis door Argentinië, Paraguay en Brazilië is een hele mooie reis! Alles was goed geregeld en reisbegeleiding was heel goed! De reisleider wist veel te vertellen en was heel enthousiast. Je moet wel goed opletten met welke valuta je waar kunt betalen want op de shoestring site staat dat je met dollars en Euro's kunt betalen in Argentinië maar dit is alleen voor de excursies en de overige kosten kun je alleen betalen in Pesos. Voor de rest zijn er veel optionele tours die je de kans geven om veel van de plek te zien! Wel is het een aanrader om een verlenging te boeken in Rio want er is veel meer te zien dan dat je eigenlijk in 2 dagen kunt bekijken. Het was een hele mooie, gezellige en geslaagde reis! Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 5
Debbie:
Busritten te lang en oncomfortabel. Je legt grote afstanden af dus het is logisch dat je lang moet reizen maar dit was echt niet fijn. Er zijn ook binnenlandse vluchten als alternatief. De steden voor de Pantanal zijn onderbelicht en daar hebben we dus niet echt een goed beeld van. Verlenging Rio is sterk aan te raden: enorme stad en veel te zien. Het Christusbeeld is sterk afhankelijk van het weer dus een marge is prettig om te hebben.
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 9
Ayla:
Fantastische reis waarbij er wat mij betreft een perfecte balans was tussen cultuur en natuur. Enthousiaste gids met kennis van zaken (en met goede beheersing van Engelse taal). Wel intensief door vele reizen (2x nachtbus, 1 reisdag met vliegtuig naar Rio).
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 9
Nick:
Dit is echt een geweldige reis. Het is een goede mix tussen cultuur en natuur, steden en wildlife. Lokale reisbegeleidster was mijns inziens top en was authentiek in haar passie voor (met name) brazilie/pantanal en was erg begaan met ons reisgenot. Buenos aires is leuk, maar niet spectaculair, heb je echt wel gezien in 3 dagen. Nachtbus naar Paraguay is OK maar stoelen klappen zeker niet 180graden. Het eten savonds in de bus is ruim voldoende lichte ontbijt waarover wordt geschreven is inderdaad klein. Encarnation in Paraguay is niet heel interessant maar heeft een leuk strand waar je in de zomer denk ik goed kunt toeven. Ook is het hotel er prima om wat uit te rusten. Vanaf Foz wordt de reis echt interessant. Ontzettend mooi en een absolute topbestemming. De gids was aardig maar eigenlijk kun je prima op je eigen tempo door het park lopen. Helicoptervlucht is absoluut een toevoeging en was niet te duur. (rond de 100 euro) en birdpark viel een klein beetje tegen, (doet meer aan als een dierentuin dan men pretendeert). De Pantanal is ver reizen en je komt dus ook pas halverwege de middag aan. Ook is de nachtbus wat minder comfortabel dan die in argentinie door de vele stops. De pousada ligt in een erg leuke omgeving en is gewoon een heel charmante pousada. Een excurise met kano's ipv moterboot was allicht een toevoeging omdat het geluid veel beesten wegjoeg. maar verder is het aanbod, de sfeer, het eten en het feit dat je midden in de natuur zit ons erg goed bevallen. Rio is fantastisch maar 2 dagen is echt te kort (de dag ervoor is volledige reisdag). Neem zeker de verlenging! De excursie die wordt aangeboden hoef je niet te doen bij slecht weer. weggegooid geld als je niet de suikerbroodberg en het christusbeeld kunt zien. Al met al is het een reis met veel indrukken en inderdaad lange reisafstanden/tijden. maar deze zijn met name snachts. De rit naar foz, pantanal en rio zorgen ervoor dat je pas savonds of in de late middag echt goed en wel op bestemming bent. Maar wat je ervoor in twee weken te zien krijgt is het allemaal zeker waard! Hotels zijn over het algemeen gewoon prima/goed en eten en drinken in brazilie en argentinie is erg lekker (zeker voor de vleesliefhebber).
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Anjo:
Het programma was top, veel afwisseling en keuzemogelijkheden. We hebben echt mooie dingen gezien en gedaan. De combinatie in de reis van 2 grote steden, cultuur en natuur is ons prima bevallen. Verlenging in Rio was fijn om aan het strand even bij te komen van alle indrukken. De verlenging in Buenos Aires aan het begin was achteraf wenselijk geweest.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 10
Tessa:
Fantastische reis met zowel cultuur als natuur, en met Rio als absolute knaller van een afsluiter. Daar wil ik zeker nog een keer naar terug. De reisleiding is ook super; probeert aan ieders reis een persoonlijk tintje te geven op basis van alle verschillende interesses en is betrokken bij de groep. Een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 10
Siebren:
Wij hebben echt een fantastische reis gehad! Buenos Aires, Iguacu en Pantanal zijn erg mooie plaatsen om een keer te zien en Rio de Janeiro zal ik nooit vergeten. Wat een fantastische stad was dat. Hier kom ik dan ook zeker een keer terug! (Tip: boek de verlenging in Rio zeker!) Daarnaast was onze tourguide zowel als reisbegeleidster als op persoonlijk vlak geweldig wat er voor gezorgd heeft dat wij echt een onvergetelijke ervaring hebben gehad!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Eveline:
Een fantastische reis met alleen maar hoogtepunten. Mooie afwisseling tussen steden en natuur. Iguazu moet je gezien hebben, zo indrukwekkend!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 10
Ferry:
Deze reis is een absolute aanrader voor iedereen die een reis wil maken met daarin een mix van natuur, cultuur, actie en grote steden! Echt een avontuur. Geschikt voor alle leeftijden!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Geweldige reis gehad! Groep was erg leuk en we hadden een hele goede en leuke reisbegeleidster. Je doet en ziet heel veel tijdens de reis. Alleen de dag in Paraguay had wat minder toegevoegde waarde. De hotels waarin we verbleven waren grotendeels goed, het vervoer was overal goed geregeld.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 8
Marleen:
Een hele mooie reis, waarin je in Buenos Aires kunt wennen aan de Zuid Amerikaanse cultuur en klimaat, maar eigenlijk begon voor mij de echte reis pas toen we over de grens gingen met Brazilie. Wat een geweldig land en wat een geweldige cultuur.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie opbouw van programma met een interessante combi van steden, natuur & cultuur en veel contrasten. Houd rekening met circa 5,5 reisdagen (van de 17). Je ziet heel veel in relatief korte tijd met naar het einde toe meer tijd om te relaxen. Pantanal, de watervallen en Rio zijn voor mij de hoogtepunten.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 6
Reiziger:
De reis was echt een fantastische ervaring. De combinatie steden en natuur is ideaal. Je legt wel een enorme afstand af en bent veel onderweg tegelijkertijd krijg je er veel voor terug. BA zou een dagje korter mogen. Rio is echt een fantastische stad en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Deze reis is echt qua inhoud echt een aanrader.
Vertrekdatum: 05/08/2017
Beoordeling: 6
Reiziger:
Afgelopen zomer hebben we deze reis gemaakt. Onze reisbegeleidster Alline was erg goed! De reis zelf is wat tegengevallen. Veel reizen en relatief weinig zien onderweg. Rio daarentegen een erg leuke stad!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Elsemieke:
Wat een fantastische reis was dit. Met als hoogtepunten Foz de Iguacu, de Pantanal en vooral Rio de Janeiro. Wat een wereldstad! Hier ga ik zeker nog eens naar terug! Ook fijn dat de lokale reisbegeleider hier vandaan kwam en ons veel tips kon geven. Ik heb intens genoten van deze (singles)reis en heb mensen ontmoet die ik zeker nog eens ga zien! Forza Shoestring!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Pascale:
Dit was een geweldige ervaring! Zonder meer! Een echte aanrader. Volgend jaar opnieuw....
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Joost:
De reis is prachtig opgebouwd!! Vanaf Buenos Aires wordt de reis prachtig opgebouwd naar Paraguay, de supergave Iguaçu watervallen en het rustgevende prachtige Pantanal. De reis sluiten we af met een echt topper van een Wereldstad: Rio de Janeiro!! Kort samengevat: Een boordevol reisprogramma, er worden veel kilometers gemaakt! Het is een aanrader!!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
geweldige reis en route! reisleidster was prima. Buenos aires was goed te doen, Foz de Iguacu was betoverd, Pantal was gaaf en Rio is ongeloofelijk! boek zeker de verlenging! Samba school in Rio is een aanrader. een dagje minder in buenos aires en geen paraguay en maar wel rio zou in de toekomst fijner zijn!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
De reis is echt super leuk een variërend! In Buenos Aires kan het in juli koud zijn, dat hebben wij geweten. Dus lange warme kleding en een jas/ handschoenen zijn een aanrader. De stad is verder wel heel mooi en de fietstour was heel leuk. In pantanal is de locatie waar je verblijft erg leuk. De douches zijn wel een beetje minder. Dese stonden soms onder stoom. RIO is echt super leuk en heeft veel leuke excursies! Paragliden is daar zeker een aanrader. Onze gids nam ons mee naar een een Sambaschool echt helemaal geweldig!
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 9
Geert Pieter:
Deze reis heeft volledig voldaan aan mijn verwachtingen. hele leuke groep en wat een fantastische reisleidster (Larissa bedankt!). prima afwisseling tussen stad, natuur en strand. De nachtbussen die we tijdens de reis genomen hebben heb ik als prima ervaren (scheelt tijd, waardoor je meer tijd op locaties hebt). wat mij betreft een dikke 9 voor deze reis
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 8
Monique:
Het is een prachtige reis met als hoogtepunten, de 2 grote steden, de watervallen en de pantanal. Paraguay had voor mij niet veel toegevoegde waarde. Rio is echt fantastisch, de verlening is echt een aanrader. De stad biedt zoveel, daar moet je langer van genieten. Delta vliegen moet je ook zeker niet overslaan. Een super ervaring. We hebben met Larissa als reisleider een top vakantie gehad. Zij is echt heel goed en gezellig. Boek een reis waar zij op zit! Als je niet in de zomer gaat, neem genoeg warme kleren mee. En voor in de Pantanal genoeg spullen voor tegen de muggen! Deze reis is zeker aan te bevelen!
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 8
Sander:
Leuke veelzijdige reis. Goede mix van steden en natuur. Rio is geweldig!
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 9
Danny:
In Buenos Aires is genoeg te zien en ook tijd voor een relaxdagje voordat je begint met reizen. Paraguay vond ik niet echt spannend. De watervallen in Foz de Iguazu vond ik zeer mooi. Speedboot en helicoptervlucht is een aanrader. De dagen in de pantanal waren ook goed bevallen met alle excursies (Safari/bootsafari/piranhavissen/paardrijden). Rio vond ik super, ik zou achteraf wel graag een verlenging gehad hebben in Rio om nog meer van de stad te zien.
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Theo:
Een bezoek aan een sambaschool is iets wat iedereen die in Rio is moet doen.
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Josien:
Erg mooie en gevarieerde reis. In twee weken zie je erg veel. Steden zijn het bezoeken waard. Boek voor Rio een verlenging. De reis naar de watervallen is lang maar is met de zeer luxe nachtbus goed te doen. Watervallen zijn prachtig. In Pantanal worden diverse tours aangeboden van maximaal 5 uur. Hierdoor ga je niet diep de jungle in. Ligging van de locatie in Pantanal is erg mooi. Fijne plek om, tussen alle activiteiten door, te relaxen. Onze groep was erg gezellig. Dit heeft erg bijgedragen aan mijn reisplezier.
Vertrekdatum: 16/07/2016
Beoordeling: 4
Reiziger:
reis was eerst geboekt voor buenos aires naar rio, moest een week opschuiven en de reis omdraaien van bestemmingen. Dit heeft waarschijnlijk voor veel problemen gezorgd met boekingen in de hotels en een andere reisbegeleider dan aangegeven in de boeking. Halve dag gemist in rio, ontbijt gemist in buenos aires. Te weinig actie van de reisbegeleider. Mooie landen , natuur en tegenstellingen !
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 8
Nicolaas Johannes Amer:
Geweldige reis gehad! De locaties en activiteiten waren heel leuk. Met als hoogtepunten toch wel de watervallen van iguazu, Pantanal en natuurlijk Rio. Gezellige groep gehad en de reisleidster Larissa was ook erg goed! Tip: Neem de verlenging in Rio. Ik heb het niet gedaan en heb daar spijt van. Je hebt betere vluchten en je hebt meer de tijd om Rio te zien. 2,5 dag is gewoon te weinig voor zo'n grote stad.
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een gezellige reis met een ruim aanbod allerlei varierende activiteiten. Ook was er een mooie mix tussen het bezoeken van wereldsteden (Buenos Aires en Rio) aan de ene kant en natuur anderzijds (Iguacu en Pantanal).
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Desiree:
Een super mooie reis langs alleen maar hoogtepunten! Het reistempo is aan het begin van de reis goed te doen, naarmate de reis vordert wordt dit wat drukker. Echter, doordat je meerdere dagen op dezelfde locatie verblijft is dit maar een kleinigheidje! Wij hadden een super leuke gids (Larissa) die altijd enthousiast verteld over het land en vooral over de Pantanal. De watervallen van Foz de Iguazu en de Pantanal zijn echt prachtige natuurgebieden. Wanneer je de kans hebt om het te doen raad ik je wel aan een verlenging te boeken in Rio de Janeiro, anders heb je hier erg weinig tijd. Verder alles goed geregeld en prima accommodaties, zelfs de nachtbus!
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Erik:
Geweldige vakantie gehad! In slechts 2 weken heel veel gezien. De reis is goed samengesteld en onze vakkundige en erg gezellige reisbegeleidster maakte de reis helemaal af door goed naar de wensen van de groep te kijken en interessante extra informatie over de omgeving en cultuur van de bestemmingen uit eigen ervaringen te vertellen.
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Nathalie:
Ontzettende mooie geweldige reis. 3 landen 3 culturen in een prima reistempo. Super reisleidster. Super groep! Tip boek een verlenging aan het eind als je namelijk vroeg terug vliegt (wat vaak het geval is) kom je echt tijd te kort in Rio. Aanrader is de hanggliderflight in Rio een unieke ervaring om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 9
Mieke:
De reis is fantastisch! De afwisseling is enorm! Van drukte in de stad naar pure natuur in de Pantanal. Aan 1 stuk door prachtige ervaringen. De reis maakt dermate veel indrukken dat het te adviseren is om aan het eind voor jezelf nog een paar dagen bij te komen aan bv. Het strand. Dit zou ik zeker mee willen geven. Verder is er een prettige afwisseling tussen reizen en paar dagen ergens verblijven. Kortom, unieke ervaringen met zeer grote contrasten!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
Positief: Mooie reis, waarin je in korte tijd heel veel ziet. Vooral de watervallen en de Pantanal hebben veel indruk gemaakt, maar Encarnacion was ook een aangename verrassing. Leuke accommodaties, m.u.v. Buenos Aires (zeer basic en slecht ontbijt, maar wel goed gelegen) en Dourados (erg rumoerig, op een druk kruispunt). Iets minder positief: Helaas klopt de reisbeschrijving niet altijd met de realiteit. Bij ons begon het eigenlijk al met het veranderen van het eerste hotel van de rondreis, na ontvangst van de 'vertrektijdenbrief' met daarin de naam van het eerste hotel. Het hotel in de brief werd gewoon doodleuk aangepast zonder ons hierop te attenderen. Niet netjes, aangezien wij een landarrangement hadden geboekt. Wij kwamen een dag eerder in Buenos Aires aan en moesten dus zelf de eerste nacht boeken. Gelukkig hadden we zelf ontdekt dat het hotel was gewijzigd, anders hadden we mooi in het verkeerde hotel staan wachten tot de groep zou aankomen. Verder was het vervoer van Foz do Iguacu naar Dourados een domper. In de reisbeschrijving staat dat dit per 'comfortabele nachtbus' zou gebeuren met gereserveerde zitplaatsen, maar in plaats daarvan werd het een aftandse krappe minibus, waarvan de airco niet goed werkte. Hierin moesten we ons 2 x 7 uur verplaatsen. Van Dourados naar de Pantanal werd namelijk gebruikt gemaakt van dezelfde bus. Bovendien was het dus geen 5 uur naar de Pantanal, maar minimaal 7 exclusief stops. Wij vertrokken om 9 uur en kwamen rond half 6 aan, dus dan ben je niet 5 uur, maar een hele dag kwijt met het zitten in een gammel busje. Volgens de reisleidster had ze dit al verschillende keren aan Shoestring doorgegeven met het verzoek dit aan te passen ivm de teleurgestelde reacties die zij iedere keer van de reizigers krijgt. Er zitten dus afgezien van de vliegreis nog drie hele reisdagen in het programma: naar Foz do Iguacu, naar de Pantanal en naar Rio. Er is ook geen mogelijkheid om indianen in Paraguay te bezoeken, volgens onze reisleidster zijn er zelfs helemaal geen indianenstammen in Paraguay (?). Deze optie kan dus beter van de website worden verwijderd.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Arie:
Fantastische reis gehad. We hadden op de heenreis 13 uur vertraging. Dat is wel balen. Maar overmacht. Er werd wel voor een hotel gezorgd gelukkig. Hierdoor was BuenosAires wel erg kort. Maar verder een afwisselende reis. Voor mij waren de Igazu watervallen het hoogtepunt. schitterend. Geen spijt gehad van de helikoptervlucht boven de watervallen, wel redelijk duur voor een kwartiertje vliegen. Daarna volgt de Pantanal. Midden in de schitterende natuur met leuke excursies. vervolgens vond ik RIo de Janeiro het meest indrukwekkend, gevolgd door Buenos Aires. bezoek daar zeker de wijk Bocca. Authentieke wijk met veel kleur en overal gelegenheden waar de tango wordt gedanst. De reuines van de Jezuïetenkloosters zijn aardig maar viel wat tegen. Al met al een aanrader deze reis. Duurt maar twee weken maar het voelt alsof je langer weg bent vanwege de afwisseling. tussendoor wordt er wel veel gereisd. er is altijd airco in de bus.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Leo:
Het was een leuke en interessante reis. Ik ging vooral voor de steden Buenos Aires en Rio de Janeiro, maar de tussenstops in Fox do Iguacu (watervallen) en Pantanal (moerasgebied) waren erg mooi en de moeite waard. De ritten tussen de bestemmingen zijn wel erg lang en meestal per (nacht) bus. Dat viel me tegen. Het klimaat is erg vermoeiend want altijd warm en vochtig. Het aantal muggen viel me erg mee. Tot slot: superleuke reisbegeleider. Kortom: een aanrader. Leo uit Rotterdam.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Theo:
Aan te raden als eerste kennismaking met Zuid Amerika. Pantanal en Buenos Aires waren mooi, Paraguay viel wat tegen maar de Iguaçu watervallen en Rio de Janeiro waren super. Leuke reisbegeleiding, niet veel zakgeld nodig en of het nu regent of niet, het is altijd 'mooi weer'
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 9
Mariska:
Geweldige reis! Veel gezien in korte tijd en leuke excursies! De reisafstanden zijn wel lang maar je ziet daardoor ook veel. Paraquay was leuk maar we verbleven daar maar 1 dag en deze excursie viel tegen. 1 dag langer in Rio zou dan een betere optie zijn.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Lotte:
Adembenemende reis met een gezonde dosis aan cultuur, ontspanning en natuur. De reis zit vol met memorabele verschillen , van de schone strakke straten van Buenos Aires naar de Favela's van Rio de Janeiro. De indrukwekkende oerwouden en watervallen van Foz do Iguaçu tot de hete maar prachtige Pantanal. Een reis absoluut vol met 'wow-momenten'.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Matthew:
Supertoffe reis en een aangename kennismaking met beide landen. Geeft je het gevoel om beide landen nog uitgebreider te willen bezoeken. Een uitstekende mix tussen 2 citytrips en natuurlijke pracht!
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Wilco:
Ik raad deze reis bijzonder aan. Je leert in een notendop 'Latin America' kennen. Leef om te leven en elke dag is een feestje! Fijn om tijdens de vakantie elke keer weer onderdeel van het feestje te zijn geweest.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Rolf:
Een superreis waarin je heel veel ziet binnen korte tijd. De reisafstanden zijn wel lang en houdt er ook rekening mee dat de reis naar de Pantanal langer kan duren dan gezegd wordt. De tijd in Rio de Janeiro is eigenlijk te kort, je hebt maar twee dagen daar. De stadstour door Rio is een echte aanrader, je ziet bijna alle highlights in één dag. Ga in Brazilië ook zeker een keer eten in een barbecue restaurant, waar ook de locals komen als ze wat te vieren hebben. Met onze groep hebben een fantastische avond beleefd in "Churrascaria Premium" in Foz do Iguacu.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 9
Paula:
Prachtige reis vol afwisseling. Veel mooie en leuke momenten. Met spanning en uitdagingen. Dagen middenin de drukte van grote steden. Onvoorstelbare krachten van watervallen en een poos meeleven met de mensen en dieren in hun ruige natuur. Dit allemaal kan alleen door lokale mensen aan ons doorgegeven worden.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Ester:
Mooie, diverse en avontuurlijke reis. Een aanrader.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Romy:
Het was een super ervaring, die ik voor geen goud had willen missen. Wel is het aantal reisdagen erg veel, ongeveer 6 dagen van de 16 dagen zit je in een bus of vliegtuig. Daar tegenover staat dat je enorm veel dingen ziet in een korte tijd.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Bia is een geweldige tourguide! Zeer servicegericht, Ze heeft ons zelfs meegenomen naar een lokale samba-avond ter voorbereiding op carnaval. Zelf zou je daar nooit komen. Reis is prima, wel lange reisafstanden. Pantanal is verlaten, fazenda midden in de natuur. Mooi, maar je bent gebonden aan de aangeboden excursies. Of zwemmen. Meer kun je er niet.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ik vond de reis fantastisch...heel afwisselend...Buenos Aires...Rio en de watervallen...wat n ervaring....alleen jammer dat we er relatief weinig tijd hadden..omdat we zoveel dagen moesten reizen..we hebben ongeveer 1 WK gereisd.
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Arjan:
We hebben een facebookpagina aangemaakt van een bijzondere reisgenoot die ons vanaf Iguazú heeft vergezeld: Luís Sergão: https://www.facebook.com/Luis.Sergao
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 10
Jeroen:
Geweldige reis. Reisbegeleider was super heeft goed geluisterd en stondt altijd voor ons klaar. We hebben een drukke reis gehad maar o zoveel gezien. Echt een aanrader en hopelijk krijgen jullie de zelfde reisleidster :-)
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Jos:
Top reis gehad. Van Tango naar Samba. De opbouw was prima. Buenos Aires is een mooie stad. Het Parijs van Zuid-Amerika. San Telmo en La Boca zijn leuke en mooie wijken die je zeker moet bezoeken. Slechts één dag Paraguay. Dat mocht van mij wel een dag langer. Er is meer te zien dan alleen de ruïnes van de Jezuïeten. Foz de Iguacu is een must see. De helikopter en de speedboot maakten het spectaculair. De wandelingen langs de talloze watervallen is adembenemend. Pantanal in Brazilië is geweldig voor de mensen die van natuurschoon houden. Leuke activiteiten op de pousada. Eén groepje heeft zelfs de jaguar gespot. Ik helaas niet. Tussen de piranha's zwemmen, piranha's vissen en ook piranha's eten was een aparte ervaring. En dan Rio. Wat een stad. Het geeft je een positieve vibe. Natuurlijk bezoek je de suikerberg en het Christusbeeld. Ook een bezoek aan de favella's was zeker de moeite waard. Ik raad ook iedereen aan om een sambaschool te bezoeken. En als het je lukt bezoek ook eens een voetbalwedstrijd in het Maracanã of Nilton Santos stadion. In het eerste stadion hebben we een rondleiding gehad en in de tweede de wedstrijd Vasco da Gama tegen Fluminense (0-1) bezocht. Een dag op het strand van Ipanema of Copacabana is haast verplicht. En het nacht leven... probeer zeker Rio Scenarium-Pavilhão da Cultura. Eén puntje van attentie: je moet wel tegen de lange busritten kunnen.
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Martijn:
Ik ben heel blij met de reis. Heb heel veel gezien en meegemaakt. Er zat echt van alles in. Wel zit je lang in de bus om bij de plaatst van bestemming te komen. Desondanks is het zeker waard. De reisleidster was top. Stond voor je klaar en wist veel over de gebieden waar je kwam.
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Dico:
Mooie reis, Foz do Iguaçu was super !
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Hele mooie reis, waarbij het einde in Rio de Janeiro zeker een hoogtepunt was! Uiteindelijk zie je van Argentinie alleen Buenos Aires, en van Paraguay alleen een onbetekenend stadje. De reis gaat dus vooral door Brazilie. Desalniettemin was de tweede helft van de reis (Iguazu, Pantanal en Rio) echt een aaneenschakeling van hoogtepunten. Je moet er wel veel voor reizen; we hebben enorm veel uren in de bus doorgebracht. Accomodaties zijn allemaal heel basic, en zwembaden erg klein. Accomodatie in de Pantanal is paradijselijk; echt genoten daar. De reis is zijn geld zeker waard. Let wel op; soms vertrekken er twee reizen op dezelfde datum (groepsreis en singles reis), die dan vervolgens de reis samen maken. Dat betekent dat je met 2x24=48 reizigers kunt reizen! Vind niet iedereen even prettig. Fietsexcursie in Buenos Aires en stadstour in Rio de Janeiro (die vooral) zijn echte aanraders. De tangoles in Buenos Aires is grappig, maar geen 85 Dollar waard (kun je beter daar ter plekke regelen). Verder werden er (in tegenstelling tot wat er in de reisbeschrijving stond) geen optionele excursies aangeboden, behalve de excursie in Paraguay naar de missieposten. Dit was prima tijdverdrijf, omdat er in Paraguay verder niets te doen was, maar niet spectaculair. Een nekkussentje voor in de bus, en een moneybelt zijn noodzakelijke items voor deze reis!
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Bernie:
Fantastische reis. Je maakt lange afstanden maar daardoor wel veel mooie dingen gezien! Met dank aan onze geweldige reisleidsters en de groep is het een onvergetelijke reis geworden!
Vertrekdatum: 25/07/2015
Beoordeling: 8
Hendrik:
Mooie reis met een goede verhouding in reisdagen en er ter plekke verblijven. De start in Argentinië en tot slot eindigen in Brazilië was ook geslaagd. Verder is een maximale groep van 24 personen ook prima. Al met al goed georganiseerd, nette accomodaties, goed vervoer en leuke excursies. Ook niet onbelangrijk!
Vertrekdatum: 11/07/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Wilfried:
Het is een supermooie reis geweest, wel veel onderweg maar daardoor ook veel gezien. Buenos Aires met de fiets gedaan. Ook nog met de boot naar Uruguay geweest. Daarnaast de Foz de Iguacu watervallen bezocht, misschien wel een van de mooiste plekken op aarde zeer bijzonder. Rio de Janeiro is denk ik de mooist gelegen stad ter wereld. Kortom deze reis is een aanrader voor iedereen.
Vertrekdatum: 13/12/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een reis met een geslaagde combinatie van steden en natuurgebieden. Heel leuk om zoveel in twee weken te kunnen zien, al is dat ook de oorzaak geweest van vermoeiende momenten.
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een leuke gevarieerde reis! De optionele verlenging in Rio de Janeiro is een aanrader. Er is eigenlijk maar anderhalve dag Rio in het standaardprogramma verwerkt, en dat is eigenlijk te weinig. Deze verlenging wordt 3-daags genoemd maar is eigenlijk 2-daags. De optionele helicoptervlucht bij de Iguazu (watervallen) is niet goedkoop (EUR 95) maar was zeer de moeite waard, ook echt een aanrader. Ook veel andere optionele excursies werden door mijn groep erg positief ervaren (fietsen in Buenos Aires, stadstour Rio de Janeiro, Favela-tour Rio de Janeiro. Ik vond alleen de groep (24 deelnemers) wel wat te groot, maar de groep was gezellig.
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 7
Evelien:
Wat een fantastische reisleidster, wat een vrolijk en opgewekt persoon dat maakt echt een reis! Ze staat klaar voor je vragen en is niet te beroerd om iets extra's te doen. Van Paraquay heb ik geen indruk gekregen, daar ben je erg kort. De watervallen zijn prachtig en in de Pantanal beleef je avontuur! Buenos Aires en Rio de Janeiro zijn heel mooi, wat mij betreft de 1 een dag te lang en Rio zeker te kort om alles te zien maar ook om even bij te komen van een druk programma!
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 9
Mark:
Een intensieve indrukwekkende reis die vele hoogtepunten kende! Waar ik de Iguacu watervallen wel het meest indrukwekkendst vond. De leuke groep en het enthousiasme en de boeiende verhalen van onze reisleidster droegen alle bij aan een geslaagde vakantie!
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een geweldige reis gehad met een prachtige route langs Buenos Aires, Paraguay, de Pantanal en Rio. Leuke groep met een enthousiaste reisleidster. Zeker een reis die ik mij lang zal herinneren!
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
m
Vertrekdatum: 26/07/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie afwisselende reis (diverse landen, steden, natuurgebieden en cultuur). Je maakt zeer lange afstanden, daar hebben we ons allemaal flink op verkeken. Wel heerlijk dat alles voor je wordt geregeld. Lokale gids was top! Alleen de tijd in Rio was echt veel te kort.
Vertrekdatum: 19/07/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie combinatiereis van Argentinië en Brazilië!
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 9
Nel:
Een hele mooie reis, waar ik nog heel lang van kan genieten. Geweldig!!
Vertrekdatum: 19/04/2014
Beoordeling: 10
petronella mc:
Deze reis is een super ervaring. Avontuurlijk en met een zeer goed reisbegeleing. Leuke groep, veel gezien en ook veilig gevoeld. erg mooi en indrukwekkende reis.
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 8
Johannes:
reis zou iets langer moeten duren met name rio zeker nu er door de carnaval geen verlening in rio mogelijk was, buenos aires mag dan wel een dag korter
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Joost:
Het was voor mij om in één woord te zeggen en dat was fantastisch!! En bovendien was mijn reis heel lekker gevarieerd en dat was zeker aangenaam voor mij.