Alternate Text

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Tango en samba in één reis

BOEK v.a. € 2.299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië

Totale beoordeling:
8,1
81 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,3
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 9
Marcel:
Ik heb een video impressie gemaakt en die al met jullie gedeeld. Ook heb ik een reisblog bijgehouden via de Travel Diary app. Die mag wat mij betreft gedeeld worden!
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Emmy:
De reis is een mooie mix van steden, natuur, avontuur en cultuur. Van slenteren door Buenos Aires, tot vliegen in een helikopter boven de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguazu. Van piranhas vissen in de Pantanal tot swingende heupen in Rio de Janeiro. En nog veel meer! Maar de afstanden zijn groot. Om al het moois te zien, moet je voorbereid zijn op veel 'on the road', van uitermate luxe tot benen in de nek. En voor een ontspannen vakantie, kijk je beter verder. Uitgerust kom je niet thuis, maar wel voldaan. En als ik opnieuw de keus had, zou ik een paar dagen hebben bijgeboekt in Rio. Wat een leuke stad is dat!
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Wanda:
Voor alle positieve en leuke verhalen over deze reis adviseer ik de gepassioneerde blog-schrijver en reisgenoot Marcel .... (achternaam verwijderd, Shoestring) te lezen. Marcel heeft ook ontzettend veel gefilmd en we zijn zeer benieuwd naar het creatieve eindresultaat daar van.
Vertrekdatum: 08/09/2018
Beoordeling: 8
Bjorn:
In September ben ik naar Argentinie en Brazilie geweest. De reis had ik uitgekozen om de combinatie tussen stad en natuur en dat is me prima bevallen. Het was een leuke reis, je ziet heel veel in de 2 weken dat je er bent, 4 toffe bestemmingen waar je zo'n 2,5 dag per bestemming blijft. Waar je wel rekening mee dient te houden zijn de (lange) reisdagen tussen de bestemmingen in, maar je wilt natuurlijk ook wat zien. Alle bestemmingen hadden op zichzelf iets unieks en waren mooi om mee te maken. Van tango, steak en wijn in Buenos Aires, via de inmense watervallen van Iguazu, de flora en fauna in de pantanal, naar de samba en caipirinha in Rio. Een verlenging van 1 of meerdere dagen aan het einde van je reis is wel prettig, om nog wat te kunnen genieten van vrije tijd (het programma is vrij vol als je het maximale uit de reis wilt halen) Veel plezier op deze reis!
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Britt:
Een fantastische maar zeer intensieve reis in hoog tempo, wat ook nodig is als je ziet welke landen allemaal worden aangedaan. Bij ons was voornamelijk de eerste nachtbus erg comfortabel en konden we volledig horizontaal liggen. Dit had wel te maken met de upgrade die onze reisbegeleider had geregeld. De tweede nachtbus was niet zo luxe, maar nog altijd beter dan slapen in een vliegtuig. De hotels waren goed maar niet bijzonder of met veel sfeer en in een van de hotels hadden we bed bugs, waardoor veel mensen uit de groep, waaronder ik, kleine rode jeukende bultjes hebben, voornamelijk rond de enkels en voeten. Buenos Aires viel me wat tegen en is zeker niet zo mooi als Parijs, ondanks dat het het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. Vooral de watervallen, pantanal en Rio zijn zeer de moeite waard. De watervallen zijn naar mijn mening mooier dan de Victoria Falls in Afrika. In Rio moet je zeker de citytour doen omdat je weinig tijd hebt en deze tour je in 1 dag alle hoogtepunten van de stad laat zien. Ik zou deze reis zeker aanraden.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 10
Esmée:
De reis door Argentinië, Paraguay en Brazilië is een hele mooie reis! Alles was goed geregeld en reisbegeleiding was heel goed! De reisleider wist veel te vertellen en was heel enthousiast. Je moet wel goed opletten met welke valuta je waar kunt betalen want op de shoestring site staat dat je met dollars en Euro's kunt betalen in Argentinië maar dit is alleen voor de excursies en de overige kosten kun je alleen betalen in Pesos. Voor de rest zijn er veel optionele tours die je de kans geven om veel van de plek te zien! Wel is het een aanrader om een verlenging te boeken in Rio want er is veel meer te zien dan dat je eigenlijk in 2 dagen kunt bekijken. Het was een hele mooie, gezellige en geslaagde reis! Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Sara Johanna:
GEWELDIGE REIS! Ontzettend veel gezien en gedaan! Voor wat mij betreft maar twee kritiekpunten: 1) Veel tijd kwijt aan het reizen zelf: Dit wist ik natuurlijk van tevoren maar was toch best wel heftig. Het was ook wel beter geweest om een of twee dagen extra te hebben in Rio de Janeiro (had zelf geen verlenging geboekt). 2) Veel (dure) exerusies: Ook dit had ik van tevoren kunnen weten (prijzen staan op de site van Shoestring). Echter, wat ik niet had verwacht is dat je min of meer 'gedwongen' wordt om de execursies te doen. Aan de ene kant als je de exercusies niet via shoestring doet, heb je veel 'loze' tijd en mist je veel van de hoogtepunten van de reis. Aan de andere kant kan je de exercusies ook niet zelf regelen omdat dit niet zou passen binnen het drukke tijdschema. Ondanks deze twee punten heb twee ontzekkend leuke/drukke/gezellige/vermoeiende/geweldige weken gehad. Ik zou het ook aan iedereen kunnen aanraden.
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 5
Debbie:
Busritten te lang en oncomfortabel. Je legt grote afstanden af dus het is logisch dat je lang moet reizen maar dit was echt niet fijn. Er zijn ook binnenlandse vluchten als alternatief. De steden voor de Pantanal zijn onderbelicht en daar hebben we dus niet echt een goed beeld van. Verlenging Rio is sterk aan te raden: enorme stad en veel te zien. Het Christusbeeld is sterk afhankelijk van het weer dus een marge is prettig om te hebben.
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 9
Nick:
Dit is echt een geweldige reis. Het is een goede mix tussen cultuur en natuur, steden en wildlife. Lokale reisbegeleidster was mijns inziens top en was authentiek in haar passie voor (met name) brazilie/pantanal en was erg begaan met ons reisgenot. Buenos aires is leuk, maar niet spectaculair, heb je echt wel gezien in 3 dagen. Nachtbus naar Paraguay is OK maar stoelen klappen zeker niet 180graden. Het eten savonds in de bus is ruim voldoende lichte ontbijt waarover wordt geschreven is inderdaad klein. Encarnation in Paraguay is niet heel interessant maar heeft een leuk strand waar je in de zomer denk ik goed kunt toeven. Ook is het hotel er prima om wat uit te rusten. Vanaf Foz wordt de reis echt interessant. Ontzettend mooi en een absolute topbestemming. De gids was aardig maar eigenlijk kun je prima op je eigen tempo door het park lopen. Helicoptervlucht is absoluut een toevoeging en was niet te duur. (rond de 100 euro) en birdpark viel een klein beetje tegen, (doet meer aan als een dierentuin dan men pretendeert). De Pantanal is ver reizen en je komt dus ook pas halverwege de middag aan. Ook is de nachtbus wat minder comfortabel dan die in argentinie door de vele stops. De pousada ligt in een erg leuke omgeving en is gewoon een heel charmante pousada. Een excurise met kano's ipv moterboot was allicht een toevoeging omdat het geluid veel beesten wegjoeg. maar verder is het aanbod, de sfeer, het eten en het feit dat je midden in de natuur zit ons erg goed bevallen. Rio is fantastisch maar 2 dagen is echt te kort (de dag ervoor is volledige reisdag). Neem zeker de verlenging! De excursie die wordt aangeboden hoef je niet te doen bij slecht weer. weggegooid geld als je niet de suikerbroodberg en het christusbeeld kunt zien. Al met al is het een reis met veel indrukken en inderdaad lange reisafstanden/tijden. maar deze zijn met name snachts. De rit naar foz, pantanal en rio zorgen ervoor dat je pas savonds of in de late middag echt goed en wel op bestemming bent. Maar wat je ervoor in twee weken te zien krijgt is het allemaal zeker waard! Hotels zijn over het algemeen gewoon prima/goed en eten en drinken in brazilie en argentinie is erg lekker (zeker voor de vleesliefhebber).
Vertrekdatum: 02/06/2018
Beoordeling: 9
Ayla:
Fantastische reis waarbij er wat mij betreft een perfecte balans was tussen cultuur en natuur. Enthousiaste gids met kennis van zaken (en met goede beheersing van Engelse taal). Wel intensief door vele reizen (2x nachtbus, 1 reisdag met vliegtuig naar Rio).
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 10
Siebren:
Wij hebben echt een fantastische reis gehad! Buenos Aires, Iguacu en Pantanal zijn erg mooie plaatsen om een keer te zien en Rio de Janeiro zal ik nooit vergeten. Wat een fantastische stad was dat. Hier kom ik dan ook zeker een keer terug! (Tip: boek de verlenging in Rio zeker!) Daarnaast was onze tourguide zowel als reisbegeleidster als op persoonlijk vlak geweldig wat er voor gezorgd heeft dat wij echt een onvergetelijke ervaring hebben gehad!
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Anjo:
Het programma was top, veel afwisseling en keuzemogelijkheden. We hebben echt mooie dingen gezien en gedaan. De combinatie in de reis van 2 grote steden, cultuur en natuur is ons prima bevallen. Verlenging in Rio was fijn om aan het strand even bij te komen van alle indrukken. De verlenging in Buenos Aires aan het begin was achteraf wenselijk geweest.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 10
Tessa:
Fantastische reis met zowel cultuur als natuur, en met Rio als absolute knaller van een afsluiter. Daar wil ik zeker nog een keer naar terug. De reisleiding is ook super; probeert aan ieders reis een persoonlijk tintje te geven op basis van alle verschillende interesses en is betrokken bij de groep. Een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 10
Ferry:
Deze reis is een absolute aanrader voor iedereen die een reis wil maken met daarin een mix van natuur, cultuur, actie en grote steden! Echt een avontuur. Geschikt voor alle leeftijden!
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 8
Marleen:
Een hele mooie reis, waarin je in Buenos Aires kunt wennen aan de Zuid Amerikaanse cultuur en klimaat, maar eigenlijk begon voor mij de echte reis pas toen we over de grens gingen met Brazilie. Wat een geweldig land en wat een geweldige cultuur.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Mariska:
Geweldige reis gehad! Groep was erg leuk en we hadden een hele goede en leuke reisbegeleidster. Je doet en ziet heel veel tijdens de reis. Alleen de dag in Paraguay had wat minder toegevoegde waarde. De hotels waarin we verbleven waren grotendeels goed, het vervoer was overal goed geregeld.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 9
Eveline:
Een fantastische reis met alleen maar hoogtepunten. Mooie afwisseling tussen steden en natuur. Iguazu moet je gezien hebben, zo indrukwekkend!
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 6
Amanda:
De reis was echt een fantastische ervaring. De combinatie steden en natuur is ideaal. Je legt wel een enorme afstand af en bent veel onderweg tegelijkertijd krijg je er veel voor terug. BA zou een dagje korter mogen. Rio is echt een fantastische stad en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Deze reis is echt qua inhoud echt een aanrader.
Vertrekdatum: 07/10/2017
Beoordeling: 7
Jorieke Maria:
Mooie opbouw van programma met een interessante combi van steden, natuur & cultuur en veel contrasten. Houd rekening met circa 5,5 reisdagen (van de 17). Je ziet heel veel in relatief korte tijd met naar het einde toe meer tijd om te relaxen. Pantanal, de watervallen en Rio zijn voor mij de hoogtepunten.
Vertrekdatum: 05/08/2017
Beoordeling: 6
Rick:
Afgelopen zomer hebben we deze reis gemaakt. Onze reisbegeleidster Alline was erg goed! De reis zelf is wat tegengevallen. Veel reizen en relatief weinig zien onderweg. Rio daarentegen een erg leuke stad!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Kelly:
De reis is echt super leuk een variërend! In Buenos Aires kan het in juli koud zijn, dat hebben wij geweten. Dus lange warme kleding en een jas/ handschoenen zijn een aanrader. De stad is verder wel heel mooi en de fietstour was heel leuk. In pantanal is de locatie waar je verblijft erg leuk. De douches zijn wel een beetje minder. Dese stonden soms onder stoom. RIO is echt super leuk en heeft veel leuke excursies! Paragliden is daar zeker een aanrader. Onze gids nam ons mee naar een een Sambaschool echt helemaal geweldig!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Elsemieke:
Wat een fantastische reis was dit. Met als hoogtepunten Foz de Iguacu, de Pantanal en vooral Rio de Janeiro. Wat een wereldstad! Hier ga ik zeker nog eens naar terug! Ook fijn dat de lokale reisbegeleider hier vandaan kwam en ons veel tips kon geven. Ik heb intens genoten van deze (singles)reis en heb mensen ontmoet die ik zeker nog eens ga zien! Forza Shoestring!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Hanieh:
geweldige reis en route! reisleidster was prima. Buenos aires was goed te doen, Foz de Iguacu was betoverd, Pantal was gaaf en Rio is ongeloofelijk! boek zeker de verlenging! Samba school in Rio is een aanrader. een dagje minder in buenos aires en geen paraguay en maar wel rio zou in de toekomst fijner zijn!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 8
Pascale:
Dit was een geweldige ervaring! Zonder meer! Een echte aanrader. Volgend jaar opnieuw....
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Joost:
De reis is prachtig opgebouwd!! Vanaf Buenos Aires wordt de reis prachtig opgebouwd naar Paraguay, de supergave Iguaçu watervallen en het rustgevende prachtige Pantanal. De reis sluiten we af met een echt topper van een Wereldstad: Rio de Janeiro!! Kort samengevat: Een boordevol reisprogramma, er worden veel kilometers gemaakt! Het is een aanrader!!
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 8
Sander:
Leuke veelzijdige reis. Goede mix van steden en natuur. Rio is geweldig!
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 8
Monique:
Het is een prachtige reis met als hoogtepunten, de 2 grote steden, de watervallen en de pantanal. Paraguay had voor mij niet veel toegevoegde waarde. Rio is echt fantastisch, de verlening is echt een aanrader. De stad biedt zoveel, daar moet je langer van genieten. Delta vliegen moet je ook zeker niet overslaan. Een super ervaring. We hebben met Larissa als reisleider een top vakantie gehad. Zij is echt heel goed en gezellig. Boek een reis waar zij op zit! Als je niet in de zomer gaat, neem genoeg warme kleren mee. En voor in de Pantanal genoeg spullen voor tegen de muggen! Deze reis is zeker aan te bevelen!
Vertrekdatum: 03/06/2017
Beoordeling: 9
Geert Pieter:
Deze reis heeft volledig voldaan aan mijn verwachtingen. hele leuke groep en wat een fantastische reisleidster (Larissa bedankt!). prima afwisseling tussen stad, natuur en strand. De nachtbussen die we tijdens de reis genomen hebben heb ik als prima ervaren (scheelt tijd, waardoor je meer tijd op locaties hebt). wat mij betreft een dikke 9 voor deze reis
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Josien:
Erg mooie en gevarieerde reis. In twee weken zie je erg veel. Steden zijn het bezoeken waard. Boek voor Rio een verlenging. De reis naar de watervallen is lang maar is met de zeer luxe nachtbus goed te doen. Watervallen zijn prachtig. In Pantanal worden diverse tours aangeboden van maximaal 5 uur. Hierdoor ga je niet diep de jungle in. Ligging van de locatie in Pantanal is erg mooi. Fijne plek om, tussen alle activiteiten door, te relaxen. Onze groep was erg gezellig. Dit heeft erg bijgedragen aan mijn reisplezier.
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 8
Theo:
Een bezoek aan een sambaschool is iets wat iedereen die in Rio is moet doen.
Vertrekdatum: 05/11/2016
Beoordeling: 9
Danny:
In Buenos Aires is genoeg te zien en ook tijd voor een relaxdagje voordat je begint met reizen. Paraguay vond ik niet echt spannend. De watervallen in Foz de Iguazu vond ik zeer mooi. Speedboot en helicoptervlucht is een aanrader. De dagen in de pantanal waren ook goed bevallen met alle excursies (Safari/bootsafari/piranhavissen/paardrijden). Rio vond ik super, ik zou achteraf wel graag een verlenging gehad hebben in Rio om nog meer van de stad te zien.
Vertrekdatum: 16/07/2016
Beoordeling: 4
Benedictus:
reis was eerst geboekt voor buenos aires naar rio, moest een week opschuiven en de reis omdraaien van bestemmingen. Dit heeft waarschijnlijk voor veel problemen gezorgd met boekingen in de hotels en een andere reisbegeleider dan aangegeven in de boeking. Halve dag gemist in rio, ontbijt gemist in buenos aires. Te weinig actie van de reisbegeleider. Mooie landen , natuur en tegenstellingen !
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Nathalie:
Ontzettende mooie geweldige reis. 3 landen 3 culturen in een prima reistempo. Super reisleidster. Super groep! Tip boek een verlenging aan het eind als je namelijk vroeg terug vliegt (wat vaak het geval is) kom je echt tijd te kort in Rio. Aanrader is de hanggliderflight in Rio een unieke ervaring om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Desiree:
Een super mooie reis langs alleen maar hoogtepunten! Het reistempo is aan het begin van de reis goed te doen, naarmate de reis vordert wordt dit wat drukker. Echter, doordat je meerdere dagen op dezelfde locatie verblijft is dit maar een kleinigheidje! Wij hadden een super leuke gids (Larissa) die altijd enthousiast verteld over het land en vooral over de Pantanal. De watervallen van Foz de Iguazu en de Pantanal zijn echt prachtige natuurgebieden. Wanneer je de kans hebt om het te doen raad ik je wel aan een verlenging te boeken in Rio de Janeiro, anders heb je hier erg weinig tijd. Verder alles goed geregeld en prima accommodaties, zelfs de nachtbus!
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 9
Erik:
Geweldige vakantie gehad! In slechts 2 weken heel veel gezien. De reis is goed samengesteld en onze vakkundige en erg gezellige reisbegeleidster maakte de reis helemaal af door goed naar de wensen van de groep te kijken en interessante extra informatie over de omgeving en cultuur van de bestemmingen uit eigen ervaringen te vertellen.
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 8
Tim:
Het was een gezellige reis met een ruim aanbod allerlei varierende activiteiten. Ook was er een mooie mix tussen het bezoeken van wereldsteden (Buenos Aires en Rio) aan de ene kant en natuur anderzijds (Iguacu en Pantanal).
Vertrekdatum: 14/05/2016
Beoordeling: 8
Nicolaas Johannes Amer:
Geweldige reis gehad! De locaties en activiteiten waren heel leuk. Met als hoogtepunten toch wel de watervallen van iguazu, Pantanal en natuurlijk Rio. Gezellige groep gehad en de reisleidster Larissa was ook erg goed! Tip: Neem de verlenging in Rio. Ik heb het niet gedaan en heb daar spijt van. Je hebt betere vluchten en je hebt meer de tijd om Rio te zien. 2,5 dag is gewoon te weinig voor zo'n grote stad.
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 7
Anne:
Positief: Mooie reis, waarin je in korte tijd heel veel ziet. Vooral de watervallen en de Pantanal hebben veel indruk gemaakt, maar Encarnacion was ook een aangename verrassing. Leuke accommodaties, m.u.v. Buenos Aires (zeer basic en slecht ontbijt, maar wel goed gelegen) en Dourados (erg rumoerig, op een druk kruispunt). Iets minder positief: Helaas klopt de reisbeschrijving niet altijd met de realiteit. Bij ons begon het eigenlijk al met het veranderen van het eerste hotel van de rondreis, na ontvangst van de 'vertrektijdenbrief' met daarin de naam van het eerste hotel. Het hotel in de brief werd gewoon doodleuk aangepast zonder ons hierop te attenderen. Niet netjes, aangezien wij een landarrangement hadden geboekt. Wij kwamen een dag eerder in Buenos Aires aan en moesten dus zelf de eerste nacht boeken. Gelukkig hadden we zelf ontdekt dat het hotel was gewijzigd, anders hadden we mooi in het verkeerde hotel staan wachten tot de groep zou aankomen. Verder was het vervoer van Foz do Iguacu naar Dourados een domper. In de reisbeschrijving staat dat dit per 'comfortabele nachtbus' zou gebeuren met gereserveerde zitplaatsen, maar in plaats daarvan werd het een aftandse krappe minibus, waarvan de airco niet goed werkte. Hierin moesten we ons 2 x 7 uur verplaatsen. Van Dourados naar de Pantanal werd namelijk gebruikt gemaakt van dezelfde bus. Bovendien was het dus geen 5 uur naar de Pantanal, maar minimaal 7 exclusief stops. Wij vertrokken om 9 uur en kwamen rond half 6 aan, dus dan ben je niet 5 uur, maar een hele dag kwijt met het zitten in een gammel busje. Volgens de reisleidster had ze dit al verschillende keren aan Shoestring doorgegeven met het verzoek dit aan te passen ivm de teleurgestelde reacties die zij iedere keer van de reizigers krijgt. Er zitten dus afgezien van de vliegreis nog drie hele reisdagen in het programma: naar Foz do Iguacu, naar de Pantanal en naar Rio. Er is ook geen mogelijkheid om indianen in Paraguay te bezoeken, volgens onze reisleidster zijn er zelfs helemaal geen indianenstammen in Paraguay (?). Deze optie kan dus beter van de website worden verwijderd.
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 9
Mieke:
De reis is fantastisch! De afwisseling is enorm! Van drukte in de stad naar pure natuur in de Pantanal. Aan 1 stuk door prachtige ervaringen. De reis maakt dermate veel indrukken dat het te adviseren is om aan het eind voor jezelf nog een paar dagen bij te komen aan bv. Het strand. Dit zou ik zeker mee willen geven. Verder is er een prettige afwisseling tussen reizen en paar dagen ergens verblijven. Kortom, unieke ervaringen met zeer grote contrasten!
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Theo:
Aan te raden als eerste kennismaking met Zuid Amerika. Pantanal en Buenos Aires waren mooi, Paraguay viel wat tegen maar de Iguaçu watervallen en Rio de Janeiro waren super. Leuke reisbegeleiding, niet veel zakgeld nodig en of het nu regent of niet, het is altijd 'mooi weer'
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 9
Mariska:
Geweldige reis! Veel gezien in korte tijd en leuke excursies! De reisafstanden zijn wel lang maar je ziet daardoor ook veel. Paraquay was leuk maar we verbleven daar maar 1 dag en deze excursie viel tegen. 1 dag langer in Rio zou dan een betere optie zijn.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Leo:
Het was een leuke en interessante reis. Ik ging vooral voor de steden Buenos Aires en Rio de Janeiro, maar de tussenstops in Fox do Iguacu (watervallen) en Pantanal (moerasgebied) waren erg mooi en de moeite waard. De ritten tussen de bestemmingen zijn wel erg lang en meestal per (nacht) bus. Dat viel me tegen. Het klimaat is erg vermoeiend want altijd warm en vochtig. Het aantal muggen viel me erg mee. Tot slot: superleuke reisbegeleider. Kortom: een aanrader. Leo uit Rotterdam.
Vertrekdatum: 20/02/2016
Beoordeling: 8
Arie:
Fantastische reis gehad. We hadden op de heenreis 13 uur vertraging. Dat is wel balen. Maar overmacht. Er werd wel voor een hotel gezorgd gelukkig. Hierdoor was BuenosAires wel erg kort. Maar verder een afwisselende reis. Voor mij waren de Igazu watervallen het hoogtepunt. schitterend. Geen spijt gehad van de helikoptervlucht boven de watervallen, wel redelijk duur voor een kwartiertje vliegen. Daarna volgt de Pantanal. Midden in de schitterende natuur met leuke excursies. vervolgens vond ik RIo de Janeiro het meest indrukwekkend, gevolgd door Buenos Aires. bezoek daar zeker de wijk Bocca. Authentieke wijk met veel kleur en overal gelegenheden waar de tango wordt gedanst. De reuines van de Jezuïetenkloosters zijn aardig maar viel wat tegen. Al met al een aanrader deze reis. Duurt maar twee weken maar het voelt alsof je langer weg bent vanwege de afwisseling. tussendoor wordt er wel veel gereisd. er is altijd airco in de bus.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Wilco:
Ik raad deze reis bijzonder aan. Je leert in een notendop 'Latin America' kennen. Leef om te leven en elke dag is een feestje! Fijn om tijdens de vakantie elke keer weer onderdeel van het feestje te zijn geweest.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 9
Paula:
Prachtige reis vol afwisseling. Veel mooie en leuke momenten. Met spanning en uitdagingen. Dagen middenin de drukte van grote steden. Onvoorstelbare krachten van watervallen en een poos meeleven met de mensen en dieren in hun ruige natuur. Dit allemaal kan alleen door lokale mensen aan ons doorgegeven worden.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Ester:
Mooie, diverse en avontuurlijke reis. Een aanrader.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Matthew:
Supertoffe reis en een aangename kennismaking met beide landen. Geeft je het gevoel om beide landen nog uitgebreider te willen bezoeken. Een uitstekende mix tussen 2 citytrips en natuurlijke pracht!
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Rolf:
Een superreis waarin je heel veel ziet binnen korte tijd. De reisafstanden zijn wel lang en houdt er ook rekening mee dat de reis naar de Pantanal langer kan duren dan gezegd wordt. De tijd in Rio de Janeiro is eigenlijk te kort, je hebt maar twee dagen daar. De stadstour door Rio is een echte aanrader, je ziet bijna alle highlights in één dag. Ga in Brazilië ook zeker een keer eten in een barbecue restaurant, waar ook de locals komen als ze wat te vieren hebben. Met onze groep hebben een fantastische avond beleefd in "Churrascaria Premium" in Foz do Iguacu.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
serjosja:
Ik vond de reis fantastisch...heel afwisselend...Buenos Aires...Rio en de watervallen...wat n ervaring....alleen jammer dat we er relatief weinig tijd hadden..omdat we zoveel dagen moesten reizen..we hebben ongeveer 1 WK gereisd.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Romy:
Het was een super ervaring, die ik voor geen goud had willen missen. Wel is het aantal reisdagen erg veel, ongeveer 6 dagen van de 16 dagen zit je in een bus of vliegtuig. Daar tegenover staat dat je enorm veel dingen ziet in een korte tijd.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Danny:
Bia is een geweldige tourguide! Zeer servicegericht, Ze heeft ons zelfs meegenomen naar een lokale samba-avond ter voorbereiding op carnaval. Zelf zou je daar nooit komen. Reis is prima, wel lange reisafstanden. Pantanal is verlaten, fazenda midden in de natuur. Mooi, maar je bent gebonden aan de aangeboden excursies. Of zwemmen. Meer kun je er niet.
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Jos:
Top reis gehad. Van Tango naar Samba. De opbouw was prima. Buenos Aires is een mooie stad. Het Parijs van Zuid-Amerika. San Telmo en La Boca zijn leuke en mooie wijken die je zeker moet bezoeken. Slechts één dag Paraguay. Dat mocht van mij wel een dag langer. Er is meer te zien dan alleen de ruïnes van de Jezuïeten. Foz de Iguacu is een must see. De helikopter en de speedboot maakten het spectaculair. De wandelingen langs de talloze watervallen is adembenemend. Pantanal in Brazilië is geweldig voor de mensen die van natuurschoon houden. Leuke activiteiten op de pousada. Eén groepje heeft zelfs de jaguar gespot. Ik helaas niet. Tussen de piranha's zwemmen, piranha's vissen en ook piranha's eten was een aparte ervaring. En dan Rio. Wat een stad. Het geeft je een positieve vibe. Natuurlijk bezoek je de suikerberg en het Christusbeeld. Ook een bezoek aan de favella's was zeker de moeite waard. Ik raad ook iedereen aan om een sambaschool te bezoeken. En als het je lukt bezoek ook eens een voetbalwedstrijd in het Maracanã of Nilton Santos stadion. In het eerste stadion hebben we een rondleiding gehad en in de tweede de wedstrijd Vasco da Gama tegen Fluminense (0-1) bezocht. Een dag op het strand van Ipanema of Copacabana is haast verplicht. En het nacht leven... probeer zeker Rio Scenarium-Pavilhão da Cultura. Eén puntje van attentie: je moet wel tegen de lange busritten kunnen.
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Arjan:
We hebben een facebookpagina aangemaakt van een bijzondere reisgenoot die ons vanaf Iguazú heeft vergezeld: Luís Sergão: https://www.facebook.com/Luis.Sergao
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 10
Jeroen:
Geweldige reis. Reisbegeleider was super heeft goed geluisterd en stondt altijd voor ons klaar. We hebben een drukke reis gehad maar o zoveel gezien. Echt een aanrader en hopelijk krijgen jullie de zelfde reisleidster :-)
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Joreintje:
Hele mooie reis, waarbij het einde in Rio de Janeiro zeker een hoogtepunt was! Uiteindelijk zie je van Argentinie alleen Buenos Aires, en van Paraguay alleen een onbetekenend stadje. De reis gaat dus vooral door Brazilie. Desalniettemin was de tweede helft van de reis (Iguazu, Pantanal en Rio) echt een aaneenschakeling van hoogtepunten. Je moet er wel veel voor reizen; we hebben enorm veel uren in de bus doorgebracht. Accomodaties zijn allemaal heel basic, en zwembaden erg klein. Accomodatie in de Pantanal is paradijselijk; echt genoten daar. De reis is zijn geld zeker waard. Let wel op; soms vertrekken er twee reizen op dezelfde datum (groepsreis en singles reis), die dan vervolgens de reis samen maken. Dat betekent dat je met 2x24=48 reizigers kunt reizen! Vind niet iedereen even prettig. Fietsexcursie in Buenos Aires en stadstour in Rio de Janeiro (die vooral) zijn echte aanraders. De tangoles in Buenos Aires is grappig, maar geen 85 Dollar waard (kun je beter daar ter plekke regelen). Verder werden er (in tegenstelling tot wat er in de reisbeschrijving stond) geen optionele excursies aangeboden, behalve de excursie in Paraguay naar de missieposten. Dit was prima tijdverdrijf, omdat er in Paraguay verder niets te doen was, maar niet spectaculair. Een nekkussentje voor in de bus, en een moneybelt zijn noodzakelijke items voor deze reis!
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Bernie:
Fantastische reis. Je maakt lange afstanden maar daardoor wel veel mooie dingen gezien! Met dank aan onze geweldige reisleidsters en de groep is het een onvergetelijke reis geworden!
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 9
Martijn:
Ik ben heel blij met de reis. Heb heel veel gezien en meegemaakt. Er zat echt van alles in. Wel zit je lang in de bus om bij de plaatst van bestemming te komen. Desondanks is het zeker waard. De reisleidster was top. Stond voor je klaar en wist veel over de gebieden waar je kwam.
Vertrekdatum: 12/09/2015
Beoordeling: 8
Dico:
Mooie reis, Foz do Iguaçu was super !
Vertrekdatum: 25/07/2015
Beoordeling: 8
Hendrik:
Mooie reis met een goede verhouding in reisdagen en er ter plekke verblijven. De start in Argentinië en tot slot eindigen in Brazilië was ook geslaagd. Verder is een maximale groep van 24 personen ook prima. Al met al goed georganiseerd, nette accomodaties, goed vervoer en leuke excursies. Ook niet onbelangrijk!
Vertrekdatum: 11/07/2015
Beoordeling: 8
Eric Bryan:
-
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Wilfried:
Het is een supermooie reis geweest, wel veel onderweg maar daardoor ook veel gezien. Buenos Aires met de fiets gedaan. Ook nog met de boot naar Uruguay geweest. Daarnaast de Foz de Iguacu watervallen bezocht, misschien wel een van de mooiste plekken op aarde zeer bijzonder. Rio de Janeiro is denk ik de mooist gelegen stad ter wereld. Kortom deze reis is een aanrader voor iedereen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.