Reiszoeker

Groepsreis Argentinië & Brazilië

Tango en samba in één reis

Boek v.a. € 2.945,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Argentinië & Brazilië

 1. Heb ik een visum nodig voor Brazilië?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Brazilië?
 3. Wat is de beste reistijd voor Brazilië?
 4. Hoe overnachten we in Brazilië?
 5. Hoe reizen we in Brazilië?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Is er Wi-Fi in Brazilië?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Kan ik pinnen in Brazilië?
 10. Kan ik vegetarisch eten in Brazilië?
 11. Wat voor kleding moet ik meenemen?
 12. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 13. Wat is het tijdsverschil met Brazilië?
 14. Is Brazilië veilig?
 15. Kan ik mijn reis verlengen?
 16. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 17. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 18. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Brazilië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Brazilië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf
van maximaal 90 dagen per 180 dagen

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Overstap in de Verenigde Staten
Voor reizen met een overstap in de Verenigde Staten, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) aan te vragen.

Heb ik inentingen nodig voor Brazilië?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Brazilië?

Brazilië is het hele jaar door goed te bereizen. Er is niet een specifieke regenperiode. In de omgeving van Rio de Janeiro en in Rio de Janeiro zelf is de temperatuur het gehele jaar door aangenaam.

De warmste tijd is van november tot en met februari. Van mei tot en met september kan het in het zuiden 's avonds koud worden (10 tot 15 graden). Het is dus verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen.

Hoe overnachten we in Brazilië?

Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels, in tweepersoonskamers met een eigen badkamer. De hotelovernachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Praktisch' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels voor deze reis (onder voorbehoud van wijzigingen) .

Hoe reizen we in Brazilië?

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van privé (mini)bussen met airconditioning, (nacht)bussen en openbaar vervoer. Tijdens de reis naar Brazilië en Argentinië maak je gebruik van een binnenlandse vlucht tussen Campo Grande en Rio de Janeiro.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Brazilië vind je onder het tabblad 'Praktisch', onder het kopje 'Accommodatie en transport'.


Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Is er Wi-Fi in Brazilië?

Wi-Fi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. In de grotere steden beschikken de meeste hotels over Wi-Fi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over de Wi-Fi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Brazilië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/.

Kan ik pinnen in Brazilië?

De Braziliaanse munteenheid is de Real (BRL). We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeldbedrag in contante US dollars mee te nemen. Excursies kun je het beste betalen met US dollars.

Pinnen is mogelijk met een pasje dat voorzien van een Cirruslogo. Niet alle Braziliaanse bankautomaten zijn aangesloten op het internationale bankensysteem, informeer bij de reisbegeleider over de locaties waar je het beste kunt pinnen. Let op dat pinautomaten soms buiten de openingstijden van de bank niet bereikbaar zijn of een laag maximum uitgiftebedrag kennen.

Het gebruik van creditcards is wijd verspreid in Brazilië, ook voor kleine aankopen kan met ´plastic´ geld worden betaald. Zelfs in de kleinere plaatsjes kan vaak met een creditcard (of debitcard (pinpas) worden afgerekend. Visa is het meest geaccepteerd, Mastercard iets minder. Soms wordt er een opslag van 5% doorberekend. Vraag bij creditcard betalingen op de ouderwetse manier altijd het carbonnetje terug. Informeer voor de zekerheid bij je eigen bank over de mogelijkheden van je creditcard in Brazilië.

Meer informatie over geldzaken kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Kan ik vegetarisch eten in Brazilië?

In Brazilië wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels wel bekend, maar vleesvervangers kennen ze niet.

Echter, in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om vegetarisch te eten. Zeker in de grote steden heb je een uitgebreidere keuze aan restaurants waar je vegetarisch kunt eten. Het is niet zo uitgebreid als je in Nederland gewend bent en je zal je ook moeten aanpassen, maar je kan ook altijd bij de reisbegeleider de mogelijkheden navragen.

Meer informatie over eten en drinken vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Brazilië is een tropisch land, dus neem luchtige kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen en een lange broek handig als bescherming tegen muggen. Houd er wel rekening mee dat het op sommige plaatsen 's avonds fris kan zijn. Neem daarom naast een T-shirt met lange mouwen en lange broek ook een warme (fleece)trui mee. Een regenjack of poncho is aan te raden. Denk verder aan een paar goed ingelopen wandelschoenen en een paar sandalen of slippers.

Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?

Het is niet verplicht, maar wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, gezien de beperkte bagageruimte.

Meer informatie kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Wat is het tijdsverschil met Brazilië?

Afhankelijk van waar in Brazilië je je bevindt, bedraagt het tijdsverschil met Nederland en België 3 tot 5 uur. Tijdens de zomertijd is het in Rio de Janeiro 5 uur vroeger dan in Nederland en België. In de wintertijd is het in Rio de Janeiro 3 uur vroeger dan in Nederland en België.

In de Pantanal is er een extra uur tijdsverschil.

Is Brazilië veilig?

In de grote steden moet je rekening houden met kleine criminaliteit. Op openbare plekken als luchthavens en busstations lopen veel zakkenrollers rond. In Rio de Janeiro moet je extra alert zijn, zeker op en rond de stranden. Laat je waardevolle spullen zo mogelijk achter in de kluisjes van het hotel.

Buiten de grote metropolen is het over het algemeen veilig en rustig. De reisbegeleider kan je precies vertellen hoe je de risico's het beste vermijdt.

Meer informatie over de veiligheid in Brazilië vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen
 1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?
 3. Wat is de beste reistijd voor Argentinië?
 4. Hoe overnachten we in Argentinië?
 5. Hoe reizen we in Argentinië?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Is er Wi-Fi in Argentinië?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Kan ik pinnen in Argentinië?
 10. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
 11. Wat is handig om mee te nemen op reis?
 12. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 13. Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?
 14. Moet ik een slaapzak meenemen?
 15. Wat is het tijdsverschil met Argentinië?
 16. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 17. Kan ik mijn reis verlengen?
 18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 19. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Argentinië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Argentinië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf
van maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Overstap in de Verenigde Staten:
Voor reizen met een overstap in de Verenigde Staten, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) aan te vragen.

Heb ik inentingen nodig voor Argentinië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Argentinië?

De meest geschikte reistijd voor Argentinië loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. Januari is de warmste maand en juli de koudste.

Noord-Argentinië kan het het hele jaar door worden bezocht. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25 °C.

Hoe overnachten we in Argentinië?

Tijdens de rondreis overnachten we in comfortabele middenklasse hotels, in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Doorgaans is er airconditioning op de kamers aanwezig. De kwaliteit van de hotels kan per plaats verschillen. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Per reis vind je onder het tabblad 'Praktisch' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels voor deze reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

Hoe reizen we in Argentinië?

Je reist afwisselend met openbare (nacht)bussen met airconditioning, privé (mini)bussen en een binnenlandse vlucht.
Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Argentinië vind je onder het tabblad ‘Praktisch’.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Is er Wi-Fi in Argentinië?

Wi-Fi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over Wi-Fi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over de Wi-Fi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Argentinië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/.

Kan ik pinnen in Argentinië?

Het is mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Zorg er ook voor dat jouw bankpas op 'Wereld' staat.

We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kun je in Argentinië veel beter uit de voeten i.v.m. de wisselkoers). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten). Excursies kun je het beste betalen in US dollars.

Meer informatie over geldzaken kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?

In Argentinië wordt veel vlees en vis gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels wel bekend, maar vleesvervangers kennen ze niet.

Echter, in de meeste plaatsen zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om vegetarisch te eten. Zeker in de grote steden heb je een uitgebreidere keuze aan restaurants waar je vegetarisch kunt eten. Het is zeker niet zo uitgebreid als je in Nederland gewend bent en je zal je ook moeten aanpassen, maar je kan ook altijd bij de reisbegeleider de mogelijkheden navragen.

Meer informatie over eten en drinken vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Wat is handig om mee te nemen op reis?

Het is handig om een reistas of trolley met zachte buitenkant te gebruiken tijdens je rondreis door Argentinië. Probeer niet meer dan 13 kg aan bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf één en ander uitwassen (neem zo'n handige tube wasmiddel mee), maar in een aantal hotels in Argentinië kun je tegen een vergoeding eventueel je was laten doen. Het echte maximale gewicht is 15 kg, omdat dit het maximaal toegestane is op de binnenlandse vluchten. Je kunt natuurlijk meer bagage meenemen, maar dan dien je daar dus extra voor te betalen en de kosten hiervoor zijn hoog en voor eigen rekening. Het meenemen van een harde en grote koffer wordt sterk afgeraden, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je je spullen een eindje dragen. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een luttel bedrag ter plekke aanschaffen in Argentinië.

Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?

Het is niet verplicht, maar wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, gezien de beperkte bagageruimte.

Meer informatie kan je vinden bij Landinformatie onder het tabblad ‘Praktisch’.

Ben ik bereikbaar met mijn mobiele telefoon in Argentinië?

We raden je aan om contact op te nemen met de provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland. Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Het is niet nodig om een slaapzak mee te nemen.

Wat is het tijdsverschil met Argentinië?

Tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen